Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarımsak ve soğan yiyince iyi sürünce kötü geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ben sürmüştüm, facia. Zaten her şeyi deniyoruz. Bundan da yutalım biraz :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Sarımsak ve soğan yiyince iyi sürünce kötü geliyor.
    Sizde nasıl durum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: deViant

Bu arada, antibiyotik haricinde iyileşme sağlayamayanlar ama antibiyotik de kullanmak istemeyenler için Doktor Gözetiminde aşağıdaki hapları akşam tok karnına günde 1 defa kullanmak üzere tavsiye edebilirim. Özellikle konu hakkında Doktorunuza başvurunuz. Reçeteli ikisi 10tl civarında bir paraya tekabül ediyor. İltihap kurutucu etkisi olduğundan Antibiyotik gibi kurutuyor bu mereti. Zamanında benim doktorum ikisini de yazdığından hangisinin gerçekte etki ettiğini bilemiyorum.

AERIUS
    DOLOREX
    Geçmiş olsun arkadaşım,
    Yazdığın ilaçları inceledim ve AERIUS u bu tür hastalıklar için çok mantıklı buldum.
    ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum, yalnız ilacın 2 tipi var, seninki film tablet mi?
    yoksa ağızda dağılan tablet miydi? ben hangisi daha etkili olur bilemedim!

Öteki hap DOLOREX ise Asetik asit türevi; Analjezik, antipiretik ve antienflamatuar yani
    aspirin niyetine bir tablet, bence birlikte almasakta olabilir.

AERIUS u 3--5 gün gibi kısa bir süreyle herkesin denemesini öneririm, sadece Folikülit için değil,
    bağışıklık sisteminin sapıtması sonucu meydana çıkan ve kesin bir tedavisi bilinmeyen tüm sindirim
    sistemi, cilt ve alerjik hastalıklarında etkili olacağına inanıyorum.

Deneyen arkadaşlar LüTFeN sonucu detaylı olarak burada bizimle paylaşın.

═════════════════════════════

▬▬►AERIUS 5mg - Etken madde: Desloratadin - Grubu: Sistemik Antihistaminik İlaçlar

Alerjik rinit ile ilişkili, hapşırık, burunda akıntı ve kaşınma, konjesyon / burun tıkanıklığı,
    gözlerde kaşınma, yaşarma ve kızarıklık, damakta kaşınma ve öksürük gibi semptomların
    giderilmesinde ayrıca, kronik idiyopatik ürtiker ile birlikte görülen kaşıntının giderilmesi,
    derideki kabartı ve kızarıklık gibi semptomların ortadan kaldırılmasında endikedir.

__________●
    www.ilacprospektusu.com
    Aerius 5 Mg 20 Film Tablet - İlaç Prospektüsü
    https://www.ilacprospektusu.com/ilac/117/aerius-5-mg-20-film-tablet

═════════════════════════════

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Eskisi gibi uğraşmıyorum kafaya takmıyorum zaten arada bir çıkıp yok oluyor. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum sadece zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum.

• yunus2tr Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kutunun üzerinde Aerius 5mg Film Tablet yazıyor.
    Tek başına kullanmayın bence, Ben Dolorexin fayda ettiğini düşünüyorum.
    Özellikle belirteyim "Aynı Antibiyotik tedavisindeki gibi bıraktığınızda tekrar çıkıyor". Bu sebep ile kesin tedavi değil.
    Google da araştırma yaparsanız Dolorexin uzun süreli kullanımında ciddi yan etkileri olduğu belirtiliyor. Bu sebep ile lütfen Doktor gözetiminde kullanınız.

Dolorex Reçetesinden bir yazı:
    DOLOREX, ağrı ve iltihabın tedavisinde kullanılan "nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar
    (NSADD'ler)" adı verilen bir ilaç sınıfına aittir.
  • Belimi acıtınca bende dolorex içmiştim o ara kafamdaki iltihaplar geçmişti büyük ihtimal işe yarıyor ama yinede kullanmamak lazım

• deViant D kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim, Folikülite hangi ilacın etkili olduğu konusunda haklı olabilirsin,
    Benim dememde zaten sadece Folikülit için değil, bağışıklık sisteminin anormal çalışması
    sonucu oluşan tüm hastalıklar için AERIUS dan ümitli olduğumu belirtmek istedim.
    Yani ben AERIUS un bağışıklık sistemini etkileyerek iltihap oluşmasını engellemeyi düşünüyorum,
    sen ise oluşan iltihabı DOLOREX ile temizlemeyi... Yani benim düşüncem doğruysa iltihap
    oluşmayacak ve dolayısı ile de DOLOREX vb. bir ilaca gerek kalmayacaktır.

