Şimdi Ara

Basit bir oyun yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet baslikta dedigim gibi basit 2d bir oyun yapmak istiyorum kod bilgim yok ingilizcem orta duzeyde nasil yapabilirim ? Android istiyorum ama java ve android sdk gerekiyor sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılım öğrenmen gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: PC_Bros2000

Evet baslikta dedigim gibi basit 2d bir oyun yapmak istiyorum kod bilgim yok ingilizcem orta duzeyde nasil yapabilirim ? Android istiyorum ama java ve android sdk gerekiyor sanirim

Hocam önce algoritma yazmayı öğren hatta önce ingilizceni geliştir yoksa bu alanda ilerliyemezsin sonrası kolay kitapdan internetten istediğin yerden java eğitimi alırsın ama önce ingilizce ve algoritma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübe: Hiçbir oyun basit değildir

Google kullanmayı, İngilizce kaynakları okumayı ve algoritma oluşturmayı iyi bilmen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PC_Bros2000

Evet baslikta dedigim gibi basit 2d bir oyun yapmak istiyorum kod bilgim yok ingilizcem orta duzeyde nasil yapabilirim ? Android istiyorum ama java ve android sdk gerekiyor sanirim

evet android için yazılım dillerinden C# öğrenmeni öneriyorum. araştırman doğru java istediği konusunda.

ama illa java değil c sharp öğrensen bile android yazabilirsin.

programlama dilleri arasındaki tek fark syntax farkıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unity kullanmayı öğrenirseniz bütün platformlara oyun geliştirebilirsiniz..

Engine 3d'dir ama 2d tarzı bir oyun yapmanız da mümkün.

http://unity3d.com
  • Hocam kodlama bilmeyen adam kodlayarak oyun yapamaz mantıksal olarak

En iyisi bir oyun motoru belirleyip açık kaynaklı projeleri indirerek içindeki kodları incelemek, mantığı anlamak...
  • ... ki kod bilmeden de sadece baka kalırsın :) Hangi yöne gidecegini belirle ( unity eclipse gibi) sonrada onun hangi dille yazılacagını az biraz ögren. Yoksa sadece bakıp ögrenmen zor. Varsa kafanda bi yön ona göre yardm edelim. Yoksa burdan ne dersek boş olur. Android demekle başlangıç yapmışı ama ilerisi ne düşünüyorsun. Ben mesela eclipse de baktım ve unity de. Şimdi unity ile basit bi oyun hazırlıyorum. Eclipse e göre daha basit geldi ( ya da vaktinde çok kurcaladım :)) ). Oyun yapamak istiyorsa kod yazman şart 1 satır olsa bile.

• İnşallah yaparsınız güzel istediğiniz gibi uygulamalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.