Şimdi Ara

Başkası adına kayıtlı telefon hattı kullananlara EKİM 2013'e kadar süre (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
38
Favori
95.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smyrna

Hattımı üzerime almak istiyordum isabet oldu bu konu. Zira hattın esas sahibine ulaşamıyordum. Avea bayine gidip "açık hat kullanıyorum ve hattı üzerime almak istiyorum" desem hallederler herhalde?

Ardından numarayı vodafone'a taşımak istesem hemen yapılır mı? Freezone kampanyasına geçmek istiyorum ve son kayıt tarihi 17 nisan gözüküyor.

Evet bu şekilde üzerine alabilirsin. Üzerine alınca hattın yeni hat muamelesi gördüğü için 3 ay başka operatöre taşıyamazsın
  • Faturasız Turkcell kullanıyorum, gittiğim 2 Turkcell bayi faturalıya geçmeden hattı üstünüze alamazsın diyor. 1 ay faturalıdan kalın, sonra gene dönersiniz falan diyorlar. Bu gerizekalılarla uğraşmak istemiyorum.

İstanbul Anadolu yakasında sorunsuz hattımı üstüme alabileceğim yer neresi var arkadaşlar?
  • Bugün hattı üzerime almak için en yakın avea bayine gittim. Benden 10 lira ücret istedi. Ücretsiz olduğu için vermedim. Neymiş "bayi olarak ücret alıyoruz" Ben alamazsın btk'nın kararı diyorum, o alıyoruz diyor. Şimdi bu bayiyi BTK'ya şikayet etsem sonuç alabilir miyim?

Ayrıca izmir'de işini düzgün yapan bir avea bayi var mı? Halledeyim şu sıkıntıyı artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedyc

Faturasız Turkcell kullanıyorum, gittiğim 2 Turkcell bayi faturalıya geçmeden hattı üstünüze alamazsın diyor. 1 ay faturalıdan kalın, sonra gene dönersiniz falan diyorlar. Bu gerizekalılarla uğraşmak istemiyorum.

İstanbul Anadolu yakasında sorunsuz hattımı üstüme alabileceğim yer neresi var arkadaşlar?

aynısı benim başıma geldi başka bir bayiye gittim halettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyildirim1988

Merhaba Arkadaşlar
    Kuzenimin üzerine olan Avea Hattını 4 senedir kullanmaktayım.
    Operatör değişikliği hiç Yapılmadı.
    Eylül 2012 de SEÇ tarifesine FATURALI olarak geçiş yaptım. 1 Sene taahhüt var.
    1-Bu hattı üzerime almak istersem hat sahibi yanımda olması gerekiyor mu?
    2-Eğer hattı üzerime alırsam tarifem değişiyor mu ve taahhütten kaynaklanan indirimim sona eriyor
    ve indirimi geri ödemek zorunda kalır mıyım?
    3-başka ne sorun çıkabilir.

Bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri yok mu?
    Bu hattı üstüme nasıl hangi koşullarda üstüme alabilirim..
    Yardımlarınızı bekliyorum..
  • Arkadaşlar bu arada size güzel bir haberim var.Benim hattım avea idi .numarayı turkcelle geçirip kendi üzerime aldıktan sonra Vodafoneye numara taşıma talebinde bulundum ve kabul edildi.Yani hattı üzerinize aldıktan sonra 3 ay bekleme gibi bir zorunluluğunuz yok.
  • quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar
    2-Eğer hattı üzerime alırsam tarifem değişiyor mu ve taahhütten kaynaklanan indirimim sona eriyor

1.Hat sahibinin yanınızda olmasına gerek yok.

