Şimdi Ara

Şehir Dışında okumak çok mu masraflı olur? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bcan402

masrafı olur ama emin ol senin için daha iyi olur.

ben kendi şehrimde üni okudum.hep hazıra alıştım. yokluk nedir çekmedim.

şimdi askere gidecem, eminimki çok zorlanacam.

gidin başka şehirlere. mümkünse devlet üniversitende okuyun.

ve sakın boş durmayın. bol vaktiniz olacak part time çalışın, organizatörlük yapın, yazları mecburi olsun olmasın mutlaka staj yapın. en önemlisi de mutlaka ingilizce konuşmayı bilin. okumak, yazmak bunlae hikaye. Grammer ve speaking akın gitsin.

Hocam ben de aslında hevesliyim şehir dışında okumaya ancak ailem o kadar bana bağlı ki, 2 gün sonra gidiyorum desem annem babam ağlar o derece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    herkes öyle ağlar ama alışırlar. birkaç gün sonra 'sen gelme ulan ayı' bile derler.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

masrafı olur ama emin ol senin için daha iyi olur.

ben kendi şehrimde üni okudum.hep hazıra alıştım. yokluk nedir çekmedim.

şimdi askere gidecem, eminimki çok zorlanacam.

gidin başka şehirlere. mümkünse devlet üniversitende okuyun.

ve sakın boş durmayın. bol vaktiniz olacak part time çalışın, organizatörlük yapın, yazları mecburi olsun olmasın mutlaka staj yapın. en önemlisi de mutlaka ingilizce konuşmayı bilin. okumak, yazmak bunlae hikaye. Grammer ve speaking akın gitsin.

Hocam ben de aslında hevesliyim şehir dışında okumaya ancak ailem o kadar bana bağlı ki, 2 gün sonra gidiyorum desem annem babam ağlar o derece.

Alışılıyor hocam emin ol. Ablamdan biliyorum. 12 saatlik uzak bir yere gitmişti. Gittiği ilk gün çok kötü geçmişti ağlamaktan gözlerimiz solmuştu. Ama günler geçtikçe alışıyorsun. Sadece telefonla hasret gidermeye başlıyorsun.

• Değişen şehir şartlarına göre 500 TL yurt 500 TL cebine desek 1000 TL yapar ay olarak gerisini sen hesapla.Tabi bu şehirden şehire değişiyor.

• Aynı durum bendede oldu.290 puan aldım mf4 müydü bu müh. için olan orda 130k daydım.İzmir'de yaşıyoruz bu arada.%50 gediz üniv. ist bilgi beykent filan gidebiliyodum.1 sene daha çalış dedi ailem,ben stresi kaldıramam dedim.Zaten ailemin yanında üniv. okumak istemiyodum.Baya sıkılar bilgisayar olsun,gece dışarda takılmak olsun sürekli ararlar yani.Neyse ben dedim Namık Kemal Üniv. ne gidicem orda pc müh. okucam.Zaten yani okulun belkide o kadar önemli olmadığı ender mesleklerden birisi bilgisayar mühendisliği.Tek tercihimdi zaten.Kendimi geliştiricem,başarılı olucam filan kafasıyla gittim namık kemale.Bu sene 4. sınıfa geçtim.Ailemin abimlerin kafasındada işte 2-3 sene okusun orda son sene özel üniv. geçiş yaptırırz filan diyolardı.Tabi ben biraz fazla para harcadığım için ve yurtdışına filan gitmek istediğim için onu iptal ettik,onun yerine çok düzgün referans olabilecek şirketlerde staj yaptım ve şu anda işbank tuzla teknik operasyon merkezinde veri tabanı merkezi yönetimde staj yapıyorum.Çok rahat bi üniversite dönemim oldu ve oluyor.Pişman değilim iyi ki çalışmamışım lise sonda iyi ki 1 sene kendimi kapatıp hayatımdan eksiltmemişim.

Yani sana tavsiyem ailen biraz tutucuysa şehir dışında devlette okumaya çalış.Eğer daha sonradan geçiş yapmak istersen diplomanı almak için özele geçiş yapabilirsin.Üniversite hayatından keyif alırsın,kendi kendine bakmayı öğrenirsin,olgunlaşırsın.Yok ben ana kuzusuyum yapamam filan diyosan hiç uğraşma git özele,arkadaşının evinde sabahlamaları unut.Evine gelen arkadaşlarınla rahat rahat takılmaları unut.

