Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.714
Cevap
58
Favori
486.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır daha kullanmadım. Karabaş otu alacakken aktar bana aynı sefa yağı+kantaron yağını kavanozda karıştır içine 2 adet terramycin ( antibakteriyel bir krem) ekleyip çalkala kafana sür; en az 1 saat beklesin dedi. Denemeye karar verdim. Aslında etki etti ama 1 aydır kullanıyorum tam olarak geçmiş değil. Bu zaman aralığında dettol, cleocin t kullanmadım. Ancak kafa derisini yağlarken ve yıkadıktan sonra çok saç döküyor.

1-2 hafta hiç bir şey kulanmayacağım. Eğer kötüye giderse kesin olarak soğan+karabaşı deneyeceğim.
  • @eurowision. Ben 10 gündür kullanıyorum. Soğan suyu yaptım. Şimdi karabaş otu kullanıyorum. Tıpkı senin yazdığın şekilde. Fakat soğanda bir fayda olmadı. Hatta iltihaplı sivilce sayısı daha çok arttı. Tedavinin bir parçası olarak karabaş otuna yinede devam edeceğim. Merak ettiğim seninkide böylemi oldu. Yoksa benim için uygun değilmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eurowision. Enkısa süre de cevap yazabilirsen sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aserdars

@eurowision. Ben 10 gündür kullanıyorum. Soğan suyu yaptım. Şimdi karabaş otu kullanıyorum. Tıpkı senin yazdığın şekilde. Fakat soğanda bir fayda olmadı. Hatta iltihaplı sivilce sayısı daha çok arttı. Tedavinin bir parçası olarak karabaş otuna yinede devam edeceğim. Merak ettiğim seninkide böylemi oldu. Yoksa benim için uygun değilmi.

Evet aynen öyle oldu. Başımda 2-3 sivilce vardı soğan suyundan sonra 20-30 tane oldu. Sanırım cilt içindeki tüm bakterileri vs. Dışa çekiyor. Karabaşotu suyunuda 10 gün civarı kullandım sonrasında hepsi geçti Allaha çok şükür.

• arkadaşlar hastanedeki arkadaşlarımdan birisi ardıç katranı tavsiye etti. hem bakterilere hemde mantara karşı mükemmelmiş. sizden deneyen oldu mu acaba? ben bugn alıp bi deniycem!!
  • Tamam. İnşallah bende güzel sonuçlar alırım. Bekleyip göreceğim. Cevap için ayrıca teşekkür ederim.

• sevgili arkadaşlar;

yasşım 23 ve 19 yaşından bu yana sizin çektiğiniz hepsini çekiyorum. ilk başlarda çene ve bıyık bölgemde başladı. daha sonra gögüs bölgemdede çıkmaya başladı. en son olarak kafamın içinde çıkmaya başladı. 4 özel doktora 2 devlet hastanesi 1 askeri hastaneye gittim hep tedaviler aynıydı. antiniyotik krem ve hap. bunları kullanıyordum ve geciyordu bırakınca bi süre sonra tekrar çıkıyordu.

artık kendime olan özgüvenimi yitirdim. hiç birseyden zevk almıyordum. en son olara 2 ay önce Adana balcalı hastanesine gittim ve kültür aldırdım.

koagülaz negatif stafilakok çıktı.

doktor aknetrent yazdı bullanıyorum ve geçti. şimdi yavas yavas izler geçiyor. ama bırakınca tekrar cıkacak diye çık korkuyorum. içimde tedirginlik var. doktor kültür sonucunu görünce "hmm önemli birsey değilmiş dedi" acaba içimi rahatlatmak için mi böyle dedi. lütfen yardım edin.

konuyu açan arkadaşım sende artık çıkmıyormu? ne kadar kullandın ne zamandır cıkmıyor? yardım et lütfen intihar etmeyi bile düşünüyorum artk.

