Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kefiri tekrar denedim. Bendeki başarı oranı %100. Hızlıca alıp deneyebilirsiniz. Çözmezse bırakırsınız zaten.
    A101 ve Bim de satılan Altınkılıç Sade Kefiri kullanıyorum. Sabah aç karnına 1 Bardak ve Akşam yatmadan 1 Bardak içiyorum. İçmeden önce çalkalayın. Bu süreç içerisinde ne kadar dengesiz beslenme var ise o şekilde geçti. Bira, Tatlı, Yağlı Hazır gıda, her sabah poğaça. Berber bile kafan geçmiş dedi. Bir ara üşendim almadım Kefir evde bitince. 2 gün sonra tekrar çıkmaya başladı. Hemen akşamından alıp tekrar kullandığımda yine geçmeye başladı. Özellikle sabah, aç karnına içince etkisinin daha fazla olduğunu düşünüyorum. 3. günün sonunda etkisini göstermeye başlıyor. Denemenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Geçmiş olsun hocam. Yukarıda arkadaşların bahsettiği şampuanla baskı altına alıp sivilce ve iltihaplanma oranını ciddi oranda azaltabiliyorsunuz. Tamamen geçirmiyor yani net kesin bir tedavisi yok bu meretin. Ama birkaç aydır bu şampuan sayesinde bir nebze rahatladım diyebilirim. İnşallah ileride tamamen biter bu illet.

Antibiyotik tedavisini bende açıkçası pek mantıklı bulamıyorum. Yıllardır kullandım çeşit çeşit antibiyotik hepsi geçici çözüm oldu.
    Hocam vichy dercos sensitive da kullandınız mı?
    Folikülitis dekolvans var ben de.
    Head and shoulder clinical strenght yada vichy dercos sensitive alacağım hangisini alsam bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 4 Ağustos 2020; 11:6:8 >
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Ben Head&Shoulders ın selenyum sülfitli olanını kullanıyorum. Diğerleri de işe yarayabilir selenyum sülfit içeriyorlarsa ama kullanmadigim için birşey demeyeyim. H&S nin ki biraz pahalı 80-90 rl civarında nette var ama baya uzun gidiyor. İki aydan fazla gidiyor bana her gun duzenli kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben artık şampuan sabun ilaç losyon falan kullanmıyorum. 3-4 ayda bir kafamda yada sakalımda 1-2 ufak şişlik çıkıyor sonra 2 güne kalmadan kendisi geçiyor. Çoğunda acı bile olmuyor. Ben bu şekilde razıyım eski halim gibi olmasın yeter bana. Madem geçmeyecek bari artmasın böyle devam etsin. Bu hale nasıl getirdim ne yaptım da böyle iyi geldi onu da bilmiyorum. Sanırım zamanla hastalığın etkisi azalıyor. Bu hastalığı artık ciddiye almıyorum aklımda bile değil. Bazen hastalığı unutuyorum çıktığını bile farketmiyorum tesadüfen kafamı kaşırken buluyorum. Şu an seboreik dermatit daha çok rahatsız ediyor. Aylardır o konuda da rahattım ama bu lanet maskeler yüzünden tekrar başladı.

• Arkadaşlar folikulitis dekalvans için kenacort-a kullanan oldu mu? Ve bunun için dökülen saçları çıkarmanın yolu var mı?

• Bu hastalığın sebebi geçirgen bağırsak sendromu

• Nedim992 N kullanıcısına yanıt
    Saç kökleri duruyorsa birkaç ayda geri çıkar ama öldüyse çaresi yok. Sanırım tek çözüm saç ekimi.

• Isırgan kürünü tavsiye etmiştim hiç deneyen oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nedim992

Arkadaşlar folikulitis dekalvans için kenacort-a kullanan oldu mu? Ve bunun için dökülen saçları çıkarmanın yolu var mı?
    Boşluk olan yerlere sarımsak sürmüştüm sertçe bastırarak oralardan tekrardan saçlar çıkmıştı.
  • Arkadaşlar merhaba. Acaba saç köklerinin alınmasını deneyen oldu mu. Lazer veya saç ekim merkezlerinde yapılan metodlar ile.

WhatsApp grubu halen devam ediyor mu.
    0539 782 3887 beni de ekler misiniz.

