ilk makinam olucağı için Lense yakın zamanda para harcayamam o yüzden bir süre orjinal lensi kullanıcam.Nikon D5000 18-55mm VR Kit'e sahip.Canon 500D'dede 18-55 DC Kit var. Bu DC ve VR ne anlama geliyor ne gibi farkları var ?
Canonda IS, Nikonda VR titresim engelleyici demek.
Hmmm.. Peki ya DC ney ? Canondaki DC kit ?
İlk defa duyuyorum belki karismis olabilir.
Anladım bilgiler için teşekür ederim.Canon 500D'de türkçe menü olması nikon D5000'dede ekranın hareketli olması beni kararsız kılıyor Lensler aynı , Gövdeler 2sininde harika sizce hangisi daha iyi olur benim için
Turkce menu olmasi onei bisey degildir fakat yerinizde olsam 500d secerim.
Menünün diline çok takılmayın.Kullandıkça hangi dil olduğunun farkına bile varmıyacaksınız
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
Turkce menu olmasi onei bisey degildir fakat yerinizde olsam 500d secerim.
HD video kaydı performansı nasıl acaba bu ürünün? HD 1080p 20fps 720p 30 fps demiş Gold sayfasında D3000, 3100 ve 5000 modellerinde HD video kaydı açısından nasıldır?
D5000 de 720p 24 fps çekim yapabiliyorsunuz ancak AF çalışmıyor.YouTube da örnek videoları inceleyebilirisiniz.Her model için binlerce örnek var
Arkadaşlar 500D ' nin 18-55 IS KIT 'inin D5000 ' nin 18-55mm VR Kitine göre rezalet olduğu yorumlarını okudum gerçekten böylemi tamda canona karar vermişken yine kararsızım
quote:
Orijinalden alıntı: erdixx
Arkadaşlar 500D ' nin 18-55 IS KIT 'inin D5000 ' nin 18-55mm VR Kitine göre rezalet olduğu yorumlarını okudum gerçekten böylemi tamda canona karar vermişken yine kararsızım
Fotoğrafçı arkadaşla konuştum D90 tavsiye etti. Ben de vazgeçtim almaktan Compakt makine + HD Video Kamera alıcam yerine. Canon 14x zoomlu bir model önerdi kompakt onu düşünüyorum, gidip bakıcam birazdan.
D90 çok güzel makinada çok pahalı D500 anca işimi görür ama onunda lensinden emin değilim işte dedğim gbi D5000in lensiyle karşılaştırdığımızda kötüymüş nekadar doğru bilmiyorum ama yorumlar bekliyorum
bana sorarsan ikisi lens te kötü sadece çalışması için verilmiş aparat ama onu alırsın lensler hakkında bi fikrin olur ve ona göre farklı lensler de alırsın sonra iyi bi lensle başlamak istiyorsan Tamron 17-50 yle başla derim.
Hmmm peki 1500 TL ye tamamlayabileceğim gövde varmı tamron lens + gövde = 1500 ?
450d body ile belki bulabilirsin ama bütçeniz 1500 TL yle kısıtlıysa bence iyi body alın lensi sonra da halledebilirsiniz, 18-55 kullanırken makinenizi tanırsınız sonra zaten ihtiyacınız olan lensi kendiniz belirlersiniz.
Anladım Benim için en iyisi yine 500D ozaman ileridede dediğin gibi Tamron fln alabilirim hem ilk deneyim olucağı için bna 18-55 kit bir süre gider.Peki Canon 500D gövdesinde Lens uyum sorunu olur mu ileride daha iyi lensler alsam uyum problemi çıkar mı ?
Lenslerin bayonetleri var Canon uyumluları alıp kullanabilirsiniz. Hocam isterseniz 100 TL daha ekleyip 550d alın?
Benimde gözüm 550D ' de ama gold'da fiyatı 2.099,01 TL , VatanBilgisayarda 2.033 TL 18-55 IS , bimekste 2115,09 TL 18-55 IS Kit'lisi , 18-135 IS Kit'liside 2529,08 TL kardeş keşke 100 TL fark olsa ..
Hocam 550d Sirkeci Hayyam Pasajında 1600 TL o yüzden söyledim, bence ordan alın.
Bu arada Nikon D5000 ile gelen kit lens (18-55) piyasadaki en iyi kit lenslerden.Canon un verdiği rezalet değil ama arada fark varmış Ayrıca şahsi görüşüm nikkor 18-55 kötü bir lens değil.Gerçekten isteyince güzel fotolar çıkıyor.Ama alabiliyorsanız Tamron çok iyi lens.