Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
489.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mymaxmy

Turşu kefir vs. hepsini tüketmeyi denedim hatta bir süre abarttım bunu. Kefir tam tersi etki yaptı ve hiç çıkmayan yerde bile çıkmaya başladı. Turşu ise aşırı tüketimi yine mide bağırsak sindirim sistemi problemlerine neden olabiliyor yüksek asit nedeniyle. O yüzden dikkatli tüketmek gerekiyor. Aynı şekilde ev yapımı yoğurtlarda da durum benzer.

Alıntıları Göster

Ev yapımı yoğurt turşunun bunu arttırması die off olabilir ?

Sarımsak yiyince de aynısı oluyor mu ?

1-2 haftada geçecek bir sorun değil uzun süreli bir tedavi süreci hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

Ev yapımı yoğurt turşunun bunu arttırması die off olabilir ?

Sarımsak yiyince de aynısı oluyor mu ?

1-2 haftada geçecek bir sorun değil uzun süreli bir tedavi süreci hocam

Alıntıları Göster

ev yapımı turşunun folikülitle alakalı bir soruna neden olduğunu görmedim. Ev yapımı yoğurttada sütün kalitesine göre olabiliyor veya bir sorun olmayabiliyor. Ancak aşırı bir tüketim söz konusu olursa yoğurtta yine olabilir. Özellikle bim ve a101'in yoğurtlarından tamamen uzak durmalısınız. İçim marka yoğurt bu kadar probleme neden olmuyor. 8-9 yıllık tecrübe bunlar ve hepsi haftalarca aylarca süren denemeler sonucu elde ettiğim bilgiler. Kefir kesinlikle foliküliti azdırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 27 Kasım 2020; 0:38:50 >

• quote:

ev yapımı turşunun folikülitle alakalı bir soruna neden olduğunu görmedim. Ev yapımı yoğurttada sütün kalitesine göre olabiliyor veya bir sorun olmayabiliyor. Ancak aşırı bir tüketim söz konusu olursa yoğurtta yine olabilir. Özellikle bim ve a101'in yoğurtlarından tamamen uzak durmalısınız. İçim marka yoğurt bu kadar probleme neden olmuyor. 8-9 yıllık tecrübe bunlar ve hepsi haftalarca aylarca süren denemeler sonucu elde ettiğim bilgiler. Kefir kesinlikle foliküliti azdırıyor.

Alıntıları Göster

İnekten sağılan süt ile evde yapılan yoğurt benim için problem olmuyor.

Bu hastalık kesinlikle beslenme alakalı ama hangi besinin etki ettiği kişiden kişiye değişmekte

İşlenmiş ve rafine gıdaların zararlı olduğu kesin

• mymaxmy M kullanıcısına yanıt
    İçim yoğurt ve süt ürünlerini almamanızı öneririm geçenki süt banyosu yapan adamın olduğu tesis içimede süt temini yapıyormuş geçen gazetede okumuştum o yüzden bundan sonra içim markasına bulaşmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrrystaL

İçim yoğurt ve süt ürünlerini almamanızı öneririm geçenki süt banyosu yapan adamın olduğu tesis içimede süt temini yapıyormuş geçen gazetede okumuştum o yüzden bundan sonra içim markasına bulaşmam.

Gıda sektöründe bu tarz haberler çok çıkıyor malesef en güzeli imkanın varsa evde yapmak.

Kefir bana çok iyi gelmişti. Aslında yiyecek içecek hepsi hikaye. 7/24 yemek yeme yine çıkacaklar. Yiyecekler bu hastalığı yapsaydı herkeste çıkardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Kefir bana çok iyi gelmişti. Aslında yiyecek içecek hepsi hikaye. 7/24 yemek yeme yine çıkacaklar. Yiyecekler bu hastalığı yapsaydı herkeste çıkardı.

saçma bir görüş keşke bu kadar basit bir açıklaması olsaydıda 8-9 senem heba olmasaydı. Gluten alerjisi olup hayatını kaybedenler var ama herkeste gluten alerjisi yok. Bu durumda gluten alerjisi gerçeğini ve bunu yaşayan insanların olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden çok anlamsız bir yorum yazmışsınız kusura bakmayın. %100 yiyecek içecek ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 28 Kasım 2020; 1:1:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrrystaL

Ülkedeki hazır yiyecek içeriklerin neredeyse hepsi zehirli zaten. Adamın taşıdığı mikroplar bunların kattığı zehirden daha zararsızdır diye düşünüyorum. Bana kalsa hiçbir hazır yiyecek içeceği tüketmemek lazım ama maalesef elde olmayan sebepler olabiliyor. Bu süt banyosu yapan adam kendini bile bile ele vermiş, birde hiç ele vermeyip daha beterlerini yapanlar var ne yazıkki ülkemizde. O yüzden benim hiçbirine karşı güvenim yok.

• quote:

saçma bir görüş keşke bu kadar basit bir açıklaması olsaydıda 8-9 senem heba olmasaydı. Gluten alerjisi olup hayatını kaybedenler var ama herkeste gluten alerjisi yok. Bu durumda gluten alerjisi gerçeğini ve bunu yaşayan insanların olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden çok anlamsız bir yorum yazmışsınız kusura bakmayın. %100 yiyecek içecek ile alakalı.

Alıntıları Göster

Katılıyorum yiyecek içecek ile ilgili %100

Sebebide geçirgen bağırsak sendromu

Hipokrat yıllar önce cilt hastalıkları bağırsakla bağlantılıdır diye söylemiş zaten

Tıp bile bunun sebebini ve tedavisini bulamamış ama sen %100 yiyecek içecek ile alakalı diyorsun. Bu da saçma değil mi? Senin hastalığın yiyecekler ile artıp azalabilir ama bende yiyecek içecek ile hiç alakası yok. Geçen senelerde yaklaşık 6 ay karatay diyeti yaptım ve hastalık hiç olmadığı kadar artmıştı. Diyetten sonra ise her türlü zararlı şeyi yemiştim ama 1 tane bile çıkmamıştı. Ben kıl kökü iltihabı ve seboreik dermatit hastalığına sahibim ve ne zaman stresim artsa bu hastalıklar da artıyor. Bana göre benim hastalığımın sebebi %100 stres. Aslında burada bu sebep oluyor şu sebep oluyor dememiz çok saçma. Belli ki herkesin farklı bir sebebi var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tıp bile bunun sebebini ve tedavisini bulamamış ama sen %100 yiyecek içecek ile alakalı diyorsun. Bu da saçma değil mi? Senin hastalığın yiyecekler ile artıp azalabilir ama bende yiyecek içecek ile hiç alakası yok. Geçen senelerde yaklaşık 6 ay karatay diyeti yaptım ve hastalık hiç olmadığı kadar artmıştı. Diyetten sonra ise her türlü zararlı şeyi yemiştim ama 1 tane bile çıkmamıştı. Ben kıl kökü iltihabı ve seboreik dermatit hastalığına sahibim ve ne zaman stresim artsa bu hastalıklar da artıyor. Bana göre benim hastalığımın sebebi %100 stres. Aslında burada bu sebep oluyor şu sebep oluyor dememiz çok saçma. Belli ki herkesin farklı bir sebebi var.

Bu bağırsak florası hemen bozulan bir şey değil zaten kefir içince düzelmiş senin mesela bu hemen tekrar bozulmayabilir yıllar içinde oluşuyor bununda en büyük düşmanı stres antibiyotikler ilaçlar şekerli gıdalar vs.

Şöyle düşün stresten kaynaklı olsa o zaman insanların yarısında görülmesi lazım ama tabi herkeste farklı hastalıkta yapabilir.

• quote:

Önce teşhisi doğru koymak gerekiyor. Siz  seboreik dermatit hastalığından bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla sizde bu hastalık var. Biz ise  seboreik dermatit değil folikülitten bahsediyoruz ikisi farklı. Ve bu konuda söylediklerim tamamen folikülit üzerine. Ayrıyetten karatay diyetinde de kefir peynir süt yoğurt vs. pek çok şey var. 6 ay boyunca sadece bulgur ve su tüketmemişsiniz diye düşünüyorum.

