Şimdi Ara

Bayilerin kazancı yüzde kaçtır? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: GAYRI

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Fiat bayisi olan tanıdığım yeni Corolla aldığımda;

"Biz ve diğer markalar bir araçtan ortalama 500-600YTL kazanırız,esas kazancımız servise giren araçtan olur,serviste kar payı yüksektir ve hergün yüzlerce araç servise girer çıkar,servise giren araç bizim için nimetken Toyota firma olarak araçlarının arıza yapmasından rahatsızlık duyan bir anlayışa sahiptir." demiş idi.

Bende 0km aldığım Toyota 1 senede defalarca kez sıkıntı yaşatınca gerçekten rahatsız olup satmıştım.

Size inandırıcı geldi mi?

heeh bir aractan ortalama 500 600 mü hatta 100 200 sevabına maksat hizmet olsun :) 0 km toyota almıs rahatsız olmus satmış::::::::) biz ne tartışıyoruz adam ne yapıyo .
    nyse 1 . sayfadada yazdıgım gibi 2 ay önce outlaner için verilen fiyat 88 bindir o yüzden subaru ya bakmıstık . gecen gittik ilk önce adam 80 bin yetale olur dedi(istanbul yolu) sora bahceliye gittik adam 75 bin ytl dedi . istanbul yolundaki adam 40 kere aradı bu arada sora bahcelideki plazadan aldıgımız fiyatı söleyince . "abi fiyat vermiyorum o ne derse daha altına bırakcam dedi" nerden nereye işte bu adamların kar oranları gercekten iyidir. ayrıca servisten deli kazanıyolar oda bir gercek

• quote:

Orjinalden alıntı: Otospot

Bayi karı minimum %20-30 arasındadır.Size örnekler vermek istiyorum
    2009 sıfır km borusan bayi çıkışlı tam full 5.20dizellerin sıfırı 80.000eu'dur.Borusana arayın sorun.İthalatçı galerilerde 57000eu'lara kadar veriyolar.Ne kadar kar ettiklerini siz düşünün bayilerin.ithalatçılar daha düşük karlarla çalışıyorlar %5 gibi mesela...bayiler dediğim gibi %30 dan aşağı kar yapmadan vermezler.
    2009 0 km 5.20dizeli 57000eu istiyor.http://www.sahibinden.com/borusan_cikisli_2009_model_0_km_bmw_5_20dWQQaXQQ9507790WQQpXQQdisplayitem
    Bu aracı borusan bayi 54000eu'dan aşağı mal etmiyordur.80.000eu'ya da satıyor.kar oranı %45 lerı bile geçiyor...ithalatçı galerilerin karları düşüktür %5

Ya da başka bir sıfır araç satan galeri-bayi örneği vereyim.
    2009 Linea Active Dizellerin sıfırı bayide 33500'dür.Toplu alım satım yapan galerilerde indirimli alırlar %5 karla satarlar.
    http://www.sahibinden.com/2009_linea_1_3_multijet_active_confort_paket_dizelWQQaXQQ10502711WQQpXQQdisplayitem sıfırını 26000ytl veriyor.bu aracın galeriye gelişi minimum 24000ytl den aşağı değildir. bayiye belki daha da ucuz fiyatlara gelmiştir biz 23 olarak hesaplayalım.%45 karla 33500 ytl ediyor.Karı siz görün...
    http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/linea_fiyat.aspx Lineanın fiyatlarına da burdan bakabilirsiniz.

KEŞKE DÜŞÜNDÜĞÜN KADAR KOLAY OLSA...

İTHALATÇI ARAÇLARI İLE GALERİLERİN GETİRDİKLERİ ARASINDAKİ EN BÜYÜK ESPİRİ ÜZERİNDEKİ DONANIMLARI SÖKEREK ARABADAN HARİÇ GETİRİP ARACI DÜŞÜK FATURA İLE TÜRKİYEYE SOKMASIDIR .DONANIMLARI HARİÇTEN GETİRİLİP BURADA MONTAJ YAPILIR.

AMA BENİM ANLAYAMADIĞIM OTOMOTİV YETKİLİ SATICILARININ NE KAZANDIĞININ NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUDUR ?

FORUMDA YAZILANLARIN TAMAMINI OKUDUĞUMDA ARAÇ BAŞI 800 YTL'YE BU İŞ YAPILIRMI
    DİYENLERİ OKUDUM AMA HESAP ŞU 40.000 YTL'LİK ARACIN NET BEDELİNDEN KAR HESAPLANIR YANİ ÖTV VE KDV DEN ÖNCEKİ TUTARDAN BUDA 24.743 YTLDEN %2 HESAPLANACAK DEMEKTİR BUDA 600 YTL EDER

TAMAM HEPİMİZ EN UCUZUNDAN VE EN KALİTELİSİNDEN SATIN ALMAK İSTİYORUZ. HATTA GERİ SATARKENDE 0 'INDAN DAHA PAHALI SATALIM İSTERİZ :)

SÖYLENENLER DOĞRUDUR AŞŞAĞI YUKARI ARAÇ BAŞINA BAYİYE %2 İLA %3 ARASI BİR MARJ KALMAKTA EĞER BAYİ YILIN BAŞINDAN İMZALADIĞI TOPLAM YILLIK HEDEFİ TUTTURA BİLİRSE EN İYİ İHTİMALLE % 2 DAHA KAZANACAK ODA YILBAŞINDAN BELİRTTİĞİ ADEDİ TUTTURURSA .

TAMAM KAZIKLANMAMAK EN UCUZA ALMAK HEPİMİZİN GAYESİ
    AMA KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ %30 - % 40 KAZANMAK BU DEVİRDE HAYAL NE TİCARETİ YAPARSAN YAP .
    AMA SANIRIM ARKADAŞ HALA BÖYLE KAZANABİLİYOR.

AMA AZICIK GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM TAMAM PAZARLIK YAPALIM ALIŞ VERİŞ YAPALIM
    AMA KİMİN NE KAZANDIĞI HALA KENDİNE KALSIN BEN BUNU ÇOK ETİK BULMUYORUM BENDEN DAHA AZ KAZAN
    SONUÇTA BU FORUMDA TEKSTİLCİLER , AYAKKABICILAR , MOBİLYACILAR VE BUNUN GİBİ BİRSÜRÜ TİCARET YAPAN İNSANLAR VAR
    %50 İNDİRDİK %60 İNDİRDİK YAZAN MAĞAZALAR
    HAKKATEN OKADAR İNDİRDİ Mİ ?
    OZAMAN DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ŞU O ADAMLAR BİZİ DAHA ÖNCE NE FECİ KAZIKLAMIŞLAR MI ?
    YADA ŞİMDİ NASIL BU FİYATLARA SATIYORLAR MI ?

......

• Araba başına 2-3 bin ytl kâr kurtarmaz arkadaşlar. Her plazada en az 15-20 kişi çalışıyor. Elektrik, su, telefon, ısınma, kira.... Adam başı 1000 ytl verseler 15-20 bin ytl para eder. İdarecilerin çok daha fazla alacağını düşünün, en az 25-30.000 ytl personel gideri vardır. Bir de bayi sahibinin cebine kalacak para var. Yetmez 2-3 bin ytl...
  • 30-40 bin ytl`lik araclarda karlar 1000 ytl altinda, hatta belirli satis sayisina ulasmak icin daha dusuk karlarla satiliyor

asil kazanc sevisten zaten, sattiklari araclarin serviste kendilerine donusu olacagindan satarken bunuda dusunmek lazim

ama sonuc olarak milyon dolar yatirim yapip yetkili otomobil bayisi ve servisi olmak paranin en kotu degerlendirildigi yerlerden biri, yatirimin donusu cok zor oluyor; hic mantikli is degil sadece sahibine prestij sagliyor o kadar zengin ailelerin prestij amaciyla yapacagi is yoksa mantikli degil
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little F.K -- 25 Aralık 2008; 14:10:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

Araba başına 2-3 bin ytl kâr kurtarmaz arkadaşlar. Her plazada en az 15-20 kişi çalışıyor. Elektrik, su, telefon, ısınma, kira.... Adam başı 1000 ytl verseler 15-20 bin ytl para eder. İdarecilerin çok daha fazla alacağını düşünün, en az 25-30.000 ytl personel gideri vardır. Bir de bayi sahibinin cebine kalacak para var. Yetmez 2-3 bin ytl...

