Şimdi Ara

batarya yı en uzun süre nasıl kullanabiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    asus x59sl serisini kullanıyorum
    maksimum bataryam 1 ila 1.5 saat de bitiyor.
    güç seçeneklerinin hepsini denedim lakin pek iç olumlu sonuç alamadım.
    acaba farklı bir bilgisi olan varmı.birde uzun süre dayanabilen bataryalar varmı asusun.
    bilgi için şimdiden teşekkürler

• dostum bence tamamen kullanıcı ila alakalı bir durum eğer laptopun şarjı full doluyken bön bön kablo takılı sürekli pile yükleme yaparsa pil biter ben bakıyorum şarjı dolmuş çekiyorum fişten %10'un altına düşünce tekrar takıyorum şarja ama sürekli takılı laptoplar 6 ay kullanılsa ortalama full dolu iken 20dk filan gidiyor şarjı

eğer ömrünü kastediyorsan bişiy diyemiycem bende daha yeni laptop kullanmaya başladım
  • pil kullanımına dikkat et, sürekli şarjda bırakma, bitince pile tak, dolunca hemen çıkar.
    ekran parlaklığını azalt, güç tasarruf modunu kullan
    arka planda çalışan gereksiz programları kapat ki işlemci ram ve hdd onlarla meşgul olmasın boşu boşuna
    batarya yükseltme opsiyonun olması gerekli..
  • bu konu çok tartışıldı lion piller dolduktan sonra elektriği keserler takılı olsada pile yükleme yapılmaz ama haftada 1 2 kez boşaltıp doldurmak yeterli olur...
  • Evde prizde kullanırken bataryanı cıkarmana gerek yok zaten şarj etmeyi kesiyor batarya dolunca. Ben sadece dısarda iken bataryadan enerji alıyorum. diğer hallerde 7-24 prizde. 1 yıl oldu aynı perf. devam.
  • en çok enerji harcayan bölüm ekrandır o yüzden parlaklıgı düşür kablolu baglanıyosan kablosuz u bluetooth vs kapa nettteyken müzik çalıyosa veya agır bi film izliyosan fln çok hızlı biter çalışan her kalem pil için bi yüktür, p4g den işlemci ve ram kullanımını düşür hatta denemek için en alt seviyelere getir ve makineyi bişe yapmadan bırak bakalım max kaç saat gidiyomuş..
  • Aslında ne yaparsaniz yapin max. 2-3 sene omru olan pillerin omurlerini arttırmak cokta mumkun degil. Fakat soyle bir liste yapilabilir, diger arkadaslarda listeye ekleme yapabilirler:

1. Elektirikteyken Pil'i tamamen sokmek yapilabileceklerden bir tanesi, ne kadar etkil ioldugu tartisilir,
    2. Pil'i zaman zaman tamamen bosaltmak ve tekrar doldurmak,
    3. Ekran ısıgını kısık kullanmak,
    4. Windows 7 ya da Vista kullanmak (%25lik fark yaratıyor.)
    5...

Emre Aydın
  • pili sökersek voltaj oynamalarında notebook a zarar gelirmi sizce yada batarya takılıyken bu konuda az da olsa bir koruma sağlıyormudur ?

uzun süre kullanma konusuna gelince , işlemci kullanımını %5 lere çek lcd yi full kıs wirelessi kapat ve sadece ebook oku en uzun süre böyle gider bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steppenwolf

pili sökersek voltaj oynamalarında notebook a zarar gelirmi sizce yada batarya takılıyken bu konuda az da olsa bir koruma sağlıyormudur ?

uzun süre kullanma konusuna gelince , işlemci kullanımını %5 lere çek lcd yi full kıs wirelessi kapat ve sadece ebook oku en uzun süre böyle gider bence :)

hiç cihazı açmasın daha iyi
  • :) acikcasi bence bir laptop'i 2 seneden fazla kullaniyorsaniz pilin çop olmasindan kaçiş yok :) ekran isiginida kissaniz, işlemci hizinida dusurseniz sonucta pilin yapisi itibariyle gun gectikce yapisinin bozuldugu cok acik. Yedek pil ya da yeni laptop alternatif iki cozum.

Emre.
  • Ben batarya sökük, her an fişte kullanıyorum full performans.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.