Şimdi Ara

BAÜ--ÖZYEĞİN Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi veya Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çevredekiler hukuk diye diretip duruyor fakat ben hem yabancı dilimi daha iyi kullanabileceğim hem de kendimi daha çok geliştirebileceğim bir bölüme yönelmek istiyorum. Hukuk biraz klişe geliyor tamam önü açık bölüm falan da neye göre kime göre açık orası da malum... Yaptığım araştırmalar sonucu siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü daha cazip geldi ki iki dalı bir bölümde okuyorsun. Bu bölümde de kendimi daha iyi geliştirebileceğimi düşündüğüm için yabancı dil ve öğrenci değişimi imkanlarından dolayı özel ünilere yöneldim. Tespit ettiğim iki tam burslu İngilizce üni var. Özyeğin ve Bahçeşehir. Ne yapmalıyım bir danışayım dedim. Yoksa hukuk mu seçmeliyim... İş bizde bitiyor yani kendini ne kadar geliştirebilirsen o kadar iyi iş imkanı olur. Bu nedenle bu tür bölümlerden mezun olup da iş bulamayanları da takmadım kafama. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• UP UP

• Hukuklari nasıl ben de merak ediyorum

• Özyeginde siyaset yok uluslararası var

Bau da siyasete gideceğine tam burslu için söylüyorum odtuye git

Küçük üni lerde siyaset okunmaz çünkü populasyon yok haliyle ders olmaz kaliteli olmaz

Ücretli falan giderim diyorsan tartışmasız bilkent dünyada 150-200 sırası var polita ve uluslararasi ilişkilerde

Bunu ingiliniz bir firma söylüyor ben değil

• Ben siyaset düşünmüyorum hocam ilk önce uluslararası ilişkiler düşünüyordum fakat böyle bir bölüm olduğunu öğrenince kaydım biraz. Özyeğin uluslarası ilişkiler nasıldır ?

• BAU nun hocaları vs iyiymiş diye duydum. Yurtdışı imkanları da çok çeşitli.

• Çok gençsin hayallerin var biliyorum ama şöyle diyeyim bi abimin kızı boun sbui mezunu yurtdışında yüksek vs da yaptı, en son bir otelde prof aşçılık yapyordu.

Kendi çevremden yani marmara, iü, yildiz mezunları ise genelde bankacı oluyor. Hatta odtülüler bile bankacılıkta buluyor kendini. Burası türkiye, siyaset bir bilim değil hamaset. Dolayısıyla hayal ettiğin şey geleceğin olmayabilir. Hukuk derim, bir çok siyasetçi burdan mezundur, hukuk mezunu olursan yüksek, doktoroda akademik çalışmalarını ui üzerine kaydırabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BluePage B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bu cevabınız yönlendirici özellikte hukuğa kaydım şimdi biraz daha. Hayırlısı olsun bi sınava girelim öncelikle de Boun mezunu biri bile bölümünün gerektirdiği işte değilse vah haline bu bölüm Türkiye'de çöp o zaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welldeserved -- 10 Haziran 2017; 17:45:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hostwarrior

Ben siyaset düşünmüyorum hocam ilk önce uluslararası ilişkiler düşünüyordum fakat böyle bir bölüm olduğunu öğrenince kaydım biraz. Özyeğin uluslarası ilişkiler nasıldır ?

Siyaset düşünmüyorsun peki uluslarasi ilişkileri ne için okuyacaksın?

Bankacı olmak için asla okuma

Alanın nedir ne olmak istiyorsun ondan bahset biraz

• Boün mezunları gayette alanlarında yer ediniyorlar uydurmayalım. Kendi isteği aşçılıktır onun bir sürü idealleri farklı olan insan var gastronomiye merakı vardır olmuştur. Bende Boünde okuyorum böyle bir durum yok.

• sofistikeadam kullanıcısına yanıt
    Hocam siyasette okuyanlar alanlarında çalışıyo derken biraz açarmısınız yani siyaset bilimi mezununun kendine özel iş alanları nelerdir birde bounda turizm işletmeciliği nasıldır diye size sorcaktım boun konularında sizi çok görüyorum ortamı için gelmeye değer diyorsunuz bu turizm içinde geçerlimi

• Tam olarak mesleki bi hedefim henüz Yok. Öncelikli hedefim kendimi geliştirmek 2-3 yabancı dil vs. Fakat siyasete ilgim var tabiki de. Diplomatlık vs de düşünebilirim ileride belli olacak inşallah .

• Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    Dış işleri bakanlığı hala biraz daha liyakatli alım yapıyor çünkü yetişmiş elemana ihtiyaçları var dış işleri kritik bakanlık. bu sebeple bizimkiler dolduruyor hala. Turizmde arkadaşlar var memnunlar genel olarak. Okunur mu bilmiyorum yani hayal meselesi açıkcası ama üni çok öncelikli bir şey. Devlette boün-odtü dışında okunacak spesifik çapa tıp vs gibi bölümler hariç pek kaliteli bölüm yok açıkcası gerçekçi olmak gerekirse.

• sofistikeadam kullanıcısına yanıt
    Boun siyaset mi bilkent siyaset mi

• Hukuk der geçerim. Bau hukuk gayet iyidir. Hali hazırda bau hukuk okuyan arkadaşım, bau'nun Berlin kampüsünde eğitimine devam ediyor. Kendisi 3 yabancı dile sahip. Türkiyede bulunduğu sürece yabancı dil derslerinden ( hocalarına dahi özel ders veriyordu ) aylık 2 bin liraya yakın para kazanıyordu. Bau nun Berlin'deki kampüsüne galiba 1 seneliğine geçiş hakkı, orda okuma hakkı bulunduğu geçti. Ve öğrendiği dilleride Bau deki eğitim sürecinde öğrendi. Siyasetçilerin çoğu hukuk mezunudur. Büyük hayallere kapılmaya gerek yok. Hukuk okursan boşta kalmazsın illaki para kazanırsın, ayrıyeten hayallerinide gerçekleştirebilirsin. Hukuk okurken aynı zamanda açıktan uluslararası ilişkiler vb... bölümler okuyabilir, yabancı diller öğrenebilirsin. Yeterki uğraş çaba harca. Bir bölüm bir kişiyi kendi kendine geliştirmez, kişinin gelişimi kendisine bağlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 10 Haziran 2017; 21:1:17 >
  • Boün siyaset istiyodum boün sosyolojiye gittim. Bilkent geliyodu yazmadım yazıladabilirdi tikilerle ve düşük öğrenci profiliyle uğraşmak istemedim açıkcası. Boün pols gelmiyosa sosyolojiye gelin derim. Hatta direkt sosyoloji akademi isteyenler için.

• bgs0 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam teşekkür ederim

• Ozyegin Bahçeşehir den daha iyi bir okul. Bau bana sosyete okulu gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sofistikeadam

Boün siyaset istiyodum boün sosyolojiye gittim. Bilkent geliyodu yazmadım yazıladabilirdi tikilerle ve düşük öğrenci profiliyle uğraşmak istemedim açıkcası. Boün pols gelmiyosa sosyolojiye gelin derim. Hatta direkt sosyoloji akademi isteyenler için.

Boğaziçi siyasetin son 10 yıldaki somut bir başarısı var mı acaba

• What is success? Başarıdan ne anlıyorsun dostum kriterlerin ne?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.