Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok haklısınız. Xs max alacaktım tanımadığım birinin üstüne kayıtlı, şimdi fikrim değişti Tr cihazı Xr alacağım artık.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar üstte mesajımdada yazmıştım 23 Mart ülkeye giriş yapan bir pasaport mevcut elimde arkadaşım diyorki 23 haziran da kayıt süresinin son günü dedi fakat ben hesapladığımda 21 Temmuz son gün diyorum beni tereddüte düşürdü doğru tarih sizce nedir acaba .
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz doğru hocam 120 gün koyucaksınız üstüne temmuz 21

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar elimde 19 Nisan 2019'da yurda girmiş kayıt hakkı mevcut ve satılıktır. Yeni kanundan etkilenmeyecek, kişiye ait olmayan hat ile kullanılabilecek. İlgilenenler ulaşabilir.
  • pasaportumda aralık 2018 kayıtlı telefon var sıfırlanma tarihi aralık 2020 mi yoksa 2020'nin ocak ayı oluyor mu?
  • 02.01.2020 . Yeniden kaydedebilirsiniz

• Muhendis Hanim kullanıcısına yanıt
    Aralık 2020

• Yeni düzenleme ile kayıt yaptırıp başka kişiye ait sim kart takan oldu mu? Ne uyarı veriyor acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Sim kart kaydı yapılamadı uyarısı verir. Başka bir şey beklemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

Sisteme kayıt sırasında geçmişe dönük tarih seçme seçeneği ile karşılaşan oldu mu acaba forumda?

Özellikle de 29 Mayıs ve öncesi tarihler.

Alıntıları Göster
    Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum son dönemde giriş çıkış yapan birinden denemek lazım.
  • Arkadaşlar selam,

Ben de geçen hafta yurtdışına gittim geldim, artık yeni kanun ile yararlanmam gerekiyor. TC olayı benim için sorun değildi ama 2 ay önce iş değiştirdim ve şirketin imkanlarından yararlanabilmek için hattımı şirkete devrettim. (yurtdışında kullanım, data paketi vs) Yani kullandığım hat bana ait değil artık, bu durumda telefonu nasıl kaydedeceğim? Şirket adına kayıt yapabiliyor muyum? Ya da şirket hatlarıyla bir şekilde eşleştirme yapılabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Yaniliyorsun. IMEI kayit iptalinin yeni yasa ile hicbir ilgisi yok. E-devlette IMEI kaydi iptal secenegi yillardir mevcut. Zaten o yuzden yillardir dilimizde tuy bitti, tanimadiginiz insanlardan IMEI kayit hakki satin almayin diye diye. Ama insanimizin umrunda degil. Bilgisizlikten ve umursamazliktan yillardir vampir esnafa, tanimadiklari bireysel saticilara para oduyorlar (hem de ayni maliyetle Kibris’a gidip gelmek mumkun iken). IMEI kaydinin e-devletten tek tusla iptal edilebilmesi yillardir kimsenin umrunda degil. Bu konunun yeni yasa ile ilgisi yok.
    Peki o kisi iptal ettiginde 2 yil beklemek zorunda kalmiyor mu ? Tekrardan kayit hakkimi doguyor kisiye, eline ne gecicek bunu yapanin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yengec1907 -- 17 Haziran 2019; 23:18:14 >
  • 241 2 kullanıcısına yanıt
    Yengec1907 kullanıcısına yanıt
    @241 Hatti tekrar kendi uzerine almaktan baska secenegin yok. Ulkeye giris yapan TC vatandasi kim ise hat da o kisinin adina kayitli olmali. Cihazi sirket adina kayit ettirmen mumkun degil. Sirket hattiyla eslestirme de olmaz.

@Yengec1907 Kayit aninda iptal ediliyor ve cihaz 24 saat icinde kayit disi listesine aliniyor. Yatirilan vergi iade edilmiyor ve yeni kayit hakki verilmiyor. Ama mesele eline ne gececegi degil, mesele iptal hakkinin onun elinde olmasi. Kotuluk olsun diye yapar, meraktan yanlislikla basar, e-devlet hesabini cocuk kurcalar vs. bilemezsin. Sonucta cihaz kaydinin akibeti bir yabancinin elinde. IMEI kaydi zaten toptan deli sacmasi, zorbaca bir uygulama. Bir de yabancinin eline mahkum olmak mantikli degil.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    IMEI kaydi iptal edildiginde ayni yurda giris bilgileriyle yeni kayit yapilamaz. Eger kayit iptal edildikten sonra yeniden yurda giris yapilirsa, iki takvim yili kurali uygulanmaksizin (yeni sistemde 3 takvim yili), yeniden kayit yaptirilabilir. BTK’yi arayip dogrulatabilirsin.

Ayrica uçuş mürettebat belgesi, gemi adamı cüzdanı, NATO emri belgesi, seyahat belgesi vb. belgelerle yurda giris yapildiginda da IMEI kayit hakki dogar. Kisi yurtdisina hangi sifatla giderse gitsin, bireysel alisveris yapabilir. Dolayisiyla yurda giris yaptigi andan itibaren TC nosuna IMEI kayit hakki tanimlanir. Asagidaki belgelerin tumuyle kayit yaptirabilirsin. BTK’yi arayip dogrulatabilirsin.

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı

• 241 2 kullanıcısına yanıt

Speed-Step anlatıyor.

Ben ondan bahsetmemiştim. Kişi daha sonra kendisi bir cihaz getirdiğinde sizin cihazı silip kendininkini yazdırabilir. Kişi 3 yılı dolmadan, daha sonra, tekrar yurda giriş yapmışsa ve üzerinde telefon kayıtlı ise o telefonu silip kendi telefonunu yazdırabilir. Böyle bir hakkı var.

Bu yüzden başkasının pasaportuna telefon yazdırma biraz sakat iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Haziran 2019; 10:41:45 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.