2. Tarifeniz değişmez aynen devam eder.

3. Burası Türkiye her an her şey olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Hattı devir aldıktan sonra 3 ay geçmeden numarasını taşıyabilen var mı?

ben aveada gectim.
    yengemin adina 2 adet faturali avea hat vardi.soyisimlerimiz kutuk falan ayni. hatlarin birini ben birini esim kullaniyor.
    ikimizdr 1er gun araliklarla ayni avea bayine giderek hatlari uzerimize almak icin basvurduk. fakat ben basvururken kontorlu olsun dedim benimki.
    Sonuc:
    benim kullandigim hat faturrasiz istememe ramen faturali olarak benim uzerime gecti yaklasik 10 gun sonra ve bende hat uzerime gecer gecmez gidip turkcelle gectim ve hattim su an turkcell hemde 3 ay beklemeden.
    Fakat esimin kullandigi hat onun uzerine gecmedi.musteri hizmetlerini aradigimizda bi sonuc alamadik neden gecmemis olabilir veya tekrardan basvursak bu sefer gecermi? bilen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adrenosg -- 5 Nisan 2013; 23:09:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Faturasız Turkcell kullanıyorum, gittiğim 2 Turkcell bayi faturalıya geçmeden hattı üstünüze alamazsın diyor. 1 ay faturalıdan kalın, sonra gene dönersiniz falan diyorlar. Bu gerizekalılarla uğraşmak istemiyorum.

Yok mu arkadaşlar bilen, durup dururken niye faturalıya geçeyim allahaşkına. Hattı üstüme alıcam diye?
  • Gecen yil Eylul ayinda acilan bir hatti uzerime alabilirmiyim? (turkcell)

• quote:

Orijinalden alıntı: yirmiuc

Gecen yil Eylul ayinda acilan bir hatti uzerime alabilirmiyim? (turkcell)

Alabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yirmiuc

Gecen yil Eylul ayinda acilan bir hatti uzerime alabilirmiyim? (turkcell)

Alabilirsiniz..

Tarife taahhutlu genc turkcell tarifesi. ama ben genc degilim :)
    bu durumda tarifeyi degistirip benden ekstra para isterler mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirmiuc -- 6 Nisan 2013; 1:35:27 >
  • quote:

quote:

Yok mu arkadaşlar bilen, durup dururken niye faturalıya geçeyim allahaşkına. Hattı üstüme alıcam diye?

4 seçeneğin var

1-tek tek 2 bayiyede gidersin ''ben faturalıya geçerim ama geçtikten sonra birileride sizin faturanızı keserse yazık olmazmı size'' atarlanarak gözdağı şeklinde konuşarak
    2-tek tek 2 bayiyede gidersin '' müşterihizmetleirini aradım durumu izahettim sizinlekonuşmak istiyor deyip telefonu uzatırsın çalışana '' (MH yi bayideykenara 100% onutelefonaver derler)
    3-başka bayiye git
    4-bunların hepsini deneyip sonuç alamadıysan sim kartı atgitsin çöpe

burda 2 inci ve 3 üncü seçeneği uygularsan vukuatsız büyük ihtimal %99 oranında işini halledersin tabi size kalmış

Burdaki konuda başımdan geçenleri birbir paylaştım arayıp özür ve hatalarını telafi ettiler
    buyrunlink http://forum.donanimhaber.com/m_71323527/mpage_3/f_/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartakuez -- 6 Nisan 2013; 1:58:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan the Wise

quote:

Orijinalden alıntı: zombak82

bugün avea üşteri hizmetlerini aradım..adam dedi babanın üzerine kayıtlı olduğu için ücretli devir olur.o hak sadece açık hatlılara verildi..galiba bayi doğru söylemiş..annesinin babasının hattını ücretsiz üzerine alan var mı?başvuran değil alan?başvuru reddediliomuş kimlik araştırıldıktan sonra..

Ben varım Annemin üstüne olan hattı kendi üstüme aldım. Hatta faturaya 39 TL vergiyi yansıttılar çaktırmadan sanki anlamicakmışım gibi ama sizi BTK'ya şikayet ederim diye atarlanınca paşa paşa faturadan düştüler.