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Kanka stres vücudun her yerini etkiliyor. Bizde kıl kökü iltihabı yapıyor başkasında kanser. Elbette yediğimiz her şeyin zararlı olması da etkili ama istersen tamamen doğal beslen bu stres bitmeden yediklerinin de anlamı kalmıyor.

Hayır iki hastalık da var ve stresim arttıkça ikisi de artıyor. Mesela dün akşamki maça çok sinirlendim stres yaptım sabah yanağımda sivilceyle uyandım.

• quote:

Kanka stres vücudun her yerini etkiliyor. Bizde kıl kökü iltihabı yapıyor başkasında kanser. Elbette yediğimiz her şeyin zararlı olması da etkili ama istersen tamamen doğal beslen bu stres bitmeden yediklerinin de anlamı kalmıyor.

Olabilir oda doğru o zaman ya beslenme yada stres tetikliyor ama benim kesinlikle beslenme seninde stres sanırım.

Özellikle gluten kıl dibi iltihabı yapıyoe

• JBatuhan J kullanıcısına yanıt

Avi seninki çıktı mı

• Kıl kökü iltihabı ve seboreik dermatit benim gibi çoğu kişide saçlarda oluyor. Peki bununla beraber başka rahatsızlıklarınız var mı? Mesela sırtınız da da sivilceye benzer kızarıklıklar, göz rahatsızlıklarınız gibi ?
  • 1- yiyecekler (alerji)
    2-giysiler (alerji)
    3-deterjanlar,saç şampuanları ve sabunlar
    4-stres
    5-hijyen
    Bunlar başlıca etkenler
    Daha önceki mesajlarıma bakınız

Öncelikle kaşıntı oluşması ve saçlı deriyi kaşımak, önlem olarak, tırnakları sık sık kesmek, elleri sık sık yıkamak, ve dezenfekte etmek,

Ben 12 yıldır uğraş veriyorum artık ilaç falanda kullanmıyorum, pandemi döneminde sıkça dezenfektan kullandık ve ellerimin ıslaklığını saç diplerine yedirdim, saçları artık 0 sıfır kesiyorum (ustura yaptığımda yaralar çoğalıyordu) her şeyi yerim fakat acılı yiyecekler azdırıyor. Turşu, yoğurt fark etmez ama kararınca ve az miktarda yerim. Ilık su ile saçları haftada 2 kez yıkamak ve şampuan artığı bırakmadan iyice durulama, şampuan olarak gliss yağlı saçlar için olanı kullanıyorum. Başka şampuanla fayda etmedi.
    Bu arada özelden mesaj atmayınız, cevaplayamam, çünkü bakamıyorum. Buradan sorun, baktığımda cevaplarım

• eskskrsmdogr E kullanıcısına yanıt
    Sırtında sivilce varsa seboreik yüzünden oluyordur. Bu iki hastalığa sahipsen vücudunun her yerinde görülme ihtimali var. Benim göğsümün ortasında seboreik yüzünden kaşıntılı sivilceler çıkıyor. Kök iltihabı da nadiren etek traşı bölgemde çıkabiliyor. Yaklaşık 4 yıl önce bacağımda da çıkmıştı. İkisi de maalesef geçmeyen ve yayılan hastalıklar.

• quote:

Sırtında sivilce varsa seboreik yüzünden oluyordur. Bu iki hastalığa sahipsen vücudunun her yerinde görülme ihtimali var. Benim göğsümün ortasında seboreik yüzünden kaşıntılı sivilceler çıkıyor. Kök iltihabı da nadiren etek traşı bölgemde çıkabiliyor. Yaklaşık 4 yıl önce bacağımda da çıkmıştı. İkisi de maalesef geçmeyen ve yayılan hastalıklar.

Sırttaki sivilceler için hacamat tavsiye ederim. Kendimi bildim bileli sırtımda sivilce çıkar hacamat sırtımdakileri geçirdi.

Kafamdakilere pek faydası olmadı.

Bu arada head and shoulder clear men falan bunlar bende iltihapları azdırıyordu uzun süredir sarımsaklı şampuan kullanıyorum gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 7 Aralık 2020; 22:26:15 >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.