Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu candida için kekik yağını tavsiye etmiş youtubeda bir doktor. Aynı şekilde hindistan cevizi yagınıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Bu candida için kekik yağını tavsiye etmiş youtubeda bir doktor. Aynı şekilde hindistan cevizi yagınıda.

Evet onlar azaltıyor ama diyet şart hocam

Tüm basit karbonhidratlar (beyaz un ekmek makarna pilav kek tatlı kurabiye vs)
    Şeker
    Rafine gıdalar

Tüm bunları en az 1-2 ay hiç tüketmeyip kendini daha iyi hissedince probiyotik tüketmeye başlamak lazımmış.
    Tabi kemik suyu da çok önemli bağırsak tamiri için

Tabi bi doktora danışmak lazım bunu uygulamadan herkesin sağlık sorunu farklı olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Her doktor farklı bir şey söylüyor. Artık hangisi doğru hangisi değil bilemiyoruz. Fakat kıl kökü iltihabı ve seboreik egzama ile vücuttaki enfeksiyonların bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Benim ki 17 18 yaşlarında başladı. Tam da 20 lik dişlerimin ağrı yapmaya başladığı zamanlarda.. Bir tanesini çektirdim. Hala da diş köklerinde iltihaplanma ve sislikler oluyor. Çoğu insanın da bu yaşlarda başlıyor. Insan umut bağlamak istiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Bende sinüzit ve burun kemiğinde yamukluk var o yüzden burnum sürekli tıkalı ve ağızdan nefes alıyorum. Ağızdan aldığım için ağzım çok kuruyor sabahları çamur yemiş gibi uyanıyorum. O dediğinin bende işe yaraması imkansız.

• eskskrsmdogr E kullanıcısına yanıt
    Sende seboreik dermatit var mı? Bende hem bu kök iltihabı hem de seboreik var. Sanırım iki hastalık da birbirini tetikliyormuş yani birini alana diğeri bedava.

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle eğer seboreik egzamaya sahipsen kıl kökü iltihabı kaçınılmaz gibi bir şey. Bunlarda sadece beslenme ve strese bağlanacak şeyler değil bence. Bazı hastalıklar ve enfeksiyonlar tetikliyor. Yoksa herkesin bu rahatsızlıklara sahip olması gerekir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eskskrsmdogr E kullanıcısına yanıt
    Stres kaygı depresyon dengesiz beslenme aşırı antibiyotik kullanımı yağlı cilt ne ararsan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskskrsmdogr

Aynen öyle eğer seboreik egzamaya sahipsen kıl kökü iltihabı kaçınılmaz gibi bir şey. Bunlarda sadece beslenme ve strese bağlanacak şeyler değil bence. Bazı hastalıklar ve enfeksiyonlar tetikliyor. Yoksa herkesin bu rahatsızlıklara sahip olması gerekir

Hocam çoğu insan diş enfeksiyonu geçiriyor o zaman bu kıl kökü iltihabı çok daha yaygın olurdu.

Geçirgen bağırsak sendromunu araştırın

• quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Bende sinüzit ve burun kemiğinde yamukluk var o yüzden burnum sürekli tıkalı ve ağızdan nefes alıyorum. Ağızdan aldığım için ağzım çok kuruyor sabahları çamur yemiş gibi uyanıyorum. O dediğinin bende işe yaraması imkansız.

Dene derim denemeden bilemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskskrsmdogr

%90 beslenme ve ya stres sebepli hocam.

3 Yıldır her gün bunu araştırıyorum.

Kendine istersen bir test yapabilirsin.

1 ay sürekli abur cubur paketli gıda ye alevlenme durumuna bak

Sonraki 1-2 ay sıfır paketli gıda yiyip karaciğer detoks yap iltihapların sönme durumuna bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

%90 beslenme ve ya stres sebepli hocam.

3 Yıldır her gün bunu araştırıyorum.

Kendine istersen bir test yapabilirsin.

1 ay sürekli abur cubur paketli gıda ye alevlenme durumuna bak

Sonraki 1-2 ay sıfır paketli gıda yiyip karaciğer detoks yap iltihapların sönme durumuna bak.

