Şimdi Ara

Şehir Dışında okumak çok mu masraflı olur? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Olgunlaştırır hayatı öğrenirsin insan arasına falan karış hikaye - %50 si çomar olan bir ülkenin halkına karışsan nolacak karışmasan nolacak, olgunlaştırmaz aç kalırsın yada cepte paran kalmaz, hayatı öğrenme çağında değilsin iş hayatına atılınca öğreneceksin.

Hocam çok şükür lisedeki stajlar sayesinde İş hayatına atıldım, ki kesinlikle boş stajlar değil idi.

Açıkçası Eğitimin daha kaliteli olacağını düşündüğümden şehir dışı olanaklarını düşünüyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardak1

Ben evden 15 16 saat uzakta okuyorum,ama yakin biryerlere gecmeyi dusunuyorum, tatillerde yol parasi, yol uzunlugu vs bile insana zor geliyo.
    Eger param var bendede ilham var diyosan buyuksehirlerdeki unilere git.
    Para az cok idare eder ailem surekli gonderemez dersen riske pek atilma, ama yinede sen bilirsin ise girebilirsin.
    Ilk sene degil 2. Sene ise gireyim dersen derslerin zorlasir, stajlarin falan baslar is kalir, 3.sinifta girim dersin okul bitecek zaten biraz ortam yapayim dersin elinde bisey kalmaz.

Krediye falan guvenme 400 kredi gelir evden 600 gelir bin tlye gecinirim deme,o gelen 400 nasil gider anlamazsin.

Hocam işte dediğiniz gibi İş bulursam rahat geçinirim ve o da dediğiniz gibi riskli.
    Hakkımızda hayırlısı bakalım, zaman karşımıza bir şey çıkarır.

Bu arada o kadar yol nasıl çekilir hocam Allah aşkına. Beykoz'dan Avcılar'a mı gidiyorsunuz?

• hacettepe de okudum tek diyeceğim ulaşım kolay olsun ve deniz kenarı olsun :)
  • sgb5361 S kullanıcısına yanıt
    Yorumlarin hepsine bakmadim cevapladilar mi sana bilmiyorum ama bizim bi arkadas vardi o sikayetciydi istanbulda X özel üniversitesinde okuduguna çünkü A semtindeydi ve orasi tabiri caizse zenginlerin olsugu kısımdi arastirmamis arkadaş direk kaydolmus arkadas ortamini ve arkadas ortamindan ziyade gidilebilecek mekanlara baktığında cok cok ust masraflara sahip yerler olunca ayrilmak zorunda kaldi her ne kadar üniversitenin imkanlari kalitesi iyisi olsada sana tavsiye özel de buna bile bakmalisin baban fabrikator değilse fabrikatorse zaten burda vakit harcamaz universitenin kari kizlarina bakiyor olurdun (birazda ona bakarak tavsiye verim dedim)

• quote:

Orijinalden alıntı: lestet

hacettepe de okudum tek diyeceğim ulaşım kolay olsun ve deniz kenarı olsun :)

Hocam ya çok derin yerden vurdunuz.
    Ben İstanbul Sarıyer liyim.(bilmiyorsanız Karadeniz ile Marmara denizinin arasındaki karaların Avrupa tarafında )
    Her sabah uyandığımda camdan Deniz manzarasını görürüm. Canım sıkılınca gider sahilde kafa dinlerim . Deniz olmadan olmaz dediğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartOfBonnie -- 21 Temmuz 2016; 2:13:45 >
  • Aslangur A kullanıcısına yanıt
    Neden psikoloji icin kesinlikle devlet dediginizi sorabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Milletin abarttığı kadar yok şehir dışı %50 özelden ucuza gelir.Sen sadece kalacak yer parası vereceksin fazladan millet sanki kendi şehrinde yemek yemiyor dışarı çıkmıyor.Özel senede 14 bin,şehir dışında ailem her ay bin küsür tl yollasa aynı paraya gelir diye düşünmek saçma.Üstelik özelde yemekhane parası kitap parası derken fark dahada açılıyor.

