Şimdi Ara

Şehir Dışında okumak çok mu masraflı olur? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kristal gemi

Hocam ben şehir dışına gidicem istanbul dışına yani.Yurtta da bir odada en fazla 2 kişi kalabilirim fazlasına dayanamam devlet yurdun da kaç kişilik oluyor? Özele gidersem 2 kişilik oda için kaç tl ücretler ortalama olarak?

Hocam o konuda hiçbir bilgim yok.
    Tek bildiğim devlet yurdunda tek kişilik yurt olmadığı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    Ege Üni.
    atatürk üniversitesi tıp fakültesinde okuyorum
    eğer özele gitsem şuan kafadan 40-50 bin lira veriyor olurdum
    40x6+1 hazırlık 20
    260 sadece okul için harcayacaktım üstüne 1000 lirada ayda ye istanbuldasın sonuç olarak gezicen tozucan 100000 ıvırı zıvırı ile yersin 7 senede
    sınfıta kalmadan 350000 lira harcadın doktorsun
    peder veriyo 2 lira bana ayda erzurumda çok üst standartlarda kafa rahat yaşıyorum 170000 lira ile kafası rahat oluyor

basit mantık bu eğer devlet üniversitesinde okuyacaksan şehir dışında kaliteli bir bölümde okunur
    ama eğer gidip 2 yıllık okuyacaksan şehir dışında yiyeceğin paraya değmez git büyük şehirde yaşıyorsan özel üniversiteye ver o parayı zaten 10-15 bin lira arası değişiyor en çok burslar 9 taksit onu ödesin ailen
  • yussuf273 kullanıcısına yanıt
    Uşak la orası demekle olmuyo be kardeşim, uşağin ev sahiplerinin hepsi aç gozlu kisi başi 400 den aşagi kalamadim ne yurtta ne evde, kaldigimiz yerlerde lüks degil yani 2 senedir evde kaliyorum hep catı katinda kaldim, 400 tl dememin şeyide belirtmeyi unuttum faturalar dahil kisi başi 400 tl ediyor. Ha ama evler çok pahali türklere 800 900 tl yabanci uyruklulara 1000 tl ustu kiraya veriliyor.

Yok hocam calismiyorum, eve 400 tl veriyorum demistim belirtmeyi unutmusum, faturalar dahil ayin sonunda kisi basi 400 tl oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Premium1234

Yok hocam calismiyorum, eve 400 tl veriyorum demistim belirtmeyi unutmusum, faturalar dahil ayin sonunda kisi basi 400 tl oluyor.

Gayet makul bence.
    Piyasaya göre İyi hatta.

• Hocam merhaba, konuyu hortlatmak gibi olucak ama 2019 itibari ile Ankara'da okumak isteyen biri için aylık ortalama fiyat ne kadar olur diye sormak istemiştim.

Devlet yurdunda veya özel yurtta burslu olarak kalacağım düşünülürse aylık ortalama 250-300 TL arası bir konaklama ücretim olacağını düşünüyorum.

Fiyat belirleme konusunda biraz daha yardımcı olması amacıyla kişisel olarak biraz kendimden bahsetmek gerekirse alkol-sigarası olmayan, çok fazla gezmeyen biriyim. (üniye geçince işler değişir mi bilmiyorum fakat asosyale 1 tık kala yaşayan biriyim.)

Pek fazla dışardan yemek yemem, daha çok okulun yemekhanesi(öğle yemeği 1.65 TL) veya eğer burslu özel yurt olursa kahvaltı ve akşam yemeğini o şekilde halletmeyi düşünüyorum.

Aklıma gelenler genel itibari ile bu kadar, sonuç olarak sizce üniversiteyi Ankara'da okumak isteyen ben için vermiş olduğum bu bilgiler doğrultusunda aylık ortalama ne kadar fiyata okunabilir ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.