Folikülite iyi geleni belirlemek o kadar zor değil, madem ilaçları kesince tekrar çıkıyor,
    çıktığında sadece iyi geldiğine inandığın ilacı birkaç gün dene ve bikaç gün ara vererek
    diğer ilacı dene ve hangisi faydalıymış gör. sırf Dr. yazdı diye her hapı yutmak gerekmez.
    birçok dr. *al buda benden eşantiyon* dercesine antibiyotiğin yanında birde parol yazar,
    ve hiç gerekmediği halde, hiç ağrı ve ateş olmadığı halde bu 1 kutu ağrı kesiciyi yutarız.

Hea ağrı kesici demişken.. bi 3 gün de sadece aspirin kullanarak deneme yapabilirsin..
    korkma bişi olmaz en fazla ölürsün :) Allah hepimize şifa versin.

• Arkadaşlar merhaba. CLn veya Ovante marka sampuan deneyen oldu mu. Ben denemeyi düşünüyorum fakat baya pahalıya geliyor. Kesin geçireceğini bilsem parayı verecem.

CLn veya Ovante sampuan almak isteyen olursa benle iletişime geçebilirsiniz. Ortaklaşa alip en azından denemiş oluruz.
    0539 7823887. Bu numaradan iletişime geçebilirsiniz.
    Bu arada WhatsApp grubu var ise beni de dahil eder misiniz. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus2tr

Cevabın için teşekkür ederim, Folikülite hangi ilacın etkili olduğu konusunda haklı olabilirsin,
    Benim dememde zaten sadece Folikülit için değil, bağışıklık sisteminin anormal çalışması
    sonucu oluşan tüm hastalıklar için AERIUS dan ümitli olduğumu belirtmek istedim.
    Yani ben AERIUS un bağışıklık sistemini etkileyerek iltihap oluşmasını engellemeyi düşünüyorum,
    sen ise oluşan iltihabı DOLOREX ile temizlemeyi... Yani benim düşüncem doğruysa iltihap
    oluşmayacak ve dolayısı ile de DOLOREX vb. bir ilaca gerek kalmayacaktır.

Folikülite iyi geleni belirlemek o kadar zor değil, madem ilaçları kesince tekrar çıkıyor,
    çıktığında sadece iyi geldiğine inandığın ilacı birkaç gün dene ve bikaç gün ara vererek
    diğer ilacı dene ve hangisi faydalıymış gör. sırf Dr. yazdı diye her hapı yutmak gerekmez.
    birçok dr. *al buda benden eşantiyon* dercesine antibiyotiğin yanında birde parol yazar,
    ve hiç gerekmediği halde, hiç ağrı ve ateş olmadığı halde bu 1 kutu ağrı kesiciyi yutarız.

Hea ağrı kesici demişken.. bi 3 gün de sadece aspirin kullanarak deneme yapabilirsin..
    korkma bişi olmaz en fazla ölürsün :) Allah hepimize şifa versin.
    Merhaba,
    İlaçları artık kullanmıyorum. Kullanmak isteyen var ise bilgilendirme yaptım. Yoksa bende biliyorum deneme/yanılma yöntemi ile ilgili çözüme ulaşılabileceğini. Bir zahmet ilaç kullanmak isteyen var ise de kendi deneyebilir.

Siz Doktorun vermiş olduğu ilaçlarda tabi ki seçim yapıp içmeyebilirsiniz. Bakınız ne büyük bir örnek ki vermiş olduğu ilacın geçici olarak etki ettiğini fayda etmiş olduk. Bu sebep ile ben Doktorumun tavsiyesini yerini getiririm.

3 gün Aspirin/ölme vs. konuyla ilgili bir anlam çıkaramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deViant -- 18 Eylül 2020; 12:52:30 >

• Arkadaşlar bende de folikulitis dekalvans var ama pek sivilce çıkmaz ağrı ve kaşınma da çok olmaz ama aşırı saç dökülüyor ne yapmalıyım?
    Not:Doktor minoxil verdi

• Arkadaşlar aspirin tarzı ilaçları kafanıza göre kullanmayın.kanı sulandırıyor beyin kanaması veya mide kanaması yaşayabilirsiniz.sakın kendi başınıza herhangi bir ilaç almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herbalist35 -- 20 Eylül 2020; 0:53:24 >
  • Nedim992 N kullanıcısına yanıt
    secukinumab folikulit ve türevlerine iyi geldiği ile ilgili akademik bir çalışma var. Olumlu sonuç almışlar ama tek hasta üzerinde denemişler gerisi yok. Bi bak araştır derim.
  • Bir arkadaşım Actolind w 100 ml sprayi yazmış kullanan oldumu iyi geliyormuş.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    %100 işe yaradığı kanıtlansa ne işe yarayacak ki, bahsettiğiniz monoklonal antikorlar binlerce dolarlık ilaçlar.
  • Bu dertten Roaccutane kullanıp kurtulan var mı yada roaccutane eskiye nazaran bu sivilcemsi şeylerin şiddetini azaltıyor mu ?
  • JamaicaGoldX J kullanıcısına yanıt
    Kullanınca geçiriyor ama sonra tekrar çıkıyor. Tavsiyem boşuna kullanma.

• Merhaba,
    Ekşi sözlükteki Arkadaşın vermiş olduğu bilgileri kendisinin izniyle paylaşıyorum.
    20 gün oldu kullanmaya başlayalı. Komple geçmiş durumda. Tekrar çıkar mı sorusuna yorum yapamayacağım. Ama işe yaramış gözüküyor. Şu anda sadece Şampuanları ve Solgar Calcium kullanıyorum.
    KAYNAK:
    ekşi sözlük
    kafada sivilce çıkması
    https://eksisozluk.com/entry/109529900

YAZAR: siz hepiniz ben tekim

İhtiyaç Listesi:
    - Sefaleksin Antibiyotik (SEG 1gr)
    - Actolind W Sprey Solüsyon
    - Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc
    - Devit 3d Damla Vitamin
    - Stafine Cort Krem
    - Kadolin Şampuan
    - Vichy Oil Control Şampuan

Öncelikle yorumum: Actolind W Sprey yerine saf çeşme suyu kullandım. Bende yine de etki etti. Garanti olsun diyen var ise Actolind kullansın. Devit 3d Damlayı Eczaneden temin edebiliyorsunuz. Antibiyotik ile birlikte doktorunuza yazdırabilirsiniz. Satine Cort Krem kafa için değil, yüz veya başka bölgede çıkıyorsa eğer kullanıyorsunuz. Evinizde var ise Fucicort da olabilir. Ben kreme gerek duymadım.

Kullanım:
    2 adet 1gr SEF antibiyotiği Actolind W Sprey Solüsyonun içerisine atıp iyice erimesi için karıştırıyoruz. Bu karışımı her akşam yatmadan önce tüm hastalıklı bölgelere yedirecek şekilde sıkıyoruz.
    Her gün kahvaltı sonrası 1 adet Calcium Magnesium Zinc Vitaminini içiyoruz.
    Devit 3 Vitamini her gün 25 Damla içiyoruz. Tavsiye üzerine kaymak, tereyağ vb. yağ ürünlerin üzerine damlatılarak içilsin denmiş. Ben yoğurdun üzerine döküp tüketmiştim.
    Saçlar her gün yıkanacak. Bir gün Kadolin ile, diğer gün Vichy Oil Control ile. Masaj yaparak ve minimum 4dk kafamıza bekleyecek şekilde yıkanacak.

Kullanım süreleri:
    Sprey karışımı 1 hafta süresince kullanıyoruz. Sonrasında gerek kalmıyor zaten. (İlerleyen günler/aylar da ne olur bilemem.)
    Devit Damla bitene kadar kullanılıyor. İkinciyi almaya gerek yok.
    Calcium Tablet 100 adet olduğundan bende henüz bitmedi. Arkadaşımız ikinciyi almaya gerek duymamış.
    Şampuanlar aralıksız kullanılıyor. Her gün yıkanacak saçlar. Her defasında diğer şampuan ile.

