Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kayit sayfasinda yurda giris yaptigin belgeyi, belge numarasini ve giris tarihini yazarak islemini yapiyorsun. Yazdigin bilgiler gumruk kayit sistemindeki bilgilerle (ve vergi dairesi odeme bilgileriyle) karsilastiriliyor ve eslesiyorsa onaylaniyor. Yani giris yaptigin tarihi sen seciyorsun, sistem senin adina farkli girisler arasind tarih secemez. Kaydini hangi tarih uzerinden yapmak istiyorsan yaparsin. Mevcut durumda, tabii ki 30 Mayis oncesi giris bilgini vermelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Kayit sayfasinda yurda giris yaptigin belgeyi, belge numarasini ve giris tarihini yazarak islemini yapiyorsun. Yazdigin bilgiler gumruk kayit sistemindeki bilgilerle (ve vergi dairesi odeme bilgileriyle) karsilastiriliyor ve eslesiyorsa onaylaniyor. Yani giris yaptigin tarihi sen seciyorsun, sistem senin adina farkli girisler arasind tarih secemez. Kaydini hangi tarih uzerinden yapmak istiyorsan yaparsin. Mevcut durumda, tabii ki 30 Mayis oncesi giris bilgini vermelisin.
    Aynı durumda olan arkadaşımın BTK'dan aldığı bilgi, her durumda yurda giriş yapılan en son tarihin geçerli olacağı yönünde.

Yarın bende arayıp teyit edeceğim.

Umarım dediğiniz gibidir.
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    Vatandasa zulum icin o kadar detaya indilerse, diyecek sozum yok. Son doneme kadar dedigim gibiydi, sistemden bizzat denemekte fayda var. Etiyopya’da Uganda’da bile boyle bir rezillikler yok. Nelerle ugrasiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Vatandasa zulum icin o kadar detaya indilerse, diyecek sozum yok. Son doneme kadar dedigim gibiydi, sistemden bizzat denemekte fayda var. Etiyopya’da Uganda’da bile boyle bir rezillikler yok. Nelerle ugrasiyoruz.
    Sisteme kayıt sırasında geçmişe dönük tarih seçme seçeneği ile karşılaşan oldu mu acaba forumda?

Özellikle de 29 Mayıs ve öncesi tarihler.
  • yurt dışından arkadaşıma getirttiğim telefonu, kendi pasaportuma (yurt dışına çıkmadım) işletebiliyor muyum?

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    hayır işletemezsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 gün içerisinde mesela kıbrıs'a gidip gelsem olur sanırım..Btk'ya sormak lazım galiba..

• Belki okuamayan vardir diye tekrar yaziyorum!!!!!!!!!

arkadaslar btkyi aradim simdi kaydedersek 3 sene kayitli olan tc kimlik no ile calisiyor kimin pasaportuna kayitliysa yani. hatta pasaporta kaydedilen kisi adina olmali ama 3 sene sonra istedigin hatta calisiyormus satabiliriz sikinti olmazmis az once arayip teyit ettim btkdan

• elimde 24 mart ta ülkeye giriş yapmış pasaport mevcut ben şimdi bu pasaport ile 24 haziran tarihine kadar eski şekilde kayıt işlemini yapabilirmiyim.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Olur. Pasaport şart değil. Sistemden giriş çıkış yaptığın görünüyor.

• Tugayy kullanıcısına yanıt
    evet yapabilirsiniz

• Beyler yurt dışı kayıtlı cihaz alsam sonra sahibi pasaport kaydını iptal ettirirse nasıl bir yol izleyebilirim ? Xs almayı planlıyordum ama bu durum korkutuyor beni.

• Black-Viper kullanıcısına yanıt
    Hicbir sey yapamazsin. Satici kotu niyetli olduktan sonra, e-devletten tek tusla IMEI kaydini iptal edebilir. Bu yuzden yillardir soyluyoruz, tanimadiginiz insanlara hem de fahis paralar verip pasaport kaydi yaptirmayin, riske girmeyin diye. Onun yerine gunubirlik Kibris’a Gurcistan’a git gel yapmak ve cihazi kendi adina kaydettirmek daha mantikli. Zaten yeni sistemde tek secenek bu.

IMEI kaydinin sahibi isterse e-devletten bu sayfaya giriyor ve tek tusla kaydi iptal edebiliyor. Bu ulkede amca ogullari bile birbirine guvenmez, malini emanet etmezken, yabanci birinin pasaport kaydini kullanmak mantikli degil.
    www.turkiye.gov.tr
    IMEI Kaydı İptal
    https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydi-iptal

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın ben de dediğiniz gibi yaparım günü birlik git gel ile kendi üzerime kayıt ederim rahat olur kafamda. Teşekkür ederim size bilgi için 😊

• tc vatandaşı olmayan yabancı kişilerin pasaportu ile kayıt işlemi yapılıyor mu peki ?
  • musicalite kullanıcısına yanıt
    kayıt için tc istiyor diye biliyorum,btk yı arayıp net bilgi alın bence

• Yurt dışı kayıtsız sıfır cihazların fiyatları düşermi diye baktım ancak yüksek kurdan dolayı çok farketmedi.
  • say S kullanıcısına yanıt
    Nereden bakıyorsunuz acaba bende arıyorum fakat bulamadım bir türlü kayıtsız cihaz satan yer
  • Merhabalar,
    Bu yeni yasa çıkmadan önce kayıt yapılan telefonların kayıdı iptal edilemiyor diye biliyorum. Yanılıyor muyum?
    İptal ediliyorsa kimse bu riske girmez çünkü.

• AteşBey33 A kullanıcısına yanıt
    Yaniliyorsun. IMEI kayit iptalinin yeni yasa ile hicbir ilgisi yok. E-devlette IMEI kaydi iptal secenegi yillardir mevcut. Zaten o yuzden yillardir dilimizde tuy bitti, tanimadiginiz insanlardan IMEI kayit hakki satin almayin diye diye. Ama insanimizin umrunda degil. Bilgisizlikten ve umursamazliktan yillardir vampir esnafa, tanimadiklari bireysel saticilara para oduyorlar (hem de ayni maliyetle Kibris’a gidip gelmek mumkun iken). IMEI kaydinin e-devletten tek tusla iptal edilebilmesi yillardir kimsenin umrunda degil. Bu konunun yeni yasa ile ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 14 Haziran 2019; 15:26:53 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.