Şimdi Ara

başlangıçta pc takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc yi açarken ilk yazıların çıktığı ekranda yada windows logosu görününce yada masa üstü açıldığında ekran donuyor hiçbişey cevap vermiyor reset atıyorum aynı sorun 2-3 resetten sonra düzeliyor açtıktan 2-3 dakika sonra donma olmadıysa ondan sonra olmuyor saatlerce pc açık kalabiliyor ama tekrar aç kapa yapınca sorunu tekrarlıyor. yani sadece açılış sırasında oluyor eğer açılır ve 2-3 dk içinde bi donma olmazsa sorunsuz kullanabiliyorum sorun nereden kaynaklanıyor olabilir neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. herhangi bir overclock ayar değişikliği falan yok. şimdiden teşekkürler

• yazılımsal olabilir belki bence eger donanımsal olsa ilk bıostan falan geçmezdi bu yazılımsal olabilecegine işaret bence bir format at bakalım düzelecekmi
  • bazen bios ekranında takılıyor bazense masaüstü görünür görünmez formatı 2 kez denedim işe yaramadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entropi13 -- 16 Şubat 2010; 19:24:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: entropi13

bazen bios ekranında takılıyor bazense masaüstü görünür görünmez formatı 2 kez denedim işe yaramadı

kayıt defteriniz zamanla bozulmus olabilir ,format atmak en kesin çözüm yedekleme sansınızda var zaten yedekleyip format atın bunun format atmadan çözülmesi yok gibi bir şey zamanla bu tür sorunlar oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: entropi13

bazen bios ekranında takılıyor bazense masaüstü görünür görünmez formatı 2 kez denedim işe yaramadı

kayıt defteriniz zamanla bozulmus olabilir ,format atmak en kesin çözüm yedekleme sansınızda var zaten yedekleyip format atın bunun format atmadan çözülmesi yok gibi bir şey zamanla bu tür sorunlar oluyor...

BIOS ekranında bile takılabilen bir bilgisayarın formatla hiçbir alakası olamaz. Çünkü bilgisayarın Harddiski bile söksen, BIOS'tan normal şartlarda geçer.

Senin sorun %90 donanımsaldır. Donanım olarak da ya RAM ya CPU'dan (düşük ihtimal de anakarttan) kaynaklanıyordur.

RAM'ler iki taneyse sırayla 1ini çıkarıp bir süre kullanmayı dene. (Ya da MemTest yap yapabiliyorsan).

Olmadı CPU veya Anakarta bak diyecem ama, o da bilmeyene zor iş...

• pc de donanımsal bir sorun olsa o pc nin saatlerce acık kalmaması lazım... ayrıca sırf bios ekranının oldgu yerde değil logosu gecerken ve masaüstü acarkende olabiliyor mus daha önce basıma geldiginden bliyiorum,1 snen boyunca sisteme format atmadan her programı kurunca pc bbir üsre sonra 2-3 resetten sonra acılıyordu...
  • formatı denedim sonuç gene aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entropi13 -- 18 Şubat 2010; 16:07:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harddiskinizi bir hdtune programı ile tarayın derim bad sector var mı diye...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.