Şimdi Ara

basit mi basit soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamen meraktan.yıllardır elektronik bişiyin (radyo,kasetçalar cart curt) içini açtığımda mercimek tanesi gibi birşeyler görüyorum.nedir bunlar?

sonra bir de,

bu resimde çizgi içine aldığım bir şey var
    bunun adını çok merak ediyorum
    http://img261.imageshack.us/img261/3897/asdfse5.jpg

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
    tamamen meraktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaconda -- 29 Ocak 2007; 2:20:32 >

• sanırım cizgi içindeki zener diyod

mercimek dediklerinde kondansator tahminimce
  • arkadaşım fotoğrafta çektiğin şeyin ne olduğunu foto çok flu çıkmış anlayamadım. ama diğer sorun mercimeğe benzeyen devre elemanı kondansatördür pikofarad seviyelerinde daha net olan foton varsa diğerinide söylerim..hadi klay gelsin..
  • Sana bir sorum var. Fotoğrafı ekledikten sonra ne düşündün bu kadar bulanıkı bir fotoğrafı yollayıp " bu nedir " diye sormak sencede biraz garip değilmi.Böyle sorup cevap alabileceğinimi düşünüyorsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda

tamamen meraktan.yıllardır elektronik bişiyin (radyo,kasetçalar cart curt) içini açtığımda mercimek tanesi gibi birşeyler görüyorum.nedir bunlar?

sonra bir de,

bu resimde çizgi içine aldığım bir şey var
    bunun adını çok merak ediyorum
    http://img261.imageshack.us/img261/3897/asdfse5.jpg

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
    tamamen meraktan

• quote:

Orijinalden alıntı: GreatestOfAllTime

arkadaşım fotoğrafta çektiğin şeyin ne olduğunu foto çok flu çıkmış anlayamadım. ama diğer sorun mercimeğe benzeyen devre elemanı kondansatördür pikofarad seviyelerinde daha net olan foton varsa diğerinide söylerim..hadi klay gelsin..
    fotodaki diyot
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

fotodaki diyot

Alıntıları Göster
    kapasiteleri çok sınırlı mercimek kondansatör. diğeri de zener diyot
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenx

kapasiteleri çok sınırlı mercimek kondansatör. diğeri de zener diyot

Alıntıları Göster
    diyot olduğunu nasıl anladınız şaşırdım doğrusu ben hiç bir şey seçemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

diyot olduğunu nasıl anladınız şaşırdım doğrusu ben hiç bir şey seçemedim

Alıntıları Göster
    Evet resim çok bulanık hiçbirşey anlaşılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin1975

Alıntıları Göster
    ledin bir bacağını X noktasına,diğer bacağını o merak ettiğim şeyden hemen önceki noktaya değdiriyorum yanıyor.
    ledin bir bacağını X noktasına,diğer bacağını o merak ettiğim şeyden hemen sonraki noktaya değridiyorum yanmıyor.
    ledin bir bacağını o merak ettiğim şeyden hemen önceki noktaya,diğer bacağını o merak ettiğim şeyden hemen sonraki noktaya değdiriyorum yanıyor.
    böyle bir durum var

• quote:

Orijinalden alıntı: engin1975

Alıntıları Göster
    Ya madem elektronikle ilgin bunların ne olduğunu anlamayacak kadar az. Zener diyot olsa ne diyot olsa ne kondansatör olsa ne. . Şimdi böyle bir konu açmakla eline ne geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: msyener1

Ya madem elektronikle ilgin bunların ne olduğunu anlamayacak kadar az. Zener diyot olsa ne diyot olsa ne kondansatör olsa ne. . Şimdi böyle bir konu açmakla eline ne geçti.

Alıntıları Göster
    biraz merak gidermem kimseye zarar vermez sanırım.gayet basit bir mantıkla,size soru soruyorum.konu kurallara aykırıysa silinir.gereksiz yorumlarla kirletmeyin lütfen.bana bu şekilde atacağınız başka kişisel mesaj varsa da özel mesaj olarak atarsanız sevinirim.burası forum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anaconda

biraz merak gidermem kimseye zarar vermez sanırım.gayet basit bir mantıkla,size soru soruyorum.konu kurallara aykırıysa silinir.gereksiz yorumlarla kirletmeyin lütfen.bana bu şekilde atacağınız başka kişisel mesaj varsa da özel mesaj olarak atarsanız sevinirim.burası forum.

