Şimdi Ara

Ses Aygıtı Şuanda Başka Bir Program Tarafından Kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
46.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows 8 kullanıyorum. Bilgisayarımı açtıktan belli bir süre sonra ses gelmiyor. Bu süre bilgisayar açıldıktan sonra bazen 1 saat bazen 1 gün oluyor ve bilgisayarı kapatıp açınca kendiliğinden düzeliyor. Ses denetimi yaptığımda da ses aygıtı şuanda başka bir aygıt tarafından kullanılıyor diyor ve denetimi de yapmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ses Aygıtı Şu Anda Başka Bir Uygulama Tarafından Kullanılıyor

Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda ses aygıtınızın şu bildirimlerden biriyle kullanılamadığını görebilirsiniz:

• "Aygıt şu anda başka bir uygulama tarafından kullanılıyor."
    • "Aygıt başka bir uygulama tarafından kullanılıyor lütfen bu aygıtta ses çalan tüm aygıtları kapatıp tekrar deneyin."
    • "Başka bir uygulama ses kullanıyor (Android)."
    • "Mikrofonunuz başka bir uygulama tarafından kullanılıyor veya engelleniyor."
    • "Mikrofonunuz başka bir uygulama tarafından kullanılıyor."
    • "Aygıt başka bir işlem tarafından kullanılıyor."
    • "Bu aygıt şu anda kullanılıyor."

Bu bildirimler, ses aygıtınızın başka bir uygulama tarafından kullanıldığı anlamına gelir. Kullanmakta olduğunuz uygulamaları kontrol ederek aygıtınızı kullanan uygulamayı kapatmanız gerekir.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Görev Yöneticisini açın (Windows) veya Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Görüntüle (Android) bölümüne gidin.
    • Ses aygıtınızı kullanan tüm uygulamaları kapatın.
    • Ses aygıtınızı yeniden başlatın.

Sorun devam ederse, ses aygıtınızın sürücülerini güncellemeniz veya yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardım
  • Bende de aynı sorun var reis biri bir el atsın çözelim. Bilgisayar bugün güncelleme yaptı. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu ses gelmiyor chrome da ve media playerde video ve ses çalmıyor. Bir çok kişi aynı hatayı yazmış bilgisayar kaynaklı değil gibi duruyor. Çözen varsa bize de söyleyebilir mi?
  • updullah
  • Yukarı
  • Help me
  • aynı sorun bende de var hangi babayiğit çözecek bakalım ..YARDIMMMM...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi yazılımlarda ses duymuyorsunuz? Google Chrome? Mozilla Firefox? Windows Media Player? ve diğerleri? Bilgisayarın marka ve modeli nedir? Ses kartının marka ve modeli nedir? Sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemeyi denediniz mi?
     Ses Aygıtı Şuanda Başka Bir Program Tarafından Kullanılıyor+R tuşuna basın. Çalıştır penceresi açılacak. sndvol yazıp giriş(enter) tuşuna basın. Ses aygıtını kullanan uygulama varsa sağ tarafta görünecektir. Onu kapatıp deneyin.

Sorun çözülmesse resimde görülen kutucuklardaki işaretleri kaldırıp deneyin.

Geçici çözüm olarak herhangi bir müzik oynatma yazılımında sessiz bir ses dosyası açın. Veya herhangi bir ses doyasını açıp sesi kapatın. Sürekli tekrar ayarını da açın. Bu ses oynatma yazılımı açık olduğu sürece bu hatayı almazsınız. Sessiz ses dosyası:http://www.youtube.com/watch?v=nH9bBy8l7Vg

Sistemi güncellemeden önceki bir tarihe geri yükleyerekte sorunu çözebilirsiniz.

Windows 8'i 8.1'e yükselterek çözdüğünü söyleyenlerde var.

Yabancı forumlarda bayağı konuşulmuş, son güncellemeyle oluşan bir sıkıntı.
    Windows 8 Help Forums
    No Sound- The device is being used by another application
    http://www.eightforums.com/sound-audio/49684-no-sound-device-being-used-another-application.html

http://www.eightforums.com/sound-audio/41783-device-being-used-another-application.html

merhaba50'nin önerisi: Windows'la uğraşmayın. Kurun LinuxMint'i gitsin.http://www.linuxmint.net.tr/

• Geçici çözüm;
    aygıt yöneticisinden realtek zımbırtsını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin. Bilgisayarı başlatmanıza gerek kalmadan sadece ses gelmeyen uygulamayı kapatıp açarak sorunu aşabilirsiniz. Sanırım windows güncellemeler ile bir şeyleri bozmadan rahat edemiyor.

https://store.donanimhaber.com/78/ec/4c/78ec4ca370026ab2b33cf9bc2be3a77e.png

Kalıcı çözüm:
    beni deli eden bu sorunu çözdüğümde hemen buraya yazacağım ne yazıkki şimdilik çözemedim. Bu arada her yeniden başlatmada ses gidiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNadir -- 21 Temmuz 2014; 17:40:18 >

• merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Hocam anlatımınız için teşekkürler şimdilik geçici bir yol buldum denetim masasından sorun giderme, donanım ve ses, donanım ve aygıtlar sorunu gideriyorum ve geçici bir süreliğine düzeliyor.

