Şimdi Ara

Başka şehirde üniversite okumak ne kadar masraflıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum. Lise bu yıl bitiyor. İstediğim okullardan birinde istediğim bölüm olursa umarım seneye üniversite öğrencisi olacağım. Olmazsa bir sene daha sıkı çalışıp istediğim okullardan birini kazanmak istiyorum. Neyse bunlar önemli değil. Benim kafama takılan daha çok parasal mevzular çünkü ailemin durumu pek iyi değil açıkçası. Mesela ne kadar yurt ücreti verirsiniz, ulaşım, yemek, sosyal hayat gibi şeyleri düşünürsek aylık ne kadar paraya ihtiyacınız oluyor? Ben sigara ya da alkolden nefret ederim hani bu benim için bir avantaj ama cidden bir üniversite öğrencisinin ortalama olarak ihtiyacı olan para ne kadardır bunu merak ediyorum.

• 550 ev kirası 100 elektrik su internet 10 tl aidat 2 bin aylık cep harçlığı 1 bin lira yeme içme / vucut geliştiryorum et-süt-hindi-tavuk-yumurta aşırı düzeyde tüketiyorum/
  • Fazla harcamadığım takdirde bir 800 lira rahat gidiyor temel ihtiyaçlara.
  • İstanbul'da okuyorum, 2+1 bi evde kalıyorum, eve ilk çıkarken yaptığım masraflar dışında aylık giderimi yazayım sana

600/2=300 TL kira
    elektrik su merdiven otomatiği filan = 100 / 2= 50
    TTNET 8MBit adsl telefonsuz + tivibu = 74 TL / 2 = 37TL
    iki defa minibüs kullanıyorum + okul içi ringler = 4,20*20=80 lira civarı akbil hariç masraf, akbil yaparsam aylık 70 tl ama her zaman avantajlı olmuyor
    aylık eve de birşeyler alman gerekiyor taş yemiyorsun sonuçta o da kişi başı yaklaşık 100 lirayı buluyor

Sigaram, alkolüm yok. Eğlence mekanlarına gitmem, çok sıkılırsam çıkar bi deniz havası alırım, mümkün olduğunca evde yemeye özen gösteririm. Arada sırada cips kola birşeyler alıyorum yuvarlarsak aylık 800 lira civarı gidiyor fakat neredeyse hiç bir harcamam yokken

Yurtta da kaldım, en ucuz yurt o da cemaat 400-600 arası aylık + normal harcamaların oluyor, en az harcasan 70 tl akbil + haftada 50 liradan aylık 270 daha ekle yine ev parası oluyor ki şahsen haftalık 100 lira gidiyor neredeyse

Bunları bana da söylediler, ben olmaz bu kadar diyordum fakat malesef en ucuz en az bu şekilde işin içinden çıkabiliyorsun.

Özellikle istanbul için aylık 1000 lira gibi bir rakamı göz önüne almalısın

• 1+1 kira. Benim payima dusenler ;

Kira -250

Aidat -10

Dogalgaz (en az 10 en cok 70)

Elektrik -25

İnternet -30

Yol parasi yok

Sigara yok

Alkol az oldugu icin ayrica hesaplamadim.

Yemege gunluk 10 lira gidiyo en az. Aylik 300 lira

Camasir yikatiyoruz. Aylik 25 lira falan

Ortalama 700 lira yapiyor. Ama yol parasini da eklersen ne olur bilemem. Geri kalan da sosyal hayata gider.

Ama su var. Okullarin yemekhanesi var. Oglen 1 lira, aksam 1 lira. Yani haftada 10 liraya okuldan yersin. Ben 3 yildir oyle yiyorum. Hem daha saglikli hem de paran cebine kalir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok pahalıymış yahu.. ölücü 2 kişi takılsak bu işin üstesinden geliriz bence :D
  • Harbiden o kadar gidiyor mu yahu askeri ucret alanlr ne yapiyor ozaman?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam insan ihtiyaçlarının sınırı yok malesef ögrenciyken 300 500 lirayla geçindiğim oluyordu okurken atandım nasip oldu memur oldum hala okul devam ediyo aylık 2000 yetmiyo nerdeyse o yüzden bu tamamen senle alakalı bi durum ortalama 700 lira civarı öldürmez süründürmez yaşatır alkol sigaraya çok girişmezsen
  • ailennin olduğu şehirde oku. çok rahat edersin.
  • Dostum minimum 300 gidiyor devlette kalsan bile bu acikcasi kesin ustu ise sana bagli. Bende cok para harcamiyorum ama 300 kesin yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin bir standartı yok artık açmayın şu tip konular , durumu olup 2 bin lira harcayanda vardır , durumu olmayıp devlet-özel burslarla geçinen de var.Kişiden kişiye değişen bir şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.