Oo çok kötü görünüyor hocam. Candida diyeti + karaciğer detoks ile rahatlarsınız antibiyotik kullanmayın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (69. sayfa)
-
-
Arkadaşlar hakikaten çok rahatsız edici bir hastalık özellikle çok nüksettiği zamanlar. Tıp'ın böle bir hastalığa nasıl olurda çözüm bulamamış olması beni çok şaşırtıyor. Reddit gibi farklı sitelerde gördüğüm bu hastalık ile yaşayan çok fazla insan var. Acaba herhangi bir yerde bu hastalık üzerine bir çalışma yapılıyor mudur?.
-
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun size, bende aynen bu durumdaydım şu an çok iyiyim şükğr size uyguladığım şeyleri tek tek yazacam. Bu hastalık 1.5 sene önce başladı doktora göründüm bende aknetrent diye bir ilaç kullandım sonra tekrarladım ikinci kez aynı ilaca başladım yaklaşık 6 ay daha kullandım ilacı, doktor tedavin bitti dedi ilacı bıraktım ve bir ay bile geçmeden hastalık geri döndü, bu formu baya süre takip ettim ve yazılanlardan bazılarını uyguladım, öncelikle benim glutene alerjim var, bağırsaklarımda da sorun mevcut zamanında ülseratif kolit teşhisi kondu tedavi gördüm tam iyileştiğim söylenemez, karaciğerimde de yağlanma mevcut, midemde reflü var, anti sosyal ve takıntılı bir insanım en azından öyleydim, öncelikle bozuk olan psikokojiniz varsa takıntı panik atak veya kafanıza dert edip sorun ettiğiniz sıkıntılarınızı çözün boşverin organlarınızı düzeltmeye çalışmayı onlar ikinci plana atın önce ruh haliniz arkadaşlar, size tavsiyem youtube da izzet güllü hocamız var ben bayadır takip ediyorum ilaçsız adam derdimize derman oluyor ruh halim şu an çok iyi durumda bence en önemli sorunumuz bu çünkü tedaviyi bu aşamada yarıladık belkide bazılarına göre bitirdik diyelim, sonrasında kullandığınız paraben ve sls içeren şampuanları bırakın kesinlikle ağır kimyasal madde içeren şampuanları kullanmayın derim, ben bıttım sabunu kullanıyorum ayrıca bebe şampuanını da kesinlikle öneririm alternatif olarak, ben gluten içeren gıdaları hayatımdan çıkardım, elinizi kafanıza götürüp durmayın elinizi hep uzak tutmaya çalışın kafanızdan, dikkat etmezseniz bir süre sonra o eliniz kafanızdan inmez alışkanlık haline gelirki elinizdeki hertürlü bakteri kafanıza geçer aynen ve kaşımakla yaraları beter hale getirirsiniz, karaciğer yağlanmam için de milk thistle kullanıyorum , yaklaşık 20 gün oldu kafam tertemiz arkadaşlar kaşıntıda gitti yaralar sivilcelerde çok iyiyim şükür, şekeri de bıraktım kesinlikle uzak duruyorum, anti sosyalseniz benim gibi kendinize hobi edinin ben balığa gidiyorum mesela:)) aklıma gelmeyen şeyler olabilir varsa daha sonra eklerim ama şu dediklerimi uygulayın kesinlikle kafanız normale dönecektir eminim ayrıca bir süre sonra spora da başlayacam onunda ciddi etkisi olacağını düşünüyorum sormak istediğiniz bişey olursa buradan yazacam şimdiden geçmiş olsun arkadaşlar hepinize
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiiglutencii -- 9 Mayıs 2021; 23:46:48 >
-
Aklıma gelen şeyler olursa ekleyeceğimi belirtmiştim, sabah kahvaltıdan sonra yüksek değerli balık yağı kullanıyorum, akşam yemeğinden sonra bağırsaklarım problemli olduğu için probiyotik takviyesi alıyorum(( probiyotik takviyesinin müthiş faydasını görüyorum kesinlikle bağırsaklarında sorun olanlar kullanmalı)) ayrıca gün arasında ara ara vitamin takviyesi almaya çalışıyorum özellikle çinko c ve d vitamini bilginiz olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bu hastalığın ilk nedeninin bozuk ruh hali ikinci nedeninin de karaciğer yağlanması olduğunu düşünüyorum. Bende okb ve