Şimdi Ara

Batumda ne yapmalı, ne almalı (güvenli mi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
2
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayla 2 kişi (ben ve eşim) batuma gitmek istiyoruz... Aklımdaki en büyük sorun güvenlik... Batum hakkında söylenen bir çok şey var acaba şehir efsanesi mi yoksa gerçeklik payı var mıdır? Polislerin rüşvet koparmak amacıyla araç arayıp güya yasadışı madde bulması, yoktan yere tutuklama vs var mı gerçekten böyle şeyler... Gelirken neler getirmek mantıklıdır, depoyu fullemek dışında :) (alkol, sigara, elektronik alet vs) hakkımız ne kadar... Gezmek için gitmeye değer mi, tropik park dışında görmeye değer yerler var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gittiniz mi gitmediniz mi bilmiyorum ama yazayım ihtiyacı olan bilgilensin.

5 litreye kadar alkollü içecek ve 200 sigara (1 karton) kişi başı Hakkı'nız var. Bu bilgiler orada yazanlar. Ben sadece sigara aldım. Uygulamada farklılık varsa bilmem. Çünkü bazen alkollü içkinin derecesine göre değişiklik oluyor farklı ülkelerde. Canlı bitki toprak tohum(fındık ceviz) et ve süt ürünü yasak. Ben oradan fındık almıştım 1 kilo. Gürcistan çıkışında herhangi bir arama yok zaten. Türkiye'de X ray de gördüler az olduğu için herhalde fındık getirmeyin yasak dedi görevli ama fındıkları almadı. Benzin olayında sistem değişmiş herhalde biz otobüsle geçtik görmedim ama rehber araçların deposunun özel aletle % kaç dolu olduğunu ölçüp giriş belgesine işleniyor. Tekrar geri dönüşte ölçümde giriştekinden fazla olursa % 20 cezalı olarak boşaltılıyormuş. Güvenlik açısından pek bi tehdit görmedim. Biz sadece gündüz dolaştık. Gece olmadan geri döndük. Klasik Karadeniz liman şehri zaten. Kuzeyinde liman var. Güney kıyısı boydan boya sahil ve sonrasında plaj devam ediyor. Sahil ve plajın iç tarafında baya geniş park alanı var. Parkta çeşitli cafeler heykeller ve turistik yapılar var. Şehirdeki ilgi çekici şeylerin çoğu bu alanda zaten botanik parkı da dahil. İzmir saat kulesinin benzerinin hemen hizasından şehrin içine doğru yürürseniz 3 sokaktan oluşan Türk mahallesine ve orta camiye ulaşırsınız. Onları geçip içeriye yürümeye devam ederseniz opera binası ve Avrupa meydanına çıkarsınız. Sarp sınır kapısından gelirken zaten ters mc donalds ters restoran gibi birçok enteresan yapıyı göreceksiniz zaten. Limanı geçip sahilden devam ederseniz sahildeki tek restoranı görürsünüz. Yöresel yemekler yapıyorlar ama pek bana hitap etmedi. Zaten pek bi numarası da yok. Armutlu bir içecekleri var bira gibi her yerde satılıyor. Alkollü değilmiş ama ilk içince bira havasında oluyor. Etrafa pek polis görmedim gece nasıldır bilmem tabi. Pek bişey ucuz değil. Kıyafet satan pek biryer yok merkezde. Yemek buraya göre ucuz geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Korsan Olayı ne olur sizce?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.