Bildirim
Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (11. sayfa)
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Teşekkür ederim, mecburiyetten karabaş otunu kullanmaya yaklaşık 2 ay daha devam edeceğim inşallah. 2 ay sonunda toplam 2 kg'lık karabaş otunun klorsuz suda demlenmiş ve sürülmüş miktarını yakalamış olacağım. Herhangi bir ziyanını görmedim. Dediğiniz doğru ancak mecburum.
Saç çıkartma konusuna gelince, ardıç katranı sabunu bu konuda oldukça yardımcı oldu. Ancak asli ve tali sebepler, girişimlerim de var bu konuda. En başta çokça dua ettim, yukarıdaki mesajımda var, ayrıca saç köklerimin diri oluşu sadece iltihaptan dolayı dökülmüş olması, sigara kullanmayışım, meyve ve sebze ayırt etmeksizin sağlıklı, bilinçli beslenmem vs. Eğer saç dökülme problemi yaşıyorsanız, 3 çeşit sabun tavsiye ederim. 1-Defne Sabunu 2-Ardıç Katranı Sabunu 3-Zeytinyağlı Sabun
Bu sabunların hepsinde Zeytinyağ vardır,ille de mantar veya saç kıran sebebiyle bir sabun arıyorsanız net bir şekilde Ardıç Katranı sabunu önerebilirim ama genel bir dökülmeyse defne ve zeytinyağı sabunu -hele ki ısrar ederseniz uzun vadeli kullanmakta- yeterli gelecektir. Yakınımdaki insanlardan ve kendimden biliyorum. İnşallah faydalı olur vermiş olduğum cevap. Bunun yanında bıttım sabunu vs. de iyi gelir ancak niyetinizi halisane tutup bahsettiğim ilk üç seçenekten birini tercih etseniz de şifa olur diye ümit ediyorum. Lütfen olumlu olumsuz neticeleri paylaşın.
-
klorsuz suyu nasıl bulabiliriz ? hocam bide son durum nedir ?quote:
Orijinalden alıntı: davudiskender
Teşekkür ederim, mecburiyetten karabaş otunu kullanmaya yaklaşık 2 ay daha devam edeceğim inşallah. 2 ay sonunda toplam 2 kg'lık karabaş otunun klorsuz suda demlenmiş ve sürülmüş miktarını yakalamış olacağım. Herhangi bir ziyanını görmedim. Dediğiniz doğru ancak mecburum.
Saç çıkartma konusuna gelince, ardıç katranı sabunu bu konuda oldukça yardımcı oldu. Ancak asli ve tali sebepler, girişimlerim de var bu konuda. En başta çokça dua ettim, yukarıdaki mesajımda var, ayrıca saç köklerimin diri oluşu sadece iltihaptan dolayı dökülmüş olması, sigara kullanmayışım, meyve ve sebze ayırt etmeksizin sağlıklı, bilinçli beslenmem vs. Eğer saç dökülme problemi yaşıyorsanız, 3 çeşit sabun tavsiye ederim. 1-Defne Sabunu 2-Ardıç Katranı Sabunu 3-Zeytinyağlı Sabun
Bu sabunların hepsinde Zeytinyağ vardır,ille de mantar veya saç kıran sebebiyle bir sabun arıyorsanız net bir şekilde Ardıç Katranı sabunu önerebilirim ama genel bir dökülmeyse defne ve zeytinyağı sabunu -hele ki ısrar ederseniz uzun vadeli kullanmakta- yeterli gelecektir. Yakınımdaki insanlardan ve kendimden biliyorum. İnşallah faydalı olur vermiş olduğum cevap. Bunun yanında bıttım sabunu vs. de iyi gelir ancak niyetinizi halisane tutup bahsettiğim ilk üç seçenekten birini tercih etseniz de şifa olur diye ümit ediyorum. Lütfen olumlu olumsuz neticeleri paylaşın.
