Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ama kabul edelim dünyada kendi milletini bu kadar düdükleyen başka bir ülke yoktur ve bundan hoşlanan bir millet. aslında devlet, millet için vardır ama bizim ülkede tam tersi. durum böyle olunca halkın devlete verdiği her taviz günün birinde kar topundan çığa dönüşür ve altında kalırsınız.

• enrique kullanıcısına yanıt
    Türkiye vergi ile yönetilen bir ülkedir. Değil İmamoğlu. İmambabası gelse bu sistemi değiştirmez değiştiremez

Ama şöyle babayiğit batarsak tam batalım diyecek bir deli imei kaydını kaldırıyorum diye vaat verip yaparsa iş görür koltuğu kapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

"Daha güzel olacak" kısmını sadece kendileri ve yalaka güruhlar için söylüyorlar zaten bizim gibi sıradan vatandaş için değil!
    Akp de ilk yıllarında yolsuzluk ile mücadele etmişti.

Ama ülkenin düzeni bu yolsuzluk olmazsa ya ölür o yada yolsuzluk devam

Gelişmemiş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde çok Normal bir şey yolsuzluk. Gelmiş mevcut ve gelecek partiler yedi yiyor yiyecek

• 38 yaşındayım hiç unutmam yine bir kriz var 😂 kdv % 10 a mi 8 e mi ne düşmüştü. Ne mucizevi bir dönemmiş torunuma falan anlatırım kesin ilerde

• herşey çok daha güzel olacak bol verigli günler bizi bekliyor
  • Vergisini vereyim diyorsun ona da yok diyor devlet. Cok ilginc bir ulkeyiz yaptiklari her yasa insanlari illegal yollara itiyor.

• Eskiden kayıt edilmişlerde sıkıntı yok değil mi? Ona göre elimdekini satıp kayıtlı alacağım

Yayınlandıktan 15 gün sonra yürürlüğe girer diyor. Yürürlüğe girene kadar kayıt ettirsek durumu ne olur acaba cihazın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 18 Mayıs 2019; 12:26:0 >
  • bunun da bir yolu bulunur,sıkıntı yapmamak lazım

• Çifte vatandaşlığım var pasaportumu hep kendim işlettim. Gerçekten şaşılacak durum. Birer birer değişik kararlar çıkıyor
  • Bizim aşırı namuslu esnaflarımız bu yasadan sonra ellerini kollarını sıvazlıyordur şimdi. Yerli diye telefona iki üç uygulama koyup "yüzde bir milyon yerli" etiketi yapıştırıp, işletim sistemine bir satır kod yazmayıp 600 lük telefona 1500 tl fiyat isteyen o firmaya neden para vereyim? Sen bunu yapınca yerli telefon yapmış olmuyorsun sadece esnaf oluyorsun. Bazı parçalarının; anakartını kamerasını vs diğer parçalarının burada üretilmediğini bizde biliyoruz. Hiç değilse güzel bir arayüz üret o da yok. Yani yandaşlık yapıyor diye bizim ağzımıza sıçıyorlar. Almıyorum lan sizin götü boklu telefonlarınızı! Buradan alacağıma android herhangi bir telefon alırım ve üstüne imei atarim daha iyi.Zor mu değil. Kusura bakmayın da bu ülkeden adam olmaz. Bu şekilde bu seçmenlerle bu kafayla ülke falan kalkınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 18 Mayıs 2019; 12:41:23 >
  • yerli telefon neden daha pahalı, mühendislerine DOLARLAmı ödeme yapıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 18 Mayıs 2019; 12:38:7 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Gün hocam selamlar

Bir iktisatçı olarak söylüyorum, tl nin değer kaybı veya ülkeden döviz çıkışının nedenleri arasında telefon alimi veya 1-2 dolarlık ıvır zivirlarin payi binde 1 i bile geçmez.Maalesef ona gelene kadar o kadar çok şey var ki.

• Diyanetin 2019 bütçesi 10,5 milyar TL
    Kapat diyaneti. Yeteri kadar cami var.
    Gönüllü olarak gidip ezan okuyacak da mutlaka bulunur.
    Camilerimizin olduğu bölgede yaşayan, bu camileri kullanan hayırseverlerimiz camilerin bakımını seve seve üstlenirler eminim.

Bu verileri çok daha iyi inceleyecek arkadaşlar vardır ama kabaca şöyle görünüyor(bunlar devletin açıkladığı veriler)
    10.5 milyar TL tasarruf edildiğinde, ÖTV'ye hiç gerek kalmaz, yıllık tüm ÖTV gelirleri toplamı sadece 0,5 milyar TL. www.bumko.gov.tr 'de var bu veriler.

Diyanet'e bu parayı harcamadıktan sonra;
    Emlak vergisi, kira vergisini kaldır, ev sahibi de, kiracı da rahatlasın.
    ÖTV 'yi kaldır, araç fiyatları, benzin, cep telefonları ve iletişim en az %30 ucuzlasın.
    Gelirler vergisini yarıya indir
    EYT'lilerin hakkını ver
    Kıdem tazminatıyla uğraşma
    ve daha nice vergi kalemi kaldırılabilir.

Bizim gibi ciddi miktarlarda cari açık vermeyip tam tersine gelirleri giderinden çok daha fazla olan Avrupa ülkelerinde bile din işleri için böyle para harcayan bir ülke yoktur. Ve adamlarda bize göre çalma-çırpma, yolsuzluk yok denecek kadar az, gerçek demokrasi var, adalet sistemi düzgün işliyor, emeğin karşılığı var, insan gibi yaşıyorlar, kısacası medeniyet var. Demek ki devletin din işlerini desteklemesiyle edinilmiyor bu kültür. O zaman..? Cami inşa ettireceğiz, suriyeli besleyeceğiz, birilerini de şatafat içinde yaşatacağız diye mi günün 10 saatini köle gibi çalışarak geçiriyoruz?

Bu arada; Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı bütçesi 2,5 milyar TL
    Tezata bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 18 Mayıs 2019; 15:18:49 >

• Telefoncularda cüzi bir miktara cihaza imei attırıp kullanın olsun bitsin. Ne vergi var ne de başka birşey. Onlara böylesi gerek

• tek geliri vergi olan bir devletin turlu oyunlarla vatandaşın cebinden daha cok nasil para alirim derdinde olmasi, ne yazık.

• ben telefonu kaydettirdim kendı pasaportuma ve hattıma. 3 sene sonra sıkıldım yada yenilemek istedim. eskisi çöp mü oldu yani? bu israf degilmidir?ekonomiye zarar degilmidir?
  • senpaituyun kullanıcısına yanıt
    Hava atmasının sebebi bu kadar ulaşılamaz olması değil midir hocam? Eğitimle de alakalı tabii.

• Türkiye similasyonuna yeni özellikler eklenmiş
  • arda-tt A kullanıcısına yanıt
    Herkesi sizin gibi dinsiz kafir mi zannettin diyaneti kapatmak nedir boş yapmayın.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.