• Bu arada, antibiyotik haricinde iyileşme sağlayamayanlar ama antibiyotik de kullanmak istemeyenler için Doktor Gözetiminde aşağıdaki hapları akşam tok karnına günde 1 defa kullanmak üzere tavsiye edebilirim. Özellikle konu hakkında Doktorunuza başvurunuz. Reçeteli ikisi 10tl civarında bir paraya tekabül ediyor. İltihap kurutucu etkisi olduğundan Antibiyotik gibi kurutuyor bu mereti. Zamanında benim doktorum ikisini de yazdığından hangisinin gerçekte etki ettiğini bilemiyorum.

AERIUS
    DOLOREX
  • Hiçbir şekilde çözümü yok mu bu lanetin?

Her hafta çıkıyor 2-3 tane. Nadir de olsa bazılarını kurcalayınca acıtıyor bayağı. Ve iltihabı kuruduktan sonra da küçük kabuk kalıyor, sonra kendi kendine dökülüyor.

En çok korktuğum saçı dökmesi, bu hastalığı uzun süredir yaşayan ve saçını ciddi anlamda döken var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SW4RTHY -- 25 Ağustos 2020; 22:9:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: polinom12

bende de aynı şekilde askere gittiğimde geçti.Eve geldim kpss çalışayım dedim tekrar nüksetti. bu kadar hasta kişiyiz ortak noktalarımız neler bunları belirleyerek tümevarım yapmak lazım. benim tespit ettiklerim herkesin bildikleri dışında şu şekilde:

-yatış kalkış saatleri belli günlük 3 öğün çeşiti bol yemeklerle geçen günlerde çıkmıyor.(hastalık bastırıldıkdan sonra tekrar çıkmıyor.)

-Evde ne kadar fazla vakit geçirirsem o kadar fazla çıkıyor.

-ilginç bir şekilde temizliğin düşük olduğu ortamlarda çalışmak veya kalmak zorunda olduğum günlerde çıkmıyorlar.(birçok insanın kullandığı bardaklardan çay, su içmek vb) bağırsak florası ile mi alakalı diye düşünmeden edemiyor insan.

Sizlere sorularım var:

1)başka bir kronik hastalığınız var mı?(migren vb)

2)Gününüzün ne kadarını evde geçiriyorsunuz?

3)Çocukluğunuzda çikolata veya şekeri fazla tükettiğinizde kabarıp kaşınıyor muydunuz?

4)IgG antikoruna dayalı geç etki gösteren alerji testi yaptıranınız var mı?

5)Bağırsağına kamerayla baktıranınız var mı? (kolit vb)

6) GEÇMİŞ DÖNEMDE AĞIR SPORLA(Bodybuilding vb) UĞRAŞTINIZ MI?

Alıntıları Göster
    Kronik hastalığım yok
    Yaklaşık 1 senedir hergün evdeyim
    Kabarma şişme olmuyordu.
    Metabolizmam hızlı çalışıyor, tuvalete sık sık çıkarım. Dışkı testi yaptırmıştım herhangi bişey çıkmadı
    Askerdeyken doktor arkadaşım vardı, rocatone kullanmamı söyledi. Bende tehlikeli olduğunu söylediğimde okulda kızların kendilerine yazıp kullandığını söylemişti. Ekşisözlğkte bir sürü negatif şey var ama youtube da kullanalarının bir sürü rocatone videosu var.
    En son şubatta doktora gittiğimde oda rocatone önermişti, eylül ekim gibi başları demişti ama o zaman corona daha yoktu. Yakın zamanda yenşden doktora gidicem corona problem olmazsa rocaton başlamayı düşünüyorum.
    Moosun kükürtlü sabunu işe yaradı bende.(mor renkli) Yüzüme ve saçlarıma iyi geliyor. Çok mucizevi bişey değil ama sivilceleri kurutuyor. Yüzümde sivilce çıkarsa sabah akşam yıkıyorum. Başımda çıkarsa geçene kadar her gün 1 kere yıkıyorum

• Arkadaşlar yaklaşık 30 gündür probiyotik hap(probien marka kullandım, şimdi nature's supreme in kini deneyebilirim) kullandım.
    Saç derimdeki sivilcelerde azalma var 2 haftadır falan şişkinlikli bir şekilde çıkmıyor.
    Bu problem gerçekten bağırsaklarla alakalı sanırım. Sindirim sistemim de rahatladı.
    Sürekli şişkinlik oluyordu artık yok gibi sayılır eskisine göre daha iyi diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deViant

