daha önce 2 defa denemiştim ancak ikiside olmamıştı.bu sefer %30 derişimli perhidrol kullandım.asit yeşilleşti.plaka yeşilleşti.baya eridi ama tam erimedi.tuz ruhunden şüpeleniyorum acaba ruz ruhu mu kötü?ne öneririsiniz?
hocabak ben düden diye levent kimyanın ürününü kullanıyorum
iki kapak perhidrol ve göz kararı tuz ruhu kullanıyorum yaklaşı 3-5 dakikada süper bir şekilde çıkıyor
plaka 6-7 saat asitte bekledimi dostum plakanın büyüklüğü nekadardı ben 10cmplakayı 4-5 dakikada eritiyorum sen heralde benim başta yaptığım hatayı yapıyorsun perhidrolü az koyuyorsun ben başta az koyuyordum 2saatte yarı eriyodu tuz ruhunuplaketin üstünü 3-4cm geçecek kadar koy perhidrolüde bir çaybardağının yarısı kadar koy tabi10cm-10plakete göre anlatıyorum sen kullanacağına göre dozu bundan yola çıkarak ayarlarsın ha birde biliyorsundur ama hatırlatıyım metal kap kullanma .
birbirinin içine geçen iki malzeme kutusu bul.(plastik) büyük kutunun içine sıcak su koy.ikinci kutuya ölçü olarak 5 kapak tuzruhu, ve 2 kapakta perhidrol koy. 2 dakika sürmeden plaket hazır duruma geliyor. ben 12.5x8.5cmlik plaketi 1dakikada çıkardım. sıcak oldugunda çok çabuk eriyitor
KARDEŞ DÜN Bİ DEVRE YAPTIM PLAKETİN BOYU UZNLUGU 25 CM ENİ 10CM SADECE 5 DAKIKADA CIKARDIM.BEN ÖLÇEK FALAN KULLANMIYORUM.GÖZ KARARI KULLANIYORUM.BİRAZDA ÇÖZELTİYE SU EKLIYORUM
açıkta satılan tuz ruhu kulandıysan sorun çıkarmış olabilir ben şöyle kullanıyorum 20*20 plastik bir kabım var daha büyük devreler için daha büyük kullnıyorum ama bu kaba plaketin boyunu en fazla 2mm geçecek kadar tuz ruhu 10 damla perhidrol yaklaşık 4 dakkada çıkıyor
karışım plaketin üzerinde ince bi tabaka olmalı.en fazla 3mm kadra örtsün.