Merhaba, Hemen sıcağı sıcağına soralım. Kadolin Şampuan bittiğinde tekrar almamıza gerek var mı? Az önceki mesajınıza istinaden Vichy Oil Control her daim gerekiyor sanırım. Bu arada Vichy Oil Control un diğer Vichy serilerindeki gibi büyük olanları yok sanırım. Bende 200ml mevcut ve daha büyük olanına rast gelmedim. Doğru mu? |
Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (64. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Benim yüzümde aşırı yağlanma var ve siyah noktalarda özellikle yanak ve burun bölgesinde çok çıkıyor bu losyondam alsam kesin faydası olurmu?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: deViant
Merhaba,
Ekşi sözlükteki Arkadaşın vermiş olduğu bilgileri kendisinin izniyle paylaşıyorum.
20 gün oldu kullanmaya başlayalı. Komple geçmiş durumda. Tekrar çıkar mı sorusuna yorum yapamayacağım. Ama işe yaramış gözüküyor. Şu anda sadece Şampuanları ve Solgar Calcium kullanıyorum.
KAYNAK:https://eksisozluk.com/entry/109529900
YAZAR: siz hepiniz ben tekim
İhtiyaç Listesi:
- Sefaleksin Antibiyotik (SEG 1gr)
- Actolind W Sprey Solüsyon
- Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc
- Devit 3d Damla Vitamin
- Stafine Cort Krem
- Kadolin Şampuan
- Vichy Oil Control Şampuan
Öncelikle yorumum: Actolind W Sprey yerine saf çeşme suyu kullandım. Bende yine de etki etti. Garanti olsun diyen var ise Actolind kullansın. Devit 3d Damlayı Eczaneden temin edebiliyorsunuz. Antibiyotik ile birlikte doktorunuza yazdırabilirsiniz. Satine Cort Krem kafa için değil, yüz veya başka bölgede çıkıyorsa eğer kullanıyorsunuz. Evinizde var ise Fucicort da olabilir. Ben kreme gerek duymadım.
Kullanım:
2 adet 1gr SEF antibiyotiği Actolind W Sprey Solüsyonun içerisine atıp iyice erimesi için karıştırıyoruz. Bu karışımı her akşam yatmadan önce tüm hastalıklı bölgelere yedirecek şekilde sıkıyoruz.
Her gün kahvaltı sonrası 1 adet Calcium Magnesium Zinc Vitaminini içiyoruz.
Devit 3 Vitamini her gün 25 Damla içiyoruz. Tavsiye üzerine kaymak, tereyağ vb. yağ ürünlerin üzerine damlatılarak içilsin denmiş. Ben yoğurdun üzerine döküp tüketmiştim.
Saçlar her gün yıkanacak. Bir gün Kadolin ile, diğer gün Vichy Oil Control ile. Masaj yaparak ve minimum 4dk kafamıza bekleyecek şekilde yıkanacak.
Kullanım süreleri:
Sprey karışımı 1 hafta süresince kullanıyoruz. Sonrasında gerek kalmıyor zaten. (İlerleyen günler/aylar da ne olur bilemem.)
Devit Damla bitene kadar kullanılıyor. İkinciyi almaya gerek yok.
Calcium Tablet 100 adet olduğundan bende henüz bitmedi. Arkadaşımız ikinciyi almaya gerek duymamış.
Şampuanlar aralıksız kullanılıyor. Her gün yıkanacak saçlar. Her defasında diğer şampuan ile.
Paylaşımı yapan Arkadaşa teşekkürlerimi iletirim. Sorularınız var ise yardımcı olmaya çalışırım. Daha fazla detay istiyorsanız Ekşi sözlükteki Arkadaş ile irtibata geçmeniz daha doğru olur.Arkadaşlar bu tedavi folikulitis dekalvansta da işe yarar mı? Ve saç dökülmesini önler mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Boşuna para vermeyin heveslenip sonra üzülmeyin çünkü yine çıkacağını siz de biliyorsunuz. Tüm dünyanın çare bulamadığı hastalığa ekşi sözlük yazarı mı çözüm bulmuş?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CrrystaL
Benim yüzümde aşırı yağlanma var ve siyah noktalarda özellikle yanak ve burun bölgesinde çok çıkıyor bu losyondam alsam kesin faydası olurmu?Merhaba öncelikle mesajınıza geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.. sorunuza gelirsek sanırım 200 ml üzeri yok ben devamlı bu boyutu kullandım araştırmadım da açıkcası.
