Şimdi Ara

Basketbol ile ilgili soruları olanlar buraya!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basketbol hakkında bir miktar bilgim var sorusu olan arkadaşlar sorularını buradan yazarsa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Currynin Üçlüğü -- 20 Ağustos 2016; 21:43:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam basketbola yeni başladım. Topa ayakla vurabiliyor muyuz?
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Hocam inşallah trolsünüzdür ama eğer değilseniz benim amacım burada gerçekten yardımcı olabilmek dediğiniz de ciddi değilseniz bunu anlayışla karşılamanızı bekliyorum.Eğer ciddi iseniz sadece elinizi ve kolunu kullanabilirsiniz sektirmek için.Sokak basketbolunda diz ve diğer uzuvları kullanmakta serbesttir ayrıca.

• Abi diyerek başlıyorum konuya benden büyüksündür büyük ihtimal abi. Şimdi öncelikle zahmet olmaz ise benim son açtığım konuya bir bakar mısın ?https://forum.donanimhaber.com/m_119661659/tm.htm
    Abi eğer cevabın evet ise bana sanki bir teog - ygs gibi bi program söyler misin ben çok istiyorum sokakda sahadaki abiler gibi basketbol oynamak smaç basmak hareketler yapmak felan
    mesela sahaya gittiğimde ne yapayım nasıl o abiler gibi bacak arasından geçirip arkadan dolaştırma hareketi felan yaparım oyunumu nasıl güzelleştiririm herşeyimi verebilirim onlar gibi olabilmek için 1 -2 kişiye söyledim yaşın ilerlemiş dediler şaşırdım
    2002 liyim 8. sınıfa geçtim bu sene 14 yaşındayım 184 86 kiloyum 30cm felan zıplayabiliyorum bu arada özelliklerimi yaziyim dedim çok sağol şimdiden adamsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nisomory

Abi diyerek başlıyorum konuya benden büyüksündür büyük ihtimal abi. Şimdi öncelikle zahmet olmaz ise benim son açtığım konuya bir bakar mısın ?https://forum.donanimhaber.com/m_119661659/tm.htm
    Abi eğer cevabın evet ise bana sanki bir teog - ygs gibi bi program söyler misin ben çok istiyorum sokakda sahadaki abiler gibi basketbol oynamak smaç basmak hareketler yapmak felan
    mesela sahaya gittiğimde ne yapayım nasıl o abiler gibi bacak arasından geçirip arkadan dolaştırma hareketi felan yaparım oyunumu nasıl güzelleştiririm herşeyimi verebilirim onlar gibi olabilmek için 1 -2 kişiye söyledim yaşın ilerlemiş dediler şaşırdım
    2002 liyim 8. sınıfa geçtim bu sene 14 yaşındayım 184 86 kiloyum 30cm felan zıplayabiliyorum bu arada özelliklerimi yaziyim dedim çok sağol şimdiden adamsın

Teog-ygs gibi program dediğin kısmı anlamadım ama şunu sorayım ilk önce 8. Sınıfa geçtin bu sene Teog var sanırım derslerin iyi mi derslerini aksatmayacaksan tavsiye de bulunacağım.

• assssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frottoo -- 27 Ağustos 2020; 19:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frottoo

assssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Currynin Üçlüğü -- 26 Haziran 2021; 15:47:50 >
  • Abi peki mesela yarın sokağa çıktım diyelim ki topu aldım saha boş bi ben bi pota bi top ne yapayım şut mu atıyım sürekli yoksa top mu süreyim yada 3-4 kişi bulup 2-2 maç mı yapayım
  • Şutun ya da turniken veya sırtın dönük oyunun çok kötü değilse etrafta adam da varsa maç yapın kesinlikle. Ama dersen şutum kötü turnikeye de giremiyorum güçlü de değilim diyorsan üstüne üstlük adam da yoksa 10 şut bir noktadan 10 tane başka noktadan diyerek çeşitli yerlerden şut çalış hem ısınmışta olursun sonra turnike çalış turniken çok iyi olursa şutun kötü olsada bir nebze kurtarırsın. Kendimden örnek vereyim senin gibiyken yani yeni başladığımda şutum kötüydü ben de turnike çalıştım hep böylece hem hızlandım hem de top kontrolüm, görüşüm pas yeteneğim gelişti bunlar alakasız gibi görünebilir ama alakalı şeyler. Adam yoksa bunları yapacaksın başka çare yok sürekli bunları yaparsan gelişmen işten bile değil. Ama en büyük gelişmeyi maç yaparak sağlarsın.

• Hocam merhaba,

Yere düşen toplara ne yapmalıyız?

İyi forumlar.
  • LannTheClever kullanıcısına yanıt
    Yapabiliyorsanız smaç basın yoksa sepete atın.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Currynin Üçlüğü -- 21 Ağustos 2016; 13:03:37 >
  • İyi günler hocam,
    İki yıldır basketbol oynuyorum bi kaç sorum olacak
    1)şut yüzdem iyidir üçlük/orta mesafe ama mesela hep aynı şekilde topu çıkartmamak rağmen bazen nedense çok bombe alıyor top bu bi sorun mudur
    2) genellikle bel arkası crossover yaparken top sop elime gelince taşıma yapiyormusum sol el top kontrolümu geliştirirsem cozulurmu

• Saguragihanamichi S kullanıcısına yanıt
    Topun nasıl gittiği çok önemli değildir, ilk başlarda zaten şut şeklini tam oturtamazsın bunu düzeltmek için sürekli olarak rahat olduğun ve blok yemeyeceğin şekilde şut çalışman lazım. Şutunu bir düzene oturttuğunda sonradan elin alışmış olur böylece atma şeklini değiştirebilirsin. Yani şut çekeceksin çok miktarda.

Taşıma yapıyorsan demek ki fazladan adım alıyorsun. Çok hızlı bir şekilde içeri drive etmeye çalışırsan top kontrolü zorlaşır. Sol elle daha çok çalışma yapman lazım ayrıca topu avucunla değil parmak uçlarınla sektirmen lazım. Sol elinle kontrolü geliştirene kadar adımını bir sağ bir sol şeklinde euro step alarak kendine zaman ve alan sağlarsın. Bunu içeri bel arkası turnike için yazdım.

Bel arkası cross için sürekli bel arkası sektirme şeklinde antreman yaparak geliştirebilirsin. Ayrıca yine parmak uçlarınla sektireceksin. Sol elinin kontrolünü kazanana kadar bir ipucu vereyim. Mesela sağdan arkana cross yapacaksın sol eline gelmeden önce yani top elinden çıktığında hafiften sağa doğru (topun çıktığı ele doğru) hareket edersen kendine hem alan açarsın hem de topu görebilirsin.

Başka sorun olursa cevaplarım kendine iyi bak.

• Süt atılım oturdu benim sıkıntı topun çok bombelenmesindeydi yanıtlar için teşekkürler sol el çalışacağım genellikle taşımayı sol elle yapıyorum zaten sol elimin hızı ayaklarına yetişemiyor herhalde :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.