Şimdi Ara

Başlangıç için Nikon D5000 Önerir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ilk deneyimim olucak.Çok bi bilgim yok makinalar hakkında 1.500 TL lik bir makina düşünüyorum.Alıcam makinada Videodan çok Fotoğraf kalitesi çok önemli.Gece ve ışıklı ortamlarda, manzara vb. ortamlar için iyi fotoğraf çekmesi lazım. Baya bi araştırdım en mantıklısı Nikon D5000 geldi.Fujifilm HS20 Canon PowerShot SX30 IS fln da hoşuma gitti ama yorumlardan anladıgıma göre daha çok video ağırlıklı makinalar;fotoğraf kaliteleri hakkında iyi yorum yapana pek rastlamadım.Sizce nasıl Verdiğim paranın hakkını verirmi fotoğraf kalitesinde ? Yoksa bu fiyata başka makinalar önerir misiniz ?

• Bir D5000 kullanıcısı olarak ben öneriyorum.Foto kalitesi bence çok güzel ve iso değerleride iyi.Nikon ana konusu inceleyebilirsiniz.Ancak foto kalitesi makineden çok lense bakıyor.İhtiyacınıza göre kaliteli lensler almaya bakın derim.Ancak D5000 model olarak biraz eskidi.1500 tl ye daha güncel makinelerede bakabilirisiniz.Birde mümkünse garantili almayın
  • Garanti önemli ama 2 yılda makinalarda darbeler dışında teknik bir arıza geliceğini düşünmüyorum bi bakıma haklısın..D5000 Biraz eski model ama yeni çıkanlardada pek iş yok gibi görünüyor genel yorumlar böyle yani Fujifilm HS20 Canon Powershot SX30 IS fln çok hoşuma gidiyor ama bunlardada zoom ve MP. ön planda o yüzden bu modeli tercih etmeyi düşünüyorum bunların dışında önerebileceğiniz marka modeller var mı ?
  • Hocam öncelikle Dslr makine ile compact makineyi karşılaştırmayın.Dediğiniz makinelerin foto kalitesi D5000 ile karşılaştırmalaz.O yüzden o makineler ile D5000 arasında kalıryorsanız gözünüz kapalı D5000 alın.Ayrıca yeni makineler hakkında iş yok demişsniz ama buda bence biraz yanlış.Mesela Nikon'nun yeni D3100 veya D5100 çok güzel makineler.

Yanlış anlamayın ama makineler hakkında çok bilginiz yoksa önce compact makineler ile başlayın
  • Haklısın pek bi bilgim yok ama kompakt makinalarda hiç ilgimi çekmiyor 1.500 TL gibi bi ücret ödücem D5000 Bu ücretin hakkını vericek en iyi makina diye düşünüyorum Yanlız AF motoru gövdede yokmuş 18-55mm VR Kit Lense sahip bu ilk deneyim için işimi görür mü ?
  • Hocam bence 550d alın ben kullanıyorum gayet te mennunum, ayrıca Pentax k-r ye de bakın derim düşük ışıkta o da gayet başarılı.
  • 1500 tlye D5000 parasının hakkını verir ancak 550d de süper bir makine
  • Canon 550D ' de harika makina ama fiyatı bimeks gold vatan vb dükkanlarda 2.000 TL civarı fiyatı var bende anca oralardan alabilirim GG HB gibi sitelere pek güvenemiyorum fiyat olarak beni biraz aşıyor Canon 550D . Nikon D5000 ile Pentax K-r ' yi kıyasladığımızda hangisini ön plana çıkıyor ? Canon 450D fln nasıl sizce ? Bütcem anca 450D ye kadar yeter.Nikon D5000 - Pentax K-r - Canon 450 D siz olsanız tercihinz hangisi olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi.keskin -- 12 Mayıs 2011; 18:59:42 >
  • Hocam hayyam pasajında deneyerek alabilirsiniz 550d 1600 TL orda, dediklerinizden Pentax k-r seçerdim. Çünkü en yeni teknoloji o
  • anladım teşekür ederim bu hayyam ürünleri türkiye garantili mi ?
  • Yok dükkan garantili.İstersen resmi garantili ürünlerde vardır belki orada
  • Bende D5000 düşünüyodum giriş seviyesi için ideal dediler ben bu işle uğraşıyorum kendimi geliştirmek için alıcaktım ama arkadaşım Canon 500D önerdi bende aldım gayet iyi hemde aynı fiyat olmasına rağmen D5000den iyi diyolar istediğim şekilde kullanıyorum ama lens sıkıntısı çekiyorum 18-55mm lens var ama yetmiyo desem yeri var eğer bütcen varsa D5000 olsun 500D olsun lensi farklı al 18-135 mesela eğer benimde tavsiyemi istersen 500D derim gerçekten iyi makine lensim olsa D90'la kapışıcam... :)
  • 18-135 te iyi bir lens değildir yani 18-55 ten pek fazlası yoktur, Tamron 17-50 f2.8 alarak iyi bi başlangıç yapabilirsiniz.
  • Canon D450 D500 D550 modelleri arasında belirgin fazla fark var mı ? D450 alırsam Double Kit 18-55 IS/ 75-300 lensli 500D alırsam 18-55 DC Kit lensli alıcam bimeksden ilk deneyim için hangisi daha iyi sizce ?
  • 450d video çekemez 500d video çekebilir en belirgin fark bu. video sizin için önemli değilse 450d alın derim. Bir de alabiliyorsanız 450d + Tamron 17-50 alın hocam olmuyorsa double kit başlangıç için iyi bir seçim olacaktır.
  • anladım önerin için çok teşekür ederim Canon EOS 450D Double Kit 18-55 IS/ 75-300 ile Nikon D5000 18-55mm VR Kit arasında gidip geliyorum Nikonunda gövdesi çok hoşuma gidiyor. Napıcamı bilemiyorum varsa başka önerileriniz bekliyorum
  • Gövde kalitesi önemliyse D5000 ve Pentax K-R'ye yönelebilirsiniz.

Hafif olsun biraz daha ufak olsun derseniz 550D iyi bir seçenektir.

Hangi gövdeyi alırsanız alın sizi pişman etmez. 3'ü de birbirinin muadilidir.

Önemli olan optiklere ayıracağınız bütçe.
  • Bildğim kadarıyla Canon D500'dede Nikon D5000' dede gövdede AF motoru yok bu amatör, ilk deneyimi olucak biri için sorun olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdixx

Bildğim kadarıyla Canon D500'dede Nikon D5000' dede gövdede AF motoru yok bu amatör, ilk deneyimi olucak biri için sorun olur mu ?

canonda çok sorun yaratmasada nikonda sorun yaratacaktır.canonun 50 mm 1.8 lensi 500d de çalışırken af si (200 tl) nikonda çalışmıyor ,çalıması için 35 mm var ama onunda fiyatı iraz fazla diye biliyorum şimdi çıkardı ama nikon oda biraz yüksek fiyat olarak :)
  • Canonun tum lenslerinde af motoru vardir o yuzden problem degil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.