Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu anlamadım. Hala malum sitede yurt dışından telefon getirip adam kendi üzerine kayıt ettiriyor ve normal fiyata satıyor. Hani başkasının üstüne pasaport devri kapanmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonEyes

Oh oh suyundan da koy koyyyy

• Bunu ben de merak ediyorum. 29 Mayıs 2019 öncesi başkası adına kayıt edilmiş telefonu alıp güvenle kullanabilir miyiz? İleride satacak olduğumuzda elimizde patlama ihtimali var mı?

Bir de şu 1.1.2022 tarihi nedir, bunu da kısaca açıklayabilir misiniz?

• Halacoglu kullanıcısına yanıt
    Onu da araştırdım. 29 öncesi kayıtlarda evet kullanabiliyoruz. Yalnız şöyle birşey var. Edevletten imei kayit yaptığı zaman. Kayit tamamlandıktan sonra orada kaydi iptal et butonu cikiyor ve imei kaydını iptal edebiliyor. Ve bu işlem geri alınamaz diyor.
    Peki neden iptal etsin dersen imei kayit hakki 3 senede 1. Yani 3 sene boyunca üzerine başka telefon kayıt edemez.
    1.1 2022 tarihi nereden çıktı.

• Merhaba, ben 29 mayıs öncesi yurda giriş yaptım fakat sonrasında tekrar çık gir yaptım. edevlet'te gördüğüm kadarıyla giriş tarihi soruyor, acaba 29 mayıs öncesi girişim ile hat sahibi sınırlaması olmadan kayıt yaptırabilir miyim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
  • Geri alınamaz derken, kaydı silinen telefonu tekrar yazamazsınız, aynı girişle başka bir telefon yazdıramazsınız diyor. Kaydı iptal ettirince iptal edilen kayıt 3 yıl hesabından sayılmıyor yeni bir telefon kaydı yapma hakkı doğuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım hala yurtdisindan telefon getiren var. Ve normal fiyatlara satıyorlar.

• Bu işi ticari olarak yapanlar genelde resmi pasaport kaydı yapmıyor, imei değiştirerek kaydediyorlar telefonları. Bu sebeple onlar için değişen pek bir şey olmadı.
  • benim pasaport kayıt hakkım var
    29 mayıs öncesi yurda giriş yaptım.
    vergiler hariç ne kadara satabilirim?
  • derviscoban D kullanıcısına yanıt
    200-300 arası ama tanımayan birisi size güvenipte 1000 tl sini riske atmaz

• teomanda kullanıcısına yanıt
    Çok az bir para. Forumda 1000 -1200 TL gibi rakamlar gördüm.
    200-300 tl için de 3 yıl boyunca pasaportuma telefon hakkımı bir başkasına kullandırdığıma değmez. Yıllık 100 TL ye bile gelmiyor.
  • noGret N kullanıcısına yanıt
    Iphone lar ne olacak. Onlarda imei atılmıyor ve fiyatlar hala yüksek.
    Hatta yeni getirenlerde kendi pasaportuna kaydediyor.
    Bu kanun yürürlülüğe girmedi mi?

• merhabalar bir konuda sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz seviniirm
    gelecek hafta için karadeniz turuna çıkıyorum ,
    bu tur sırasında BATUM a da geçiş yapacağız, (benim pasaportum YOK)
    batumdan telefon alsam bu telefonu bir şekilde imei kayıt ettirebilir miyim ?
    pasaportu olan birini bularak veya imei attırarak yapılıyor sanırım

böyle bir şey olabiliyor mu yoksa batumdan (duty free de telefon var mı bilmiyorum)telefon almayayım mı
  • Ryner kullanıcısına yanıt
    iphone bir telefon alıp 620 tl ücretle kayıt ettirebilirsiniz ama SADECE SİZE AİT HATLARLA ÇALIŞIR

android bir cihaz alırsanız bazı marka ve modellere imei atılabiliyor,onu araştırmalısınız

• arkadaşlar konuda bir kaç kişi daha sormuş ama kimse cevap vermemiş, kuzenimin mayıs ayında giriş çıkışı var. Ama Haziran ayında da gir çık yapmış. Telefonu mayıs ayında ki girişini esas alıp tüm hatlar ile kullanılabilir şekilde kayıt ettirebilir miyim? yoksa haziran ayında ki son giriş baz alıp sadece onun adına kayıtlı hat ile kullanılacak şekilde mi kayıt yapıyor sistem? Bilgisi olan biri aydınlatabilirse sevinirim.
  • BoraTBK kullanıcısına yanıt
    sistemde tarihi siz seçiyorsunuz,mayısta ki girişi seçerssniz sorun olmaz diye düşünüyorum

• Yurda giriş yaptıktan sonra telefon kaydettirmek için dört ay süre oluyor. Mayıs ayında giriş yapmış birisi mayıs ayındaki girişini kullanarak eylül ayına kadar eski sistemle kayıt yaptırabiliyor.

Eylül ayından sonra eski usule tabi olan 29 mayıs öncesi girişlerin kayıt süresi dolunca olanlar olacak.

• Her şeyden vergi alıyorlar.Zaten TL’nin değer kaybetmesiyle fiyatlar arttı.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.