Paylaşımı yapan Arkadaşa teşekkürlerimi iletirim. Sorularınız var ise yardımcı olmaya çalışırım. Daha fazla detay istiyorsanız Ekşi sözlükteki Arkadaş ile irtibata geçmeniz daha doğru olur.

• Actolind w sprey kıl kökü iltihabı ve diğer dirençli virüs ve bakterilere karşı geçiriyor yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deViant

Merhaba,
    Ekşi sözlükteki Arkadaşın vermiş olduğu bilgileri kendisinin izniyle paylaşıyorum.
    20 gün oldu kullanmaya başlayalı. Komple geçmiş durumda. Tekrar çıkar mı sorusuna yorum yapamayacağım. Ama işe yaramış gözüküyor. Şu anda sadece Şampuanları ve Solgar Calcium kullanıyorum.
    KAYNAK:https://eksisozluk.com/entry/109529900
    YAZAR: siz hepiniz ben tekim

İhtiyaç Listesi:
    - Sefaleksin Antibiyotik (SEG 1gr)
    - Actolind W Sprey Solüsyon
    - Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc
    - Devit 3d Damla Vitamin
    - Stafine Cort Krem
    - Kadolin Şampuan
    - Vichy Oil Control Şampuan

Öncelikle yorumum: Actolind W Sprey yerine saf çeşme suyu kullandım. Bende yine de etki etti. Garanti olsun diyen var ise Actolind kullansın. Devit 3d Damlayı Eczaneden temin edebiliyorsunuz. Antibiyotik ile birlikte doktorunuza yazdırabilirsiniz. Satine Cort Krem kafa için değil, yüz veya başka bölgede çıkıyorsa eğer kullanıyorsunuz. Evinizde var ise Fucicort da olabilir. Ben kreme gerek duymadım.

Kullanım:
    2 adet 1gr SEF antibiyotiği Actolind W Sprey Solüsyonun içerisine atıp iyice erimesi için karıştırıyoruz. Bu karışımı her akşam yatmadan önce tüm hastalıklı bölgelere yedirecek şekilde sıkıyoruz.
    Her gün kahvaltı sonrası 1 adet Calcium Magnesium Zinc Vitaminini içiyoruz.
    Devit 3 Vitamini her gün 25 Damla içiyoruz. Tavsiye üzerine kaymak, tereyağ vb. yağ ürünlerin üzerine damlatılarak içilsin denmiş. Ben yoğurdun üzerine döküp tüketmiştim.
    Saçlar her gün yıkanacak. Bir gün Kadolin ile, diğer gün Vichy Oil Control ile. Masaj yaparak ve minimum 4dk kafamıza bekleyecek şekilde yıkanacak.

Kullanım süreleri:
    Sprey karışımı 1 hafta süresince kullanıyoruz. Sonrasında gerek kalmıyor zaten. (İlerleyen günler/aylar da ne olur bilemem.)
    Devit Damla bitene kadar kullanılıyor. İkinciyi almaya gerek yok.
    Calcium Tablet 100 adet olduğundan bende henüz bitmedi. Arkadaşımız ikinciyi almaya gerek duymamış.
    Şampuanlar aralıksız kullanılıyor. Her gün yıkanacak saçlar. Her defasında diğer şampuan ile.

Paylaşımı yapan Arkadaşa teşekkürlerimi iletirim. Sorularınız var ise yardımcı olmaya çalışırım. Daha fazla detay istiyorsanız Ekşi sözlükteki Arkadaş ile irtibata geçmeniz daha doğru olur.

Beyler bayanlar bu dertten muzdarip olan biri olarak yukarıdaki tedaviyi uygularsanız büyük ihtimalle hastalığı yeneceğizi söyleyebilirim benim hem yüzümde hem de saçlarımda vardı 1.5 sene oldu ve hastalık tamamen ortadan kalktı..! Tabi tedavi sonrası Vichy oil control şampuanı sürekli kullanacaksınız hergün yıkamaya özen gösterin. Yüzünüzde varsa ayriyeten yağ kontrolü sağlayan bir yüz yıkama Jeli edinin ve inşallah bu hastalıktan benim gibi sizde kurtulacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.