Şimdi Ara

başlık değişti..yurtdışından ürün getirme ve tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık bir haftadır yoğun olarak bu forumdayım ve her türlü öneri yorum ve deneyimlerinizi okuyorum..ev sineması ve ses sistemleri ile henüz çok ilgili değilim..yıllardır aynı sistemi kullanıyorum..artık zamanı geldi bende bu işlerin içine girmek istiyorum..

1994 yılına ait DENON AVR-2000 DOLBY PRO-LOGİC bir amfim var...dı...bir kaç gün önce sattım..

şimdi kendime (onkyo-yamaha-marantz) 5.1 yada daha üzeri bir receiver almak istiyorum..sıfır kondisyonda yada temiz ikinci el de olabilir..

tabi siz şimdi hemen bütçe ve ne tarz hoparlör kullanacağımı soracaksınız..malesef önce giriş yada orta seviye amfiyi aldıktan belli bir müddet sonra ses sistemini yenileyeceğim...bu süre içinde alacağım amfiyi PANASONİC SB -FS702 5+1 SURROUND hoparlörler VE AYNI SERİNİN 100 WATTLIK AKTİF SUBWOOFERI ile kullanacağım...

Receiver için ayırabileceğim rakam 1000 ytl'yi şu an için geçemez..bu arada bulduğum bir kaç model ve fiyatı da sizinle paylaşmak istiyorum..

YAMAHA RX-V 657 =640 EURO
    İKİNCİ EL TEMİZ SONY DB-900 = 400-450 YTL ARASI
    MARANTZ SR 4600= 800 YTL

ONKYO İLE İLGİLİ BİLGİ VE ÖNERİYİ SİZDEN BEKLİYORUM...

ŞİMDİ...BU FORUMDA OKUDUKÇA GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİ BİLGİLERE VE ÖNERİLERE SAHİP OLDUM..ANCAK MALESEF ÇOK BELİRGİN BİR MODEL VEYA MARKA ÖN PLANA ÇIKMADI VE KİMİNİN İYİ DEDİĞİ MODELE KİMİSİ BEŞ PARA ETMEZ DİYEBİLİYOR..SİZDEN RİCAM BU İŞLERİ BİLMEYEN BİRİSİNE NET..AÇIKLIYICI VE TATMİN EDİCİCİ BİLGİLER VERMENİZ...BEN SİNEMA YÖNÜ KUVVETLİ AMA AYNI ZAMANDA İLERİDE ALACAĞIM HOPARLÖRLERDE STEREO MODUNDA DA EN AZINDAN TATMİN EDEBİLECEK İYİ BİR A/V RECEİVER İSTİYORUM..YORUMLARINIZ VE YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..(BİRAZ UZUN OLDU AMA KAFAM GERÇEKTEN ÇOK KARIŞTI KUSURA BAKMAYIN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinbkk -- 17 Kasım 2006; 16:05:56 >

• Cihaz seçimi konusunda onkyo,yamaha ve marantz düşünceleriniz bana göre doğru.Ancak marantz konusunda ki bilgim sadece forumdaki güvendiğim ve fikirlerine değer verdiğim arkadaşların görüşlerine dayanıyor.Yamaha ve onkyo ise kullandığım cihazlar.Sinema konusunda yamaha ön plana çıkar bana göre..müzik olarak da tatmin edicidir.Yalnız 657 değil 659 u öneririm.EISA ödüllü bir cihazdır.Onkyoda ise hem sinemada hem de stereo da yeterince tat alırsınız.Yalnız onkyolarda fazla fiyat uyguluyorlar.estore ve diğer sitelerde gördüğüm kadarıyla oldukça yüksek fiyatları var.model olarak 604 güzel bir cihazdır.Her 2 cihazda yeterli audio -video giriş çıkış terminallerine sahiptir.HDMI ve video upconversion gibi videoya yönelik özelliklere fazla kafanızı yormuyorsanız ki bence bir a/v cihazda olmazsa olmaz değillerdir,size uzunca bir süre sinema keyfi yaşatırlar.Hesaplı fiyatlar ve alabileceğiniz yerler konusunda maalesef fazlaca bilgim yok.İnternette veya çıkıp piyasada araştırma yapacaksınız.Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun.

• zapatero yorumunuz için çok teşekkürler..ancak eğer vaktiniz varsa sorumu biraz daha netleştirmek istiyorum..yamaha 659 ve onkyo 604 arasında kalmış olsam diyelim siz hangisini tavsiye ederdiniz ? bu soruyu özellikle daha sonra alacağım front hoparlörlerde stereo mod içinde tatmin etmesi açısından sordum...birde yamaha 659'u en uygun istanbul içinde nerde bulabilirim bilgi verirseniz sevinirim..(bu arada sony db900 için herangi bir fikriniz var mı ?)
  • Bakın bu konuda benim yorumum açıkçası yamaha olur.Çünkü bir a/v receiver ın esas görevi sinemadır.Stereo olarak da sizi yeterince tatmin eder...ama eğer siz benim için sinemadan çok müzik önemlidir diyorsanız o zaman bu konuda a/v cihazlardan uzak durmanız gerekir bilesiniz..ya da receiver olarak bir cihaz , stereo içinde bir amfi alacaksınız..tam bir mutluluk olacak..işin esprisi bir yana yamaha 659 bence ikisi arasında seçim olarak mantıklı olanıdır.Nerde bulacağınıza gelince forumaudio firması distribütörüdür.
    http://www.forumaudio.com/ linkinden cihaz ve distribütör numaralarına ulaşabilirsiniz.Tabii bu arada eğer stereo sizin için çok önemli ise aynı linkte NAD marka cihazlarda var.Bu cihazlara da bakın derim.Cihaz hakkında dinlemediğim için net bir bilgiye sahip değilim ama kuvvetli bir markadır ve ingiliz ürünüdür.ingilizler stereo konusunda çok başarılı cihazlara ve hoparlörlere sahip oldukları için bu cihazlarda da kaliteli iş çıkardıklarını düşünüyorum.Neticede bu marka EISA ve daha pekçok ödül kazanmış bir markadır.Sanırım daha önce yazılarından okuduğum kadarıyla killforyou da aynı marka bir cihaza sahipti.Size daha iyi bilgi ve alınabilecek hesaplı bir yer konusunda yardımcı olabilir belki de...

• fiyat performans konusunda yazdığın en başarılı amfi sony str-db900 dür ... q smaster pro ses işlemcisine sahip bir receiver dır ... ince ve şık tasarımı da cabası

ama arkadaşlarında dediği gibi yamaha r-xv659 da gayet başarılı tabi fiyatıda o şekilde pahalı bir ürün ...

500-600 ytl arası en iyi receiver sony str-db900 dür ... bunun aksini söylemek yanlış olur , saygılar

• ZAPATERO ÇOK TEŞEKKÜRLER...GERÇEKTEN AYDINLATICI BİLGİLERİN SAYESİNDE YAVAŞ YAVAŞ KAFAMDAKİ KARIŞIKLIKLAR DÜZELİYOR..ANCAK BEN BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM (FORUM AUDİO DAHİL) FİYAT 650 EURO CİVARINDA ÇAKILDI KALDI...(659 İÇİN) BU ÜRÜN YURTDIŞINDA ÖRNEĞİN ALMANYADA 350-400 EURO ARALIĞINDA..BEN MAYISTA ALMANYAYA GİDİYORUM..ANCAK ÇOK GARİP GELECEK BELKİ AMA BU ÜRÜNÜ ALMANYADAN ALIRSAM TÜRKİYEYE SOKARKEN BİR PROBLEM YAŞARMIYIM ? GETİRENLER BUNU NASIL YAPIYORLAR PAYLAŞAN OLURSA SEVİNİRİM ? VERGİ GÜMRÜK VS...YANİ BURDAN ALMAK İLE ORDAN GETİRMEK ARASINDAKİ AVANTAGE NASIL OLUŞUYOR ? LÜTFEN YARDIM..BİRDE ORAYA GİTMİŞKEN GETİRECEĞİM ALET 1600 OLSA DAHA MI İYİ OLUR ?
  • aydinbkk, PROLOGİC bir amfiden yeni bir sinema sistemine geçiyorsun..bu yüzden 1600 gibi fazlaca özelliği olan bir amfiye dalma derim.Emin ol bir 659 a bile belki fazla diyebilirsin daha sonra...(gerçi seni bayaa uzunca bir süre idare edecektir ama neyse)Bunu neden söylüyorum anlatayım.ben bu ev sineması olayıyla ilgilenmeye 99 yılında başladım.Daha önceden sadece yabancı kaynaklardan anlayabildiğim kadar okuyordum sadece..Türkiye de doğru dürüst altyazılı dvd bile fazla yoktu o zaman..YUrtdışından internet yoluyla dvd filmeler getiriyordum..İlk kurduğum sistem bir multimedya hoparlör seti ve dvd den oluşuyordu..multimedya speaker setim creative in modelini unuttuğum dolby digital bir modeliydi..çok güzel olmuştu ama beni ses gücü olarak kesmedi...sonra araştır dur derken onkyo da karar kıldım.474,575 modelleri dururken ben gittim 676 aldım...Sonra ne oldu?...alet öksüz kaldı...arkasına bir tek dvd bağlı..Diğerlerinden fazlası watt gücü ve giriş çıkış fazlalığı...kullanamadıktan sonra neye yarar...boşu boşuna fazlaca para vermiş olduk.O yüzden sana nacizane tavsiyem fazla açılma , istersen ortalama bir cihazla başla , daha sonra içindeki canavar seni zaten rahat bırakmayacaktır.Burada technician ın bahsettiği sony cihazda mesela fiyat performans olarak başarılı gözüküyor ama tercih senin tabii ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sony str-da1200es al abi.
  • arkadaşımız receiver için max. 1000 ytl ayırdım diye belirtmiş ... söylediğin cihazın satış fiyatı min. 1750 ytl

quote:

Orjinalden alıntı: aragorn22

sony str-da1200es al abi.

• evet arkadaşlar..anladığım kadarıyla giriş seviyesinde şimdilik idareten bir amfi alıp yolumuza daha sonra devam edeceğiz...bu sony db-900 hakkında biraz daha ayrıntılı ve test edilmiş bilgi varmı ? varsa çok memnun olurum...birde yurtdışından bu aletler kolay getirilebiliyormu ? bununla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ?
  • Ben de bu cihazdan var. Temiz eğer bursada iseniz dinleti bile yapabiliriz. Malımı övmek için demiyorum ama her şey için yeterli. Neden sattığıma gelirsek hi end bir cihaz almayı düşünüyorum
  • sayın aydinbkk, size db-900 için mail attım.
  • cihazın ne kadara satıldığını yazarsanız seviniriz ... en azından bizler de bilgi sahibi oluruz
  • Tabii ki Sayın Technician,

Sony DB-900QS ' i 450 YTL' ye vereceğim. Fiyatım sondur. Cihazı alalı 1,5 ay kadar oldu. Sıfırdan farksız. Hemen sonrasında dayanamadım, bir de GG da bir Marantz 4600 ihalesi vardı. Ona girdim, kazandım, onu da aldım. Bu da elimde atıl kaldı. Arkadaşın mesajınız görünce aklıma geldi elden çıkarmak. Öylece kutusu, garantisi herşeyi ile duruyor. Evim İstanbul, anadolu yakasındayım, ilgilenen olursa. Normalde alım-satımda yazmak gerekiyor sanırım. Ama siz sormuşken yazayım dedim.
  • bende yazayım ben de 450 YTL istiyorum hoparlörler ile birlikte 900 ytl bursa dan almak isteyen olursa :)
  • teşekkürler ben sadece kaça sattığınızı sordum arkadaşa ... 2.el ilanlarınızı gerekli bölüme verebilirsiniz !!!
  • technician77 tekrar merhaba,

sony db-900'ün kumandası bugün elime ulaştı...acaba bu kumandamı ? ayrıca ayarlar ile ilgili bana nasıl yardım edebilirsen her türlü yardımını bekliyorum şimdiden çok teşekkürler...

• evet birebir kumandası bu dur ... pm atmıştım zaten elimden geleni yapmaya çalışacağım ... bu hafta sonu olmazsa hafta içi pazartesi veya salı günü sizin için dediğimi yapmaya çalışacağım ... saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: aydinbkk

technician77 tekrar merhaba,

sony db-900'ün kumandası bugün elime ulaştı...acaba bu kumandamı ? ayrıca ayarlar ile ilgili bana nasıl yardım edebilirsen her türlü yardımını bekliyorum şimdiden çok teşekkürler...

• forum epey eski ama belki cevap alabilirim diye yazıyorum
    USA dan AV receiver getirmek istiyorum, hangi markaları burda kullanabiliriz,
    internette yamaha ve Denon un modellerinin multi system ve farklı hz ler için satıldığını gördüm diğer markalarda(örn, pioneer) da varmıdır
    yada getirirsek burda çalışırlarmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.