Merhabalar, Hep çok isteyip sevdalı olduğum fakat uzak durduğum bir konuydu. A sınıfı ehliyet kursuna yazılacağım nasipse bu ay içinde. Dolayısıyla eğer sınavı geçersem bir motosiklet almak istiyorum. Bununla alakalı biraz araştırma yaptım, birkaç model gördüm yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. 27 yaşındayım Motosikleti asli araç olarak almayacağım. Hem trafikten bazen kurtulmak için hem de yazın ağırlıklı olarak kullanmak istiyorum. Keyif ve gezme amaçlı Temkinli olacağım bu sebeple hızlı gideyim ibreyi sona getireyim vb. düşüncelerim yok. Bu gibi hevesleri zamanında arabalarla atlattım. (büyük konuşmak istemiyorum ama gerçekten motosikletten de korkuyorum) Günlük aracım da hızlı bir araç, elbette motosiklet hissiyatı gibi değil fakat bir noktada güvenlik daha ön planda benim için artık. Trafik tecrübem arabayla yıllık yaklaşık 40-50bin km. İşim gereği uzun yol yapıyorum Boyum 1.90 Kilom 90 Bütçe olarak 250.000TL gibi rakamlara bakıyorum genelde. Ekipman bütçem ayrı. O konuda motosikleti netleştirince öneri isteyeceğim. 1- Honda CL 250 Tipi hoşuma gidiyor. Toprak yollar için uygun ve kullanımı rahat olduğunu söylüyorlar incelemelerde. Başlangıç motoru için birçok kişi uygun demiş. Sağda solda gezerken köy yolları vs. gibi kafam rahat olur bu konuda çok artısı var. Keyifli de bir motor sanırım Bir de sıfırını alabiliyorum bu fiyata. Bu da büyük bir artı. 2-BMW G-310R Çok beğendim bu motosikleti. Sıfırı bulunmuyor ilanlarda da 2018 modeli var maksimum. Temizleri de mevcut fakat araba gibi olmadığı için çok anlamıyorum. Motor hacmi dolayısıyla tork ve beygiri honda'dan daha fazla. Esasen ilk başta korktum fakat birçok yorum gördüm ilk aracımdı vs. diye o yüzden düşündüm. İkinci el olması, piyasasının yavaş olması bakım vs. bunlar eksi. Ayrıca toprak yolda ya da tali yollarda rahat ilerleyebilir miyim? Yoksa sadece şehir içi olarak mı düşünmeliyim? Artısı BMW olması. Malzeme kalitesi vs. Kafamda bu iki motor var şu anlık araştırdığım kadarıyla. Genel anlamda hangisini önerirsiniz alacak olsam? Ya da farklı motosiklet önerir misiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem- -- 21 Şubat 2025; 16:13:16 > |
Bildirim