Hocam peki size bir soru sorsam.
    Diyelim ki %75 burs kazandım.(6k)
    Bu burs ücreti benim senelik yurt ücretim ile aynı.
    Ortada bir eğitim kalitesi farkı var. Şöyle ki şehir dışı(Deu) ing. Eğitim+hazırlık varken özelde bu imkanlar yok.
    Sırf ailen istiyor diye özel mi yazardın yoksa şehir dışına mı giderdin.?

Bu biraz kişiye bağlı.Aileye çok düşkün kişiler şehir dışına alışmakta zorlanıyorlar güçlük çekiyorlar.Gittiklerine pişman olabiliyorlar genelde dönem içinde alışıyorlar ama alışamayan oluyor.Ben senin yerinde olsam şehir dışı yazardım hem eğitim açısından daha iyi hemde farklı şeyler tecrübe etmiş olursun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

quote:

Milletin abarttığı kadar yok şehir dışı %50 özelden ucuza gelir.Sen sadece kalacak yer parası vereceksin fazladan millet sanki kendi şehrinde yemek yemiyor dışarı çıkmıyor.Özel senede 14 bin,şehir dışında ailem her ay bin küsür tl yollasa aynı paraya gelir diye düşünmek saçma.Üstelik özelde yemekhane parası kitap parası derken fark dahada açılıyor.

Hocam peki size bir soru sorsam.
    Diyelim ki %75 burs kazandım.(6k)
    Bu burs ücreti benim senelik yurt ücretim ile aynı.
    Ortada bir eğitim kalitesi farkı var. Şöyle ki şehir dışı(Deu) ing. Eğitim+hazırlık varken özelde bu imkanlar yok.
    Sırf ailen istiyor diye özel mi yazardın yoksa şehir dışına mı giderdin.?

Bu biraz kişiye bağlı.Aileye çok düşkün kişiler şehir dışına alışmakta zorlanıyorlar güçlük çekiyorlar.Gittiklerine pişman olabiliyorlar genelde dönem içinde alışıyorlar ama alışamayan oluyor.Ben senin yerinde olsam şehir dışı yazardım hem eğitim açısından daha iyi hemde farklı şeyler tecrübe etmiş olursun.

Eyvallah hocam yorum için.

• HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    Beykoz Avcilar derken?
    Hatay- Kastamonu

• quote:

Orijinalden alıntı: ardak1

Beykoz Avcilar derken?
    Hatay- Kastamonu

Hocam bende gününüzün 16 saatini ulaşıma harcıyorsunuz zannettim (nasıl bir kafaysa)

• aile yanında özel üniversitede okuyorum son senem sadece YAPMA diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrregya -- 21 Temmuz 2016; 2:58:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrregya

aile yanında özel üniversitede okuyorum son senem sadece YAPMA diyebilirim

Neden diye sorsam?

• DR.house 1995 kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:51:48 >
  • izmire gelme pişman olursun. 25 30 senelii binalarda 950 1200 lira kira isterler. İstanbulda kal . Bahsettiğim kira her yerde geçerli izmirlilerin evi kıymetlidir her şekilde bir şeye yakın falan oldugunu düşünürler , değilse de önemli değildir o parayı isterler. Sahibinden falan gir bak. İzmire türkiyenin en büyük köyü diyorlar ve diyoruz ordan düşün , istanbulu bırakıp gelme . izmire gelip tıkıldığında kalırsın ama istanbulda liseden arkadaşlarınla gezersin , bak hoca sınıfa sordu lise mi üniversitemi diye herkes lise dedi ortamı ordan anla. İstanbulda gene ev tutarsıniz. Burda öyle mühendislik adına firma falan yok stajmış ,işmiş, projelerle başvurular falan duman. Misal zamnedilirki izmirde hem şehir hem sahil tatil hayatı var çeşme 90km kimse gidemiyor. Izmirde izmirin kızları yok okumaya istanbula ankaraya gidiyorlar. Öyle izmirlileri karşıda ancak görürsün orada 1 uni var sadece eğer onda değilsen işin olmaz her yer istanbul gibi suriyeli dolu , adamlar işsiz güçsüz faso geziyor. Bak ben istanbul yazmadığıma bir iki yüksekten yazmıştım gelmediğine pişman oldum. İnternette her şehri kötülerler ama izmiri gereksiz abartırlar o nedenle gelen herkes bir süre sonra o istanbulda yaşayıp senede 2 hafta tatil için izmire gelen sadece çocukken falan izmirde yaşayıp izmiri abartanlara küfür eder. Yurtlarda pahalı burda ama ordada pahalıdır. Bak izmire gelme burda üniversitelerin biri anyada biri konyada , şehir insanlarından üniversite nüfusu belli bile degil ama istanbulda uni çok insan çok çeşit çok . Beğenmediginde merkezi geçiş falan yaparsın.Bak geçen yüzmeye urlaya gittim çeşmede değil 3 saat ayakta gittim 3saat ayakta geldim burda herkes 60 üstü. 2 saat yüzdüm ancak. 1 senedir denizle toplam alakam bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 21 Temmuz 2016; 10:01:11 >

• Arkadasim Facebookta gordugu bi ilani attı o sekilde buldum. Haftada 4 gun gidiyordum gunluk 25 aliyordum. Haftalikta 100 oluyor iste.

• Okuyacağın bölüm aynıysa kesinlikle aile ile okumak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğma büyüme izmirliyim. İstanbul'da Piri reis'i düşünüyorum. Haftasonuna bilet aldım gidip tanıtım günlerine katılıp biraz bilgi alayım. Eğer o olmazsa İzmir'de dokuz eylül'de okuyacağım (ama baya düşük ihtimal gibi gözüküyor şuan dokuz eylül)
    Gelelim asıl konuya. Üniversite Tuzla'da bulunuyor. Burda kiralar aidatla beraber 900 lira civarı. 2 kişi eve çıksa kişi başı 450 lira bence iyi bir fiyat. Part time çalışarak zaten 650-700 alınır. Üstüne kredi veya burs olarak da 400 lira alınırsa bence en azından hayatta kalmamıza yetecek kadar kazanırız diye düşünüyorum. Bende aileden desteksiz okuyacağım galiba çünkü baya bir zıtlaştım. Ailem kesinlikle yollamayız İstanbul'a diyor ama ben gideceğim.
    İzmir'de kalsam belki bir elim yağda bir elim balda yaşarım. Nasılsa kira derdi yemek derdi olmaz . Tüm para sadece şahsi giderlerime kalır. Fakat nedense şehir dışına çıkıp tecrübe sahibi olmak , kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Şuan çalışıyorum yazın sonuna kadar belli bir miktar para geçecek elime. O parayla İstanbul'da ilk zamanları atlatırım , hem iş bulana kadar da onunla idare ederim.

Şimdi bunları niye yazdım bilmiyorum ama belki bir fikir oluşturur kafanda. Bence üniversite demek insanın kendi ayakları üzerinde durmaya alışmaya başlaması demektir. Tamam ailemiz belki para gönderir bir şey demez ama her gönderilen para şahsen beni psikolojik olarak etkiler , bu yaşıma geldim hala ailem para yolluyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

izmire gelme pişman olursun. 25 30 senelii binalarda 950 1200 lira kira isterler. İstanbulda kal . Bahsettiğim kira her yerde geçerli izmirlilerin evi kıymetlidir her şekilde bir şeye yakın falan oldugunu düşünürler , değilse de önemli değildir o parayı isterler. Sahibinden falan gir bak. İzmire türkiyenin en büyük köyü diyorlar ve diyoruz ordan düşün , istanbulu bırakıp gelme . izmire gelip tıkıldığında kalırsın ama istanbulda liseden arkadaşlarınla gezersin , bak hoca sınıfa sordu lise mi üniversitemi diye herkes lise dedi ortamı ordan anla. İstanbulda gene ev tutarsıniz. Burda öyle mühendislik adına firma falan yok stajmış ,işmiş, projelerle başvurular falan duman. Misal zamnedilirki izmirde hem şehir hem sahil tatil hayatı var çeşme 90km kimse gidemiyor. Izmirde izmirin kızları yok okumaya istanbula ankaraya gidiyorlar. Öyle izmirlileri karşıda ancak görürsün orada 1 uni var sadece eğer onda değilsen işin olmaz her yer istanbul gibi suriyeli dolu , adamlar işsiz güçsüz faso geziyor. Bak ben istanbul yazmadığıma bir iki yüksekten yazmıştım gelmediğine pişman oldum. İnternette her şehri kötülerler ama izmiri gereksiz abartırlar o nedenle gelen herkes bir süre sonra o istanbulda yaşayıp senede 2 hafta tatil için izmire gelen sadece çocukken falan izmirde yaşayıp izmiri abartanlara küfür eder. Yurtlarda pahalı burda ama ordada pahalıdır. Bak izmire gelme burda üniversitelerin biri anyada biri konyada , şehir insanlarından üniversite nüfusu belli bile degil ama istanbulda uni çok insan çok çeşit çok . Beğenmediginde merkezi geçiş falan yaparsın.Bak geçen yüzmeye urlaya gittim çeşmede değil 3 saat ayakta gittim 3saat ayakta geldim burda herkes 60 üstü. 2 saat yüzdüm ancak. 1 senedir denizle toplam alakam bu.