-
klorsuz su=pet şişedeki marka sular.
son durum HAMDOLSUN BEN ARTIK İYİLEŞTİM. Darısı siz hastaların başına. Hem mecaz hem gerçek. bu da giderayak benim espirim olsun. doğal sabun kullanın çok etkiliyor. zeytinyağlı, defneli, ardıç katranlı vs. uzun vadede bu sabunu kullanınca zaten hiç bir tedaviye gerek kalmıyor. kafamda hiç bir yara kalmadı, izi bile yok, eskisinden bile iyiyim. iyileşme süreci kimisinde 10 hafta kimisinde 1 yıl olur. ama neticede iyileşir inşallah. herkes sağlıcakla kalsın. benden bu kadar, ne de olsa vicdani görevimi yerine getirdim. dur hele giderken şu resimli mesajlardan da yazam içimde kaldı, herhangi bir mana yüklemeyiniz.
-
quote:
son durum HAMDOLSUN BEN ARTIK İYİLEŞTİM. Darısı siz hastaların başına. Hem mecaz hem gerçek. bu da giderayak benim espirim olsun. doğal sabun kullanın çok etkiliyor. zeytinyağlı, defneli, ardıç katranlı vs. uzun vadede bu sabunu kullanınca zaten hiç bir tedaviye gerek kalmıyor. kafamda hiç bir yara kalmadı, izi bile yok, eskisinden bile iyiyim. iyileşme süreci kimisinde 10 hafta kimisinde 1 yıl olur. ama neticede iyileşir inşallah. herkes sağlıcakla kalsın. benden bu kadar, ne de olsa vicdani görevimi yerine getirdim. dur hele giderken şu resimli mesajlardan da yazam içimde kaldı, herhangi bir mana yüklemeyiniz.
sevindim iyileştiğinize umarım tekrar başlamaz
-
Arkadaşlar benimde sıkıntım aynı şekilde... sizlerdeki son durumlar nedir acaba...? İyileşme görülen var mı ?quote:
Orijinalden alıntı: zultaranquote:
sevindim iyileştiğinize umarım tekrar başlamaz
Alıntıları Göster
-
Bende de aynı sorun var..saç diplerim hep sivilce dolu. buradada yazmıştım geçmişte. askerden geldikten sonra artış gösterdi. Kafamın içi sivilce doldu bir anda. kendi kendine kanıyor bazen. uçlarında sarımsı irinler var . kaşıdıkça elime geliyor ve ben bundan nefret ediyorum. bazı dönemler öyle azıyor ki yastığa kafamı koyamıyorum. neyse bu forumu okudum bunun gibi onlarca forumu okudum. bazılarını uyguladım. hiç bir sonuç alamadım. lanetlenmiş gibiyim resmen. psikolojim bozuldu. hep bunu düşünür oldum. ya saçlarım dökülürse endişesi var. hatta yoğun olduğu bölgelerde döküyorda. saçlarım çok zayıfladı. uzatamıyorum. kısacası küçük ama çok etkili bir hastalık. net bir çözümü yok. herkes ya kendine göre çözmüş ya da çözemeden azlatmış bir şekilde. neyse lafı çok uzatmayım. son 3 ayda neler yaşadığımı anlatayım hasalıkla ilgiliquote:
Orijinalden alıntı: DagNir
Arkadaşlar benimde sıkıntım aynı şekilde... sizlerdeki son durumlar nedir acaba...? İyileşme görülen var mı ?
Alıntıları Göster
Yaklaşık olarak 2,5 ay önce başka bir doktora göründüm devlet hastanesinde . diğer doktorun bir şey yapacağı yoktu. ilk doktorum gümüşsuyundaydı. pek ilgilenmedi. yazdığı ilaçları kullandım . kullanınca geçti. bırakınca geri çıktı. sonra lepraya gittim 2 kere o da aynı tedaviyi uyguladı (antibiotik) ve aynı sonuçları yaşadım. ama bu sefer daha da ağırlaştı sivilceler arttı . dayanılmaz boyuta gelince okmeydanında bir doktora göründüm. azitro adında bir antibiotik verdi. işe yaradı. 1 ay kadar kullandım cleosin t ve ketoralle birlite. baya baya geçti. sonra aradan 1 ay kadar geçince tekrardan çıkmaya başladı. ama az..1 haftadır daha da azdı. bu sefer kafamın arka kısmında çıktı. üstlerde sıkıntı yok bu sefere. daha bölgesel daha az acılı. şimdi tekrar doktordan gün aldım. bakalım nolcak..olmazsa bi hocaya gidicem üflesin..bişiler etsin..anlıcanız pek umut kalmadı..tıp çaresiz gibi.