• quote:

Orijinalden alıntı: nigzessavasru

sevgili arkadaşlar;

yasşım 23 ve 19 yaşından bu yana sizin çektiğiniz hepsini çekiyorum. ilk başlarda çene ve bıyık bölgemde başladı. daha sonra gögüs bölgemdede çıkmaya başladı. en son olarak kafamın içinde çıkmaya başladı. 4 özel doktora 2 devlet hastanesi 1 askeri hastaneye gittim hep tedaviler aynıydı. antiniyotik krem ve hap. bunları kullanıyordum ve geciyordu bırakınca bi süre sonra tekrar çıkıyordu.

artık kendime olan özgüvenimi yitirdim. hiç birseyden zevk almıyordum. en son olara 2 ay önce Adana balcalı hastanesine gittim ve kültür aldırdım.

koagülaz negatif stafilakok çıktı.

doktor aknetrent yazdı bullanıyorum ve geçti. şimdi yavas yavas izler geçiyor. ama bırakınca tekrar cıkacak diye çık korkuyorum. içimde tedirginlik var. doktor kültür sonucunu görünce "hmm önemli birsey değilmiş dedi" acaba içimi rahatlatmak için mi böyle dedi. lütfen yardım edin.

konuyu açan arkadaşım sende artık çıkmıyormu? ne kadar kullandın ne zamandır cıkmıyor? yardım et lütfen intihar etmeyi bile düşünüyorum artk.

Bende baş haricinde pek biyerde yok. Öyle bir noktaya getirdiki bu hastalık beni İntiharı bende düşündüm 1 buçuk sene önce ama Allaha hamd olsunki çözümü varmış. Soğan suyu + Karabaş otu suyu küründen sonra eski ben oldum. Bu arada 3G internet kullanıyordum tamamen iptal ettim 3G'yi (İsveçte yapılan bir araştırmada 3G kullanıma geçtikten sonra insanlarda cilt alerjisi özellikle başta olan alerji ve yaralarda çok büyük oranda artış olduğu saptanmış) Kefir hiç tüketmiyordum artık her zaman kefir tüketmeye çalışıyorum.(Antibiyotiklerden bozulan bağırsak florasını kefir ve yoğurt düzeltmeye yardımcı oluyor) Doğal maden suyu içmezdim artık minerali bol doğal maden suyu tüketiyorum sık sık. Eskiden 3-4 gibi uyurdum artık en geç 12 - 1'de yatmaya çalışıyorum. Şekeri nerdeyse hayatımdan çıkarttım gibi birşey çayı bile şekersiz içiyorum. Hazır gıdalardan özellikle içinde Glikoz şurubu olanlardan hiç tüketmiyorum Kola dahil. Yumurta et süt peynir bal ceviz fındık vs. nerdeyse hiç tüketmezdim artık çok çok fazla tüketiyorum.Ayçicek yağını tamamen hayatımdan çıkarttım. Zeytin yağı ve tereyağ tüketiyorum. Bunlarında etkisi oldumu bilmiyorum ama 3-4 yıldır çektiğim bu hastalıktan kurtuldum. İnşallah sizlerde kurtulursunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: aserdars

Tamam. İnşallah bende güzel sonuçlar alırım. Bekleyip göreceğim. Cevap için ayrıca teşekkür ederim.

rica ederim. Sonuçları yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 4 Ağustos 2014; 15:22:33 >

• üstadım bir laborant olarak şunu ısrarla belirteyim ki acnetrend,acnegen tarzı bi ilaç kullanma.o doktorun şayet sana bu ilacı yazmışsa emin ol bi çare bulamadığı için yazmıştır. bu ilaç sadece doularda yağı kana verip deriyi kurutmaktan başka bir işe yaramıyor. boşuna kolesterol yükseliyor daha da önemlisi karaciğerini yorup yağlanma yapıyor. stafokok tarzı bakteri ve virüslere nasıl bu ilaç yazılır şoktayım.
    bizim çaremiz aktarlardan geçiyor sanırım.

bu karabaş otu+soğan suyu kürü nasıl hazırlanıp kullanılır bana tecrübe eden arkadaşlar yazarsa sevinirim.
  • wolcyyy W kullanıcısına yanıt
    Önce Soğan suyu kullanılacak. 7-8 gün boyunca.Kuru soğan suyu sıkılıp her gün bir sabah bir akşam yatmadan önce sivilcelerin üzerine sürülecek. Bu sürede sorunlu bölge yıkanmayacak.Müteakiben 7-8 gün boyunca karabaş otu suyu günde en az 3-5 kere sorunlu bölgeye sürülecek. (Karabaş otu kaynamış bir bardak suya 2 yemek kaşığı atılıp 5-6 dakika bekletilerek hazırlanıyor.) Ben henüz uyguluyorum. Bitince sonucu paylaşırım. Bu konuyu aslında @eurowision rumuzlu arkadaş daha iyi biliyor. Ben ondan aldım. Allah hepimize şifa versin.

• İlk mesajda resimler gözükmüyor.

Yeni duydum bunu sanırım. Bu sorunun belirtileri nedir?
  • wolcyyy W kullanıcısına yanıt
    insan çaresiz kalınca kim ne derse yapıyor. stafilokok nasıl geçer? soğan kürüne başladım. bildiğin şeyler varsa yardımcı olurmusun
  • nasıl geçer bu işte kesin çözüm ne hiçbirimiz bulamadık. ama o senin kullandığın ilaçlar asla geçirmez ondan kesinlikle eminim.
  • ARKADAŞLAR,

BEN BU HASTALIĞI TAM 14 SENEDİR -ÖNCELERİ YÜZÜMDEYDİ, ŞİMDİ KAFAMDA - ÇEKEGELDİM. ROACUTANNELAR, ADINI HATIRLAMADIĞIM ANTİBİYOTİKLER, KREMLER, PEELLİNGLER, LOKAL ANESTEZİYLE KİST ALDIRMALAR VS... YAŞAMADIĞIM KALMADI. BU SENE RAMAZAN AYINDAN ÖNCE DENK GELDİM, RAMAZAN AYINDA HADİ BUNU DA DENEYELİM DİYEREK ÜMİTSİZ BİR ŞEKİLDE SOĞAN - LAVANTA KÜRÜNÜ UYGULAMAYA BAŞLADIM. ESKİSİNE NAZARAN ÇOK İYİ DURUMA GELDİM ANCAK BAŞIMDA HALA BİR KAÇ TANE İNATÇI İLTİHAPLA MEVZİ SAVAŞI VERMEKTEYİM ADETA.

YAŞADIĞINIZ SIKINTILARIN NEREDEYSE HEPSİNİ YAŞADIM, PSİKOLOJİNİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM, HOCA MİSALİ SİZ DAMDAN DÜŞMÜŞ KARDEŞLERİME DANIŞMAK İSTİYORUM. BENDEKİ HASTALIK ÇOK AĞIR OLDUĞU İÇİN SOĞAN KÜRÜNÜ NEREDEYSE 2.5 AYDIR UYGULUYORUM. ŞİMDİ GEREKİRSE AYNI SÜRE ZARFINDA KARABAŞ OTUNU UYGULAYACAĞIM. İLK DENEMEMDE 7 GÜN SOĞAN 10 GÜN KARABAŞOTUNU DENEMİŞTİM, ANCAK BENDEKİ GAVUR HASTALIK DİRETİNCE BEN DE GEMİLERİ YAKTIM ve NİHAYETİNDE KARABAŞOTUNU DA GEREKİRSE AYNI SÜRELERDE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE SAÇ KÖKÜNÜ HEPTEN KURUTMA ve DAHA KÖTÜ YAPMA DURUMU HASIL OLUR MU?

SON OLARAK SAÇIMDA OLUŞAN BU KILKÖKÜ İLTİHAPLARI ŞİŞİKLİKLER BIRAKTI ve SAÇLARIMI DÖKTÜ, BU NOKTADA TAVSİYELERİNİZ NELERDİR? MESELA, ARDIÇ KATRANI SABUNUNUN SAÇ HASTALIKLARINA ve SAÇ KIRANA VS. İYİ GELDİĞİ YAZILIYOR, BU AKŞAM ONUNLA SAÇIMI YIKADIM ve DENEMESİNE BAŞLADIM.

SON OLARAK BU TEDAVİYİ ve YAŞADIĞI SÜREÇLERİ PAYLAŞANNLARIN HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN, BENİM ACILARIM HAFİFLEDİ, ALLAH DA ONLARIN SIKINTISINI GİDERSİN.

• quote:

Orijinalden alıntı: davudiskender

ARKADAŞLAR,

BEN BU HASTALIĞI TAM 14 SENEDİR -ÖNCELERİ YÜZÜMDEYDİ, ŞİMDİ KAFAMDA - ÇEKEGELDİM. ROACUTANNELAR, ADINI HATIRLAMADIĞIM ANTİBİYOTİKLER, KREMLER, PEELLİNGLER, LOKAL ANESTEZİYLE KİST ALDIRMALAR VS... YAŞAMADIĞIM KALMADI. BU SENE RAMAZAN AYINDAN ÖNCE DENK GELDİM, RAMAZAN AYINDA HADİ BUNU DA DENEYELİM DİYEREK ÜMİTSİZ BİR ŞEKİLDE SOĞAN - LAVANTA KÜRÜNÜ UYGULAMAYA BAŞLADIM. ESKİSİNE NAZARAN ÇOK İYİ DURUMA GELDİM ANCAK BAŞIMDA HALA BİR KAÇ TANE İNATÇI İLTİHAPLA MEVZİ SAVAŞI VERMEKTEYİM ADETA.

YAŞADIĞINIZ SIKINTILARIN NEREDEYSE HEPSİNİ YAŞADIM, PSİKOLOJİNİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM, HOCA MİSALİ SİZ DAMDAN DÜŞMÜŞ KARDEŞLERİME DANIŞMAK İSTİYORUM. BENDEKİ HASTALIK ÇOK AĞIR OLDUĞU İÇİN SOĞAN KÜRÜNÜ NEREDEYSE 2.5 AYDIR UYGULUYORUM. ŞİMDİ GEREKİRSE AYNI SÜRE ZARFINDA KARABAŞ OTUNU UYGULAYACAĞIM. İLK DENEMEMDE 7 GÜN SOĞAN 10 GÜN KARABAŞOTUNU DENEMİŞTİM, ANCAK BENDEKİ GAVUR HASTALIK DİRETİNCE BEN DE GEMİLERİ YAKTIM ve NİHAYETİNDE KARABAŞOTUNU DA GEREKİRSE AYNI SÜRELERDE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE SAÇ KÖKÜNÜ HEPTEN KURUTMA ve DAHA KÖTÜ YAPMA DURUMU HASIL OLUR MU?

SON OLARAK SAÇIMDA OLUŞAN BU KILKÖKÜ İLTİHAPLARI ŞİŞİKLİKLER BIRAKTI ve SAÇLARIMI DÖKTÜ, BU NOKTADA TAVSİYELERİNİZ NELERDİR? MESELA, ARDIÇ KATRANI SABUNUNUN SAÇ HASTALIKLARINA ve SAÇ KIRANA VS. İYİ GELDİĞİ YAZILIYOR, BU AKŞAM ONUNLA SAÇIMI YIKADIM ve DENEMESİNE BAŞLADIM.

SON OLARAK BU TEDAVİYİ ve YAŞADIĞI SÜREÇLERİ PAYLAŞANNLARIN HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN, BENİM ACILARIM HAFİFLEDİ, ALLAH DA ONLARIN SIKINTISINI GİDERSİN.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle bende belli bir müddet bu hastalıkla uğraştım dettol kullandım hiçbir faydasını görmedim diğerlerinin de olacağını düşünmüyorum artı saçları çok kötü bir hale getiriyor ve dökülmeler artıyor.daha sonra katran sabunu kullandım bu hastalık sabuna tepki gösteriyor ancak tam anlamıyla çözüm olmadı ancak tedaviye destek olarak kullanılabilir.Bunun dışında bu hastalığı gerçek anlamda kontrol altına alan antibiyotik cleosint tabi bunu sürekli kullanmak gerekli bu yüzden hem maddi hem sağlık açısından biraz sıkıntılı..Sizin ne kadar ağır bilmiyorum ama benim saçımda çıkan sivilceler büyük sert ve bi sürürüydü ensemde bazen yüzümde bile çıkıyordu.doktora gidince bana cleosint kadolin ve konazol verdi ve sivilcelerimden tamamen kurtuldum.cleosint ve konazol nerdeyse hiç kullanmıyorum kadolin tek başına düzenli bir şekilde kullanınca bütün sorun çözülüyor.birde vitamin vs kullanan arkadaşlar b12 vitaminine dikkat etsinler b12 vitamini bu hastalığı felaket tetikliyor,saç bakım yağının içine koyuyordum dodex diye küçük tüpleri geçen prospektüsü okuyunca orda uyarıldığını gördüm ve bırakınca tekrar gitti sivilceler.Ben sorunu kadolinle çözdüm,cleosint de çok iyi ancak uzun süre değil hastalık yatışıncaya kadar cleosint kadolin ve konazol birlikte kullanın daha sonra kadılinle devam edin ve b12den uzak durun bir sure içeren yiyeceklerden vs.geçmiş olsun umarım bir faydam olmuştur gerçekten çok kötü bir durum