Alıntıları Göster
    Bende elektronik konusunda çok bilgili bir insan degilim. Ancak 2 aydır çogu akşam işten gelince bu foruma takılıp o gün sorulmuş sorulara bakıyorum. Verilen linklerden incelemelerimde oluyor vakit oranında. Bu şekilde o sordugunuz parçalarında çoğunu ögrendim. Fakat elektronik o parçalar demek değil. O parçalarla oluşturulmuş bütün elektronik. Bu zamana kadar öğrendiklerimden çıkardıgım sonuç sadece bir kaç parçanın öğrenilmesi ile bişey olmayacağı. Tepkimin aşırı olduğunu düşünüyorsanız kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anaconda

Alıntıları Göster
    Neden kızdın. Birşey sordun ve resim o kadar bulanık ki orada benim yüzüm olsa tanımam. Soru sormanında bir adabı olmalı kimseye düzgün soru sorduğu için bir şey söylenmedi burada. Lütfen elini mantığına koy bu resimden bizin ne çıkartmamızı bekliyorsun !!!!.
    Buraya bu resmin net ve üzerindeki yazıları okunabilecek şekilde koy bu forumdaki herkez seve seve cevaplar. Gereksiz yorum değil gereksiz konu lütfen dikkat dağıtmayalım en başta soru abes.
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

Neden kızdın. Birşey sordun ve resim o kadar bulanık ki orada benim yüzüm olsa tanımam. Soru sormanında bir adabı olmalı kimseye düzgün soru sorduğu için bir şey söylenmedi burada. Lütfen elini mantığına koy bu resimden bizin ne çıkartmamızı bekliyorsun !!!!.
    Buraya bu resmin net ve üzerindeki yazıları okunabilecek şekilde koy bu forumdaki herkez seve seve cevaplar. Gereksiz yorum değil gereksiz konu lütfen dikkat dağıtmayalım en başta soru abes.
    quote:

Alıntıları Göster
    MERCİMEK DEDİKLERİN DİRENÇLERDİR.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxxveyselxxxx

Alıntıları Göster
    geçen hafta forumda sorulan sorularla ilgili sanırım birilerini kızdıracak kadar ileri giden bir yorum yaptım ve bunun sonucunda syn operatörler tarafından konu silindi. şimdi aynı yorumu burayada yazsam konu silinirmi diye düşünüyorum. eğer silinmezse sanırım forumdaki 2. cezamı alarım. ne dersin Anaconda sence denemelimiyim???
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xxxxveyselxxxx

???
  • quote:

Alıntıları Göster
    20 senelik elektronikçiyim hiç " Mercimek direnç duymadım ". Mercimek kondansatör biliyorum ama direnç bir tane görmek isterim.
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

20 senelik elektronikçiyim hiç " Mercimek direnç duymadım ". Mercimek kondansatör biliyorum ama direnç bir tane görmek isterim.
    quote:

Alıntıları Göster
    mercimek dediklerin kutupsuz kondastördür (yani elektriği depolayan devre elemanı) bu kondastörlerin kapasitesi çok düşüktür (pikofarad seviyesinde) bunlar devreye herhangi bir şekilde bağlanabilir, resimdeki sanırım 1nxxxx serisinden standart silisyum diyot (diyot: elektriği bir yönde geçiren diğer yönde geçirmeyen devre elemanı

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

küçük harflerle yazsaydın keşke. belki arada kaynardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: r2d2droids

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

quote:

ayrıca o fotoya ve o fotoyu koyma cesareti gösterdiin için sana da dalga geçer gibi konurmu o foto niyetin ciddiyse düzgün resim koyarsın ha çekemiosan foto biraz araştırsan zaten öörenirsin onların ne olduunu google da elektronik die aratsan bile bi sürü devre elemanı çıkıo zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.