Kadolin eski tedavide kullanılıyor deneyimlediğimize göre Vichy oil control daha etkili o yüzden kadolin değil Vichy öneririm tedaviden sonra da devam edeceksiniz hem saçlara da faydalı severek kullanıyorum.
Arkadaşlar saçın her yerine yayılan ufak ufak iltihaplanmaya değil de şiş duran, ağrılı ve saç döken iltihaba sahibim. Bu folikülit dekalvans oluyor sanırım. 3 yıl önce çıkan bir şişlik ve bu yıl çıkan büyük bir şişlik var, ayrıca sakalımda da 2 adet var, sakal orada çıkmıyor. Kafadakileri cerrahi kesi ile akıtma gibi bir şey okudum, bunun doğruluk payı var mıdır? Eğer iltihabı boşaltabilirlerse ben cidden rahatlayacağım çünkü yıllardır sadece 1 adet lezyon çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılkökü -- 12 Ekim 2020; 22:31:17 >
Aynen benim de öyle. Bazen ceviz büyüklüğünde çıkıp 1 haftada yok oluyordu bazen küçük çıkıp aylarca hatta 1 yıl kaldığı oluyordu. Çıktığı yerde de saçı sakalı anında döküyor. Sanki kafanın her yerinde yara izi varmış gibi dolaşıyorsun. Verdiği acı da dayanılmaz oluyor. Sıkıp boşaltmak kısa çözüm olur çünkü yeniden çıkacak her çıktığında kesemezler. Genelde hep aynı yerde çıkıyor bir yerde yuva yaptıysa orada sürekli çıkıyor.
Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun, ben de yaklaşık 3 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum, dr'a da gittim roaccutane verdi kullanmak istemedim yan etkilerinden dolayı. Şampuanıma çay ağacı yağı katıyordum kısmen rahatlatıyordu ama sürekliliği yoktu, uzun bir süre activex anti bakteriyel sabun kullandım ama o da günü kurtardı sadece. Süt ve süt ürünleri ile ilgilisi yok benim için denedim, cleocin t kullandım bir süre pek etki etmedi. En son buradaki yorumlarda gördüğüm "head and shoulders clinical strength" şampuanını denemeye karar verdim ve son 2-3 aydır son derece rahatım. Artık yastığım kan olmuyor, ağrı yok (çok çok nadir), saç dökülmelerim de bayağı düzeldi, bu şampuandan 5-6 tane alıp stok yaptım. Eğer denemeyen varsa önceliği bu şampuana versin derim ve umarım bir gün kalıcı bir çözüm bulunur da eski sağlığımıza kavuşuruz hepimiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: allaturca89Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun, ben de yaklaşık 3 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum, dr'a da gittim roaccutane verdi kullanmak istemedim yan etkilerinden dolayı. Şampuanıma çay ağacı yağı katıyordum kısmen rahatlatıyordu ama sürekliliği yoktu, uzun bir süre activex anti bakteriyel sabun kullandım ama o da günü kurtardı sadece. Süt ve süt ürünleri ile ilgilisi yok benim için denedim, cleocin t kullandım bir süre pek etki etmedi. En son buradaki yorumlarda gördüğüm "head and shoulders clinical strength" şampuanını denemeye karar verdim ve son 2-3 aydır son derece rahatım. Artık yastığım kan olmuyor, ağrı yok (çok çok nadir), saç dökülmelerim de bayağı düzeldi, bu şampuandan 5-6 tane alıp stok yaptım. Eğer denemeyen varsa önceliği bu şampuana versin derim ve umarım bir gün kalıcı bir çözüm bulunur da eski sağlığımıza kavuşuruz hepimiz.
Bir süre sonra o şampuanda bağışıklık geliştirecek hocam
Gluteni ve tüm paketli işlenmiş gıdaları artı olarak şeker kesin hepsi geçer.
Ekmek poğaça simit kek pasta börek çörek markette ki tüm paketli gıdalar gofret çikolata
Hazır süt Nescafe kola Fanta ice tea soğuk kahve vs
Tüm bunları kesin 1 haftaya kafanızda azalarak biter.
Sıkıntımız GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU(LEAKLY GUT) internette araştırın tedavi yöntemleri de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 21 Ekim 2020; 13:0:49 >
-
Arkadaşlar homeopatik tedavi deneyen oldu mu?
Ben denedim. O dönemde ben hayvan ürünlerini de kesmiştim. Hangisi faydalı oldu bilmiyorum ama kontrol altında idi. 6 aylık dönemde sadece tek tük sivilce çıktı.
quote:
Orijinalden alıntı: engin_er_26quote:
Orijinalden alıntı: Truestarr
Merhaba arkadaşlar, herkese acil şifalar diliyorum.
Tufted folliculits desen hastalıkla ben de sizler gibi 16 yıldır uğraşıyorum. 1999 yılında üniversite sınavlarına hazırlanırken başımın tam arka tepe noktasının aşırı kaşınması, sivilce benzeri küçük şeylerin çıkması, kepeklenmeler ve kabuklanmalarla başladı.
ilk başlangıcında cilt doktoruna gittim, birkaç saç losyonu, ketoral fungoral tarzı şampuanlar denedim ancak geçmedi. daha sonra üniversitede Ege Univ. tıp fakultesinde daha iyi doktorlara göründüm onlar da özel karışım losyon ve şampuan gibi tedaviler verdiler ancak yine geçmedi. bu sırada 2-3 yılı geride bırakmıştım. Başımın tepesinde avuç içi kadar bir bölge yangın yerine döndü, çok yoğun iltihaplanma, geceleri yastığımda kanama, gündüzleri sürekli kaşıntı gibi şikayetlerim bitmiyordu.
Dönem-Dönem artan ve azalan yoğunlukta olduğu için insan bezen uğraşmaktan bıkıyor, aradan bir süre geçince yine hırslanıp bu hastalığı yenmek istiyor. Ancak tüm denemeler hevesinizi kursağınızda bırakıyor.
2007 yılına kadar ne olduğunu anlayamadığımız ve tam tanı konulamayan hastalığım devam etti. 1999-2007 yılları arasında en az 5-6 farklı doktor ve kurumda muayene oldum ve tedavi edilmeye çalıştım ancak hiçbir çare bulamadım. 2006 da askerde GATA ya bile gittim orada da bir çözüm elde edemedim.
2007 yılında Ege Üniversitesinde bir Dermotoloji profesörü kesinlikle biopsi yapılıp bunun nedeninin bulunması gerektiğini söyledi. Çünkü bölümde ortalığı ayağa kaldırmıştım, her doktor birşeyler söylüyor ancak sonuç hiçbir şekilde alamıyorduk. Biopside , başımdan 10 tane kıl kökünün çıkış yaptığı bir folikül ağzı punch yöntemi ile kesildi çıkarıldı. Biopsi sonucunda Tufted Folliculits ( kıl kökü iltihaplanması ) teşhisi konuldu ve asıl anlamlı tedaviler bu günden sonra başladı. 4 ay boyunca Tetradox kullandım, biraz faydası oldu diyebilirim ama kesinlikle temizlemedi. 4 ayın sonunda başka kremler, solüsyonlar ve losyonlar kullandım ancak yine geçmedi. Daha sonra Roaccutane tedavisine başladık. Bu sırada artık saçlarım da dökülmeye başlamıştı. Başımın en tepesinde 2008 yılında demir para büyüklüğünde bir bölge tamamen saçsız olmuştu. Saç olmayan yerde de doğal olarak iltihaplanma kalmıyor ve o bölge rahatlıyordu. Psikolojim bu sıralarda bozulmaya başladı. Saçsız bölgeyi çeşitli saç oyunları ile sürekli gizlemeye çalışıyordum. Roaccutane benim saçlarımdaki iltihabı iyice azdırdı, öbek öbek saçlarım Oyuncak bebek saçı gibi elimde kalmaya başladı. 4 ayın sonunda artık baş edemedim ve doktora gittim. o da acilen Roaccutane tedavisini sonlandırdı ve bana antibiyotikler dayadı. Bu antibiyotiklerin içerisinde hiç şans vermediğim Fucidin enteresan bir şekilde başımdaki tüm sivilceleri bir anda yok etti. Sihir gibiydi 10 yılın sonunda yendiğimi sanmıştım. ancak ne zaman Fucidin kullanmayı bıraktım 1 ay sonra her şey eskisi gibi oldu. Tekrar Fucidin denediğimde de hiçbir sonuç alamadım çünkü bakteriler Fusidik asite karşı direnç sağlamışlardı...
