Şimdi Ara

BASİT BİR TRAFİK SORUSU.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
0
Favori
20.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edit: bazen manyak adamlar cami indirip el hareketi yaparak ( yavasla, yol alayim ) gibi sinyal veriri
  • nereye giderse gitsin SOL a sinyal vermeli sağa sinyal verse gören olmaz en garanti sol ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Cok komik, kac kisi sola demis yuh ya nasil bi memleketteyiz.

hakkaten çok komik, sen böyle bir çıkışta sağa sinyal veriyorsan gerçekten çok komik.

bilmediğin halde, biliyormuşcasına doğru yorumlayanları aşşağılayıcı bir cümle kurmuşsun.

sen düz mantık devam et, boşver yorma kafanı sağa ver sinyalini çık anayola.

hakakten nasıl bir memleketteyiz, kasapta falan mı satılıyor bu ehliyet?

Hayir benim saga sinyal verdigimi nerden cikardiniz hic vermiyorum ben alalalaaaa

Kafadan kural uydurulmaz. Burada hangisi mantikli diye tartismanin anlami yok. Yol yol soyleyse boyleyse yoldan gelen arac varsa diye birsey kuralda yok. Kural cok basit: Herhangi bir baglantidan yola giriyorsaniz gireceginiz yonde sinyal verilir. Ayni sey sokak arasindan cift yonlu yola cikarken de gecerli. Soldan arac geliyorsa yola girecegimi nasil anlayacak diye sola mi sinyal verecez?

• bence sinyal verilmez, sonuçta bi yere dönmüyorsun, tali yoldan anayola girdiğini farzet
  • quote:

Orijinalden alıntı: enderun67

Resimde petrolden çıkan araç anayola girip devam edicektir..hangi sinyali vererek anayola girmelidir?

BASİT BİR TRAFİK SORUSU..

durum acik ve net...sola dönmek isterse sol, saga dönmek isterse sag sinyali verir...
    aracin ( 1 ) arkasinda bulunan diger araclarin da öndeki hiyardan ( 1 ) haberdar olmasi lazim ( saga mi yoksa sola mi dönecek diye )..

bence hic birisine gerek yok, Ülkede zaten trafik kurali yok

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Dörtlüleri Yak Garanti Olsun :)

allah iyiliğinizi versin. şu moral bozukluğunda iyi geldi. ben sinyal falan yakmadan dalıyorum yola.
  • Kafası karışanlar,
    aracı ters çevirip, sağa sinyal vererek petrolden anayola geri geri çıksınlar,
    böylece aracın arkasını da sağa vermiş olurlar (resimde aşağı yöne),
    sonra ok yönüne düz devam ederler.
    Sorun kalmaz...

Şaka bir yana trafik kurallarına göre sağa sinyal verilerek sağa dönülmesi,
    uygun hızlanma şeridi varsa ve yol müsaitse,
    daha sonra sola sinyal verilerek normal şeride geçilmesi doğru olmalı.

Ama açıkcası ben,
    özellikle şehiriçinde yoğun trafik olan, hızlanma şeridi de bulunmayan bu tarz benzinlik çıkışlarında,
    mümkün olduğunca aracımı yola çıkmadan önce anayola paralel hale getirip,
    SOL sinyal verip, sol tarafıma dönüp dikkatlice akan trafiği kontrol ederek,
    boşluk yakaladığım anda yola çıkıyorum.
    Pratikte bu şeklin, kaza riskini azalttığını, şeridin akış hızını da minimum düşürdüğünü düşünüyorum.

• Yola çıkacağın yol muhtemelen tek yöndür. Ters istikamete gitme gibi bir şans olmadığı için arkadan gelen araçları uyarmak mahiyetinde sola sinyal verilir. Çıkacağın yol belli sonuçta.
  • Soru baya zor gelmiş demekki kesin bir cevap hala bulunamamış. Yokmu buralarda sürücü kursu hocası ya da akıl hocası falan.

Otomobil genel bilirkişilerinin yorumlarını bekliyoruz.
  • Hala sola sinyal verenleri aşağılayanlar falan var. Madem bilmiyorsunuz, hiç konuşmayın.
    Asıl sizlerin ehliyetlerini almak lazım.
    Burası kavşak değil ki sağa dönerken sağa sinyal veresiniz !?

Ya hiç sinyal verilmez, ya da sadece 1-2 arkadaşın söylediği gibi, eğer hızlanma şeridi varsa o şeritte belli bir hıza ulaşılır, ardından sola sinyal verilip asıl şeride geçilir.

Eğer benzinlikten resimdeki yöne doğru çıkıyorken sola sinyal verirsek, diğer yönden gelen araç tamamen ters yöne döneceğimizi sanabilir.

Hala sağ sinyal vermesi gerektiğini iddia edenler, şu soruya bi cevap verin;
    Örneğin bir bağlantı yolundan E-5'e bağlanıyorsunuz, sağa mı sinyal veriyorsunuz? Bi düşünün bakalım.

Konunun cevabı da bu sorunun cevabında gizli zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 29 Mart 2012; 13:56:07 >
  • Arkadaşlar buldum galiba..sinyal falan vermiyoruz..kolumuzu çıkarıp anayoldakileri durduruyoruz..sonra yola devam
  • sağa sinyal vermenin hiçbir mantıgı yoktur. Zaten gelen araçlar onu göremiyor. Eğer yol tek yönse sola verebilirsiniz. Sağa sinyal vermenin kimse tarafından görülemediği ve dolayısıyla işe yaramadıgını düşünemiyorsanız, birde üstüne milleti aşağılıyorsanız, allah size akıl fikir versin ne diyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

quote:

Cok komik, kac kisi sola demis yuh ya nasil bi memleketteyiz.

hakkaten çok komik, sen böyle bir çıkışta sağa sinyal veriyorsan gerçekten çok komik.

bilmediğin halde, biliyormuşcasına doğru yorumlayanları aşşağılayıcı bir cümle kurmuşsun.

sen düz mantık devam et, boşver yorma kafanı sağa ver sinyalini çık anayola.

hakakten nasıl bir memleketteyiz, kasapta falan mı satılıyor bu ehliyet?