Not= Annem babam banada çok bağlılar.İkiside emekli 4. senem oldu hala bizi neden giderken yanında istemedin diye acındırık yapıyolar.Ama yapıcak bi şey yok,bizde gençliğimizi yaşayak daa.Yok oyun oynama yok dışarı çıkma rüzgar var yok yağmur yağıyor,yok onu giyme,yok pazara gidelim,yok bilmem ne.Git kardeşim kafan rahat :D

Ayrıca gittiğin zaman yurtlarla sözleşme yapmamaya çalış.Yok işte ben okulu bırakabilirim denemek için 1 ay kalıcam filan gibisinden şeyler söyleyip gir.Çünkü yurt işini ben oldum olası sevmemişimdir.Öğrenciliğin en berbat şekli.Bölümünden 2-3 elemanla tanışırsın,zaten bu kafayla giden dolu insan var hele büyük şehirlere gidersen.Bakarsın denk gelir iyi anlaşırsın hemen eve çıkarsınız zaten masrafınızda yurt kadar olur,en fazla biraz geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuf273 -- 20 Temmuz 2016; 11:45:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yussuf273

Aynı durum bendede oldu.290 puan aldım mf4 müydü bu müh. için olan orda 130k daydım.İzmir'de yaşıyoruz bu arada.%50 gediz üniv. ist bilgi beykent filan gidebiliyodum.1 sene daha çalış dedi ailem,ben stresi kaldıramam dedim.Zaten ailemin yanında üniv. okumak istemiyodum.Baya sıkılar bilgisayar olsun,gece dışarda takılmak olsun sürekli ararlar yani.Neyse ben dedim Namık Kemal Üniv. ne gidicem orda pc müh. okucam.Zaten yani okulun belkide o kadar önemli olmadığı ender mesleklerden birisi bilgisayar mühendisliği.Tek tercihimdi zaten.Kendimi geliştiricem,başarılı olucam filan kafasıyla gittim namık kemale.Bu sene 4. sınıfa geçtim.Ailemin abimlerin kafasındada işte 2-3 sene okusun orda son sene özel üniv. geçiş yaptırırz filan diyolardı.Tabi ben biraz fazla para harcadığım için ve yurtdışına filan gitmek istediğim için onu iptal ettik,onun yerine çok düzgün referans olabilecek şirketlerde staj yaptım ve şu anda işbank tuzla teknik operasyon merkezinde veri tabanı merkezi yönetimde staj yapıyorum.Çok rahat bi üniversite dönemim oldu ve oluyor.Pişman değilim iyi ki çalışmamışım lise sonda iyi ki 1 sene kendimi kapatıp hayatımdan eksiltmemişim.

Yani sana tavsiyem ailen biraz tutucuysa şehir dışında devlette okumaya çalış.Eğer daha sonradan geçiş yapmak istersen diplomanı almak için özele geçiş yapabilirsin.Üniversite hayatından keyif alırsın,kendi kendine bakmayı öğrenirsin,olgunlaşırsın.Yok ben ana kuzusuyum yapamam filan diyosan hiç uğraşma git özele,arkadaşının evinde sabahlamaları unut.Evine gelen arkadaşlarınla rahat rahat takılmaları unut.

Not= Annem babam banada çok bağlılar.İkiside emekli 4. senem oldu hala bizi neden giderken yanında istemedin diye acındırık yapıyolar.Ama yapıcak bi şey yok,bizde gençliğimizi yaşayak daa.Yok oyun oynama yok dışarı çıkma rüzgar var yok yağmur yağıyor,yok onu giyme,yok pazara gidelim,yok bilmem ne.Git kardeşim kafan rahat :D

Ayrıca gittiğin zaman yurtlarla sözleşme yapmamaya çalış.Yok işte ben okulu bırakabilirim denemek için 1 ay kalıcam filan gibisinden şeyler söyleyip gir.Çünkü yurt işini ben oldum olası sevmemişimdir.Öğrenciliğin en berbat şekli.Bölümünden 2-3 elemanla tanışırsın,zaten bu kafayla giden dolu insan var hele büyük şehirlere gidersen.Bakarsın denk gelir iyi anlaşırsın hemen eve çıkarsınız zaten masrafınızda yurt kadar olur,en fazla biraz geçer.

Hocam ne yalan söyleyeyim ailelerimiz kafa olarak aynı. Birebir.
    Benimkiler de işte şunu giy yağmur var. Bir yere gitmeden işte şunu da ye gibisinden sürekli bir özel ilgi var.
    Bilmiyorum, İstanbul'dan da üniversite yazacağım ama gönlüm İzmir'de açıkçası.(Hazırlık sınıfı ve İngilizce eğitim isteğim sebebiyle)(Dokuz eylül)
    Benim uykum çok derin değildir, mesela hafif Bi ses olsa uyanırım o derece. Annemle babam da aralarında konuşuyorlar n'apalım gibisinden. Ana kuzusu olduğumu düşünmüyorum lakin duygulandım nedense.
    Tek yapabildiğim hayırlısı olsun demek.
    Hayırlısı olsun. Hikayeniz güzelmiş, başarılar dilerim meslek hayatınızda.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratilmaz

Değişen şehir şartlarına göre 500 TL yurt 500 TL cebine desek 1000 TL yapar ay olarak gerisini sen hesapla.Tabi bu şehirden şehire değişiyor.

En standart ölçek bu sanırım.
    Bu 500 lira olan yurt; devlet mi, kyk mı , uni'nin mi?
    Bir bilginiz var mı acaba?

Hayatında belkide en çok eğleniceğin,en eğlenceli yılların olucak bu seneler.Ayrıca Ege Üniv. neden istemiyosun ? Ordada hazırlık var ayrıca bulunduğu konum ve kampüs gereği çok daha elverişli.

Ana kuzusu derken yani ben ailemden ayrı yapamam,kendi ihtiyaçlarımı karşılayamam filan diye düşünüyosundur diye dedim.

Teşekkürler bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yussuf273

Hayatında belkide en çok eğleniceğin,en eğlenceli yılların olucak bu seneler.Ayrıca Ege Üniv. neden istemiyosun ? Ordada hazırlık var ayrıca bulunduğu konum ve kampüs gereği çok daha elverişli.

Ana kuzusu derken yani ben ailemden ayrı yapamam,kendi ihtiyaçlarımı karşılayamam filan diye düşünüyosundur diye dedim.

Teşekkürler bu arada.

Hocam Turizm İşletmeciliğini istiyorum ancak ege'de o bölüm lisans eğitimi vermiyor.
    Bu yüzden.
    Bir de katip Çelebi vardı. O nasıl hocam var mı bilginiz?

• Ailenin yanında kal, büyük tavsiyesi dinle. Şehir dışına çıkacaksın, saçma sapan evlerde kir pis içinde yaşayacaksın, hele hele istanbul'dan gideceksen şehri küçük ve sıkıcı bulacaksın vs. Ailen baskıcı bir aile değilse sıkıntı olmaz, yemeğin önünde olur tem,zliğin önünde olur vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Ailenin yanında kal, büyük tavsiyesi dinle. Şehir dışına çıkacaksın, saçma sapan evlerde kir pis içinde yaşayacaksın, hele hele istanbul'dan gideceksen şehri küçük ve sıkıcı bulacaksın vs. Ailen baskıcı bir aile değilse sıkıntı olmaz, yemeğin önünde olur tem,zliğin önünde olur vs.

Hocam inanın ki sınavlara birgün evde çalışamadım. Bunun aynısını üniversitede yaşamak istemediğim için biraz da şehir dışı istiyorum.
    Evde huzurlu şekilde birgün duramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartOfBonnie -- 20 Temmuz 2016; 12:33:54 >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    Olay zaten o lapgöt mü olsun gençlik.Kir içinde temizin önemini öğrensin.Açlıkta annesinin yemeğinin değerini bilsin.Parasızlıkta çalışıp kendi parasını kazanma hırsına bürünsün.

Katip Çelebi benim lise zamanımda fetullahın tıp okuyan öğrencileri filan gönderdiği okul.Büyük ihtimalle içerdeki rektörler filanda cemaatten.Tavsiye etmem açıkçası.Bu ablalara giden bir kız arkadaş vardı o mesela şu an katip çelebide tıp okuyor.Kıza sürekli seni GATA'ya alıcaz filan diyolarmış.İstemiyomuş buda falan filan.

İstanbul'dan gelip İzmir'i küçük mü bulacak
    İzmir 7300km2
    İstanbul 5300km2

İzmir'in havası okul zamanında daha iyi.Bütçe olarak İstanbul'dan daha ucuz.Gençler için gidip takılabileceğin mekanlar İst'dan daha ucuz.Bölge halkı özellikle üniv. bulunduğu ilçelerde kültürlü.Yazlık tatil alanlarına daha yakın.Yani düşünsene finallerin bitti,büte kaldın 2 hafta ara var.Gidip 1 haftasında kuşadası,çeşme,didim,urla,foça falan filan tatil yapabiliyosun ya.Günü birlik bile gidebiliyosun

Kısacası öğrenci hayatı yaşayacaksan,eğlenmek istiyosan.İzmir'e gideceksin

Ayrıca aileni ikna etmek için özel okulların kullandığı ders bırakma politikasınıda kullanabilirsin.Ders geçirmeyerek 59'da yada geçme notu 50 ise 49'da bırakarak sana o dersi seneye aldırtırlar.Parasınıda çatır çatır alırlar.Allah korusun başına bi şey gelir,bursun başarısızkta yanma durumu bile var.Okulu uzattığın zaman burs bitiyor diye biliyorum falan filan.