Bundan sonra yine 1-2 yıl ümitsizlik ile geçti 2011 de İzmir'liler bilir DEU Dermatoloji bölüm başkanı Prof. Hasan Ali Tahsin vardır. Bu amcamız 70 yaşlarında İzmir'in en iyi cildiyecisi olarak bilinir. Ben de randevu alıp Hasan hocada tedaviye başladım. Baştan benden öyle şeyler istedi ki; baş kısım tomografisi, detaylı kan testleri , kültür örnekleri, yüklemeli şeker testi, panaromik diş filmi ve aklıma şimdi gelmeyen 10 maddelik listeyi tek tek 1 haftada yaptırdım. O günlerde "Tamam, bu adam benim sorunumu kesin çözecek. Kimse bu kadar detaylı incelememişti" demiştim. Tüm bu testleri istemesinin sebebi Bakterinin nereden geldiğini bulmak ve sorunu kökten çözmek olarak anlatıyordu. Ancak ben sürekli spor yapan, son derece dengeli ve bilinçli beslenen ve düzenli yaşayan birisi olduğum için tüm bu testler neredeyse mükemmel çıktı. Bu testlerin sonunda amcamız benim 20 lik dişlerimin çekilmesine karar verdi! sanki bu olunca tüm sorunlar ortadan kalkacaktı. Onu da yaptırdım ve dişlerimi operasyonla çektirdim. Sonra bişey bulamadığı için beni oyalamaya başladı 5 sene önce her seansına 250 TL ödedim. aradan geçen 2 yılda artık beni oyaladığını düşündüm ve 2013 de bu tedaviyi de bıraktım.
Artık saçlarım iyice döküldü, tepe bölgemde el kadar bölge tamamen saçsız ve iğrenç görünüyor. Normal erkeklerdeki saç dökülmesi gibi olsa kafaya takmayacağım ancak bu hastalıklı gibi görünüyor. Sürekli kaşınıyor, elim sürekli orada. Yıllardır kapanmayan yaralar olduğu için artık mikrop kapmaktan ve başıma bunun yüzünden başka bir bela gelmesinden korkuyorum. Gündüzleri kendimi kontrol edip saçımı kaşımamaya çalışıyorum. ancak gece uykumda çok fazla kaşıyorum. Bunu tabiki kontrol etme şansım yok, kız arkadaşım söylüyor. Kapşonlu şeyler giydim, bandana taktım ama uyku kaşımasını engelleyemiyorum. Ellerimi arkadan bağlayıp uyumayı bile denedim, hatta boks eldiveni alayım diye fantastik düşünceler bile gelmedi değil :).
Lenf bezlerindeki şişlik bende de iki defa oldu, tabiki de lenf bezleri bakteri öldürmekte etkin görev aldığı için bu hastalık azdığı zamanlarda kulak altı bezlerini çok yoruyor ve şişmesine sebep oluyor.
Bu hikayede anlatmadığım daha çok doktorlara gittim arada, Borik asit verenler, Cleosin verenler vs.vs. ama çare yok yok yok... Yine hikayemin aralarında 2010 lu yıllarda internetten Yurt içi Yurt dışı birçok makale ve yazı okudum. Rifampisilin, Klindmosinin kombinasyonu yaptım kendi kendime tamamen acemice. O da işe yaramadı. Salisic asit içeren şampuanlar kullandım onlar da bastırıyor ama tabiki geçirmiyor.
Ailem de artık ne diyeceğini bilemiyorlar. Koca karı ilaçları da denedim, değişim macunlar sürdüm. Adamın biri özel bir karışım yapıyormuş annem bulmuş gittik adama sarımsak kokan birşeyler sürdü kesin geçecek dedi ama geçmedi.
Ben de ne kadar artık ümidimi kessemde arada bir doktora gidiyorum veya böyle internette okuyorum. Şimdi de Dettol alıp deneyeceğim bakalım ne olacak. Antibiyotik kullanmak asla istemiyorum artık. Çünkü allah göstermesin ileride başıma ciddi birşey gelse tedavi olamaz hale geleceğim, antibiyotik direncinden dolayı.
Uzun yazı oldu başınızı şişirdim, hepimizin amacı çare olmak veya bulmak. Paylaşımlara devam edelim...
ben de 5 yıldır denemediğim şey kalmadı, en son berbere gittim ustura yap dedim sivilcelerden dolayı ustura yapmak istemedi bende zorladım kesersen kes bir şey olmaz dedim bana terramicyn tavsiye etti 2 haftadır terramicin kullanıyorum sivilceler iyileşti yaralar kapandı kaşıntı azaldı ama tam iyileşme olur mu olmaz mı bilmiyorum inşallah faydası olur,
protopic kullandım
contaxtubes kullandım
doktorların yazdığı şampuanları, kremleri ilaçları kullandım sabular denedim kil ve sarımsak maskei yaptım çözüm yok yok yok. çözümü bulamayan dr. kestirip atıyor stres yapma diyor, ben de dr.ye soruyorum siz stres yapmadan durabiliyormusunuz diye cevapları hayır oluyor.
Alıntıları Gösterpandemi döneminde epeyce iyileştim.
1- sürekli ellerimi yıkadım, (tırnaklarımı sık sık kestim) ve sürekli dezenfektan kullandım, ellerim ıslak iken 2 fısfıs dezenfektanı kafama sürdüm,
2- saçlarımı sürekli sıfır numara kestim. uzatmadım.
3-şampuan olarak sürekli glis kullandım. diğer şampuanlar kaşıntı yaptı.
4- ne sıcak ne soğuk ılık su ile banyo /duş/kafa yıkadım.
-
Glissin hangi şampuanını kullanıyorsun ismini yazarmısın hangi renk kutusu var
quote:
Orijinalden alıntı: allaturca89Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun, ben de yaklaşık 3 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum, dr'a da gittim roaccutane verdi kullanmak istemedim yan etkilerinden dolayı. Şampuanıma çay ağacı yağı katıyordum kısmen rahatlatıyordu ama sürekliliği yoktu, uzun bir süre activex anti bakteriyel sabun kullandım ama o da günü kurtardı sadece. Süt ve süt ürünleri ile ilgilisi yok benim için denedim, cleocin t kullandım bir süre pek etki etmedi. En son buradaki yorumlarda gördüğüm "head and shoulders clinical strength" şampuanını denemeye karar verdim ve son 2-3 aydır son derece rahatım. Artık yastığım kan olmuyor, ağrı yok (çok çok nadir), saç dökülmelerim de bayağı düzeldi, bu şampuandan 5-6 tane alıp stok yaptım. Eğer denemeyen varsa önceliği bu şampuana versin derim ve umarım bir gün kalıcı bir çözüm bulunur da eski sağlığımıza kavuşuruz hepimiz.
Şampuanı aldığınız yerin link var mı hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 31 Ekim 2020; 18:33:55 >
-
İnternette satılıyor hocam, gg’dan aldım ben.
quote:
Orijinalden alıntı: engin_er_26pandemi döneminde epeyce iyileştim.
1- sürekli ellerimi yıkadım, (tırnaklarımı sık sık kestim) ve sürekli dezenfektan kullandım, ellerim ıslak iken 2 fısfıs dezenfektanı kafama sürdüm,
2- saçlarımı sürekli sıfır numara kestim. uzatmadım.
3-şampuan olarak sürekli glis kullandım. diğer şampuanlar kaşıntı yaptı.
4- ne sıcak ne soğuk ılık su ile banyo /duş/kafa yıkadım.
Alıntıları GösterBu pandemi sürecinde beslenmenizde bir değişiklik oldu mu ?
Vitamin takviyesi aldınız mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: reodentreomantikBu pandemi sürecinde beslenmenizde bir değişiklik oldu mu ?
Vitamin takviyesi aldınız mı ?
Alıntıları Gösterhayır normal beslenmeye devam
-
quote:
Orijinalden alıntı: CrrystaL
Glissin hangi şampuanını kullanıyorsun ismini yazarmısın hangi renk kutusu varkabı altın rengi olanı ama fark etmiyor hepsi aynı gliss
-
Anladım teşekkürler cevabın için o zaman her gliss şampuan saç diplerine aynı etkiyi yapıyor hiç bir fark yok o zaman
uyuyamadım acıdan. kafam komple koca koca akne şu an. eczane açılsın cleocin t alacağım direk.
şampuan önerisi var mı arkadaşlar? selsun blue 200 tl olmuş.
dalin kullanıyorum pek bi işe yaramadı. kimyasalı az diye aldım tırt.
vichy dercos kullandım 2 kutu yeşil olandan hiç bir işe yaramadı.
acil yardım :'(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X