Şimdi Ara

Basit bass tiz kontrol devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aşağıdaki devreyi yaptım ve videoya çektim. Ama ses alamıyorum devre çalışmıyor nerde yanlış yapmış olabilirim ?

http://320volt.com/basit-ton-kontrol-devresi-bass-tiz-rc-filtre/

Devrenin videosuhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3HrhoSR7xk8

• videodaki görüntü devre çalışırkenmi?
  • videoda hoparlöre bağlamadım hoparlöre bağlıyken ses gelmiyor. Devreyi yanlışmı yaptım tam olarak anlayamadığım için ayrıntılı bir şekilde videoya çektim devrede hata varsa söylersen sevinirim
  • sen sadece devreyı yapmıssında bunu bı amfıye gırıp onada hoparlor baglamalısın bu sekılde nerden ses duyacaksınkı
  • Bir kondansatörün ayağı boşta.
    Bu devreyi PC>> Ton Kontrol >> Ses sistemi şeklinde bağlayacaksınız.Ton kontrol sinyali işleyip amplifikatöre verecek.

AN5835 entegresini deneyebilirsiniz fazla malzemesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 2 Temmuz 2013; 20:24:11 >
  • aşağıdaki çizimdeki gibi bağla birde öyle dene

• potlarlada oynadım zaten ama herhangi bir şey değişmedi en ufak bir ses yok ayrıca ben devreyihttp://320volt.com/basit-ton-kontrol-devresi-bass-tiz-rc-filtre/ burda arkadaşın anlattığı şekilde yaptım ama çalışmadı. Ama amfiye bağlamadan yaptığım için olabilir mi diye düşünüyorum şuan eğer devrede hata yoksa amfiyle denerim birde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bertan tam olarak anlayamadım biraz daha açıklayabilirsen iyi olur
  • 10uf kondansatörün bir bacağı boşta , o boş bacaktan çıkış alacaksın
    GND yazan yere giren sesin ve hoparlörün ( yada anfinin) gnd sini bağlayacaksın
    giriş yazan yerede ses girişi yapacaksın

çıkışı direk hoparlöre bağlarsan çok kısık bir ses duyarsın.anfi kullanman lazım.şemayıda aşağıya ekliyorum ordan kontrol edersin.

• devrede sorun yok yani. Şuan anfi ayarlamaya çalışıyorum işim biter bitmez tekrar mesaj atarım
  • malesef en ufak bir ses bile alamadım
  • ilk gönderdiğim resimdeki gibi bağladınmı?
  • evet biraz karışık gözükebilir ama resimini çekip atsam bakabilirmisin bir yanlışlık var mı diye
  • resmini at , kontrol edeyim
  • Bu şekilde ses alamadım malesef. Anfi ses çıkışları kısmı anfiden gelen kısım.
  • devreyi anfi çıkışı ile hoparlör arasınamı koyuyorsun?devreyi ses kaynağı ile anfi ses girişi arasına koymalısın
  • fakat bu jaklarda 3 tane çıkış oluyor anfinin ses girişide 3 girişli onu nasıl ayarlayabilirim. Bu arada hakkını helal et uğraştırdım seni
  • tamam sanarım anladım nasıl yapacağımı attığım resimdeki mantık bağlamalar doğru demi sadece sırasın değiştircem ses kaynağı-devre-anfi . Sesi filtreledikten sonra anfiye sürmem gerekiyor demekki. Her şey için sağol bir deneyim inşallah olur
  • bu yaptığın devre tek kanal içindir .sen kaynaktan genen 3 kablodan sadece 2 sini alacaksın bunlar gnd ve sinyal .sinyal olarak 2 sinde birine şeçebilirsin.devrenin çıkışınıda anfiye bağlayacaksın , anfininde çıkışına hoparlöre bağlayacaksın.
  • kırmızı beyaz siyah hangisi gnd dir beyaz olan mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.