Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.714
Cevap
58
Favori
486.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar saç derisini tuzla ovup sonuç alan var mı.tuz mikrobu kırar ben daha denemedim deneyip sonuç alan varsa yazsın ltf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sipahi2014

arkadaşlar saç derisini tuzla ovup sonuç alan var mı.tuz mikrobu kırar ben daha denemedim deneyip sonuç alan varsa yazsın ltf.

geçen sene kış sonu denedim daha kötü yaptı daha büyük ve acılı sivilcelere neden oldu. Soğan suyu ve karabaşotu dışında başka çare yok gibi birşey. O da kiminde işe yarıyor kiminde yaramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eurowision

quote:

arkadaşlar saç derisini tuzla ovup sonuç alan var mı.tuz mikrobu kırar ben daha denemedim deneyip sonuç alan varsa yazsın ltf.

geçen sene kış sonu denedim daha kötü yaptı daha büyük ve acılı sivilcelere neden oldu. Soğan suyu ve karabaşotu dışında başka çare yok gibi birşey. O da kiminde işe yarıyor kiminde yaramıyor.

sizin sivilceler şimdi tek tük var mı kafanızda yoksa tamamen kurtuldunuz mu bu illetten?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayatmallaşıncagüzel

seboreik dermatitden ne farkı var bu hastalığın

bunda iltihaplı sivilceler mevcut

doktora gittim. doktor göz ucuyla baktı. sen seboroik dermotitsin demişti. ama o zaman antibiyotik kullanmıştım. sivilceler çok az ve küçüktü. antibiyotiği bıraktım. şimdi kafamın içi değişik şeylerle dolu. sivilcelerin içerisinden garip garip sert şeyler çıkıyor elimi sürdüğümde. kan pıhtısı haricinde sarımsı yağ tabakasına benzer şeyler. ve canım çok yanıyor yastığa koyduğumda kafamı. bunun bir hal çaresi yokmu. yani forumlarda okuduğum kadarıyla ya antibiyotik ya da herkesin kendine göre uyguladığı bitkisel çözümler var. hem size hem de yazıyı okuyan diğer arkadaşlara soruyorum.

• up
  • BU arada doktora gittim tekrardan..alerji testi yaptı. ona göre yeni kremler yazdı. bugün tedaviye başladım. sonuçları paylaşırım. antibiyotiği bırakalı 2 hafta oldu. yaralar sivilceye dönüşmeye başladı. acı azaldı . çapak tarzı kırıntılar var saç diplerimde.
  • up
  • up
  • yukarı
  • quote:

quote:

quote:

seboreik dermatitden ne farkı var bu hastalığın

bunda iltihaplı sivilceler mevcut

doktora gittim. doktor göz ucuyla baktı. sen seboroik dermotitsin demişti. ama o zaman antibiyotik kullanmıştım. sivilceler çok az ve küçüktü. antibiyotiği bıraktım. şimdi kafamın içi değişik şeylerle dolu. sivilcelerin içerisinden garip garip sert şeyler çıkıyor elimi sürdüğümde. kan pıhtısı haricinde sarımsı yağ tabakasına benzer şeyler. ve canım çok yanıyor yastığa koyduğumda kafamı. bunun bir hal çaresi yokmu. yani forumlarda okuduğum kadarıyla ya antibiyotik ya da herkesin kendine göre uyguladığı bitkisel çözümler var. hem size hem de yazıyı okuyan diğer arkadaşlara soruyorum.

Seboreik dermatit değil folikülit olmuşsunuz ve doktorunuz her doktor gibi antibiyptik vererek işi daha da yokuşa sürmüş, geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende yaklaşık 6 senedir sizlerle benzer bir sorun yaşıyorum.
    saçımın arka kısmında iltihaplı sivilceler ve akabinde dökülen saçlar.
    önce toplamda 1,5 yıl kadar rouacotane tedavisi gördüm. bunu göre tüm yağ dokusu kuruduğu için saç deriside kurudu ve başım o irinli iltihaplı sivilcelerden kurtuldu ve tekrar saçlarım çıktı. ama karaciğerim çok yorulduğu için bırakmak zorunda kaldım.bırakınca 1 ay içinde tekrar aynı şekilde devam etti
    şu anda yaklaşık 1 yıldır yeni doktorum mantar tanısı koyduğu için sürekli mantar kapsülleri,krem ve spreyleri kullanıyorum ve sonuç rezalet.hiçbir faydası yok.ama ısrarla devam edecez diyor doktorum
    hergün kanlı ve irinli yastık değiştirmekten,istediğim şekilde yatamamaktan sıkıldım artık.iğne gibi batıyor sivilceler ve başımın arkası patates tarlası gibi.
    forumda okuduğum dettol işe yarar mı bilmiyorum.ama deniycem.30 yaşındayım hemde sağlık personeliyim araştırmadığım şey kalmadı.
    en ufak bir fikri olan varsa yardım ederse sevinirim

