2011 opelcorsa 1.4 aracım yolda kalması sonucu usta debriyaj bilyasi yağ akıtmış değismesi gerekir dedi. Ve hazır şanzıman inmişken uzun zamandır değişmemiş olan baski balatasi da değişti. Debriyaj daha yumuşadı ama önceleri daha aşağıda olan kavrama noktası daha yukarı oldu. Ustaya sorduğumda bu otomatik ayarlanır bizle alakası yok dedi. Simdi aracimda acemilik cekiyorum. Internette okuduğumda baskı balata değişenlerin debriyaj kavrama noktası aşağı inerken benim araçta kavrama yükselmesi normal mi. Bazı sitelerde baskı balata yukarıda ise aşındığı vs diyor. Ustalar kafam karıştı. Birde bu kavrama noktası ayarlanmiyor mu. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Debriyaj ayarı bazı araçlarda yapılabiliyor. Eğilip pedala bakın, pedalın dip noktasında dişli bir yapı görürseniz ayar yapılabilir. Ya da sizin araca özel başka bir noktadan ayar yapılabiliyor da olabilir. Benim araçta dipteki ayar somunundan ayar yapılabiliyor. Bir kere uzun yolda debriyaj merkezi problemi yaşamıştım, tam ayırma yapmıyordu sistem, müsait bir yerde çekip kavramayı yukarı almıştım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme