Şimdi Ara

Aktif subwoofer+RMS 330 watt amfi+hoparlör geciktirme devresi çalışması-taka8604

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
2
Favori
41.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi, aynı karta subwoofer filtresi devresi RMS 330 watt amfi ve hoparlör geciktirici devresi yaptım

Aktif subwoofer+RMS 330 watt amfi+hoparlör geciktirme devresi çalışması-taka8604

Subwoofer devresi mükemmel çalışıyor. Bass ları baya derin ve dolgun. Subwoofer devresini 60 HZ olarak yaptım. isteyen R12,13,14 dirençlerini değiştirerek frekansta oynama yapabilirler.

R12,13,14,,. 27K (60HZ)
    22K (75HZ)
    18K (100HZ)
    15K (125HZ)
    12K (150HZ)

Amfi mosfet amfi olup iki adet IRFP 150 ile 330 watt güç aldım. Hoparlör üzerinden geçen AC akım X hoparlör üzerine düşen AC gerilim = RMS güç

Aktif subwoofer beslemesini 7812 ve 7912 li besleme devresi ile besliyorum. Sorunsuz besliyor ısınma problemi yok.

Amfi beslemesi 2X32 volt luk 500 watt trafo. Doğrultmada 4 adet 6800 uF/63 volt kapasite var. çıkışda simetrik 42 Volt alıyorum.

soğutucuyu iki adet 12 voltluk fan soğutuyor.

plaketin altına 6 adet kırmızı led koydum güzel bir görüntü oldu.

anahtarda oluşan kıvılcım ve kapasitelerin ani dolmasından kaynaklanan, hoparlördeki istenmeyen
    sesleri kesmek için hoparlör geciktirici devresi ekledim
    3 saniye sonra röle kapanarak hoparlör aktif oluyor.

bu amfiye 30 cm lik bots marka hoparlör girdim ve aradan 10 dakka sonra hoparlör cuff oldu.

neyse 20 ytl verip hoparlörü tamir ettirdim ama bu amfiye uygun bir hoparlör aldım

jbl gt4-12" (30 cm) mükemmel vuruyor basslar baya dolgun

sesi %15 den yukarı açamıyorum.

devreyi kutulamak istemiyorum böyle daha hoş görünüyo

baskılı devresi tarafımca çizilmiştir alıntı değildir!

proteus 6,7 de çizdim.

http://www.hemenpaylas.com/download/1233239/subwoofer_330_watt_RMS_amfi_hoparlor__geciktirme-taka8604.LYT.html

h-e-m-e-n-p-a-y-l-a-s-

resimleri tam görebilmek için resmin üzerine sağ tıklayıp farklı kaydedin.

kolay gelsin. sorularınız olursa msn-mail: jpsmossx@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 22 Temmuz 2006; 15:58:04 >

• Güzel olmuş gule gule kullan
  • tebrikler dostum eline sağlık. bişiy soracaktım sobwoofer filtresinde kullandığın entegre olan ne5534 ün piyasada zor bulunduğunu duymuştum acaba doğrumudur bende yapcamda kafaya koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 22 Temmuz 2006; 23:07:10 >
  • çok güzel olmuş arkadaşım güle güle kullan.bide bişi sorcam bu proteus programını bana da veririmisin.full se eyer pmden fln görüşelim olmassa.
    banada lazımda full sürümünü bulamadım.
  • Arkadaslar baskı devrede kullanacağımız yazıcı; lazer yazıcı olmak zorunda mı?normal yazıcılarda yapabileceğimiz bir şey yokmu?
  • normal yazıcılar kullanılamıyor dostum lazer şart
  • @taka8604 hocam verdiğin devre için teşekkürler.Acaba "elektrotekno" sitesi için bana davetiye gönderebilirmisiniz.Üye olmak istiyorumda.Saygılar...

ozansoner@hotmail.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ibrahim abi jbl kabinin tam ölçülerini birzahmet yandan falan fotolar çekip üstüne paintte yazabilirmisin tabi zahmet olmazsa aynı kabini yapmak istiyorumda şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

tebrikler dostum eline sağlık. bişiy soracaktım sobwoofer filtresinde kullandığın entegre olan ne5534 ün piyasada zor bulunduğunu duymuştum acaba doğrumudur bende yapcamda kafaya koydum

evet dostum bende mersinde bulamadım ama muadilini kullandım.adanada ne5534 var ama git gel 10 ytl 10 ytl ye yeni parçalar alırım diye düşündüm ve entegrenin muadilini kullandım.

entegrenin muadili TL071 veya CA3140. ben TL071 i kullandım sanada öneririm sanırım 30 kuruş gibi bi fiyattı.

• quote:

Orjinalden alıntı: BLOOD FACTORY

çok güzel olmuş arkadaşım güle güle kullan.bide bişi sorcam bu proteus programını bana da veririmisin.full se eyer pmden fln görüşelim olmassa.
    banada lazımda full sürümünü bulamadım.

selam dostum.
    seneler önce nette ararken bulmuştum proteus 6,7 yi.
    sanırım eproje.com du
    eğer orda bulamazsan tayfaninforumu.com a gir.
    hiçbiri olmadı emuleden arattır birsürü çıkıyor
    yinede bulamazsan pm atarsın

• quote:

Orjinalden alıntı: MK102

Arkadaslar baskı devrede kullanacağımız yazıcı; lazer yazıcı olmak zorunda mı?normal yazıcılarda yapabileceğimiz bir şey yokmu?

lazer yazıcıların özelliği kullanılan tonerdir. normal yazıcılarda toner bulunmaz.
    eğer yinede lazer yazıcın yoksa, normal prınter dan çıktıyı al kuşe kağıdına fotokopi çek. fotokopide kullanılan mürekkepte toner.

neden normal yazıcı ile bu iş olmuyor dersen;
    normal yazıcıdaki mürekkebi ısıttığın zaman mürekkebi atmaz.

ama lazerdeki öyle değil. kuşe kağıdını ısıttığın anda toneri plakete aktarır ve yapışır
    umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşım

• quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

ibrahim abi jbl kabinin tam ölçülerini birzahmet yandan falan fotolar çekip üstüne paintte yazabilirmisin tabi zahmet olmazsa aynı kabini yapmak istiyorumda şimdiden teşekkürler...

selam dostum. ben şu anda yayladayım. yaylada int. netim yok net cafeden bağlanıyorum. eve gittiğim zaman ölçer yazar sana gönderirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

quote:

ibrahim abi jbl kabinin tam ölçülerini birzahmet yandan falan fotolar çekip üstüne paintte yazabilirmisin tabi zahmet olmazsa aynı kabini yapmak istiyorumda şimdiden teşekkürler...

selam dostum. ben şu anda yayladayım. yaylada int. netim yok net cafeden bağlanıyorum. eve gittiğim zaman ölçer yazar sana gönderirim.

çok teşekkür ederim sağol hocam

• taka8604.. hocam sistemin cok güzel olmuş. hayırlı olsun sitene girip baktım cok güzel sistemler var. tebrik ederim. hocan nerelisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackhawk_x3

taka8604.. hocam sistemin cok güzel olmuş. hayırlı olsun sitene girip baktım cok güzel sistemler var. tebrik ederim. hocan nerelisin?

mersinliyim mersinde ikamet ediyorum
  • quote:

buyur dostum

resimleri tam görebilmek için resmin üzerine sağ tıklayıp farklı kaydedin.

• babocan affına sıgınaraktan bişi sorcam neden üç tane trafo kullanıon uygun yontemlerle tek trofoyla halledebilirdin .Bişey daha benproteus ile baskı devre yapmak istiyorum ama lazer yazıcım o yuzden arkadasın lazer yazıcısını kullanacagım nası oluo bitmap olarak siyah beyaz resmi kaydediyorum ama 1-1 mi kaydedio direk yazıcıdan alsam 1-1 mi çıkarır plsss cvpla
  • arkadasım ellerine saglık cok gusel olmusda bunun sana toplam maliyeti ne kadar a patladı
  • ibrahim abi çok teşekkür ederim
  • Size JBL'in oto müzik konusundaki Türkiye distribütörü Murtaş'dan orjinal kabin ölçülerini vereyim :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.