Kefiri tekrar denedim. Bendeki başarı oranı %100. Hızlıca alıp deneyebilirsiniz. Çözmezse bırakırsınız zaten.
    A101 ve Bim de satılan Altınkılıç Sade Kefiri kullanıyorum. Sabah aç karnına 1 Bardak ve Akşam yatmadan 1 Bardak içiyorum. İçmeden önce çalkalayın. Bu süreç içerisinde ne kadar dengesiz beslenme var ise o şekilde geçti. Bira, Tatlı, Yağlı Hazır gıda, her sabah poğaça. Berber bile kafan geçmiş dedi. Bir ara üşendim almadım Kefir evde bitince. 2 gün sonra tekrar çıkmaya başladı. Hemen akşamından alıp tekrar kullandığımda yine geçmeye başladı. Özellikle sabah, aç karnına içince etkisinin daha fazla olduğunu düşünüyorum. 3. günün sonunda etkisini göstermeye başlıyor. Denemenizde fayda var.
    Hala faydalı mı hocam kefir
    Tamamen geçti mi
    Başka ilaç kullanıyor musunuz

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bu foruma ne zaman oh kurtuldum diye yazsam hep tam tersi oluyor. Tek tuk ama acı dolu çıkıyor. Başka bir yerden uzunca bir tedavi listesi temin ettim. Onları deneyeyim, iyi gelirse Listeyi temin edenin izniyle paylaşırım. Veya kendisinin bilgilerini veririm onunla irtibata geçersiniz. Pek ümitli değilim, çünkü zaten daha önce kullandığım ürünler mevcut listesinde ama ürünleri karışım olarak tavsiye etmiş. Belki işe yarar. Ayrıca 2 ayrı Vitamin yazmış. Dediğim gibi, işe yarasın da sonra yazarım detayları.

Şu anda ne kullanıyorum derseniz, evimde eskiden kalan Zeytinyağlı Defne sabunu mevcut. Onunla kafamı yıkıyorum.
    Hala Kefir tüketiyorum.
    Yukarıda başka arkadaşın tavsiye ettiği SEF Antibiyotik ile karışım tavsiyesi mevcuttu. Tek tuk çıkan yere onu sıkıyorum. Sıkıyorum derken, küçük spreyim mevcut. İçerisinde biraz su koyup 1 adet SEF Antibiyotik ile karıştırıyorum. Çıkan yere de onu sıkıp yediriyorum. Şu anda gayet rahatım, bir çok alternatif tedavi mevcut ama hiç biri bana kesin çözüm değil ne yazık ki.
    Herhangi bir ilaç kullanmıyorum.

Bir de kafama takılan ayrı bir konu var.
    Bazı Arkadaşların paylaşmış olduğu resimlerde saç dökülmesi olmuş. Bildiğiniz saçkıran gibi bölge bölge kel olmuş. Bendeki bu şekilde değil. Tek bir bölgede de çıkmıyor. Kafamın tamamında, sakal altında, kulak arkasında, göğüs ortasında. Resimle bahsedilecek olursak Sayfa 17 de bir arkadaş paylaşmış. Aynı o şekilde bahsettiğim yerlerin tamamında çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deViant -- 7 Eylül 2020; 11:36:49 >

• quote:

Merhaba,
    Bu foruma ne zaman oh kurtuldum diye yazsam hep tam tersi oluyor. Tek tuk ama acı dolu çıkıyor. Başka bir yerden uzunca bir tedavi listesi temin ettim. Onları deneyeyim, iyi gelirse Listeyi temin edenin izniyle paylaşırım. Veya kendisinin bilgilerini veririm onunla irtibata geçersiniz. Pek ümitli değilim, çünkü zaten daha önce kullandığım ürünler mevcut listesinde ama ürünleri karışım olarak tavsiye etmiş. Belki işe yarar. Ayrıca 2 ayrı Vitamin yazmış. Dediğim gibi, işe yarasın da sonra yazarım detayları.

Şu anda ne kullanıyorum derseniz, evimde eskiden kalan Zeytinyağlı Defne sabunu mevcut. Onunla kafamı yıkıyorum.
    Hala Kefir tüketiyorum.
    Yukarıda başka arkadaşın tavsiye ettiği SEF Antibiyotik ile karışım tavsiyesi mevcuttu. Tek tuk çıkan yere onu sıkıyorum. Sıkıyorum derken, küçük spreyim mevcut. İçerisinde biraz su koyup 1 adet SEF Antibiyotik ile karıştırıyorum. Çıkan yere de onu sıkıp yediriyorum. Şu anda gayet rahatım, bir çok alternatif tedavi mevcut ama hiç biri bana kesin çözüm değil ne yazık ki.
    Herhangi bir ilaç kullanmıyorum.