-
25.12.2014 den itibaren sogan suyuna başladım. 10 gün sonra karabaş otuna başlicam. umarım şifa olur. sonuçları yazarım.quote:
Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri
Kardeş ben defalarca doktora gittim. En son gittiğim uzman doktorun(kendisi alanında ün yapmış birisidir) yaptığı patoloji testinde ne mantar ne bakteri hiçbirşey çıkmadı.
Bu hastalık(kafa derisi foliküliti) senin düşündüğünden daha komplike bir hastalık. Tekrar söylüyorum dışardan bi tedavisi yok veya geçici çözümlerdir. Doktorun bana dediği genetik ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan veya nedeni bilinmeyen bir hastalık. Şu ana kadar belki 10 tane doktora gitmişimdir hepsi aynı şeyi kalıcı tedavisi olmadığını söyledi.
Umarım senin tedavilerin başarılı olur yakın zamanda şifa bulursun.(sonuçları paylaşmayı unutma) Ama ben artık araştırmayı bıraktım ve kafaya takmamaya çalışıyorum.
hepinize geçmiş olsun. tez kurtulalım bu illetten. hayata lanet ettirdi artık :/
-
yukarıdaki mesajlarımı geriye dönük okumanızı tavsiye ederim. ilaveten şöyle bir mantık yürütmem var. karabaşotu dediğimiz lavantanın kurutulmuş halidir. çok çeşidi olsa da hammadde aynıdır. ben de buradan yola çıkarak lavanta sabunu aldım, kullanıyorum. etkisini gördüm. tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim. son bir gözlemim de zeytinyağı sabunu da iyi geliyor ancak özellikle bu hastalığı yaşayanlar kastırmadan ardıç katranı, defne veya lavanta sabunuyla sürekli başlarını yıkarlarsa en azından kontrol altına alıp zaman içerisinde bu hastalığın kökünü kurutabilirler diye düşünüyorum. tabii gerekirse senelerce bile kullanılabilir. inşallah şifa olur. -
yok arkadaş yok geçmiyo deliricem sogan suyunun 3. gününde bıraktım... yastıgımın üstü irin-kan lekeleri ile doldu kafamın arkası ve üstü delik deşik sanki 4 yerden kırılmış gibi ayrıca yanında yenisi baş verdi. deli olucam sürekli akıntı var sürekli kabuk bağlıyo yıkanınca sıcak su ile kabuk düşüyo akıntı devam ediyo hiçmi geçmez hiçmi iyileşmez bu. ölsemde kurtulsamquote:
yukarıdaki mesajlarımı geriye dönük okumanızı tavsiye ederim. ilaveten şöyle bir mantık yürütmem var. karabaşotu dediğimiz lavantanın kurutulmuş halidir. çok çeşidi olsa da hammadde aynıdır. ben de buradan yola çıkarak lavanta sabunu aldım, kullanıyorum. etkisini gördüm. tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim. son bir gözlemim de zeytinyağı sabunu da iyi geliyor ancak özellikle bu hastalığı yaşayanlar kastırmadan ardıç katranı, defne veya lavanta sabunuyla sürekli başlarını yıkarlarsa en azından kontrol altına alıp zaman içerisinde bu hastalığın kökünü kurutabilirler diye düşünüyorum. tabii gerekirse senelerce bile kullanılabilir. inşallah şifa olur.
-
kardeş diğer arkadaşlardada ilkkullanımda artış olmuş soğan suyunda tedaviye devam et doğru yoldasın.quote:
Orijinalden alıntı: sirenia
yok arkadaş yok geçmiyo deliricem sogan suyunun 3. gününde bıraktım... yastıgımın üstü irin-kan lekeleri ile doldu kafamın arkası ve üstü delik deşik sanki 4 yerden kırılmış gibi ayrıca yanında yenisi baş verdi. deli olucam sürekli akıntı var sürekli kabuk bağlıyo yıkanınca sıcak su ile kabuk düşüyo akıntı devam ediyo hiçmi geçmez hiçmi iyileşmez bu. ölsemde kurtulsam
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Marksman84
kardeş diğer arkadaşlardada ilkkullanımda artış olmuş soğan suyunda tedaviye devam et doğru yoldasın.
