Şimdi Ara

Şehir Dışında okumak çok mu masraflı olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
4
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu baştan aşağı editlemem gerekiyor. Bazı gelişmeler oldu.

KONUYU TAMAMEN DEĞİŞTİRMİŞ BULUNMAKTAYIM.
    LAKİN KONU AYNIDIR.

Arkadaşlar sorularım şunlar :
    * Eğitimi daha İyi diye başka şehre gitmek mantıklı mıdır? (İstanbul => İzmir)

* Ayda 6,000 lira özel üniversiteye vermek mi daha mantıklıdır, yoksa yurt parası olarak vermek mi?

* Tecrübelilerin aile dışında okurken hayatta kalma tavsiyeleri nelerdir?

* Şehir içinde tercih yaparsak pişman olur muyuz/ olmaz mıyız?

* Genel olarak şehir içi ve şehir dışında okuyanların masraf tutarları nelerdir?

Cevaplayacaklara ve öğrencilere öğütler veren herkese teşekkür ederim.

#Ayrıca kafasında soru işareti bulunan kişiler de yorumlardan fikir edinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartOfBonnie -- 21 Temmuz 2016; 1:00:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya çık başka şehirler gör 2 insan yüzü gör ne yapacaksın ailenle aynı şehirde ayrıca 14bin bayağı yüksek.. Bir sene geçinirsin o parayla
  • HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    Bu biraz gittiğin yere de bağlı. İstanbulda yurtta kalmak var afyonda kalmak var

• Gardaşım bende senin gibi ilk 2 sene özelde %50 okudum baktım olmuyor 3.sene myp geçiş yaptım devlete..
    Yeni insanlar,yeni yerler gördüm
    Kötü yanları var fakat insanı olgunlaştırıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

Bu biraz gittiğin yere de bağlı. İstanbulda yurtta kalmak var afyonda kalmak var

Şehir dışına çıkarsam
    İstanbul'dan İzmir'e veya Antalya'ya olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik tinerci

ya çık başka şehirler gör 2 insan yüzü gör ne yapacaksın ailenle aynı şehirde ayrıca 14bin bayağı yüksek.. Bir sene geçinirsin o parayla

Hocam ailem de şehir dışında harcayacağını burada üniversiteye veririz diyorlar.
    Bana kalsa, İzmir veya Antalya'ya gideceğim.

• Ailen haklı. Ben de öyle yapıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starram

Gardaşım bende senin gibi ilk 2 sene özelde %50 okudum baktım olmuyor 3.sene myp geçiş yaptım devlete..
    Yeni insanlar,yeni yerler gördüm
    Kötü yanları var fakat insanı olgunlaştırıyor..

Hocam inanın ki istesem de ailem imkan sağlasa da kişiliğimden dolayı öyle yapamam .
    Zor düzen oturtan biriyim.
    Neden siz 2 sene sonra bıraktınız ki?

• Bende %75 burslu düşünüyorum istanbulda yada Sakarya ya gidicem bende çok kararsızım başka masraflar çıkar mı diye korkuyorum özel ünide

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

Ailen haklı. Ben de öyle yapıcam

Kardeşim peki şunu sorabilir miyim?
    İtibar açısından, özel mi daha iyidir yoksa Devlet mi?

Hocam yanlış anlama şimdi ben de seninle aynı durumdayım. Özel düşünebilecek puandaysan zaten pek bi anlamı yok anlatabildim mi, yani bi ankara hukuk ne bileyim koç olmadıktan sonra önemi olduğunu düşünmüyorum. Ha ama bak psikoloji için sorsaydın kesinlikle devlet derdim.

Hocam burada hangi özel olduğu çok önemli. Örneğin Koç, sabancı, acıbadem vb. devletle yarışabilir hatta kimisini geçebilir

cemaat, tarikat, vakıf gibi örgütlerin evlerinde kalmayacaksan kendi imkanlarınla ev tutacak ya da özel yurtta kalacaksan çok çılgın paralar harcanıyor(İstanbul için konusuyorum büyüksehirlerde böyle)

az paran var ama dişimi sıkarım geçinirim diyorsan da leş bir hayatın olur çıkar. iyi düşün her şeyi, hesabını en iyi kendin bilirsin, hayırlısı olsun.
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt
    Kardeş zaten kendi ilinde okuyacak o yüzden yurda değil evine gidip gelir bu haliyle nasıl olur? Benim arkadaşlarım da başka ilde yılda 9-10 bin harcıyor benim gideceğim üni 8bin artı kendim de hafta sonu çalışırım daha iyi olmaz mı?

