Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1111 sayılı CB kararı. Dayanak mevzuat bu. Ancak kararda 3 yıl sonun da ne olacağı ile ilgili tam bi netlik yok. Yoruma açık bir konu. Dolayısıyla sonuçları uygulamada görülecek. Demek istediğim bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt dışından dayım telefon getirdi onun pasaportuna kaydettik vs. sonra sim kart olayında nasıl oluyor sim karttamı onun üzerine mi olmalı yani hat onun üzerine alıp kendi adıma hat ala bilir miyim veya numarımı o hatta taşıya bilir miyim teşekkürler..
  • benımde bir sorum olacak bilgisi olan cevaplarsa cok memnun olurum

yurtdısından telefon getırdım ve kendı pasaportuma kaydettırdım diyelim.3 veya 5 sene herneyse kullandım ve satmak ıstedım.bu durumda herhangi bir sıkıntı cıkıyormu bu yenı yasaya göre?
  • Hat kendi adınıza kayıtlıyken o telefonla kullanamazsınız.

Kendi kullandığınız hattı dayınıza devrederseniz numaranızı değiştirmek zorunda kalmadan dayınızın üzerine kayıtlı telefonla kullanabilirsiniz. Dayınız sizin için sıfır hat da çıkartabilir.

Yukarıda yazdım. Mevzuatta o kısım flu bir alan. BTK sorun çıkmayacağını söylüyor. Ancak sorun da çıkabilir kesin çıkmaz diyemeyiz. Çünkü flu bir alan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Hat kendi adınıza kayıtlıyken o telefonla kullanamazsınız.

Kendi kullandığınız hattı dayınıza devrederseniz numaranızı değiştirmek zorunda kalmadan dayınızın üzerine kayıtlı telefonla kullanabilirsiniz. Dayınız sizin için sıfır hat da çıkartabilir.

Yukarıda yazdım. Mevzuatta o kısım flu bir alan. BTK sorun çıkmayacağını söylüyor. Ancak sorun da çıkabilir kesin çıkmaz diyemeyiz. Çünkü flu bir alan.
    bu flu dedıgınız olay telefonun satışı mı?yanı sıkıntı cıkıp cıkmayacagı henüz belli değil?
  • Flu dediğim alan 3 yılın sonunda ne olacağı.

• quote:

Flu dediğim alan 3 yılın sonunda ne olacağı.
    Peki kendi pasaportuma kayıtlı telefonu 3 5 sene sonra satamayacakmıyız başkasına bu konu ile ilgili bilginiz varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK'nın şimdiki yönetimi değişir yeni yönetim başka bir yorum yapar hayır kalkmaz diyebilir. Flu olan yer burası işte.

Tabii ki.satarsın. Devlet satamazsın demiyor. Ancak hat kısıtlaması kalkmazsa o iş yatar. Kimse 3 senelik telefonu alıp bir de hat işleriyle uğraşmaz.

• sadece şirket hattım var benim. şirket hattıyla kullanılmıyor. şimdi hattımı şirketten bireysele geçirmek zorundayım. artık daha fazla telefon faturası ödicem ve daha kısıtlı bir paketim olacak. bu kanunu çıkartana kadar tlfn fiyatlarını ucuzlatsalar ya da para versinler de telefon alalım.

• Arkadaşlar sahibinden.com a girdiğimde bir çok güncel telefonun eski yasaya göre pasaport kaydı olduğu söyleniyor ve bu ilanlar oldukça fazla mevcut acaba bu sistemin bir açığı olabilir mi

• Arkadaşlar bir sorum olacak. Yurtdışındayım(Romanya) buradan 2.el telefon alırsam, Türkiye'de kaydını yaptırdıktan sonra kullanabilir miyim?
    Ya da burada telefoncudan sıfır ürün alırken nelere dikkat etmeliyim?
  • Arkadaşlar simdi ben pasaporta kayit ettirdikten sonra şirket hattiyla kullanmak istiyorum. Kullanilabiliyor mu illa şahısa mi kayit ettirilmesi gerek?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanılamıyor. Hat şirket üstüne kayıtlıyken kullanamazsınız. Şirket hattını kendi üzerinize devralmanız gerekir.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Smile of Joker kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsiniz. Cihazın 2. el ya da sıfır olmasının bi önemi yok.

• quote:

Kullanabilirsiniz. Cihazın 2. el ya da sıfır olmasının bi önemi yok.
    Teşekkürler.
  • Yeni öğrendim bu bilgiyi harbiden yazıklar olsun. Ayıp ya. Nereden kitlesek derdindeler. İPhone XS geldi bu telefonu 3 yol kullanmak zorundamıyım ben. Satıp başka telefon almak istiyorum yani. Gönül rahatlıyla hobim olan telefonu bile al sat yapamıyorum. Amaç kaar etmek değil bilen bilir telefon değiştirme tutkusu başkadır. Bu partiye oy verenlerin canını alsın yaratan. Hakaret etmek isterdim lakin forumumuzdanda olmayalım yani. (Bir o kaldı zaten internette gezinme vergisi)

• Simkart zorunluluğu olmasa hala karlı yöntem ama işi o bozuyor.
  • kayıt işlemini tamamladım. imei sorgulama yapınca adıma kayıtlı cihaz olarak gözüküyor.Kayıtlı cihazlarda telefonun model bilgisine kadar gösteriyor. Ancak garip bir şekilde e devlette üzerime kayıtlı hatlarda imei numarasının son hanesi gözükmüyor. (15 haneli iken 14 hane gözüküyor ). Bu ilerde problem olur mu yoksa sizlerde de böyle mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 10 Kasım 2019; 13:48:6 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.