Şimdi Ara

Basit yazı şifreleme programı projesi (python)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimce bir şifreleme programı yazdım. Basit bir proje. Çok verimli yazamadım ama o konuda tavsiyesi olan varsa iyi olur. Programda en başta çıkan choose yazısına ec yazarsanız yazdığınız yazıyı şifreler, ed yazarsanız şifreyi çözer, quit yazarsanız döngü kırılıp program sonlanır. Yalnızca küçük harfler ile çalışıyor. Eng alfabedeki 26 harf, nokta(.), eğik çizgi (/), alt çizgi (_), boşluk ( ) ve ekleyip eklemedigimden emin olmamakla beraber soru işareti (?) var. Şifreleme için her karaktere 5 hanelik 1 0 veya 2den oluşan kodlar verdim. Dediğim gibi mükemmel değil, kendimi geliştirmeye yönelik tavsiyelere açığım.
    Exe:
    Not: İlginç bir şekilde Avast trojen olarak algılıyor o yüzden güvenmeyecekler varsa txt şeklinde kodu da ekliyorum.

• Daha verimli kod için bir önerisi olan yok mu? Bu gereksiz uzun
  • www.codepile.net
    CodePile | Easily Share Piles of Code
    https://www.codepile.net/pile/vyERQBxA

Python'daki Dictionary (özel bir veri tipi) ile daha kolay oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • personalcomputer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Sözlük veri tipini bilmeme rağmen çok verimli kullanamıyordum, o mantığı kavramama yardımcı oldunuz.
  • Mac adresi bazlı şifreleme yapmanızı öneririm kişiye özel şifreleme olur bu sayede Whatsapp Telegram da aynı şekilde çalışıyor diye biliyorum

• Ilk python projesiyse guzel ama bu sifreleme degil substitution cipher. Frekans analizi vs yapilarak cok rahat text bulunur. PyCrypto librarysi ile asimetrik encryption toollarina bakmanizi oneririm. Bol sans

• multiTYRT kullanıcısına yanıt
    Siber güvenlik gibi bir amacım yok, alıştırma için sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.