Şimdi Ara

Başlangıç için Nikon D5000 Önerir misiniz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 2 makine arasında kalıyorsanız ve bütçeniz elveriyorsa elbette 550D yi alın.Son fiyatları bilmiyorum ama D90 ile 550D arasında çok fiyat farkı yoktu galiba
  • d90 2bin TL sadece gövde. 550D ' de 1600 TL 18-55 ile oyüzden D5000 ile D550 arasında kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

Makroda önemi yok asıl, AF kullanım kolaylığı sağlar şahsen ben otofokuslu lenslerimde de manuel focus kullanıyorum. Dediğiniz lensler m42 bayonetli lenslerdir onları adaptörle kullanabilirsiniz.

teşekkür ederim. yani af motorunun gövdede olması çok da matah bir şey değil?
  • Canon gövdelerde yok mesela ama onda önemli değil Canonun tüm lenslerinde af motoru var, eski m42 leri kullanmak için de adaptör kullanmanız gerek m42 bayonetli lensler canonlarda gayet iyi çalışıyor ama nikonlarda kullanırsanız sonsuz netleme yapamıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

Canon gövdelerde yok mesela ama onda önemli değil Canonun tüm lenslerinde af motoru var, eski m42 leri kullanmak için de adaptör kullanmanız gerek m42 bayonetli lensler canonlarda gayet iyi çalışıyor ama nikonlarda kullanırsanız sonsuz netleme yapamıyorsunuz.

teşekkür ederim cevabınız için ama ben sadece elimdeki lenslere göre kısıtlamamıştım sorumu :) yeni objektiflerde de netleme halkaları var ve af motoru olmayan objektiflerde de manuel netleme yapabiliyoruz, bu da hız dışında problem oluşturmuyor değil mi?
    elimdekilerle sonsuz netleme yapamayacağımı öğrendiğim de iyi oldu teşekkürler tekrar :)
  • canon 550d ' ye tüm tamron lensler uyuyor mu ?
  • Hepsi uymaz hocam.Sadece nikon uyumlu olanlar olur.Ürünlerin kutusunda veya açıklamasında yazar bu bilgi
  • hmm ozaman bazı tamronlar uyumlu tüm nikonlar uyumlu doğru mu ?
  • Cümlenizi anlamadım ama Tamron firmasının nikon uyumlu modelleri var Canon uyumlu modelleri var.Siz hangi marka makina kullanıyorsanız ona uygun alıcaksiniz
  • tamron kendi adına mı lens üretiyor yoksa nikon ve canon gibi şirketlere mi lens üretiyor bende onu anlamadım yani tamron markasında lensler var ve bunlar canon nikon uyumlu olabiliyor mu yoksa tamron şirketi canona nikona farklı lensler mi üretiyor ?
  • Hocam Tamron canon ve Nikondan ayrı bir firma.Diyelim tamron 55-200 lens üretiyor ancak nikon ve canonun lens bağlantı noktaları farklı.Yani her markanın lens bağlantı noktası farklı.Tamron 55-200 lensi hem Canon hemde nikonun girişlerine uygun aynı modelin 2 farklı versiyonunu çıkarıyor.
  • Hmmm tamam hocam anladım peki bu tamron lensler canonun kendi lenslerine göre daha kalitelimi görüntü açısından ? Fiyat olarak yükseklerde
  • İyi olan modeller var kötü olan modeller var.Ancak daha ayrıntılı bilgiyi canon ana konusundan alabilirsiniz
  • Anladım teşekür ederim . Son kararımı verdim Canon 550D
  • Güzel karar şimdiden hayırlı olsun
  • Teşekür ederim yardımın için yardımlarınız için yine zaman zaman başınızı ağrıtabilirim kusura bakmayın artık
  • Nedemek.Hepimiz bu aşamalardan geçtik ve halen geçmeye devam ediyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Nedemek.Hepimiz bu aşamalardan geçtik ve halen geçmeye devam ediyoruz

+1
  • Arkadaş kararını vermiş hayırlı olsun :) Ben 7 8 aydır beklemedeyim. Aşağı yukarı aynı bütçeye sahibim. Bir türlü aklıma yatan makine olmadı.Aklımdaki soruları cevaplarsanız sevinirim başka başlık açmak istemiyorum.

*Canon marka compact makine kullanıyorum uzun süredir (s5) Gece fotoğraflarında %50 zoom da güzel gözüken bir fotoğraf, tam boyutunda noise yoğunluğu rahatsız edici olabiliyor. (her ne kadar iso düşük tutsam da) Bunun nedeninin sensörün küçük olması dendi. Ayrıca Canon'un gece fotoğraflarında noise probleminin çok olduğunu söyleyenler oldu. Bu 450d 550d gibi modellerde ne kadar doğru.??
    *Gece fotoğraflarında Canon Nikon markaları arasında belirgin bir fark var mıdır ?
    *Fotoğraf zevkim tabi ki de gece fotoğraflarıyla sınırlı değil. Portre, macro , manzara fotoğrafları severim hepsini. D3100 450D gibi makineler daha bir mantıklı gözüküyor şu an. Sizce yanılıyor muyum ?
    *Bu noise sorunu beni baya bir sinir ediyor.Herkes gövdeden çok lensin önemli olduğunu söylüyor(tabi ki aynı segmentteki makineler karşılaştırıldığında.) Bu konuda lensin ne kadar etkisi var?

• Noise konusunda bildiğim kadarıyla lensin etkisi yok.Noise makinenin sensöründe olan bir durum.Gece çekimlerde noise sorunu ise modele göre değişir.Nikon ile canon arasında gece çekim farkı olayını hiç duymamıştım açıkçası.Bunu öğrenmenin en kolay yanında netteki binlerce fotoyu incelemek.Compact makine kullananaların en büyük sorununu zaten noise olayı.Bunun nedenide sensörlerin küçük olması.DSLr sensörleri daha büyük ve bu konuda çok daha fazla başarılı.Özellikle Cmos sensörler bu konuda daha başarılı

Ayrıca D3100 daha yeni olduğu için düşünüyorsanız 450D yerine daha uygun olur bence

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.