Şimdi Ara

batarya ömrünü korumak için ne yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar batarya ömrü 500 şarjdan sonra %20 azalıyormuş sanırım. acaba bu ömrü uzatmak için ne yapılmalı? şarj bitene kadar şarja takılmamalımı? biraz acemiyim bu konularda bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum cihazın bataryasını yenileticem app storede ondan sonra nelere dikkat etmeliyim

• 500 sarjdan sonra %20 azaliyor diye bir şey ilk defa duydum gerćekliği hakkında bi bilgim yok ama benim bildigim apple pilleri sarj olmayı seviyor. %20nin altina düşürmeden sarj etmeni öneririm. Applelarda şu kadar sarj ettim geriye şu kadar kaldı gibi bi sıkıntı olmuyor. Daha ayrıntılı bilgiye sahip olan birileri varsa hepimizi aydınlatsın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megadethci kullanıcısına yanıt
    sarjı mümkün oldugunca bitime yakınken fişe takın diyorlar genelde ama ilk defa bunu sizden duydum :D bu 500 şarj olayınıda internette okudum apple acıklamış diye yazıyordu doğruluğunu bilemem uydurmada olabilir
  • Hocam Türkiye garantili bir cihaz kullanıyorsanız o kadar kafanıza takmayın. Sonuçta dediğiniz gibi eğer %20 gibi bir kayıp olursa batarya da gidersiniz zorlu apple a hemen değiştirirler pili.

• Bataryanın da ömrü vardır,telefonun kralı için de aynı şey söylenir
    Neticede insan yapımı cihazdır,pil bitsin tekrar değiştir,
    Kasma bu kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce kullandığım iPhone 5 ve şu an kullandığım 5S de 300-350 Circle sonrası bataryada %20'e yakın kayıp oluştuğunu gördüm. 500 Circle da %20'yi bir çok cihaz geçecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wi-fi kapat ekran parlaklığını en düşüğe indir müzik dinleme başka bir yolu yok gibi gözüküyor şu durumda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 500 kere şarjda %20 düştüğü doğru.

%10-%40 arasında şarja takmaya özen gösterin telefonu.

Sürekli şarja cıkarıp takmayın.

Şarjdayken konusma yapmamaya özen gösterin (telefon konusması) ben biraz fazla yapıyorum bunu artık dikkat edeceğim.

Başkada birşey yok bunlara dikkat ederseniz bataryanızda bir sıkıntı olmaz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

500 kere şarjda %20 düştüğü doğru.

Şarjdayken konusma yapmamaya özen gösterin (telefon konusması) ben biraz fazla yapıyorum bunu artık dikkat edeceğim.

Başkada birşey yok bunlara dikkat ederseniz bataryanızda bir sıkıntı olmaz hocam.

Telefon konuşması olduğunu neden belirtme gereği duydun ki.
    Trollerler diye mi telefonun yanında sakkın konuşmayın çıt çıkmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASP

quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

500 kere şarjda %20 düştüğü doğru.

Telefon konuşması olduğunu neden belirtme gereği duydun ki.
    Trollerler diye mi telefonun yanında sakkın konuşmayın çıt çıkmasın...

Konuyu açan arkadaş anlamaz diye belirttim.

• Telefon sarjdayken cok kullanma. He bu arada iphone da 5S den sonra li-on pil kullanilmaya baslandi. Yani 5s den eskiyse tam bosalmadan takmamalisin eger 5S ve ustuyse sarji tam
    Bitirmeden sarja takman daha iyi olur cunku ne kadar cok dolulukta taktiysan batarya o kadar uzun gider

• Öyle 500 kerede %20 düşer de diyemeyiz; 50 kerede hiç düşmez de diyemeyiz. Her şey kullanımla alakalı.
    Lakin şarjı %20'nin altına düşürmemeye; düşünce de hemen şarja bağlamayı tercih etmek, şarjdayken mümkün mertebe (zaruri durumlar hariç) kullanmamak, jbli ise gereksiz yere tweak yüklememek gibi dikkat hususları 842 döngüye rağmen pilin %91 sağlıkta kalmasına kafi.
    İlgili konu için:http://forum.donanimhaber.com/m_101975552/f_//tm.htm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yok öyle bişey 5s den önceki modellerde de Lityum iyon pil kullanıyor yanlış bilgilendirmeyelim.

• %20 olduğunda mı şarja takılmalı? Doğrusu nedir?

• eski 4s imi genellikle full bitirip öyle takardım.hala bataryası taş gibi(biraz kayıp oldu ama ilk çıktığı gün almıştım 4s i).şimdiki iphone 6 yı o sonuna kadar bitirmesemde yüzde 10larda takıyorum.hiçbir sıkıntı yok çok şükür

• takip
  • Kullanım sürelerimiz düşünce herkesin aklına direkt batarya geliyor fakat Apple işletim sistemlerinde(osx, ios) büyük güncellemeler sonrası cihazlar can çekişir ve buna bağlı olarak pil performansı düşer.

Kısaca şunu söyleyebiliriz bataryaya sıra gelene kadar zaten sistemler ile cihazının inceden inceye yetersiz hale getirilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 25 Ocak 2015; 19:31:06 >
  • Bildiğim kadarıyla şarja takmak için %5 i falan beklemek sakıncalıymış. % 30 larda şarj etmek daha faydalıymış
  • Peki %100 olmadan şarjdan çekmenin bir zararı var mı uzun vadeli düşünürsek?
  • %20'nin altına inmeden şarja tak ve %100 olmadan kullanmamaya çalış. Eğer şarjda ve sen çekmek zorunda kaldın misal %70 oldu, işin bitince tekrar takıp %100 olsun diye düşünme. tekrar %10-20lere inmesini bekle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiseass -- 26 Ocak 2015; 2:09:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.