Seninle konuşan müşteri hizmetleri görevlisi göz göre göre yalan söylemiş. Keşke hemen öyle dediğinde "beyefendi görüşme kayıt altına alınıyor, yasada açık hat diye bir ifade bile yok bu ne cesaret yalan söyleyebiliyorsunuz, sizi BTK'ya şikayet ederim" deseydin bak o zaman nası süt dökmüş kedi oluveriyorlar.

Ayrıca kimlik araştırılınca vs falan diye bir şey söz konusu değil, tekrar söylüyorum zaten üstüne almak istediğin hattın numarasını sisteme girdiklerinde bal gibi de eski sahibin ismi çıkıyor benim gibi annen baban falansa soyadı aynı olduğu için zaten görüyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Algol

Ben bugün Kadıköy TİM'den 12 senedir annemin üzerinde olan hattı tek başıma gidip başarıyla 5 dakikada üzerime aldım. İşlem çok kolay ve hızlı oldu. Sadece buradaki yorumları okuduğum için hiç "annemin hattı" falan filan demedim. Gittim "açık hat devir işlemi" dedim. Numarayı söyledim. Kimlik verdim. Üç adet kontrat benzeri sözleşme imzaladım. Bu kadar.

Eğer annemin hattı deseydim, işlem nasıl olurdu bilemiyorum.

Merak etme onlar annen olduğunu sistemden görmüşlerdir.

uzun ugraslar vererek hattı ustume almaya calıstım ve alamadım..problem suymus:2009da da benzer bır kanun cıkmıs ve o zaman babam gıdıp hattı kendı uzerıne aldıgı ıcın bugun bu kanundan yararlanamıyormusum..bu durumda olan bırısı var mı?buna hakları varmı bu uckagıtcıların?bılenm arsa degerlı bılgılerını paylaşsın lutfen..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ozan the Wise

quote:

bugün avea üşteri hizmetlerini aradım..adam dedi babanın üzerine kayıtlı olduğu için ücretli devir olur.o hak sadece açık hatlılara verildi..galiba bayi doğru söylemiş..annesinin babasının hattını ücretsiz üzerine alan var mı?başvuran değil alan?başvuru reddediliomuş kimlik araştırıldıktan sonra..

Ben varım Annemin üstüne olan hattı kendi üstüme aldım. Hatta faturaya 39 TL vergiyi yansıttılar çaktırmadan sanki anlamicakmışım gibi ama sizi BTK'ya şikayet ederim diye atarlanınca paşa paşa faturadan düştüler.

Seninle konuşan müşteri hizmetleri görevlisi göz göre göre yalan söylemiş. Keşke hemen öyle dediğinde "beyefendi görüşme kayıt altına alınıyor, yasada açık hat diye bir ifade bile yok bu ne cesaret yalan söyleyebiliyorsunuz, sizi BTK'ya şikayet ederim" deseydin bak o zaman nası süt dökmüş kedi oluveriyorlar.

Ayrıca kimlik araştırılınca vs falan diye bir şey söz konusu değil, tekrar söylüyorum zaten üstüne almak istediğin hattın numarasını sisteme girdiklerinde bal gibi de eski sahibin ismi çıkıyor benim gibi annen baban falansa soyadı aynı olduğu için zaten görüyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Algol

Ben bugün Kadıköy TİM'den 12 senedir annemin üzerinde olan hattı tek başıma gidip başarıyla 5 dakikada üzerime aldım. İşlem çok kolay ve hızlı oldu. Sadece buradaki yorumları okuduğum için hiç "annemin hattı" falan filan demedim. Gittim "açık hat devir işlemi" dedim. Numarayı söyledim. Kimlik verdim. Üç adet kontrat benzeri sözleşme imzaladım. Bu kadar.

Eğer annemin hattı deseydim, işlem nasıl olurdu bilemiyorum.