Hocam açıkçası eğitimi için tercih edeceğim.
    Yurt falan zaten daha uygun İstanbul'a gore.
    Amacım karı koz falan değil, çok şükür öyle bir abazanlığımız yok, herkes İzmir'in kızları iyi falan diyor ama İstanbul'un da öyledir efenim.
    Yani gitme sebebim Deu, yoksa başka şehirde okuma fikri benim de bayıldığım bir durum değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM

Okuyacağın bölüm aynıysa kesinlikle aile ile okumak

Bolum aynı ama İstanbulda kalırsam özelde okuyacağım ve üniversite daha 10yıllık bile değil.
    Ancak Şehir dışı yaparsam Deu.
    Pek içim sinmiyor ozellere

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Doğma büyüme izmirliyim. İstanbul'da Piri reis'i düşünüyorum. Haftasonuna bilet aldım gidip tanıtım günlerine katılıp biraz bilgi alayım. Eğer o olmazsa İzmir'de dokuz eylül'de okuyacağım (ama baya düşük ihtimal gibi gözüküyor şuan dokuz eylül)
    Gelelim asıl konuya. Üniversite Tuzla'da bulunuyor. Burda kiralar aidatla beraber 900 lira civarı. 2 kişi eve çıksa kişi başı 450 lira bence iyi bir fiyat. Part time çalışarak zaten 650-700 alınır. Üstüne kredi veya burs olarak da 400 lira alınırsa bence en azından hayatta kalmamıza yetecek kadar kazanırız diye düşünüyorum. Bende aileden desteksiz okuyacağım galiba çünkü baya bir zıtlaştım. Ailem kesinlikle yollamayız İstanbul'a diyor ama ben gideceğim.
    İzmir'de kalsam belki bir elim yağda bir elim balda yaşarım. Nasılsa kira derdi yemek derdi olmaz . Tüm para sadece şahsi giderlerime kalır. Fakat nedense şehir dışına çıkıp tecrübe sahibi olmak , kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Şuan çalışıyorum yazın sonuna kadar belli bir miktar para geçecek elime. O parayla İstanbul'da ilk zamanları atlatırım , hem iş bulana kadar da onunla idare ederim.

Şimdi bunları niye yazdım bilmiyorum ama belki bir fikir oluşturur kafanda. Bence üniversite demek insanın kendi ayakları üzerinde durmaya alışmaya başlaması demektir. Tamam ailemiz belki para gönderir bir şey demez ama her gönderilen para şahsen beni psikolojik olarak etkiler , bu yaşıma geldim hala ailem para yolluyor diye.

Kardeşim umarım isteklerin gerçekleşir.
    İstanbul zorlar adamı ama seversin zamanla.

Şehre çabuk ısınmak istersen kilisedeki papazlarla sohbet edip başlayabilirsin.
    Güzel deneyim olur, çok şey öğrenirsin.
    Ayrıca sahildeki fötr şapkalı amcalar oluyor 80'lik. Onlardan da bulursam kaçırma çok şey katarlar sana. Bu aşamalar sonrasında İstanbul çok hoşuna gider.

Ayrıca merak etme ailen kıyamaz evladına

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.