Hayir benim saga sinyal verdigimi nerden cikardiniz hic vermiyorum ben alalalaaaa

Kafadan kural uydurulmaz. Burada hangisi mantikli diye tartismanin anlami yok. Yol yol soyleyse boyleyse yoldan gelen arac varsa diye birsey kuralda yok. Kural cok basit: Herhangi bir baglantidan yola giriyorsaniz gireceginiz yonde sinyal verilir. Ayni sey sokak arasindan cift yonlu yola cikarken de gecerli. Soldan arac geliyorsa yola girecegimi nasil anlayacak diye sola mi sinyal verecez?

işte bende onu dediydim zaten. kafadan kural uydurmaya gerek yok, burda sağa dönüş falan yapmıyoruz, solumdaki yola bağlanmaya çalıştığım için sola veririm sinyalimi. kavşak tarzı bi çıkış olsa sağa veririm.

Kurallar belli, ya da en basiti bir kol ve kafanın %60 kadarı pencereden uzatılarak, ben yola çıkıcam da denebilir.

• Bu yol yanlış. Şehir dışıysa emniyet şeridi veya kenar çizgisi olmalı, şehiriçiyse sollama yasağı olmalı. Şehir içinde istasyon çıkışları kavşak sayılır. Bizim zamanımızda bu açıkça söylenirdi. İmar planlarında da tesislerin arasındaki mesafeler kontrol edilir ve kavşak kelimesi kullanılır, görüş alanları aynı kavşakların kontrol edildiği mevzuatla kontrol edilir, görüş üçgenleri hesaplanır. Yani, geçiş önceliği yolda olabilir ama orası teknik olarak bir kavşak.

Sollamaya başlayıp bitirmemiş birisi olabilir. Hareketi farketmeyip sollamaya çıkmayı düşünenler olabilir. Sağ taraftaki tali yollardan yola yeni çıkanlar olabilir... Bu nedenle sağa sinyal verilir şehir içinde. Sinyalsiz dönülmez. Hiç bir zaman.

JerryDrake nickli arkadaş yabancı bir sitedeki aynı tartışmanın linkini göndermiş. Amerika'da devlet kuralı güzel yazmış. İnsanı korkuturken düşündürüyor :) Görelim bakalım nasıl yazmış:

quote:

No person shall turn a vehicle from a direct course or move right or left upon a roadway until such a movement can be made with reasonable safety and then only after the giving of an appropriate signal in the manner provided in this chapter in the event any other vehicle may be affected by the movement.

• Ben benzinlik çıkışında yola paralel şekilde çıkmaya çalışıyorum ve sol sinyal veriyorum. Sağ sinyali görme imkanları yok. Evet sinyal gideceğimiz yöne doğru verilir; mantıken sağa dönüyoruz; fakat gelen sürücüyü bilgilendirmek amaçlı sola doğru vermek daha mantıklı bu pozisyonda. Ama yola daha paralel şekilde yaklaşmakta fayda var. Benzinlik çıkışında genelde tam gaz hızlanırım trafiği aksatmamak için, atik olmakta fayda var. Ayrıca duble yolda yol boş olmasına rağmen sağ şeritten gelenlere kıl olmayın, sabretmeyi öğrenin. Sen yola çıkacaksın diye adam niye şerit değiştirsin ki durduk yere.
  • arkadaşlar sinyallerin görme veya görünme gibi bir fonksiyonu yok.

o işi farlar, reflektörler vs yapar, sinyalin amacı ilerde ne yapacağınızı diğer sürücülere bildirmek. Böylece hem olası kazaları engellemek hem trafiğin akışını rahatlatmak.

dolayısı ile yoldan gelen araba beni görsün diye o yana sinyal veririm gibi bir mantık olamaz.

şu resimdeki yolu hızlanma şeridi ile ilişkilendirenleri de tebrik ediyorm.

şeridin boyu 1 araba ama fonksiyonu hızlanma seridi, uçak gemilerindeki gibi bir sistem söz konusu olsa gerek
  • Bence başlığı değiştirin hocam soru pek basit değilmiş herhalde.

Bena kalırsa pompadan çıkıp sola sinyal verilir ve resimdeki konumdada saga sinyal verilir.En sag seride geçilir.Hiz kazanınca sola sinyal verip diğer seride geçilir.
  • hiçbir yöne sinyal verilmez yola katılıyorsun kontrollü şekilde yola çıkılır sadece. Ha misal ters istikamete katılacak olsa idin ozaman sola sinyal verilirdi
  • Yalnız, başlık yazısı ile gelen cevaplar arasındaki muazzam çelişkiye dikkatinizi çekerim . Başlık sahibi istediği cevabı alamasada umarım sorduğu sorunun yurdum sürücüleri için hiçte basit olmadığı kanısına varmıştır .
  • Walla bu ülkede trafiğe çıkmaya korkulur millet kafasından kural uyduruyor ve uyguluyor başkası yanlış anlayabilirmiş onu ilgilendirmiyor anlaşılan, sola sinyal verenler kesin arkadakine sollaması için yardım olsun diye yolun boş olduğunu anlatmak için sol sinyallerini de yakıyorlardır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.