• Birde karabaş otu ve soğan suyu için bişeyler yazmak istiyorum,saçları bunlarla yıkamanın çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum,karabaş ve soğan dahilen kullanılması gereken şeyler,ikiside anseptik ve antibiyotik özelliğe sahip ancak haricen beklediğiniz etkiyi sağlamaları çok zor.dahilen ikisinde kan seyreltici etkisi var ve vücuttaki bütün damarları açma ozelliğine sahipler özellikle karabaş otu.soğanın çok güçlü antibiyotik olduğunu biliyorum ama aynı etkiyi dahilende kullanınca göstermesi gerekmez mi ki.ben bi ara sarımsakları robotta sıkıp saçıma sürmüştüm çok canımı yaktı ancak bir sure sorunu çözmüştu.ancak uğraşmayın sorunun çözümü Kadolin şampuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

Birde karabaş otu ve soğan suyu için bişeyler yazmak istiyorum,saçları bunlarla yıkamanın çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum,karabaş ve soğan dahilen kullanılması gereken şeyler,ikiside anseptik ve antibiyotik özelliğe sahip ancak haricen beklediğiniz etkiyi sağlamaları çok zor.dahilen ikisinde kan seyreltici etkisi var ve vücuttaki bütün damarları açma ozelliğine sahipler özellikle karabaş otu.soğanın çok güçlü antibiyotik olduğunu biliyorum ama aynı etkiyi dahilende kullanınca göstermesi gerekmez mi ki.ben bi ara sarımsakları robotta sıkıp saçıma sürmüştüm çok canımı yaktı ancak bir sure sorunu çözmüştu.ancak uğraşmayın sorunun çözümü Kadolin şampuan.

deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Kimyasallara ve doktorların çoğuna artık güvenim yok maalesef. Bahsettiğiniz şampuanları kullanmadım ama cleocin'i kullandım ancak net bir faydası değil hiç bir faydasını göremedim, bunda ilaçtan çok benim hastalığımın karmaşık seviyede olmasının büyük rolü var sanırım. Soğan'ı dahili olarak da suda kaynatarak içtim, karabaştonu harici olarak saça sürüyorum. İyi ki sarımsak dediniz, mesela son 2 haftadır doğal antibiyotik olması sebebiyle günde 2 diş sarımsak yutuyorum tok karnına. Uyguladığım tedavinin inşallah olumlu sonuçlarını yazmak nasip olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolcyyy

arkadaşlar hastanedeki arkadaşlarımdan birisi ardıç katranı tavsiye etti. hem bakterilere hemde mantara karşı mükemmelmiş. sizden deneyen oldu mu acaba? ben bugn alıp bi deniycem!!

hocam,

Ardıç katranı sabunu kullanmaya başladım, siz de kullanacağım demişsiniz, bir netice alabildiniz mi? gözlemlerinizi paylaşır mısınız? ben de kılkökü iltihabıyla birlikte gelen kısmi saç dökülmeleri var? Ayrıca mantarınıza yararı ne derecede oldu?
  • quote:

quote:

Birde karabaş otu ve soğan suyu için bişeyler yazmak istiyorum,saçları bunlarla yıkamanın çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum,karabaş ve soğan dahilen kullanılması gereken şeyler,ikiside anseptik ve antibiyotik özelliğe sahip ancak haricen beklediğiniz etkiyi sağlamaları çok zor.dahilen ikisinde kan seyreltici etkisi var ve vücuttaki bütün damarları açma ozelliğine sahipler özellikle karabaş otu.soğanın çok güçlü antibiyotik olduğunu biliyorum ama aynı etkiyi dahilende kullanınca göstermesi gerekmez mi ki.ben bi ara sarımsakları robotta sıkıp saçıma sürmüştüm çok canımı yaktı ancak bir sure sorunu çözmüştu.ancak uğraşmayın sorunun çözümü Kadolin şampuan.

deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Kimyasallara ve doktorların çoğuna artık güvenim yok maalesef. Bahsettiğiniz şampuanları kullanmadım ama cleocin'i kullandım ancak net bir faydası değil hiç bir faydasını göremedim, bunda ilaçtan çok benim hastalığımın karmaşık seviyede olmasının büyük rolü var sanırım. Soğan'ı dahili olarak da suda kaynatarak içtim, karabaştonu harici olarak saça sürüyorum. İyi ki sarımsak dediniz, mesela son 2 haftadır doğal antibiyotik olması sebebiyle günde 2 diş sarımsak yutuyorum tok karnına. Uyguladığım tedavinin inşallah olumlu sonuçlarını yazmak nasip olur.

cleosin-t'ye herhangi bir tepki vermiyorsa bir de bactropan krem deneyin eğer onada herhangi bir tepki vermez ise sizin sorununuz bakteriyel değil büyük ihtimal, tabiki sorunun ne olduğunu anlamak için tahlil yaptırmak daha iyi olur...Ancak fungal bir sorunsa konazol gibi birşey kullanmanız gerekmekte.Kadolini bir tek ben değil kendi berberimde önerdi saçtaki sivilceler için bende sonuç aldığım için size önerdim, ancak sizin hastalığınızı tam olarak bilmediğim için kesin faydası olur deme şansım yok ama kullanıp görmeden bişey söyleyemeyiz..Ardıç katranı sivilceler için etkili ama bir kalıp ardıç katranlı sabun bitirdim öyle hemen şıp diye kesmedi ancak kısmen faydası var diyebilirim.Bitkisel bir tedavisi vardır mutlaka ancak bu hastalık sanırsam sadece bakteri ya da mantarlara bağlı değil.Ruhsal durumunuza göre dahi etkilendiğini okumuştum,dediğim gibi fazla b12den uzak durmak şart mesela 100 gr yağsız yoğurt b12 vitamin ihtiyacının %10'unu karşılamakta bunun gibi et, balık,ciğer vs birçok yiyecek içinde bulunmakta saçıma sürdüğüm b12 vitamini fazla geldiği için foliküllit'i tetikledi ve biraz araştırınca b12'nin gerçektende böyle bir yan etkisinin olduğunu gördüm.bence es geçmeyin direk b12 vitamini kullanmasanız bile yediğiniz bazı yiyeceklerde rejime giderek belki bir fayda sağlayabilirsiniz.Bunu nasıl söyleyebiliyorum saçımdaki sivilceler bazı zamanlar çok şiddetlenirken bazı zamanlar azalıyordu burdan yediğim yiyeceklere bağlı olduğunu az çok anlamıştım ama şimdi b12 ile ilişkisini öğrenince b12 içeren yiyeceklerin daha doğrusu günlük miktarın üzerinde b12 içeren yiyeceklerin buna sebep olduğu sonucuna vardım, ancak bunula ilgili bir çalışma varmı bilmiyorum.
    Karabaşotunu bi kaç defa kaynatıp saçıma sürdüğüm oldu ama hiç faydasını görmedim soğan denemedim ama soğan kokusu katlacak bişey değil sarımsaktan daha kötü bence .Bunun dışında kükürtlü sabunda belki bir fayda sağlayabilir aklıma gelenler bunlar.