Bilgisayarımın markası asus s300c ve ses hiç çıkmıyor hangi program olursa olsun ayriyetten google chromeden video açtığımda videolarda takılıyor video doluyor sonra video 1-2 sn oynuyor ve donuyor ileri sardığımda aynı şey oluyor 1-2 sn oynayıp donuyor.

Edit: Bilgi ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debildante -- 21 Temmuz 2014; 17:17:45 >
  • Bu sorun Asus'a özgü olabilir.
    Bende Asus K56CB isimli modeli kullanıyorum.

Videolarda sorun varsa chrome'u güncelleyip birde k-lite mega codec pack'i kurmanızı tavsiye ederim. Bir kaç defa o yükleme ile buna benzer video sorunlarının çözüldüğüne denk geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNadir -- 21 Temmuz 2014; 19:34:35 >
  • MehmetNadir M kullanıcısına yanıt
    Hocam ses gitmediği sürece videolarda sıkıntı olmuyor. Artık sorun ne bilmiyorum olayın sesin gitmesiyle bir alakası olduğunu sanmıyorum ama var altında bir şey

hocam tam bu mesajı yazarken yine sesin gittiğini fark ettim bir önceki mesajda anlattığım yolu izledim ve görünen sorun donanım değişiklikleri algılanmadı diyor. Sorun düzeldi şimdi ama -3-4 saate tekrarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: debildante

Hocam ses gitmediği sürece videolarda sıkıntı olmuyor. Artık sorun ne bilmiyorum olayın sesin gitmesiyle bir alakası olduğunu sanmıyorum ama var altında bir şey

hocam tam bu mesajı yazarken yine sesin gittiğini fark ettim bir önceki mesajda anlattığım yolu izledim ve görünen sorun donanım değişiklikleri algılanmadı diyor. Sorun düzeldi şimdi ama -3-4 saate tekrarlar

Birde benim dediğim gibi yapın derim ben öyle yapınca kapatana kadar sıkıntı olmuyor. Bu arada bugün son güncellemeleri yükledim bakalım bu işin güncellemeler ile alakası varsa düzelmiş olmasını umuyorum.
  • Hocam bir gelişme yaşarsanız bizi de haberdar edin
  • İz peşindeyim hocam merak etmeyin.. Yakaladığım yerde haberdar ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNadir

İz peşindeyim hocam merak etmeyin.. Yakaladığım yerde haberdar ederim.

Hocam sorun Asus'a özgü değil. Gönderdiğim adreslere(linklere) baktıysanız diğer markalarda da aynı sorunun yaşandığını görebilirsiniz. Çözenler genellikle W8'i W8.1'e yükselterek vyea geri yükleme yaparak çözmüş. Son güncellemeyle oluşan bir sorun.
  • Aynı sorun bende de var beyler ve üşengeçlikten win 8.1 kurmak istemiyordum. İnternette birazcık arama yaptım ve sıkıntının win8 de olduğunu öğrendim bir win 8.1 denicem sorun düzelirse yazarım.
  • Sanırım çözüldü.
    Dünkü son güncellemeleri yükledikten sonra. Bir kaç defa yeniden başlatmama rağmen ses gitmedi.

Güncellemeler ile yaşattıkları sorunu tekrar bir güncelleme ile çözdüler sanırım.
    Eğer yeniden giderse yazarım.
  • Windows 10 da " Ses aygıtı şu anda başka bir aygıt tarafından kullanılıyor" hata mesajı çıktıktan sonra foruma geldim ama burada bir çözüm bulamadım. Kendi bulduğum çözümü aşağıya yazıyorum. Belki sonradan buraya geleceklere faydası olur...

Öncelikle benim sorunum web sayfasında ingilizce kursu veren bir sitede mikrofonum çalışmıyordu yani benim sorunum bununla ilgiliydi bilginiz olsun.

Çözümde önce Windows ayarlara(Çark simgesi) giriyoruz buradaki arama kutusuna (mercek simgesi) "Mikrofon gizlilik ayarları" yazıyoruz. Biz yazmaya başlayınca zaten altta çıkıyor. Buraya tıklayınca sayfayı biraz aşağıya kaydırıyoruz ve "Masaüstü Uygulamalarının Mikrofonunuza Erişimine İzin verin" seçeneğini aktif ediyoruz. Buranın hemen altında kullandığınız Tarayıcının (Chrome, Frefox, Yandex vb.) olduğuna dikkat edin, burada yoksa zaten kullanamazsınız. Başka bir sorununuz yoksa ses kaydı yapabiliyorsunuz bende sorun bu şekilde çözüldü..

Bu arada internetde eğitim aldığınız siteye doğrudan girmeden mikrofonunuzun çalışıp çalışmadığını aşağıdaki siteden test edebilirsiniz.

https://tr.mictests.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fucar18 -- 21 Mart 2021; 22:40:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.