sirenia marksman84 doğru söylüyor, hepimiz ortalama aynı civarda şeyler yaşadık. sakın seni aldatmasın bu durum. bence mücadeleyi bırakma, geçmiş mesajlarımda paylaştığım iki resme bak, ne demek istediğimi anlarsın, ayrıca diğer mesajlarımı da oku bence. istersen her gün 2 diş sarımsak yut sabah - akşam tok karnına *tabii tansiyon problemin yoksa. ayrıca saçını yıkayacağın zaman lavanta sabunuyla yıkayabilirsin. ben bilmem kaç çeşit sabun denedim. inan bana çok etkili. yıkanırken iyice köpürt bir iki dakika köpüklü halde başında beklet böylece kafa derin ihtiyaç duyduğu unsurların emilimini yapacak. lavanta sabunu sanılanın aksine mor olmaz, onlar katkılıdır. ortalama bej renginde olur, keskin bir şekilde lavanta kokmaz, kokanlar aromalıdır.
ayrıca çok sık bulunmamakla birlikte karabaş otu sabunu var. ben internette çok aradım, alaçatı da bulabildim. bakalım sipariş vereceğim inşallah. LÜTFEN PES ETMEYİN! bakın aynı şeyleri mutlaka yaşadık, PES ETMEYİN! DENEMEKTEN NE KAYBEDERSİNİZ???
-
S.a
Ben ki bu dertten hatta illetten o kadar cok cektim ki hala suan cekiyorum Allah herkesin yar ve yardimcisi olsun
Bu kadar sancili bu kadar agrili bisey yok hapsirinca bile kafama yapan basinc dolayisiyla agrim cok fena suan bu yazilarida agri ve sinirle yaziyorum
Ben 5 yildir cekiyorum ilk kucuk kucuktu ama simdi kocamanlar hatta deri altinda yumru seklinde her ilaci sampuani kullandim ama gecici etki onlar fasa fiso suan bi tedavi uyguluyorum size yazicam ya da merak ettikleriniz icin istediginiz zaman buyrun sorun "cgrcnclk@gmail.com" kafami ilk once alkol ile temizleyip sonra insulin igneleriyle delip ipatlattiriyorum irini cikartiyorum ve hemen ustune baticon daha sonra butun kafami baticonla temizleyip 3-5 dk kurusuktan sinra bactroban adli kremi sueriyorum yatiyorum bakalim bolcak ama sogan kurunu deniyecegim
Allah hepimize sifa versin yar ver yardimcimiz olsun
Gorusmek uzere
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sivilcelerle mücadele ettikçe onlar daha büyük daha iltihaplı ve her yerde çıktılar artık bir şey yapasım gelmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: Chrcnclk
S.a
Ben ki bu dertten hatta illetten o kadar cok cektim ki hala suan cekiyorum Allah herkesin yar ve yardimcisi olsun
Bu kadar sancili bu kadar agrili bisey yok hapsirinca bile kafama yapan basinc dolayisiyla agrim cok fena suan bu yazilarida agri ve sinirle yaziyorum
Ben 5 yildir cekiyorum ilk kucuk kucuktu ama simdi kocamanlar hatta deri altinda yumru seklinde her ilaci sampuani kullandim ama gecici etki onlar fasa fiso suan bi tedavi uyguluyorum size yazicam ya da merak ettikleriniz icin istediginiz zaman buyrun sorun "cgrcnclk@gmail.com" kafami ilk once alkol ile temizleyip sonra insulin igneleriyle delip ipatlattiriyorum irini cikartiyorum ve hemen ustune baticon daha sonra butun kafami baticonla temizleyip 3-5 dk kurusuktan sinra bactroban adli kremi sueriyorum yatiyorum bakalim bolcak ama sogan kurunu deniyecegim
Allah hepimize sifa versin yar ver yardimcimiz olsun
Gorusmek uzere
31 yaşındayım 5-6 yıldır çekiyorum, denemediğim antibiyotik, şampuan, sabun, bitkisel yöntem kalmadı.
Saçlarım da güçsüzleşti ve çok dökülüyor. Yetsin artık bitsin bu çile bir şekilde...