anksiyete var yani stres, vesvese, takıntı, kaygı, sinir ne ararsan o var. Bunlar ne zaman artsa bu hastalık da artıyor. Geçmişte karaciğer yağlanması da yaşamıştım. Şu an değerler iyi çıkıyor ama o yağlanmanın kalıcı zararı olmuştur diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence nerden başlarsanız kardır, dediğim psikoloğu youtubdan takip edin bir süre videolarını izleyin ilaç falan önermiyor zaten izledikçe fayda görmeye başlıyorsunuz ben yaklaşık 2 aydır takip ediyorum şu an ruh halimde ciddi rahatlama var emin olun bu hastalığada çok etki ediyor ayrıca karaciğer yağlanmam da da ciddi iyileşme var oda yediğimize içtiğimize bakıyor zaten olayı çözmüşsünüz geriye uygulamak kalıyor irade çok önemli çünkü bu süreç gerçekten ağır geçiyor ben şu an çok iyiyim ve geriye döneceğimi de düşünmüyorum çünkü bu hastalığın sebebini ve tedavisini anladığımı düşünüyorum ve uugulamada ciddi sonuç alıyorum bence bu yazıyı okuyan arkadaşlarım dikkate alsın emin olun faydasını göreceksiniz
Ayrıca karaciğer yağlanmasının kalıcı zarar bıraktığını düşünmüyorum buna inanma sakın emin ol vücudun kendini yenileyecektir bende de var ve kalıcı hasar bıraktığını düşünmüyorum
Kötü ruh halinin sebebi = kötü bağırsak florası
Bu hastalık için antibiyotik ve aknegent kullananlar bilsin ki sorunları büyüyerek devam edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 29 Aralık 2020; 9:40:35 >
Yıllarca aknetrent acnegen ne varsa kullandım antibiyotik de kullandım. Bunlar zarar verdi mi bilmem ama bir ara sinüzit için başka bir antibiyotik kullanmıştım şiddetli ağrı ve kanlı ishale neden olmuştu. Bağırsaklara zarar verdiyse o vermiştir. Stres,üzüntü+karaciğer yağlanması+sağlıksız bağırsak. Bu hastalığın sebebi bunlardan biri veya hepsi. Mesela bende hepsi var ve kıl kökü iltihabı, seboreik dermatit ve saç kıran ile uğraşıyorum. Zaten kök iltihabı ve seboreik birbirlerini tetikleyen hastalıklarmış siz şanslısınız seboreikle uğraşmıyorsunuz.
Çok geçmiş olsun, maalesefki o antibiyotiklerin ciddi yan etkileri var mesela aknetrent kullandığım zamanlarda hep kabızdım hiç düzelmedi kabızlığım ve normalde ben kabız olmam kolay kolay aylarca bunla uğraştım sonra kabızlığım yüzünden daha önce ameliyatını olduğum anal fissür rahatsızlığım nüksetti ama bununlada kalmadı lenf bezlerimde şişme ve ağrı oluştu yutkunmakta zorlandım kaçtane kulak burun boğazcı gezdim en son birisi psikologa yönlendirdi senin bişeyin yok hastalık uydurma ama sonrasında öğrendikki antibiyotiğin yan etkisiymiş bırakınca geçti inş o günlere bidaha dönmem maalesefki doktorlara zerre güvenim kalmadı başımızın çaresine bakmalıyız şimdilik iyiyim şükür allah düşürmesin bunların eline
quote:
Orijinalden alıntı: LoooooL
Yıllarca aknetrent acnegen ne varsa kullandım antibiyotik de kullandım. Bunlar zarar verdi mi bilmem ama bir ara sinüzit için başka bir antibiyotik kullanmıştım şiddetli ağrı ve kanlı ishale neden olmuştu. Bağırsaklara zarar verdiyse o vermiştir. Stres,üzüntü+karaciğer yağlanması+sağlıksız bağırsak. Bu hastalığın sebebi bunlardan biri veya hepsi. Mesela bende hepsi var ve kıl kökü iltihabı, seboreik dermatit ve saç kıran ile uğraşıyorum. Zaten kök iltihabı ve seboreik birbirlerini tetikleyen hastalıklarmış siz şanslısınız seboreikle uğraşmıyorsunuz.Hindistan cevizi yağı ile oil pulling denedin mi ?
Sinüzitini %90 geçirecek
Antibiyotikler bağırsak florasını bozuyor.
Bozuk bağırsak florası=
Kötü depresif ruh hali
Geçirgen bağırsak sendromuna sebep oluyor buda bir sürü otiummun hastalık cilt hastalıkları bunlara sebep oluyor.
Bizim sorunumuz bağırsak kaynaklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 29 Aralık 2020; 20:16:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sinüzit için ameliyat demişti doktor ama olmadım. Hem sinüzit hem de yamukluk var ameliyat olman lazım demişti. Burnum hep tıkalı yıllardır ağzımdan nefes alıyorum. Uyku düzenim de çok bozuk bazen uykuda nefesim kesiliyor uyanıyorum. Rahat uyuyamamak rahat nefes alamamak da stres yapıyor bende. Şu virüs bitince ameliyat olmaya çalışacağım.
Bağırsak için ev yapımı yoğurt ve turşu tüketiyorum. Zorunlu olmadıkça antibiyotik kullanmıyorum. Düzelirse böyle düzelecek artık.
Yazın bende de fissür çıktı antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Kremlerle antibiyotikle geçirdim ama antibiyotiği kullandıktan sonra bu hastalık arttı. Antibiyotik kullanmak istemiyordum ama fissür mecbur bıraktı. Sırf fissür geçsin diye zehir olsa içer insan. Acısını iyi bilirsin adamı öldürmüyor süründürüyor.
Bağırsaklarınız için probiyotik takviyesini öneririm bende beter bir düzensizlik vardı çok fazla ishal oluyordum probiyotik takviyesi sayesinde baya düzelme oldu, tabi yanında yeme içmenize de dikkat ederek maksiumum sonuç alırsınız bağırsağı sağlıklı hala getirirseniz şu an yaşadığınız çoğu rahatsızlığınız son bulacak emin olun
quote:
Orijinalden alıntı: antiiglutenciiBağırsaklarınız için probiyotik takviyesini öneririm bende beter bir düzensizlik vardı çok fazla ishal oluyordum probiyotik takviyesi sayesinde baya düzelme oldu, tabi yanında yeme içmenize de dikkat ederek maksiumum sonuç alırsınız bağırsağı sağlıklı hala getirirseniz şu an yaşadığınız çoğu rahatsızlığınız son bulacak emin olun
Kesinlikle sorunumuz bağırsak kaynaklı
Merhaba arkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum, glutenden uzak durmam ve yeme içmeme dikkat etme sonucunda benim kafamdaki kıl kökü iltihabı ile ilgili çok şükür tekrarlama olmadı, sivilce vesayre sıkıntısı yaşamıyorum, fakat kalça kısmında ve bacaklarımın yan taraflarında özelikle iltihaplı ve ağrılı büyük sivilceler çıkmaya devam ediyor, yediğime içtiğime çok dikkat etmeme rağmen bu bölgedeki sivilceler neden çıkıyor bilgisi ve tasviyesi olan varsa dinleme hazırım şimdiden tşk ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: antiiglutenciiMerhaba arkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum, glutenden uzak durmam ve yeme içmeme dikkat etme sonucunda benim kafamdaki kıl kökü iltihabı ile ilgili çok şükür tekrarlama olmadı, sivilce vesayre sıkıntısı yaşamıyorum, fakat kalça kısmında ve bacaklarımın yan taraflarında özelikle iltihaplı ve ağrılı büyük sivilceler çıkmaya devam ediyor, yediğime içtiğime çok dikkat etmeme rağmen bu bölgedeki sivilceler neden çıkıyor bilgisi ve tasviyesi olan varsa dinleme hazırım şimdiden tşk ederim..
Hacamat tavsiye ederim benim sırtımdaki iltihaplı sivilcelere iyi gelmişti
Birde dar giyinmekte kıl kökü iltihabına sebep oluyormuş aklınızda bulunsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 4 Ocak 2021; 11:24:51 >
Arkadaşlar merhaba ben de buradaki sef 1000 tedavisini uyguladım (eski sayfalara bakın)ve kesinlikle ise yarıyor en azından berbere rahat rahat gidiyorum elim kafama hiç gitmiyor tekrar çıkarsa tekrar uygularım ne olacak
Vücudunda kıl olan her bölgede bu hastalık olabilir. Benim göğsümde ve etek traşı bölgemde çıkıyor bazen. Herkesin şikayeti aynı değil herkesin farklı bölgesi etkileniyor. Kafa, kol altları, sakal, bacak ve etek traşı bölgesi gibi yerlerde daha çok çıkıyor. Kafana sürdüğün şampuanları kremleri oraya da sürebilirsin başka çaren yok.
Uzun zamandır (3-4 ay) kıl kökü iltihapları konusunda rahattım çıkıyordu ama yüzeysel çok acımayan mesela traş falan olmak eskisi kadar işkence olmuyordu.
Son günlerde daha da azalmaya başladı sanırım kurtuluyorum artık bu iltihaplardan.
Oil pulling yani hindistan cevizi ile yağ çekme bu konuda çok etkili bence sizde mutlaka deneyin fayda alabilmek için 45 gün falan yapılmalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X