Şimdi Ara

Baskı devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce 2 defa denemiştim ancak ikiside olmamıştı.bu sefer %30 derişimli perhidrol kullandım.asit yeşilleşti.plaka yeşilleşti.baya eridi ama tam erimedi.tuz ruhunden şüpeleniyorum acaba ruz ruhu mu kötü?ne öneririsiniz?

not:(plaket 6-7 saat kadar kaldı asitte)

• hocabak ben düden diye levent kimyanın ürününü kullanıyorum

iki kapak perhidrol ve göz kararı tuz ruhu kullanıyorum yaklaşı 3-5 dakikada süper bir şekilde çıkıyor
  • plaka 6-7 saat asitte bekledimi dostum plakanın büyüklüğü nekadardı ben 10cmplakayı 4-5 dakikada eritiyorum sen heralde benim başta yaptığım hatayı yapıyorsun perhidrolü az koyuyorsun ben başta az koyuyordum 2saatte yarı eriyodu tuz ruhunuplaketin üstünü 3-4cm geçecek kadar koy perhidrolüde bir çaybardağının yarısı kadar koy tabi10cm-10plakete göre anlatıyorum sen kullanacağına göre dozu bundan yola çıkarak ayarlarsın ha birde biliyorsundur ama hatırlatıyım metal kap kullanma .
  • birbirinin içine geçen iki malzeme kutusu bul.(plastik)
    büyük kutunun içine sıcak su koy.ikinci kutuya ölçü olarak 5 kapak tuzruhu, ve 2 kapakta perhidrol koy. 2 dakika sürmeden plaket hazır duruma geliyor. ben 12.5x8.5cmlik plaketi 1dakikada çıkardım. sıcak oldugunda çok çabuk eriyitor
  • KARDEŞ DÜN Bİ DEVRE YAPTIM PLAKETİN BOYU UZNLUGU 25 CM ENİ 10CM SADECE 5 DAKIKADA CIKARDIM.BEN ÖLÇEK FALAN KULLANMIYORUM.GÖZ KARARI KULLANIYORUM.BİRAZDA ÇÖZELTİYE SU EKLIYORUM
  • açıkta satılan tuz ruhu kulandıysan sorun çıkarmış olabilir ben şöyle kullanıyorum 20*20 plastik bir kabım var daha büyük devreler için daha büyük kullnıyorum ama bu kaba plaketin boyunu en fazla 2mm geçecek kadar tuz ruhu 10 damla perhidrol yaklaşık 4 dakkada çıkıyor
  • karışım plaketin üzerinde ince bi tabaka olmalı.en fazla 3mm kadra örtsün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pcb baskı devreye yazı yazma
    12 yıl önce açıldı
    DIJITAL BASKI vs. OFSET BASKI
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.