Alıntıları Göster

Hocam ben yaklaşık 1 yıldır şeker ve marketteki paketlenmiş gıda aburcubur sos vb gıdaları tüketmiyorum durum yine aynı hala sivilceler duruyor.Bu seferde kafayı koydum gluteni bırakıcam bakalım ne olcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: JamaicaGoldX

Hocam ben yaklaşık 1 yıldır şeker ve marketteki paketlenmiş gıda aburcubur sos vb gıdaları tüketmiyorum durum yine aynı hala sivilceler duruyor.Bu seferde kafayı koydum gluteni bırakıcam bakalım ne olcak.

Alıntıları Göster

Sırf paketli şekerli gıdalar yeterli olmaz.

Gluten baş düşman onuda bırakmak lazım

• Konuyu tekrar 3 yıldan fazla bir süre güncelledim. Okumak isteyen ilk mesaja bakabilir. Burdan da belirtiyim, bu olayın tamamen beslenme ile alakalı bilginize.

• mymaxmy M kullanıcısına yanıt

Kesinlikle geçirgen bağırsak sendromu buna sebep oluyor.

Probiyotik beslenmeniz ne düzeyde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 25 Kasım 2020; 21:24:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mymaxmy

Konuyu tekrar 3 yıldan fazla bir süre güncelledim. Okumak isteyen ilk mesaja bakabilir. Burdan da belirtiyim, bu olayın tamamen beslenme ile alakalı bilginize.

Bende zararlı gıdalara bir ekleme yapayım; Ayçiçek yağı tüketmekte bu illeti alevlendiriyor arkadaşlar. Kızartma falan zaten yememek lazım onu söylemeye gerek duymuyorum ama ayçiçek yağı ile yapılan her yemek kaşıntıyı ve sivilceleri arttırıyor. Ben bir süredir zeytin yağı, mısır özü yağı ve tereyağ kullandırıyorum hanıma. Bu yağlar bir nebze daha ideal ayçiçeğe göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Bende zararlı gıdalara bir ekleme yapayım; Ayçiçek yağı tüketmekte bu illeti alevlendiriyor arkadaşlar. Kızartma falan zaten yememek lazım onu söylemeye gerek duymuyorum ama ayçiçek yağı ile yapılan her yemek kaşıntıyı ve sivilceleri arttırıyor. Ben bir süredir zeytin yağı, mısır özü yağı ve tereyağ kullandırıyorum hanıma. Bu yağlar bir nebze daha ideal ayçiçeğe göre

Alıntıları Göster

Evet hocam oda zararlı sağlığa zararlı olan herşey zararlı kısacası

• Bence karaciğer yada bağışıklık sistemimizde problem var. Karaciğerdeki yağlanma veya başka bir sorun bu hastalığa sebep olabilir. Yıllar önce karaciğerimde yağlanma olmuştu ve şu an kıl kökü iltihabı ve seboreik dermatit var. İkisi de karaciğerdeki yağlanmadan sonra ortaya çıkmıştı.

Diğer bir ihtimal ise bağışıklık sisteminde olan bazı problemler ve bundan faydalanan bakteriler ve mikroplar. Birincisi; herhangi bir sebepten dolayı vücudumuz kıl köklerini zararlı ve yabancı madde olarak algılıyor ve köklere saldırıyor. Kökleri iltihaplanan saçların dökülmesi de bunun kanıtı olabilir. İkincisi; Bağışıklık sistemi görevini tam olarak yapamadığı için bu hastalığa sebep olan bakteri veya mikropları yok edemiyor. Antibiyotik bile kullansak vücudumuzda yaşayacak alan buluyorlar. Ya bizim vücudumuz bu bakteriyi bile yenemeyecek kadar zayıf yada bu bakteri antibiyotiklere rağmen ölmeyecek kadar güçlü.

Son olarak eğer ki stres sebep oluyorsa ona hiç çarem yok. Bu ülkede stressiz yaşamak imkansız. Hastalığı bile yenerim stresi yenemem.

Aranızda benim gibi karaciğeri yağlı olan ve bol stres yapan var mı?

• quote:

Kesinlikle geçirgen bağırsak sendromu buna sebep oluyor.

Probiyotik beslenmeniz ne düzeyde ?

geçirgen bağırsak sendromum varmı bilmiyorum doğrusu. Ama sadece ben değil çevremdeki hemen herkeste bu dediğim gıdaları tükettiğinde onlarda da sivilcelerde artış oluyor kiminin başında kimin çenesinde kiminin yüzünde veya başka yerlerinde ve hepsininde söylediği çok acıtarak çıkıyor bu sivilceler. Ayrıca hepsinde de dediğim gıdaları tüketmelerinden en geç 24 saat sonra bu durumlar başlıyor. Büyüğümden küçüğüme her yaş grubunda bu oluyorsa herkeste de geçirgen bağırsak sendromu olması lazımki bu bana pek mantıklı gelmiyor. Tamamen gıdaların yediklerimizin içtiklerimizin bozuk + zehirli olmasıyla alakalı bir durum bana göre.

Son olarak uzunca bir süredir activia tüketiyorum günde en az 1 tane ancak genel olarak 3 tane.

• quote:

Orijinalden alıntı: mymaxmy

geçirgen bağırsak sendromum varmı bilmiyorum doğrusu. Ama sadece ben değil çevremdeki hemen herkeste bu dediğim gıdaları tükettiğinde onlarda da sivilcelerde artış oluyor kiminin başında kimin çenesinde kiminin yüzünde veya başka yerlerinde ve hepsininde söylediği çok acıtarak çıkıyor bu sivilceler. Ayrıca hepsinde de dediğim gıdaları tüketmelerinden en geç 24 saat sonra bu durumlar başlıyor. Büyüğümden küçüğüme her yaş grubunda bu oluyorsa herkeste de geçirgen bağırsak sendromu olması lazımki bu bana pek mantıklı gelmiyor. Tamamen gıdaların yediklerimizin içtiklerimizin bozuk + zehirli olmasıyla alakalı bir durum bana göre.

Son olarak uzunca bir süredir activia tüketiyorum günde en az 1 tane ancak genel olarak 3 tane.

Alıntıları Göster

Hocam bu geçirgen bağırsak sendromu yaygın zaten bayağı

Dikkat ediyorum kimse turşu kefir vs tüketmiyor.

Üstüne birde içilen antibiyotikler florayı iyice bozuyor.

Bunları tüketip sivilcesi olmayanda çok insan var ama bağırsak floraları sağlam.

https://www.fitekran.com/tag/gecirgen-bagirsak-sendromu-tedavisi//

Bu linkte detaylı anlatıyor

Ev yapımı yoğurt kefir turşu tüketilmeli ama buda die off etkisi yapabilir dikkatli olunmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 26 Kasım 2020; 10:15:15 >

• quote:

Hocam bu geçirgen bağırsak sendromu yaygın zaten bayağı

Dikkat ediyorum kimse turşu kefir vs tüketmiyor.

Üstüne birde içilen antibiyotikler florayı iyice bozuyor.

Bunları tüketip sivilcesi olmayanda çok insan var ama bağırsak floraları sağlam.

https://www.fitekran.com/tag/gecirgen-bagirsak-sendromu-tedavisi//

Bu linkte detaylı anlatıyor

Ev yapımı yoğurt kefir turşu tüketilmeli ama buda die off etkisi yapabilir dikkatli olunmalı

Alıntıları Göster

Turşu kefir vs. hepsini tüketmeyi denedim hatta bir süre abarttım bunu. Kefir tam tersi etki yaptı ve hiç çıkmayan yerde bile çıkmaya başladı. Turşu ise aşırı tüketimi yine mide bağırsak sindirim sistemi problemlerine neden olabiliyor yüksek asit nedeniyle. O yüzden dikkatli tüketmek gerekiyor. Aynı şekilde ev yapımı yoğurtlarda da durum benzer.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.