Şimdi Ara

Batarya Ömür Kısalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. toshiba qosmio f60 11 c modeli var elimde. 2 ayını doldurmada daha. Batarya performansında dğşğş yaşıyorum. Eskiden normal kullanımda % 100 ile en aşağı 1 sa 30 dakika hatta 2 sa 15 dakikaya kadar çıktığı oluyordu duruma göre. Şimdi ise 1.30 dakikanın üstü göremiyorum :S Geçende fişe takarken kıvılcım çıktı prizden. Genelde önce prize takarım sonra laptoba takarım ama üşengeçlik geldi çıkarmadım laptoptan direk taktım prize. Acaba bu olay etkilemiş midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: balimsnet

Merhaba arkadaşlar. toshiba qosmio f60 11 c modeli var elimde. 2 ayını doldurmada daha. Batarya performansında dğşğş yaşıyorum. Eskiden normal kullanımda % 100 ile en aşağı 1 sa 30 dakika hatta 2 sa 15 dakikaya kadar çıktığı oluyordu duruma göre. Şimdi ise 1.30 dakikanın üstü göremiyorum :S Geçende fişe takarken kıvılcım çıktı prizden. Genelde önce prize takarım sonra laptoba takarım ama üşengeçlik geldi çıkarmadım laptoptan direk taktım prize. Acaba bu olay etkilemiş midir?

benim de x500-110 model laptopum var. 3 ayda benim de bataryamda bir performans azalması oldu. ayrıca pc health programı ne kadar doğruyu gösteriyor bilmiyorum ama orda pil sağlığı kısmında iyi yazıyordu ama 3 haftadır orta yazıyor. 6 ay sonra pilimi değiştirmemi istiyecek yani? eski laptopumun bataryası 6 yıldır problemsiz çalışıyor ve hala 1 saat şarjı gidiyor? toshiba anlaşılan yeni qosmio modellerine ya çok değer vemiyor ya da eskimiş bataryaları "bu bilgisayar türkiye için üretilmiştir." etiketi olan bilgisayarlara postalıyor? anlamadım gitti. bilgisi ya da önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi? acaba win 7 ile alakalı bir şey mi? çünkü bir inceleme bile başlatılmıştı sürelerde neden bu kadar değişme olduğu ile ilgili? microsoft eğer süreleriniz de kısalma varsa laptop üreticileri eski bataryaları kullanıyor olabilir demişti?

• bende pil durumuna iyi yazıyor :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: balimsnet

bende pil durumuna iyi yazıyor :S

ben de anlamadım gitti. hazirandaki tüketici mahkemesinde bunu da söylicem. zaten bir dolu problemi olan bilgisayar. adamlar fabrika çıkışında bile windows 7 yi problemli yüklemişler. recoveryden format atıp windowsu yeniden kurdum saçma saçma hatalar veriyor. dosyayı siliyorsunuz geri deyip klasöre geldiğinizde dosyanın silinmemiş orda duruyor. klasör yaratıyorsunuz ilk başta gözükmüyor yenile yaptığınızda klasör geliyor. F60 bu tarz yani işletim sisteminde problemler var mı? ayrıca firefox kuruyorum. kurulum bittikten sonra programı çalıştırdığında program çöktü uyarısı veriyor. kesinlikle firefox yükleyemedim. neden olduğunu hala çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 22 Mayıs 2010; 0:34:46 >
  • İlk alımda bataryayı full şarj edip tekrar sonuna kadar boşalmasını bekleyip birkaç defa şarj ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İlk alımda bataryayı full şarj edip tekrar sonuna kadar boşalmasını bekleyip birkaç defa şarj ettiniz mi?

günde 1 kere muhakkak bataryayı boşaltıp şarj ediyorum. yani devamlı prize bağlı kullanmıyorum. ama 2 ayda hem sürede kısalma olması hemde toshibanın kendi programında pilin durumundaki değişiklik beni şüpheye düşürdü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İlk alımda bataryayı full şarj edip tekrar sonuna kadar boşalmasını bekleyip birkaç defa şarj ettiniz mi?

ben de sürekli prize takılı kullnmyrm, azalmasını bekliyorum. ilk kullanımda tam boşalmasını beklememiştim sanırım. yarının altına düşünce takmştm prize.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben ilk kulanımda tamamen şarj edip boşalmasını bekledim ama yine de değişen bir şey olmadı. zaten belli bir süre sonra 4-5 şarj edip boşalması sonunda batarya kendine gelir ve tam performans sağlanır ilk 1 ay içerisinde gayet uzun gidiyordu 2 saatin üzerindeydi. ama şu anda max. 1 saat 30 dk gidiyor. tabi eğer cpuyu yoğun kullanırsam 1 saat bile sürmüyor. tabi cpu kullanımına göre değişmesi normal ama sadece internete girildiği zaman bu süre az.
    benim asıl merak ettiğim batarya ile ilgili değil de bir firma bilgisayara orijinal windowsu nasıl problemlı kurabilir bunu anlamıyorum? ilk aldığımda işletim sistemi problemliydi recovery yaptım yine aynı şey. ben bu sebeple servise götürsem yzaılımsal olduğu için benden ücret talep ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk
    benim asıl merak ettiğim batarya ile ilgili değil de bir firma bilgisayara orijinal windowsu nasıl problemlı kurabilir bunu anlamıyorum? ilk aldığımda işletim sistemi problemliydi recovery yaptım yine aynı şey. ben bu sebeple servise götürsem yzaılımsal olduğu için benden ücret talep ederler.

Bu konuda ben de işletim sistemiyle ilgili problemimi yazdım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_39954779/tm.htm

İster istemez ben de Toshiba' nın problemli bir sistem yüklediğini düşünüyorum.
    Daha olmadı korsana dönerim.

• lisanslı bir windowsum varken gidip korsan bir windows 7 de yüklemek istemiyorum. nasıl iştir anlamıyorum o kadar para ver binbir tane sorunla uğraş en azından benim bilgisayarım öyle. bu windows sorunu bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. 3-4 saat sonra yine aynı. devamlı yeniden başlatmak da sıkıcı oluyor. çünkü yine daha önce bu forumda çok kez yazdım i7 işlemcili ve 6 gb rami olan bir bilgisayar nasıl olur da tam 5 dkda açılır anlamıyorum. haziranda tüketici mahkemesinde davam var. o zaman sadece ekran problemi için dava açmıştım. dava açtıktan sonra diğer problemleri de fark edince iyice soğudum. bu problemleri de anlatıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 23 Mayıs 2010; 22:20:05 >
  • rkaaşlar bende de şöyle bir hata veriyor

baen windows ciddi bir kapatmadan kurtarıldı diyor çözüm araya basıyorum olmuyor. Bazen ise kapanıyor. Bir de şöye bir sorun veriyor. Bazen bilgisayarı açtığımda kullanıcı profil hizmeti açılamadı diyor. Güvenli moddan girip sistem geri yükleme yapıyorum mecburen.
  • anlaşılan toshiba qosmio serisine windowsları yüklerken hiç de özenli davranmamış. bir taraftan microsoft ve pek çok insan win 7 nin ne kadar iyi ve stabil çalıştığından söz ederken benim windows 7 'min sürekli hata vermesi ya da problem çıkarması anlaşılır bir şey değil. ve siz bu laptopları min. 3000 TL etiket koyarak satıyorsunuz. gerçekten çıldırmamak mümkün değil.
  • çoğu büyük laptop markasının pilleri en fazla 2 saat gidiyor.

ancak bir macbook ortalama 5 saat çalışabiliyor.tabi bu bilgisayarların teknik özellikleri daha düşük olabilir ama laptop firmalarının pillere gerekli önemi vermediği bi gerçek.
  • Fabrika kurulumu windowslar ne yazık ki çoğu zaman sorunlu oluyor.Belki genelleme yapmam yanlış olacak ama en azından benim gördüklerim hep böyleydi.İşin kötü yanı artık kurulum CD -DVD si de pek verilmiyor.Verdikleri recovery DVD ler ve aynı hatalı kurulumu ayne tekrarlamaktan başka işe yaramıyor.Oysa orijinal oem kurulum DVD si vermeleri lazım.Bununla sistemi formatlayıp sıfırdan temiz kurulum ve ardından windowsu güncelleyip sürücüleri ,yazılımları teker teker ve özenle kurmak lazım.Bazan hatalı,güncellenmesi gereken bir sürücü ya da bilgisayarın kendi araç yazılımlarında hatalar oluyor ve sistem abuk sabuk hatalar vermeye başlıyor.Bunun sebebini bulup düzeltmek için de sistem uzmanı falan olmak lazım.İşletim sistemi ve registry çok karmaşık bir yer ve bazı hataları bulmak saç baş yoldurabiliyor.İşte bu yüzden temiz kurulum ve yedekleme diyorum ben her zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.