• Özel üniversitede okumak sadece eğitim ücretiyle bitmiyor bunları da göz önünde bulundurun. Okulun içinde bi yemek yemek hatta okula ulaşım bile çoğu yerde normale göre çok pahalı olabiliyor. Arkadaş çevreniz de genel olarak maddi durumu iyi olan insanlardan oluşacağı için takılacağınız yerlerde ona göre olacak. Yani demek istediğim eğer eğitim ücretini ucu ucuna karşılayacaksa aileniz biraz daha düşünün derim çünkü eğitim ücretiyle bitmiyor. Amaa önünüzde yatay geçiş gibi bir seçenek de var bir sene gidip deneyebilirsiniz.

Ben de aile yanında özel bir üniversitede okuyorum o yüzden sadece bu tarafı değerlendirebiliyorum. Dışarıda okumak ne kadar masraflı hiçbir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaydırıgubbak cemile -- 19 Temmuz 2016; 13:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnefe2015

cemaat, tarikat, vakıf gibi örgütlerin evlerinde kalmayacaksan kendi imkanlarınla ev tutacak ya da özel yurtta kalacaksan çok çılgın paralar harcanıyor(İstanbul için konusuyorum büyüksehirlerde böyle)

az paran var ama dişimi sıkarım geçinirim diyorsan da leş bir hayatın olur çıkar. iyi düşün her şeyi, hesabını en iyi kendin bilirsin, hayırlısı olsun.

Hocam açıkçası özel üniversitede de okursam çok zengin bir hayatım olmayacaktır. Çünkü çalışmayı düşünüyorum.
    Şehir dışına çıkarsam da çalışacağım. Para sıkıntısı çekmeyeceğimi düşünüyorum. Ancak kafamdaki soru şu: Devlet üniversitenin eğitimi ile özelin eğitimi aynı olsa bile, biryere başvurduğumuz zaman özel ile devlet üniversitesinin farkı ortaya elbette çıkacaktır. Tereddüdüm bu.
    Bir diğeri ise: Ben özelde okursam ailem ekonomik yönden biraz zedelenebilir. Çok şükür babam 3k maaş alıyor ancak uçte biri bana harcandığı takdirde durumumuz zorlanır.
    Ama şehir dışı devlette yurt parası ve harç parası olacak. Bunları ben kendim çalışarak bile ödeyebilirim. Bu yönden sorun teşkil etmeyecek.
    Diğeri ise zenginlerin yanında varoş takılma durumu.

Uzun oldu kusura bakma hocam ama Binevi içimi döktüm sayılır. Eyvallah.

Kardeş devleti nerede, okuyacağına bağlı gidipte adı bilinmeyen devlet okursan, İstanbulda, özel kadar iyi olmaz ayrıca, il, dışında, da her ay sana, 1k lazım olucak yani yine baban sana para vericek ama %50 burslu biraz da pahalı oluyor dediğin gibi %75 olsa git derim

• mesaj atarsan eger istanbul hakkinda seni bilgilendirebilirim.4 senedir burdayim ve 4 senede 5 defa tasindim 6.si yolda kyk haric yurtlarda da kaldim evde de.kyk haric her boku gordum diyebilirim :)
    O vakit devleti seçmelisin kardeşim. Belli başlı vakıf üniversiteleri var (bilkent, Sabancı, koç gibi) bunların haricindekilerle bir devlet üniversitesini kıyaslarsak devlet daha iyidir.

• Kardeşim 14 bin lira parayla Izmirde krallar gibi yaşarsın bir sene öyle diyeyim. Gel kafana göre yaşa burda kesinlikle pişman olmazsın. Okul ve bölüm de önemli tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.