• quote:

quote:

ARKADAŞLAR,

Merhaba geçmiş olsun öncelikle bende belli bir müddet bu hastalıkla uğraştım dettol kullandım hiçbir faydasını görmedim diğerlerinin de olacağını düşünmüyorum artı saçları çok kötü bir hale getiriyor ve dökülmeler artıyor.daha sonra katran sabunu kullandım bu hastalık sabuna tepki gösteriyor ancak tam anlamıyla çözüm olmadı ancak tedaviye destek olarak kullanılabilir.Bunun dışında bu hastalığı gerçek anlamda kontrol altına alan antibiyotik cleosint tabi bunu sürekli kullanmak gerekli bu yüzden hem maddi hem sağlık açısından biraz sıkıntılı..Sizin ne kadar ağır bilmiyorum ama benim saçımda çıkan sivilceler büyük sert ve bi sürürüydü ensemde bazen yüzümde bile çıkıyordu.doktora gidince bana cleosint kadolin ve konazol verdi ve sivilcelerimden tamamen kurtuldum.cleosint ve konazol nerdeyse hiç kullanmıyorum kadolin tek başına düzenli bir şekilde kullanınca bütün sorun çözülüyor.birde vitamin vs kullanan arkadaşlar b12 vitaminine dikkat etsinler b12 vitamini bu hastalığı felaket tetikliyor,saç bakım yağının içine koyuyordum dodex diye küçük tüpleri geçen prospektüsü okuyunca orda uyarıldığını gördüm ve bırakınca tekrar gitti sivilceler.Ben sorunu kadolinle çözdüm,cleosint de çok iyi ancak uzun süre değil hastalık yatışıncaya kadar cleosint kadolin ve konazol birlikte kullanın daha sonra kadılinle devam edin ve b12den uzak durun bir sure içeren yiyeceklerden vs.geçmiş olsun umarım bir faydam olmuştur gerçekten çok kötü bir durum

ilgilenen ve aynı hastalıktan muzdarip olup çare arayanlara kılavuz olması açısından hastalığımın pardon iyileşmemin aşamalarını paylaşmak isterim. yukarıdaki mesajda zaten mazisini yazılmış sürecin kendi ölçeklerimle nasıl bir tedavi programına tabi tutulduğunu yazmak isterim.

KARABAŞ OTUNU 1 DEMLİK KLORSUZ SUDA MUM IŞIĞINDA 2 SAAT KAYNATTIM. MÜMKÜNSE SABAH ve AKŞAMLARI YAPTIM. BAŞIMA ve HATTA CİLDİME BİLE SÜRDÜM. SERİ ve ŞAŞIRTICI BİR ŞEKİLDE İYİLEŞMEYE BAŞLADI, İNŞALLAH EN GEÇ 2 AYDA BEBEK GİBİ OLACAK DERİM ve SAÇ KÖKLERİM.
    BEN DE SAÇ DÖKÜLMESİ OLDU, ARDIÇ KATRANI SABUNU ALDIM. YAKLAŞIK BİR AY OLDU, ÇOK FAYDA GÖRDÜM, YARALARI KURUTUYOR, İYİLEŞTİRİYOR, SAÇ ÇIKARIYOR VS. 2 GÜNDE BU SABUNLA BAŞ YIKANMASI TAVSİYE EDİLİYOR. sAÇTA SABUNU ÇILGINLAR GİBİ KÖPÜRTÜP 3 DAKİKA CİVARI BEKLETİYORUM Kİ DERİ İYİCE EMSİN İHTİYACI OLAN BESİN VS.Yİ. SONRA BUL SUYLA DURULUYORUM.
    YİNE yapmış olduğum geniş kapsamlı araştırmalar neticesinde istisnalar kaideyi bozmayacaktır. En nitelikli bakım yapan 2 sabun var bence, antakya defne sabunu ve zeytinyağlı sabun. Nasipse ben artık defne sabunu kullanmaya başlayacağım. Bu hastalığa ve cümlesine çok iyi geliyor, kökünü kurutuyor yönünde net yorumlara rastladım.

Tabi bir de işin dua yönü var bence. Eğer bu konuda benimle aynı görüşteyseniz, tedaviyle eş zamanlı olarak "Ya Şafi" esmasını zikretmeniz ve Eyüp a.s.'ın duası olan "Enni messeniyezzurru ve ente erhemurrahimin" ibaresini okumanızı tavsiye ederim. Becerebilirsem before and after resimler atacağım. Bu arada başım görece iyi durumdaki resimden çok çok daha iyi durumda hamdolsun ama üşendim yeni resmini atamayacağım, sadece bu ağır hastalığı yaşayanlara ışık ve devada sebep olsun diye paylaşıyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.