Giriş seviyesi dlsr'de Canon Nikon'un gece performansı aynıdır ama full frame'de nikon karanlıkta daha başarlıdır, canon ise daha çok detay ve berrak foto verir. Yani siz giriş seviyesi alcağınız için onu pek önemsemeyin.
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Aklıma takılan büyük bir sorunu gidermiş oldunuz. Hangi makineyi alacağımı sanırım yurt dışından alıp, alamayacağım belirleyecek :) Araştırmaya devam.
Merhaba arkadaşlar benim de tavsiyeye ihtiyacım var.Ben de dslr kullanmayı öğrenmek istiyorum,ama çok maymun iştahlıyımdır. Çok büyük paralar harcamak istemiyorum. Özellikle şu olayı seviyorum. Diyelim ki 2 cisim var biri önde diğeri arkada ben arkadakine odaklanıyorum,öndeki buğulanıyor.Tam olarak ne ile alakalı bilemiyorum ama bu olay kompakt makinada yok sanırım.Bütçem 1500-2000Tl arası ama taksitli olmak zorunda şu makina http://www.fotografium.com/nikon-Nikon-D3100-18-105-VR-Lens-Kit-canta-8GB-Kart-Ayni-Gun-Kargo_3394.html#2 gözüme çarptı.Dediğim gibi marka takıntım yok ve nasıl bişey ihtiyacım var bilmiyorum.(Genel olarak o buğulanma olayı ve anı fotoğrafçılığında kullanmayı düşünüyorum) Önerilere açığım.
Bu fiyata Nikon D90 alırsın.Benimde öyle çok bi bilgim yok ama D3100 yerine alabileceğin daha güzel makineler var bu paraya; Canon 550D , Nikon D5100 özellikle Nikon D90!
Arkadaşın istediği özelliği Nikon D3000 veya Canon 1000D ile yapabilirsiniz.Yanınanada güzel bir lens alırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: erdi.keskin
Bu fiyata Nikon D90 alırsın.Benimde öyle çok bi bilgim yok ama D3100 yerine alabileceğin daha güzel makineler var bu paraya; Canon 550D , Nikon D5100 özellikle Nikon D90!
Hocam neden özellikle d90 dediğinizi anlamadım.
@Agmahan, hocam ben 550d + 18-55 IS + Canon 50 f1.8 almanızı öneriyorum eğer video önemli değilse 450d + Tamron 17-50 f2.8 kalan 300-400 gibi bir paraya da Canon 55-250 alabilirsiniz, tadından da yenmez.
Video önemli değil aynen yazdığınız kombinasyonu düşünüyorum fotografiumda bu şekilde bulabilir miyim acaba yada bu kombinasyonu nasıl temin edebilirim önerebileceğiniz yer var mı? Bursadayım o yüzden hayyama gidemiyorum
D90 biraz nam yapmış bir makinaya ondan demiştim tabi siz daha iyi bilirsiniz hocam.Bende Canon 600D ' yi düşünüyorum.550D'di kararım ama 600D ile arasında fazla bi fiyat farkı yok o yüzden 600D alıcam özellik olarakta pek fark yok ekran hareketli.
Bilmiyorum bayaadır takip ediyorum D90'ın 550d'den daha iyi olduğunu söyleyen biriyle karşılaşmadım daha 550d 2010'un en çok satan makinesi olduğu için de bence 550d daha çok nam yapmış, d90 sadece kit lensi, pentaprism olması ve ele oturuşu daha iyi kalan yönlerde 550d eziyor
Hmmm anladım. Peki 600D ' nin 550D 'ye göre eksi yönü var mı hocam ben biraz araştırdım ama pek bi fark göremedim
merhaba arkadaşlar
öncelikle yanlış konuya yada yanlış bir mesaj yazdıysam şimdiden kusura bakmayın birkaç konuda bilginizi almak istedim
fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat daha önce profesyonel bir makine kullanmadım
sizce hangi makineyle başlamalıyım şuanda en uygun alabileceğim makine nedir nikonun canonu solladığını düşünüyorum katılıyormusunuz ? :)
birde fujifilm in makineleri artmaya başladı bu aralar sizce bunlardan bir iş çıkarma mı almaya değermi
teşekkür ettim
Herşeyi aynı sadece oynar lcd ekranı var 600d'nin ve yanılmıyorsam 150 TL daha pahalı
Birde D600 full HD video çekmiyor bi farkıda o
Nasıl yani? 600d full hd çekmiyor mu? O zaman onu almanın hiç bir mantığı yok hem de daha pahalı
Pardon ya full HD miş sitenin birinden bakmıştım HD yazmıyorduda dedğin gibi tek fark LCD
ha bir de 600d yle gelen kit lens 18-55 IS II heralde daha iyidir normalinden
Almışken yeni modeli tercih edin bence.Satarken daha iyi olur
Bencede D90 çıkalı 3 yıl oldu 600D yepyeni makina D90 tabiki kötü değil ama 600D daha yeni teknoloji kötü diyenide duymadım kesin kararım artık 600D ' yi alıyorm
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
Herşeyi aynı sadece oynar lcd ekranı var 600d'nin ve yanılmıyorsam 150 TL daha pahalı
Okadar araştırma yaptım okadar kişiye sordum 1 kişi Fujifilm al demedi bana kardeş.Bencede Nikon daha önde gibi duruyor Nekadarlık birşey almayı düşünüyorsun ?