Şimdi Ara

..::Bateristler Buraya::.. (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
10
Favori
62.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Roland o da olmadı yamaha dan şaşma diğerleri elinde kalır para biriktirip roland td3 alabilirsin sakın aceleye gatirme elektronik aletler bunlar.
    DD65 falanda biraz oyuncak gibi kalıyor ne yazık ki hevesin çabuk kırılır.
    Tabi pad setinde sıkılmadan çalişirim diyorsan onlar ucuz ve iyi ama sıkılabilirsin.
  • Yeni başlayan biri için özel ders yanında basit bi ped ve 2 sopa gayet yeterlidir. Stick control for the snare drummer adlı kitapla beraber çalışılır, özel derste de hocanın gösterdikleri etüd edilir.
  • Ben de Roland TD-9 KX almaya karar verdim. Hayırlısı olsun diyelim.
  • bence en iyi çalışma metodu evde müzik dinleyip airplay-drumming yapmak(uydurdum) konyada stüdyoda davul etüdü yapmanın saati 5 lira oraya gidip çok daha mantıklı kanal tipi kulaklıkla davulun sesini yeterince bastırabiliyorsunuz çok etkili oluyr böyle çalışmak

not: çalışma derken çaldığı şarkılara çalışma anlamında yazdım yoksa hiç bilmeyen insan tabiki ilk başlarda şarkı çalamaz
  • Td 9 kx umduğundan da güzel çıkacak emin ol.
  • evet çok güzel bir parça td 9 kx

ne kadara aldığını bizimle paylaş
  • Arkadaşlar ben 900-1000 tl arasında akustik bateri almayı düşünüyorum bir yardımcı olsanız ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZIBIDY

Arkadaşlar ben 900-1000 tl arasında akustik bateri almayı düşünüyorum bir yardımcı olsanız ne önerirsiniz?

pearl olabilir, ama ziller için ayrıca para harcaman lazım. İstanbul iyidir
  • Bateri çalmayı öğrenmek için yaş sınırı kaçtır ? Müzik kulağı olan birisi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC
    Bateri çalmayı öğrenmek için yaş sınırı kaçtır ? Müzik kulağı olan birisi için

Bence bir yaş sınırı yok bu işte, jazz ritmleri gibi zor ritmler dışında 1 senede cillop gibi davulcu olursun :)
  • yaş sınırı yok. Bateri için müzik kulağından çok ritim duygusu lazım. Gerçi benzer şeyler

Bu arada üstteki mesajda pearl tavsiye ettim arkadaşa ama özelden konuştuk, tama'ya yetiyomuş parası. Tama pearl'den iyidir yanlış anlaşılma olmasın. Bu kadar ucuzladığını bilmiyordum ben tama'nın. Eskiden çok pahalıydı

Akustik davul'da tama, e-drum'da roland.
  • Tartışma yaratmak istemem ama Tama Pearl den iyidir diye bir şey söz konusu olamaz bu dinlediğin müzik sevdiğin tona göre değişir tabi bir de kaliteyi seviyorsan
  • tartışmam zaten

Ben çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum, amatör davulcuyum. Sen daha iyi biliyorsundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 25 Haziran 2010; 1:06:47 >
  • Peki nasıl öğreneceğiz arkadaşlar. Apartman dairesinde oturduğumdan eve davul alıp bam bam vuramam. Her gün stüdyo mu kiralamak lazım.
  • quote:

Peki nasıl öğreneceğiz arkadaşlar. Apartman dairesinde oturduğumdan eve davul alıp bam bam vuramam. Her gün stüdyo mu kiralamak lazım.

Practice padler var.30-40 lira bir şey.Onun üstünde etüt çalışın.Single stroke ( sağ sol sağ sol ), double stroke (sağ sağ sol sol sağ sağ sol sol) ayrıca edinebiliyorsanız bir metronom edinin ben ilk başlarda metronomsuz çalışmanın sıkıntısını çok çekiyorum gerçekten.İlle de davula gerek yok yani ilk başlarda.Zaten şöyle bir durum var.Bu etütler gerçekten önemli.Eğer davulun olsaydı bu etütleri yapmak sıkıcı gelebilirdi onun yerine davul başında gürültü yapçaktın.Arada sırada stüdyoya gidersin ne kadar geliştiğini görmek ve çalıştıklarını davul üzerinde uygulamak için.

• quote:

Peki nasıl öğreneceğiz arkadaşlar. Apartman dairesinde oturduğumdan eve davul alıp bam bam vuramam. Her gün stüdyo mu kiralamak lazım.

bi tane rolan e-drum öneririm. yamaha da olabilir. Bütçene göre bak çeşitlere.
  • tam sayılmaz.Eskiden çalıyordum ev apartman olduğu için komşular şikayet etti bende kaldırmak zorunda kaldım
  • Yeni başlıyorsanız eve almaya gerek yok.Arkadaşın dediği gibi ilk başta metronom ve practice pad le çalışıp haftada 1 2 stüdyoya gitmek yeterli ve grup bulmaya çalışın kendi seviyenizde bu da hem bilgi alışverişi hem gaza getiren bir şey ama KESİNLİKLE metronomla çalışın ve padle her gun her temel alıştırmayı yarım saat çalışmanız bile çok yararlı olur.
  • Dediğim gibi apartmanda oturuyorum. Practice pad de pedal dahil oluyor mu ?
  • quote:

Dediğim gibi apartmanda oturuyorum. Practice pad de pedal dahil oluyor mu ?

Hayır practice pad denilen şey kauçuktan mouse padi boyutlarında bir şey.Ben ille de pedal da çalışmak istiyorum dersen onun için bir pedal alcaksın, bir miktar parayı gözden çıkarmak gerek.Ama bence başlangıç için olmazsa olmaz değildir.Pedalı boşver yani.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1766&gid=1745

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 25 Haziran 2010; 20:38:57 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.