Merak etme onlar annen olduğunu sistemden görmüşlerdir.

uzun ugraslar vererek hattı ustume almaya calıstım ve alamadım..problem suymus:2009da da benzer bır kanun cıkmıs ve o zaman babam gıdıp hattı kendı uzerıne aldıgı ıcın bugun bu kanundan yararlanamıyormusum..bu durumda olan bırısı var mı?buna hakları varmı bu uckagıtcıların?bılenm arsa degerlı bılgılerını paylaşsın lutfen..

Bana biraz zorlama bir bahane gibi geldi. BTK'ya sor bence böyle bir kural var mı diye en temizi olur.

• Ozancigim bu btkya direk ulaşamıyorum..şikayet yazıyorum direk avea ya gönderiyorlar avea da kendi bildiğini okuyo.elli sefer yazdım aveaya değil size yazıyorum diye..aradım kaç kere.anlamadım bu işi valla.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar

teşekkür ederim..

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar

1.hat sahibinin yanında olmasına gerek yok.

2.taahhütün iptal olur ve indirimi geri ödersin neden diyecek olursan devir işlemi yapmış olursun ve ondan dolayı kampanyan iptal olur.

• Şimdi Tcell M.H. ile görüştüm ,detaylı olarak aklıma gelen herşeyi (fatura ,fiyat,taahüt durumu , baska operator işlemi , yeni hat tesis ücreti..vs ek ücretler sordum ,buyrun ;

İki çeşit devir var, birisinde asıl sahibi gitmeden,kullanan kişi giderek üzerine aldırıyor (1) , diğerinde ise asıl sahibi ile kullanan kişi birlikte gidip devir yapıyor (2);

-1 numaralı durumda Devir İşlem Ücreti(39Tl) alınmıyor,bunun yerine aynı 39 tl yeni hat tesis ücreti olarak 12 taksitle faturaya ilave ediliyor. Her türlü 39 tl gidiyor yani.
    - Taahüt verilmişse tarifeniz için,taahütü bozmaktan dolayı tabii olarak indirimlerini geri alıyor(2 aylık kamu taahütüm için 8 tl istedi)
    - 90 gün boyunca başka operatorlere geçmek mümkün değil.
    -Aylık 1.30 kuruş civarında birşeyler telsiz ücreti ödeniyor.(Devir yapmasak da herkesten her ay bu ücret kesiliyor,bu ilave bir ücret değildir.)

Bunların dışında ek bir ücret yok. Yani 39 tl + taahhüt iptalinde olan indirim ödeniyor,başka bir ücret yoktur.

Bu durum Tcell için geçerlidir,diğer operatorlerle ilgili bilgim yok.90 Gün operator değişikliğini özellikle sordum,bu yasal olmamalı dedim, yeni hat alınmış olarak değerlendiriliyor,o nedenle bu kesin olarak bu şekilde dedi.

Edit: Hesap kesim tarihinden 2-3 gün önce bu deviri yapın,yoksa aradaki gün kadar ilave ödersiniz dedi. 20sinde kesiliyorsa 18inde devir edip 2 günlük ilave bir fatura ödeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan_mersin -- 8 Nisan 2013; 14:14:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SpecialOperations

Arkadaşlar bu arada size güzel bir haberim var.Benim hattım avea idi .numarayı turkcelle geçirip kendi üzerime aldıktan sonra Vodafoneye numara taşıma talebinde bulundum ve kabul edildi.Yani hattı üzerinize aldıktan sonra 3 ay bekleme gibi bir zorunluluğunuz yok.

slm hocam numarayı devir yaptırdıktan hemen sonra demişsiniz kac gün icide ? hat ailenizdeki birinin üzerinemi veya tanımadığınız birinin üzerinemiydi birde vodafoneye taşıma işleminde bulunurken hat devir işlemi yapıldımı diye sordularmı yada siz hattı kendi üstüme devir aldım dedinizmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 9 Nisan 2013; 14:16:59 >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.