xp home edition işletimi sistemi olan notebooğuma format atıp proffesional yükledim fakat bilgisayarım açılırken her zaman home edition veya proffesionaldan birini seçmem gerektiğini söyleyen bir yazı çıkıyor.fakat tabiki home editionı sildiğim içine ondan sonuç çıkmıyor.ama ben her zaman bilgisayarım açılırken proffesionala enterlamak zorunda kalıyorum bundan nasıl kurtulabilirim
bilgisayarım /özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma/düzenle/warsayılan işletim sistemi
burada 2 işletim sistemi görünüyorsa birini sil normal hali altaki gibi olması lazım
[boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Bilgisayrim->Özellikler->Gelişmiş-> Başlangıç ve Kurtarma->Ayarlar->Düzenle'den istemedğin işletim sisteminin yazılı olduğu satırı sil ve kaydet. her ihtimale karşı üzerinde değişiklik yapmadan önce bu dosyayı bir diskete farklı olarak kaydet ve açlışta sorun olursa DOS'tan C:ye tekrar kaydedersin.
çok teşekkürler arkadaşlar.
Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş>Başlangıç ve kurtarma>Ayarlar
En üstteki "İşletim sistemleri listesini gösterme süresi" nin solundaki kutudaki işareti kaldır.Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme