Şimdi Ara

Batarya değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zenfone 2 telefonun bataryasını değiştirdim. Telefonun sesi ve titreşimi çalışmaz oldu. Ve şarj olmaz oldu. Bunun sebebi nedir acaba? Değişim esnasında şarj soketi arızalanmış olabilir mi? Bu mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım...

• Arkadaşlar lütfen yardım edin.

• sama kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim sen değiştirmişsin bize yardım edin diyorsun ? Nasıl yardım edelim peki ? Şarj olmuyorsa soket arızalı demektir. Bataryayı çıkarırken zarar vermiş olabilirsin yada soketi tam takmamış olabilirsin. Aynı işlemi tekrar edeceksin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar derken, yeni soket mi takayım.

• sama kullanıcısına yanıt
    Bataryayı nasıl değiştirdiysen aynısını bir daha yavaş yavaş kontrol ederek tekrar yapacaksın.

• Yok, olmadı. Yaptım. Herhalde takarken soketi bozduk gibi. Belki tecrübeli bir arkadaş varsa diye sordum. Bataryayı ilk taktığımda 36 şarj vardı. Tlf çalışıyordu ama ses ve titreşim yoktu. Şarj da olmuyordu. Dediğim gibi soket gitti galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone X batarya değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değişim esnasında board un yanması veya kısa devre olup arızalanması gibi bir ihtimal olabilir mi? Mümkün mü böyle bir şey?

• quote:

Orijinalden alıntı: sama

Değişim esnasında board un yanması veya kısa devre olup arızalanması gibi bir ihtimal olabilir mi? Mümkün mü böyle bir şey?

Değiştirirken bataryanın üzerindeki sim slotunun bulunduğu flex'de bir hata yapmışsın gibi görünüyor. O flex sadece sim okumaz. Şarj soketi ve mikrofonu da board'a bağlar. Şimdi bU flex'in iki ucu vardır. Board'a bağlayan üsttekidir. Alttaki daha küçüktür. Mİkrofon ve şarj köprüsüdür.

Üst kısımdaki kilitsizdir bastırarak takarsın ya da çekerek çıkarırsın. Alt kısımdaki daha küçük flex bağlantısı ise kilitlidir.Beyaz kısımı kaldırıp açarsın, flex'in ucunu çektiğinde de serbest kalır. Takarken de flex ucunda, her iki yanda bulunan kulaklardan destek alarak diğer tarafa oturtulur ve kilit kapatılır. Üstteki kısma da iyi dikkat etmek lazım. Sakın doğru pozisyonda olduğuna emin olmadan fazla bastırma. İçteki pinleri yamulur. Çıt sesi gelmişse tamamdır.

Kilit olayına dikkat etmişsen, oturmamış bir bağlantı yok ve halen çalışmıyorsa sim flex'i ne yazık ki değişecek. Sanırım 25 lira civarı bir fiyatı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 12 Mart 2018; 0:9:43 >

• Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet o flex ihtimali de var. Şimdilik soketin siparişini verdim, onu deneyeceğim. Olmazsa dediğiniz gibi flex den. Hayırlısı bakalım. Sonucu yazarım.

• Evet. Soket değişimi işe yaramadı. Arıza devam etti. Flex değişimi işe yaradı. Arıza flexdenmiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.