Bir de kafama takılan ayrı bir konu var.
    Bazı Arkadaşların paylaşmış olduğu resimlerde saç dökülmesi olmuş. Bildiğiniz saçkıran gibi bölge bölge kel olmuş. Bendeki bu şekilde değil. Tek bir bölgede de çıkmıyor. Kafamın tamamında, sakal altında, kulak arkasında, göğüs ortasında. Resimle bahsedilecek olursak Sayfa 17 de bir arkadaş paylaşmış. Aynı o şekilde bahsettiğim yerlerin tamamında çıkıyor.
    Saç dökme konusunda yüzeysel çıkarsa pek dökülmiyor ama şiddetli derin çıkarsa o zaman çok döküyor.

Benim geçen kış çok şiddetli çıkıyordu kafamın içine çivi çakıyorlar gibi acıyordu.
    Şuan Allah'a şükür rahatım sağ arka kısmında çıkıyor arada cleoctin t kullanıyorum.
    Antibiyotik ağrı kesici hepsini bıraktım.
    Kemik suyu ve sarımsak yutuyorum işlenmiş şekerli paketli gıdaları tüketmiyorum.

Sarımsak ilk başlarda iltihapları daha çok azdırıyordu şuan için çok bir etki etmiyor belki zamanla komple kurtulurum daha önce bir arkadaşın kurtulduğu gibi
    Bunları kullanmadan önce her ihtimale karşı doktorunuza danışın sizin için uygun mu diye
    Bide çok ilginç 3 günlük bir tatile çıktım diyeti bozdum dondurma paketli gıda hatta alkolü aşırı fazla tükettim her günde denize girdim inanır mısınız kafamda sivilce bile kalmamıştı streste çok etkiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 11 Kasım 2020; 23:22:27 >

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Stres konusunda sanırım haklısınız. İstanbul dışına çıktığımda geçmese bile hafifliyor bende de. Farklı şehirde iş potansiyelim olsaydı hiç düşünmezdim bile.
    Bir üstteki attığım mesaja istinaden:
    ekşi sözlük
    kafada sivilce çıkması
    https://eksisozluk.com/entry/109529900
    . Kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.
    Ben henüz başlamadım tedaviye. Yorum yapacak olursam, burada yazılanlardan bir farkı yok. Fakat hepsi aynı anda kullanıldığından etki edebilir düşüncesindeyim.

Sarımsak ve Soğan bende denemiştim ama dayanılmayacak bir duruma getirmişti beni. Daha da kullanmam. Hele diğer sayfalarda Dettol Sabun övülmüştü de aman aman, hayatımda yaşadığım en ızdırap dolu günleri geçirmiştim. Tabi başkaları kullandığında iyi geliyor deniyor, yorum yapamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deViant -- 8 Eylül 2020; 8:52:22 >

• deViant D kullanıcısına yanıt
    Bu hastalıkta olay hastalığı kalıcı olarak yenebilmek. Yoksa defalarca yendim bu hastalığı. Yeri geldi moos yosunlu sabun + cleosin losyon kombinasyonuyla, yeri geldi diyetle, yeri geldi probiyotikle vs vs.. ama en uzunu iki ay sürdü iyileşmelerin. Sonra hooop tekrar. Öyle bir illetki bulduğunuz her çözüme bir counter atak yapabiliyor. Şu anda 7-8 aydır selenium sülfit şampuanı ile rahat diyebileceğim bir dönemdeyim ama tam geçmedi tabi tek tük iltahaplı sivilceler çıkıyor yine. Ekşi deki arkadaşa bende yazdım bakalım neymiş önerisi.

• quote:

Stres konusunda sanırım haklısınız. İstanbul dışına çıktığımda geçmese bile hafifliyor bende de. Farklı şehirde iş potansiyelim olsaydı hiç düşünmezdim bile.
    Bir üstteki attığım mesaja istinaden:https://eksisozluk.com/entry/109529900 . Kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.
    Ben henüz başlamadım tedaviye. Yorum yapacak olursam, burada yazılanlardan bir farkı yok. Fakat hepsi aynı anda kullanıldığından etki edebilir düşüncesindeyim.

Sarımsak ve Soğan bende denemiştim ama dayanılmayacak bir duruma getirmişti beni. Daha da kullanmam. Hele diğer sayfalarda Dettol Sabun övülmüştü de aman aman, hayatımda yaşadığım en ızdırap dolu günleri geçirmiştim. Tabi başkaları kullandığında iyi geliyor deniyor, yorum yapamayacağım.
    Sarımsak ve soğanı az miktarda tüketirseniz daha az artış olur iltihaplarda.

Candida die off etkisi araştırın.
    Bu hastalık bağırsak kaynaklı büyük ihtimal

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.