Şimdi Ara

Başlangıç için Nikon D3300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hobi fotoğrafçılığına ilk adımı atmak istiyorum. Aynasız cihazlar yerine dijital SLR alıp inciğini ciciğini öğrenmek istiyorum. Bunun için birkaç makine inceledim Nikon D3300 de karar verdim. Sizce nasıldır? 18-55 mi yoksa 18-105 kitiyle mi almak mantıklı? Aralarında çok fark var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    şimdi aynasızlarda öğrenilemiyor mu fotoğrafçılığın inciği cinciği. aynasızları kompakt makineler ile karıştırmayın artık. Aynasız denen makineler DSLR un aynısıdır tek farklerı ayna mekaizmasının olmayışıdır. yani nikon d3300 de ne varsa aynısı samsung nx300 de,sony nex-6 da,a6000 de,fujifilm x-t10 da aynıları var. aynı sensör aynı işlemciler aynı modlar,aynı ayarlar mevcut.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ben aynasız cihazlarda fotoğraf öğrenilmez demedim, DSLR'nin herşeyini öğrenmek istiyorum dedim. Dikkatli okusaydınız keşke..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    iyide DSLR da öğrenip te aynasızda öğrenemeyeceğin ne var onu bir söyle? ayna mekanizmasının nasıl çalıştığını mı öğreneceksin. yani tek fark o ayna mekanizması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

iyide DSLR da öğrenip te aynasızda öğrenemeyeceğin ne var onu bir söyle? ayna mekanizmasının nasıl çalıştığını mı öğreneceksin. yani tek fark o ayna mekanizması.

Tartışmaya gerek yok. DSLR kullanmak istiyorum sadece hepsi bu.
    ne kullanmak istediğiniz size kalmış bir şey,isterseniz orta format makine alın orası bizi ilgilendirmez. ama Aynasızlar hakkında yanlış bir algı var,aynasızları basit kompakt makineler ile karıştırılıyor mesele o.
    boyutunun küçük olması basit makineymiş algısı yaratıyor,ama gerçekte işin iç yüzü öyle değil. öyle aynasızlar varki menüsünde ayar yaparken kodlamayı bile öğrenir insan.
  • D3300 başlangıç için gayet iyi seçim . Spot sıfır olarak gövde alıp 2. el uygun fiyatlı 18-105 vr almanızı tavsiye ederim . 18-55 VR de iyi kit lenslerdendir ama tabi 18-105 alırsanız biraz daha geniş aralık elde edersiniz .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

D3300 başlangıç için gayet iyi seçim . Spot sıfır olarak gövde alıp 2. el uygun fiyatlı 18-105 vr almanızı tavsiye ederim . 18-55 VR de iyi kit lenslerdendir ama tabi 18-105 alırsanız biraz daha geniş aralık elde edersiniz .

Önce biraz Hayyam Pasajın'da dolaşıp eğer kafama yatmazsa büyük teknoloji mağazalarından almayı planlıyorum. Yine internette aradığıma göre 18-105 lenslerin daha uzun süre sıkılmadan kullanılabileceği söyleniyor. Bakalım artık. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

D3300 başlangıç için gayet iyi seçim . Spot sıfır olarak gövde alıp 2. el uygun fiyatlı 18-105 vr almanızı tavsiye ederim . 18-55 VR de iyi kit lenslerdendir ama tabi 18-105 alırsanız biraz daha geniş aralık elde edersiniz .

Önce biraz Hayyam Pasajın'da dolaşıp eğer kafama yatmazsa büyük teknoloji mağazalarından almayı planlıyorum. Yine internette aradığıma göre 18-105 lenslerin daha uzun süre sıkılmadan kullanılabileceği söyleniyor. Bakalım artık. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

uzun süre sizin ihtiyaçlarınıza kalmış durumda biraz da .

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d3300-body-950tl-267495360/detay

şu kişiden de temin edebilirsiniz hocam , spot sıfır olarak satıyor fiyatlar oldukça uygun . Bunun haricinde hepsiburada fiyatı da iyiydi hatırladığım kadarıyla .

• Dslr gibi hantal makine yerine aynasiz almak daha mantikli olur ayrica ikisi arasinda bir tane fark var o da sadece ayna mekanizmasinin olmamasi bu yuzden aynasizlara on yargili olmayin ama karar size kalmis ister dslr kullanin ister aynasiz nikon d3300 baslangic icin iyi bir makine fakat nikon baslangic seviye govdelerde af motoru bulunmuyor bu yuzden af motorlu lensler almaya kalkarsaniz yani G serisi bu sefer fiyatlari cok artiyor ki nikon un normal lensleri dahi rakiplerine gore pahali size alternatif olarak Canon 100D veya Pentax K50 onerebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Merhaba arkadaşlar:

Hobi fotoğrafçılığına ilk adımı atmak istiyorum. Aynasız cihazlar yerine dijital SLR alıp inciğini ciciğini öğrenmek istiyorum. Bunun için birkaç makine inceledim Nikon D3300 de karar verdim. Sizce nasıldır? 18-55 mi yoksa 18-105 kitiyle mi almak mantıklı? Aralarında çok fark var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

D3300 kullanıyorum, tavsiye ederim. Eğer alacaksanız 18-105 mm kitli olanını alın. 18-105 daha keskin bir lenstir, başlangıç içinde birçok işinizi görecektir.

Nikon'un D3XXX ve D5XXX serisinde gövdede AF motoru bulunmamaktadır. Bu yüzden eski tip D lenslerle manuel netleme yapmak zorundasınız. Başlangıçta 50 mm 1.8D dışında alacağınız motorsuz lenste pek bulunmamaktadır, bu yüzden bunu dert etmeyin.

Kaliteli bir tripod almayıda ihmal etmeyin.

Saygılarımla....

• Motor sıkıntısı çekeceğiniz tek lens 35 veya 50mm sabit odaklı lensler . Ama 35m 1.8G'lerin fiyatı 375 liraya kadar düşüyor sahibindende . Kalite olarak diğer markaların uygun fiyatlı sabit 50-35 mm lenslerine tur bindirir . Fazla para verirsiniz ama değer kesinlikle . Bunun haricinde , geniş açısından makrosuna , telesinden fisheye'ına tüm aralıklarda motorlu lense motorsuzuna farkla +100 gibi bir rakama sahip olursunuz . Bu da size hızlı ve sessiz netleme ve çoğunlukla da +VR(titreşim engelleme) olarak geri döner . Motorsuz nikon almak dezavantaj gibi düşünmek çok mantıklı değil .
  • Kerosen kullanıcısına yanıt
    1 haftalik d3300 almayi dusunuyorum kit kutusu var fiyat 1200e kadar indi dusunceniz yada oneriniz var mi 1 hafta icinde almam gerekiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizde bakabilirmisiniz
  • emrebey19 kullanıcısına yanıt
    d3300 iyi makinedir, üzerindeki kit lens VR ise 1200'e alınabilir ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    af-p 18 55 kit kutusunda yazan bu

VR yazanlarda titreşim önleme özelliği var, daha kaliteli ve biraz daha pahalı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 7 Nisan 2018; 16:55:34 >
    peki benim dedigim kaca alinabilir bilginiz var mi bu arada tesekkur ederim yardiminiz icin

satıcıyla konuşun, "makine temiz ve lens VR ise 1200 fiyat tamam" deyin alın, lens DX ise yani VR yoksa 100 lira indirim isteyin yani 1100 önerin ...
    ayrıca makine kaç çekim yapmış (shutter sayısı) onu da öğrenin, ortalama 20 bin çekim normaldir ...
    makina 1 aylik maksimum 500 cekim yapilmistir 1120 ye dustuk aliyorum ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.