• Bu rahatsızlığı çekenlere sormak istiyorum. Başınız ve özellikle saçınızı terletecek şekilde spor yapıyor musunz? Terin cilt altındaki toksinleri atma işlevi var. Şahsen pek ter atacak kadar spor yapan biri değilim. O yüzden soruyorum. Belki sık sık ter atıp ,fazla terli durmadan saçı yıkamak bir miktar fayda sağlayabilirim diye düşünüyorum.
  • wolcyyy W kullanıcısına yanıt
    Hocam siz en iyisi deri biyopsisi isteyin.Orada mantardan mı yoksa bakteriden mi kaynaklanıyor anlaşılır. Acaba mantar mı bakteri mi diye hem sizde hem doktorda soru işareti kalmaz. Zamandan kazanırsınız.
  • gatatruli G kullanıcısına yanıt
    yaptık hocam.kendim de laborant olduğum için laboratuvarda da kendimizde baktık kesinlikle mantar ama bu itihaplanmanın sebebi ne onu çözemedik? ve 1 yıldır mantar ilaçlarının her türevini kullandım ama bi sonuç yok.doktor uzun sürecek ama olacak diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolcyyy

yaptık hocam.kendim de laborant olduğum için laboratuvarda da kendimizde baktık kesinlikle mantar ama bu itihaplanmanın sebebi ne onu çözemedik? ve 1 yıldır mantar ilaçlarının her türevini kullandım ama bi sonuç yok.doktor uzun sürecek ama olacak diyor.

antibiyotik kullandınız mı hiç? kullandıysanız, antibiyotik kullanırken bir iyileşme oldumu başınızda?
  • arkadaşlar bende de kıl kökü iltihabı var, yaklaışık 6-7 yıl önce başladı bu durum doktora gittim antibiyotik verdi 1 haftada geçti şükür geçti derken ilacı bırakmamla çıkması bir oldu ve daha beterleri çıktı sonra doktora gitmelerim devam etti. kan tahlili aldı sende bi sorun yok bünyen üretiyor dediler ve antibiyotik ve krem verdiler tam geçti derken daha beterleri bu efer sancılı olanları çıktı ilk çıkanlar sancılı değildi ne yaptıysa bu antibiyotikler yaptı dahada azdırdı sonra baika doktora gittim sağolsun o baya ilgilendi biyopsi falan yaptılar sonuç çıkınca tekrar gel dedi sonuç antibiyotik tedavsine devam ilaçlar bitince tekrar aynı durum 6 yıldır antibiyotik kullanıyorum ve her seferinde doktorlara uzun zamandır antibiyotik kullanıyorum dememe rağmen ısrarla yapacak işey yok demeleri şeklindeydi. 6 aydır sadece clocin t kullanıyorum oda antibiyotik ama en azından hap değil başka çarem kalmadı haftaya konuyu açan arkadaşlımın karabaş oyu tedavi yöntemini uygulayacam gerçekten çeken bilir Allah şifa versin.

• yok hiç antibiyotik kullanmadım. şehsen uzun süre kullanıp karaciğerimi yormak istemem.
  • Şuradaki yorumların birine doktor, Çapa Tıp'ta dr.Süleyman İzzet Karahan'ın kıl kökü iltihabıyla ilgili özel çalışma yaptığı cevabını vermiş. İmkan bulan bir uğrasa iyi olurdu.

www.hemensaglik.com
    Günnur ÖNARSLAN - Hemen Sağlık
    http://www.hemensaglik.com/gunnur-onarslan/soru-cevap
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolcyyy

yok hiç antibiyotik kullanmadım. şehsen uzun süre kullanıp karaciğerimi yormak istemem.

O zaman hastalığınız bakteriyel değilse boşuna dettol gibi antibakteriyel ürün kullanmayın. Zaten tam anlamıyla kesin çözüm olmuyor geçici bir çözüm dettol. Soğan suyu + Karabaşotu suyu kürü hem antibakteriyel hemde antifungal. Yani hastalığınız mantar kaynaklı olsa bile işe yarama ihtmali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 25 Temmuz 2014; 16:48:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gatatruli

Şuradaki yorumların birine doktor, Çapa Tıp'ta dr.Süleyman İzzet Karahan'ın kıl kökü iltihabıyla ilgili özel çalışma yaptığı cevabını vermiş. İmkan bulan bir uğrasa iyi olurdu.

http://www.hemensaglik.com/gunnur-onarslan/soru-cevap

Siz denediniz mi soğan suyu - karabaşotu suyunu? Denediyseniz şuanki durumunuz nedir?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.