Şimdi Ara

başka ilde sıfır araç için plaka ruhsat çıkartamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuanda tatili Ordu'da geciriyorum ama ikametim Trabzon'da sıfır motosiklet aldım sigortacıya işlemler icin gittim sigortacı plakayı ruhsat işlemlerini sadece ikametin oldugu ilden yapabilirsin dedi ama benim bildigim baska sehirdende yapılabildiği simdi motorlada yola cikamayacagim plakasız ruhsatsiz. Gerçekten böyle bir kural var mi? Yolculuğu yapabileceğim geçici bir belge yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkamet değiştirmek yada aracı taşıyıcı ile göndermek dışında bir çözüm aklıma gelmiyor
  • Ben 0 km aracımı Balıkesir Den aldım ama ikametim İstanbul'da idi.Tüm işlemleri bayii gerçekleştirdi,Ve Bayiden 34 plaka ile çıkış yaptım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arşil_batuhan

Ben 0 km aracımı Balıkesir Den aldım ama ikametim İstanbul'da idi.Tüm işlemleri bayii gerçekleştirdi,Ve Bayiden 34 plaka ile çıkış yaptım.

Sanırım sirketin o isleri yuruten istanbulda elemanları var ve siz ona vekalet verdiniz bir kac yere daha sordum olmuyor dediler Trabzona otobusle gidip gelecegim sonra motoru alıp donecegim uzun iş ama baska çare yok.

• Ben İzmirden araç aldım, Boluda çalıştığım için ikamet boluda. Bayi izmirde halletti işlemleri. Ocak ayında yaptık bunu, değişiklik olduğunu sanmam.

Sadece sistem üzerinden sıradaki plakayı aldığı için plaka seçme durumu yok, plaka secme için ilgili emniyetten plakayı saseye kaydetrirmek gerekiyor.

İş bilen bir takipçi bulun veya kendiniz emniyete gidin, boşuna o kadar yolu git gel yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Ben İzmirden araç aldım, Boluda çalıştığım için ikamet boluda. Bayi izmirde halletti işlemleri. Ocak ayında yaptık bunu, değişiklik olduğunu sanmam.

Sadece sistem üzerinden sıradaki plakayı aldığı için plaka seçme durumu yok, plaka secme için ilgili emniyetten plakayı saseye kaydetrirmek gerekiyor.

İş bilen bir takipçi bulun veya kendiniz emniyete gidin, boşuna o kadar yolu git gel yapmayın.

2. el mi 0 mı 2.elde oluyor sıfırda olmuyormuş

• VYNO V kullanıcısına yanıt
    Sıfır. İşleri izmirde hallettiklerini biliyorum çünkü boluda halletseler plaka seçme konusunda buradan yapamayız demezlerdi.

Tam detayını bilmiyorum ancak basitçe olay şöyle. Bayinin yakınındaki emniyetten sıfır araç tescil işlemi yaparken plakayı seçmek yerine asbisten ikametinize ait boş plaka istiyorlar, sistem sıradaki boş plakayı tahsis ediyor. Ruhsat ve plaka basım işlemini yine bu emniyet yapıyor.

Normal şartlarda bir günde tamamlanıyor bu işlemler. Plaka ikametin olduğu ilde basilsa evrak postası, karşıdan plaka postası 3-5 gün sürer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Plaka İşlemleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • VYNO V kullanıcısına yanıt
    Aksine ikinci elde aracı alıyorsunuz ve yeni plakayı alacağınız emniyette hallediiyorsunuz işleri.

• 6-30 günlük geçici plaka çıkarılabilir. 250 lira gibi bir harcı var.

İkinci yöntem: bir tanıdığa ya da ikamet yerinizden bir muameleci adına vekalet çıkarıp. Motorun faturası ve teknik belgelerini gönderince sizin adınıza ruhsat ve plaka çıkarabilirler.

Üçüncü yöntem: motoru otobüsle veya nakliye ambarıyla ikamet yerinize gönderebilrsiniz.

• Arkadaşlar bugun iki sehirdede emniyete sordum böyle bir uygulama yokmuş mecbur gittim Trabzon'a işlemleri yaptım yorucu oldu biraz ama halloldu sağolun yinede cevaplar için.

• Uğraşma bulunduğun ilden al geç motoru

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.