Şimdi Ara

Battlefield 1 Dahil Her Oyunda 60 Fps Kilidi [Çözüm Aranıyor]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi forumlar.Battlefield 1 oyununda vsync kapalı olmasına rağmen oyunu 60 fpsye kilitliyor.Laptopta oynuyorum oyunu. 1080p medium-low karışık,DX11'de oynuyorum.Ve laptopun ekranında oynarken bazı sahnelerde oyun 40 fpsye kadar düşüyor.Ancak mini displayport kablosuyla 144hz monitörüme takınca 60 fps kilidi açılıyor ve fps asla 55'in altına inmiyor.Sizce problem nedir?(Sistem temiz ve orjinal,sürücüler güncel,vsync kapalı,işlemci 5700HQ,Ekran kartı 960M,Monitörler 1080p Ips ekran ve BenQ XL2720Z,381,65 no'lu sürücü ve windows 10 x64 Pro)

Edit:Bütün oyunlarda 60 fps kilidi var şu anda.Vsync kesinlikle kapalı.Bu nasıl bir problemdir böyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Nisan 2017; 12:18:30 >

• Hangi program ile ölçüyorsun?
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Afterburner 4.3 ve Riva Tunner Statictic V6.6
  • Sürücü ayarında 'açık değilse aç' seçilidir. MSI Afterburner de acaip takılmalar yapıyor nedense, sorunun kaynağını bulamadım kapatmaktan başka.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle garip birşey ki afterburner zaten açık hale oyuna giriyorum.Displayport kablosuyla monitörü taktığım anda takılmalar kesiliyor.Fps artıyor.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Vsync seçeneğini fastsync olarak kullanmayı deneyin bir de. MSI Afterburner ile takılma olduğunu söylemiştim.
    Nvidia Denetim Masası'nda direkt olarak Fast Sync yok.Nvidia Inspector ile Fast sync açarak girdim oyuna.40-50 fps arası alıyorum.Zaman zaman 60 fpsye sabitliyor.Harici monitörümü taktığım anda 55-65 fps arası alıyorum.Sanki bilgisayarı upgrade ediyormuşum gibi... :) Çok garip ve sinir bozucu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 14 Nisan 2017; 21:21:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Nvidia'nın dizüstü eDP bağlantılar üzerinde de G-Sync çalıştırdığı bahsediliyordu. G-Sync de otomatik olarak vsync açan bir ayar... Öyle birşey olabilir mi? Adaptive sync seçiliyse de vsync açık olurmuş. Kısaca kapatmak, açmaktan daha zor.
    Bütün oyunlarda 60 fps kilidi var şu anda.Vsync kesinlikle kapalı.Bu nasıl bir problemdir böyle? Afterburner açık kapalı farketmedi.Xbox DVR açık kapalı farketmedi.Sürücü değiştirmek farketmedi. Format zamanı gelmiştir belki diye format attım.Yine değişmedi.Vsync globalde ve program ayarlarında kesinlikle kapalı.Geforce Experience programını sildim sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Nisan 2017; 11:56:17 >
  • Bilgisayarınızda "switchable graphics" özelliği mevcut olmasın sakın?
    Nadir bir durum da olsa GPU ile onboard ekran kartı arasında bir kararsızlık yaşıyor olabilir.
    Bazı modellerde BIOS üzerinden seçeceğiniz "Sadece GPU'yu kullan" seçeneği ile çözülebiliyor.

Dediğim gibi sık rastlanan bir durum değil fakat denenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Bütün oyunlarda 60 fps kilidi var şu anda.Vsync kesinlikle kapalı.Bu nasıl bir problemdir böyle? Afterburner açık kapalı farketmedi.Xbox DVR açık kapalı farketmedi.Sürücü değiştirmek farketmedi. Format zamanı gelmiştir belki diye format attım.Yine değişmedi.Vsync globalde ve program ayarlarında kesinlikle kapalı.Geforce Experience programını sildim sonuç aynı.

Bir ihtimal pil tasarruf modu gibi bişey aktif olup fps yi şu degerde tut diyor olabilir güç seçeneklerinizede göz atın. Hali hazırda GeForce Experience de benzer bir ayar var, ama siz kaldırdım demişsiniz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 17 Nisan 2017; 19:32:53 >
  • Güç seçenekleri yüksek performansta,NVCP'de de yüksek performansı seçtim farketmedi.
  • msi afterburner açıkken systemtray(ekranın sağ altındaki yerde)'de rivaTuner statistics server var onu aç orada FrameRate limiti var o 60da kalmış olabilir bi şekilde, onu 0 yap. Başka bir çözüm ise ekran kartı driverini silip temiz kurulumla baştan kur.
  • O da 0'da hocam.Sürücü olarak ne önerirsiniz? 381.65 ve sonraki hotfix kurdum durum değişmedi. 376.66 ve 78'de aynı şey oluyor.
    Driverlerı pek takip etmem genelde. ayda yıla bir güncellerim bende 378.66 var mesela.
  • Deli olacağım hocam.378.66'ya geri döndüm.GF Exp kurulu değil.Vsync kapalı.Buna rağmen 60fpsye sabitliyor.Ne lanet birşeymiş.
    Şunu dene afterburneri hiç açma fpsyi frapsla takip et.
  • Afterburner kapalı Smite'a giriyorum mesela.Kendi fps sayacı var.Ve yine 60fps...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Nisan 2017; 21:33:2 >
  • Yeni hastalık belirtisi...Oyunları pencere modunda oynayınca fps limiti kalkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Yeni hastalık belirtisi...Oyunları pencere modunda oynayınca fps limiti kalkıyor.

sorun tamamen driver kaynaklı maalesef.. bendede aynısı vardı 1060 da iken.. ama ben 144 seçiyordum genelde oyunlarda sorun olmuyordu. şimdi 6700k+ rx480 mevcut böyle bir problemim yok. fakat bendede 144 seçince masaüstünde e. kartı bellekleri son hızda çalışıyor. Gerçekten firmalar bazı konularda sapıtıyorlar. şöyle bir şey deniyebilirsiniz. 144 hz monitörü 60 hz'e alın bakalım tekrardan aynısı olacakmı. merak ettim doğrusu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.