Maddi olarakta şöyle söyliyim.Ben 400 lira devlet kredisi alıyorum.400 lira civarıda evden gönderiyolar.Ev kiram doğalgaz bilmemne faturaları krediden veriyorum.Günde 1 paket sigara içiyorum.Geri kalan 400 lira ilede tamamı dışardan olmak üzere yemeğimi yiyorum ve sıkıntı olmuyor.Tekirdağ'da oluyor bu dediklerim.Tabi sende biraz daha fazla gidicek ama eğer kredi alırsan ailenden senede 5bin lira filan anca alırsın her şey dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuf273 -- 20 Temmuz 2016; 12:48:09 >

• Senelik 14.000 tlye öğrenci olarak devlette kral hayatı yaşarsın. Özele gittiğinde okul ücreti haricindeki masrafların yine olacak. Ailenle kaldığında sadece barınma ve yol masrafın olmuyor, bunun dışında diğer masrafların evde kalsan da olacak.

• Dışarı masrafın kaldığım yurta verdiğin parayı dustukten sonra pek değişmez. E özel üniversiteye 14000 vereceğim diyorsun, o paradan daha azını yurda verir en azından şehir dışı görmüş olursun.

Dışarı masrafının da sana bağlı olduğunu unutma, bir sürü ailenin çocuğu sadece kyk ile şehir dışında okuyor, sen de ipin ucunu kaçırmazsan okuyabilirsin elbette.

• quote:

quote:

Değişen şehir şartlarına göre 500 TL yurt 500 TL cebine desek 1000 TL yapar ay olarak gerisini sen hesapla.Tabi bu şehirden şehire değişiyor.

Üniversitenin de tabi kendine göre yurdu olabilir,benim dediğim özel yurtlar üniyi okuyacağın şehre göre değişiklik gösterir kimi şehirde 500 liraya çok güzel yurtlar bulabilirsen kimi şehirlerde 500 liraya aç bile kalabilirsin.Kyk da 200 küsür dü en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratilmaz -- 20 Temmuz 2016; 12:57:56 >

• quote:

quote:

quote:

Üniversitenin de tabi kendine göre yurdu olabilir,benim dediğim özel yurtlar üniyi okuyacağın şehre göre değişiklik gösterir kimi şehirde 500 liraya çok güzel yurtlar bulabilirsen kimi şehirlerde 500 liraya aç bile kalabilirsin.Kyk da 200 küsür dü en son.

Teşekkür ederim hocam. Umarım kyklara düşmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan7

Dışarı masrafın kaldığım yurta verdiğin parayı dustukten sonra pek değişmez. E özel üniversiteye 14000 vereceğim diyorsun, o paradan daha azını yurda verir en azından şehir dışı görmüş olursun.

Dışarı masrafının da sana bağlı olduğunu unutma, bir sürü ailenin çocuğu sadece kyk ile şehir dışında okuyor, sen de ipin ucunu kaçırmazsan okuyabilirsin elbette.

Hocam haklısınız tabii.
    Sırf %50 bursun diğer kısmı için 14.000 verilirken, şehir dışında bu parayla bi donem geçirirsin.
    Birkaç kullanıcı yorum yapmıştı. Özel uni'nin masrafı sadece okul ücreti ile bitmiyor diye.
    Bakalım, umarım ailem ikna olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: umozk

Senelik 14.000 tlye öğrenci olarak devlette kral hayatı yaşarsın. Özele gittiğinde okul ücreti haricindeki masrafların yine olacak. Ailenle kaldığında sadece barınma ve yol masrafın olmuyor, bunun dışında diğer masrafların evde kalsan da olacak.

Tabi ki orası öyle.
    Şehir dışına çıkmadan da bir çok masraf olacak. Para bakımından daha çok giderim olacak.
    Ailem hiç bu açıdan bakmıyor işte.
    Baksalar sıkıntı kalmayacak.

Yok hocam öyle deme kyklar son dönemde bayağı iyileştirildi en azından ben kendi okuduğum şehir hakkında konuşmam gerekirse bu arada kyk da hiç kalmadım odalar da mini buzdolabı açık büfe kahvaltı açık büfe tarzı öğle yemeği düşün bir kaç farklı yemek çıkıyor.

Ayrıca bahsettiğin okullar iyi okullar değil açıkçası. Gelişime falan para verme değmez bence.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.