-
İsterseniz geriye dönük mesajlarımı okuyun. Güncel olanlar sondakilerdir. ASLA PES ETMEYİN.
Arkadaşlar merhaba, konuyu görünce çözüm bulacağım diye sevindim. Bazı arkadaşların tedavisi olumlu gitmiş bazılarının hala devam ediyor. Herkese Allah şifa versin.quote:
İsterseniz geriye dönük mesajlarımı okuyun. Güncel olanlar sondakilerdir. ASLA PES ETMEYİN.
Ben 22 yaşındayım yaklaşık 6-7 senedir bu hastalığı çekiyorum. Doktora sürekli gittim vermediği ilaç, şampuan, krem vs kalmadı. Her yolu denedim başarılı olmadı. Öncelikle çıkış sebebi stres'ten kaynaklanıyor. Sıcak havada daha fazla yaygınlaştığı görülebilir. Bunu ben söylemiyorum doktor söylüyor. Kimi zaman kaşıntı yapıyor ki benim elim sürekli kafamda. Kabuklaşmış bir şekilde, bazılarıda sivilce halinde duruyor. İçinden su, iltihap, kan çıkıyor. Her duştan sonra kendini yeniliyor ve hiç ilerleme kaydedemiyorum.
Öncelikle benim tavsiyem vücutta bir sivilce problemi yaşıyorsanız aşağıdaki sabunu ve kremleri tavsiye ediyorum.
http://www.eczane.com.tr/images/products/00/26/30/2630_buyuk.jpg
vehttp://2.bp.blogspot.com/-hGRtPvtjq5g/T-iSUyGFcHI/AAAAAAAABgo/CiVTNpUFGCw/s1600/DSC00814.JPG
vehttp://www.suslusozluk.net/gorseller/7673_770_1397725956_5691d1.jpg
Bunlar sivilce için kesin çözümdür kendim kullandım. Çok kısa sürede geçiriyor. Yalnız sivilce kafadaysa geçirmiyor çok ilginçtir.
Bunların haricinde stresten saçlarım döküldü ufak ufak yerler bulaşıcı değilmiş tam olarak saçkıranmı onuda bilmiyorum. Daha önce doktor sabah akşam düzeyinde içinde alkol bulunan bir ilaç vermişti karışım onu kullanmıştım 1 aya kalmadan saç çıkarmıştı. Ve bugün yine aldım yine dökülen yer var ufak.
Kendi problemime gelirsek doktor saç dökülmesini ve vücuttaki tüm sivilceleri çözmüştü ama bu kıl kökü iltihabını çözememişti. davudiskender'in dediklerini yapacağım umarım kurtuluruz bu illetten. Herkese acil şifalar diliyorum. Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:: Death ::. -- 13 Şubat 2015; 0:45:11 >
-
Hocam sonuç iyimi merak ettim işe yaradımı ? -
Arkadaşlar Merhaba, kıl kökü iltihabı hastalığıyla yaklaşık 10 senedir uğraşıyorum. Bu yazıyı bu hastalığı çeken arkadaşlara biraz olsun yardımcı olabilmek için yazıyorum. 2010 yılına kadar hiç doktora gitmedim, dermatologlara başvurduğumda her defasında antibiyotik kullanmamı önerdiler. Antibiyotik çok güçlü bir ilaç kötü bakterileri götürdüğü gibi iyi bakterileri de öldürüyo.Ben aralıklarla 1 ay 1 ay kullandım. Etkisi çabuk tedavi sağladı ancak antibiyotiği bıraktıktan 1 ay sonra tekrar hatta daha güçlü çıkmaya başladılar. Uzun araştırmalardan sonra bu bakterilerin nasıl ortaya çıktıklarını, neden bende çıktıklarını hepsini bulabildim.
Öncelikle birkaç bilgi vermek istiyorum. Bu bakteriler adı ustunde kıl köklerinde oluşuyo, yani saç bıyık sakal bölgelerinde. Benim saçlarımda çok vardı ve son zamanlarda da çene ve bıyık bölgelerimde çok oluştu. Bu bakterilerin aslında her insanda olduğunu öğrendim, normalde zararsızlar ancak benim gibi vücüdu daha doğrusu kafasında çok yağlanma olan insanlarda bu bakteriler kılların olduğu yerlerden vücüda girip, yağla besleniyolar ve çoğalıyolar. Siz istediğiniz kadar antibiyotik kullanın kalıcı bir çaresi olmuyor. Ancak bazen kafamda o kadar çok cıkıyodu ki gece yatarken yastığa başımı koyamıyordum bu gibi durumlarda antibiyotik kullanılmalı, Doktora başvurularak kullanılmalı kendi kafamıza göre değil tabii ki. Yağlanmaya geri dönersek kilolu olmaktan bahsetmiyorum ben kilo açısından zayıfım, ancak yağlanma kafamda oluştuğu için bu hastalık hiç geçmedi. Şunu da belirtmek isterim bu karaciğer yağlanmasıyla alakalı bir durum da değil. Sonuç olarak bu hastalığın oluşumu cilt yağlanmasıyla ilgilidir.
Kendimce uzun araştırmalar sonucunda, şöyle düşündüm ki ben eğer bağışıklık sistemimi güçlendirirsem bu bakterilere karşı vücudum savaşabilir. Farkındaysanız bu iltihapların geçmesi çok uzun sürüyor. Her gün yenisi çıkabiliyor. Bağışıklığı güçlü olanların yaralarınında çabuk iyileştiği bir gerçektir. Böyle düşünüp bağışıklığımı güçlendirecek bitkiler,yiyecekler araştırmaya başladım. Son olarak SARIMSAK da karar kıldım. Çok güçlü bir antibiyotik ve doğal, sanmıyorum ki bizim iyi bakterilermize de zarar versin. Ben çoğu insan gibi kokusunu sevmiyorum, her gün yemek bir işkence olabilir diye düşündüm. Daha sonra piyasada sarımsak tabletleri olduğunu buldum. Kullandığım tabletin markasını vermeyim yanlış anlaşılmasın reklam yapmak istemem, ancak kaliteli doğal haplar var piyasada ve koku yok kesinlikle. Bu sarımsak haplarını yaklaşık 15 gündür kullanıyorum günde bir tane öğlen yemeğinden sonra. Şuan inanınki yüzümde sivilce yok. 10 senelik o hastalıktan eser yok çok şükür. Hafif kızarıklıklar var onlarda geçiyor. Bu hastalığın bir çözümü mü? kesin bir şey söyleyemem ancak çok işe yaradı. Ben biraz tembel bi insanım tv deki bi dolu yüz maskesi falan maya maskesi yüzüme her gün yapamam, bu sarımsak çözümü benim için ideal denedim ve sonucu olumlu çıktı arkadaşlar. Denemelisiniz...
Ben burda tamamen kendi tecrübe mi yazmak istedim arkadaşlar. 10 senedir çekiyorum ve insanların sivilcelerinize çıbanlarınıza vs. gibi şeylere bakması hoş deil. Siz yıllarca aynada kendinize bakarken bu hastalık bir süre sonra normal geliyo ama karşınıza gelen bir insan için öyle değil. Dediğim gibi ben tecrübemi yazdım, HERŞEYDEN ÖNCELİKLE BİR DOKTORA DANIŞIN, sarımsak yemeyi de sorabilirsiniz. Bu hastalığı çeken herkese en ufak bir faydam olursa çok mutlu olurum.
-
hocam sabunlarda marka yazabilir misiniz.. ben karden bittim kullandım hiç memnun kalmadım. sizin kullandığınız ardıç katrani sabunu ne markaydi veya zeytin yağı sabunu
quote:
Orijinalden alıntı: cepAnkara
hocam sabunlarda marka yazabilir misiniz.. ben karden bittim kullandım hiç memnun kalmadım. sizin kullandığınız ardıç katrani sabunu ne markaydi veya zeytin yağı sabunu
Hocam marka olarak tavsiyem olamaz. Ama lavanta sabunu zeytinyağı sabunundan daha iyi geldi. Mesela lavanta sabunu bej renginde lavanta esintili olursa orjinaleyakindir bence ama kokusu yoğunsa aromalıdır, rengi morsa katkılıdır. Ben forlife lavanta denk geldi aaldim. Ardıç katranında ise sabun rengi esmer kokusu boraz daha kesif kokuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X