Şimdi Ara

Bilgisayarı açarken işletim sistemi seçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptop kullanıyorum, bugün CD-Rom sürücümü çıkartıp yerine özel bir aparat ile SSD taktım ve onada windows yükledim. Açılırken otomatik olarak HDD 'de yüklü olan windows'u açıyor, BIOS ayarlarını yapmama rağmen SSD'de yüklü olan windows'u açtırmayı başaramadım. BIOS'da CDRom öncelik versem bile orda yüklü olan windows'u görmeden HDD windows'unu açıyor.

Bilgisayar açarken C veya D sürücüsü arasında seçim yapmamı sağlayacak veya benzer bir şekilde 2 windows arasında seçim yapmamı sağlayacak bir yöntem var mı?

Teşekkürler.

• Windows 7 veya Windows 8 kullanıyorsanız masaüstünde bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikleri seçin.Sol taraftaki bölümde ''Gelişmiş sistem ayarlar'' sekmesine tıklayın. En altta yer alan ''Başlangıç ve kurtarma'' sekmesine tıklayın. Açılan pencerede ''İşletim sistemleri gösterme süresini'' nin yanındaki kutucuğu işaretleyip saniye ayarını yapın ve tamamı tıklayıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • HDD üzerinde yüklü olan windows söylediğiniz ayar kısmında görünmüyor maalesef. 30sn yaptım işletim sistemi gösterme süresini, yinede bir değişiklik olmadı. Zaten üstteki işletim sistemi seçme listesinde tek bir seçenek çıkıyor.
  • Benim eski masaüstü bilgisayarıma geçen ay format attım.Ne kadar araştırdıysam da windows 7 kurulu sistemin üzerine xp kurup açılışta işletim sistemi sormasını yapamadım.Bulduğum bütün kaynaklar önce xp kurmamı ardından windows 7 kurmamı öneriyordu.Çünkü xp yi kurduğumda bilgisayar açılışta kalıyordu.mecbur bu şekilde temiz bir format atarak kurulum yaptım.Şİmdi açılışta bana Windows 7 yada önceki windows sürümleri diye seçenek sunuyor Bende hangisine giriceksem onu seçiyorum.10 sn içerisinde seçim yapmazsam Windows 7 otomatik olarak açılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.