Bir de o plazanın altında ya da arkasında servis diye bir yer var. Esas para oradan geliyor .
  • Buradaki arkadaşların hiç birisi kimin ne kazandığının peşimde değil ki kaldıkı nasıl böyle bir sonuca vardınız onuda anlamış değilim Burası tekstil mobilyacı veya ayakkabıcı vs vs forumu da değil adı üstünde DH OTOMOBİL GENEL KISMI ...
    Değeri 3,4 trilyonluk plazalarda en az 10,15 personel ile çalışacaksın ayda elektirk ,vergi ,SSK telefon ve personel maaşlarına bir dünya para ödeyeceksin bir arabanını satış bedeli 30.000 40.000 ytl olacak ve sen bu işten sadece 100/1,2 hadi 100/4 kazandım diyeceksin bizim anlamak istemediğimiz yada kabul etmek istemediğimiz konu bu .
    Şimdi başta otomotiv sektörü olmak üzere ve diğer tüm sektörler satış yapamaz oldular kriz var değilmi hepsi kan ağlıyor ve yine başta otomobil sektörü olmak sureti ile hepside muazzam indirime gitmeye başladılar Bu indirimi sadece ithalatçılar yada fabrikalarmı üstleniyor bayide kazancınının belli bir kısmından feragat ediyor
    Bizim demek sitediğimiz şu o koca koca plazaların çarkı 100/2,3 le dönmez
    ALLAH hepsinde bol ve hayrılı kazanç nasip etsin Kimsenin kazancında gözümüz olmaz
    saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asityanığı -- 26 Aralık 2008; 20:06:02 >

• @GAYRI

Esas paranın servisten kazanıldığı aşikar,500-600YTL lik kısmına birşey diyemiyorum.

@selim82

0km Toyota yı 1 senede satmam mı komik seni bu kadar güldüren nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: selim82

quote:

Orjinalden alıntı: GAYRI

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Fiat bayisi olan tanıdığım yeni Corolla aldığımda;

"Biz ve diğer markalar bir araçtan ortalama 500-600YTL kazanırız,esas kazancımız servise giren araçtan olur,serviste kar payı yüksektir ve hergün yüzlerce araç servise girer çıkar,servise giren araç bizim için nimetken Toyota firma olarak araçlarının arıza yapmasından rahatsızlık duyan bir anlayışa sahiptir." demiş idi.

Bende 0km aldığım Toyota 1 senede defalarca kez sıkıntı yaşatınca gerçekten rahatsız olup satmıştım.

Size inandırıcı geldi mi?

heeh bir aractan ortalama 500 600 mü hatta 100 200 sevabına maksat hizmet olsun :) 0 km toyota almıs rahatsız olmus satmış::::::::) biz ne tartışıyoruz adam ne yapıyo .
    nyse 1 . sayfadada yazdıgım gibi 2 ay önce outlaner için verilen fiyat 88 bindir o yüzden subaru ya bakmıstık . gecen gittik ilk önce adam 80 bin yetale olur dedi(istanbul yolu) sora bahceliye gittik adam 75 bin ytl dedi . istanbul yolundaki adam 40 kere aradı bu arada sora bahcelideki plazadan aldıgımız fiyatı söleyince . "abi fiyat vermiyorum o ne derse daha altına bırakcam dedi" nerden nereye işte bu adamların kar oranları gercekten iyidir. ayrıca servisten deli kazanıyolar oda bir gercek

• Esmerce; ikili tartışmaya dönüşmesini istemiyorum; ancak şunu da söylemeliyim:
    Servisten de epeyi yüklü bir para kazandıkları doğru.
    35000 liste fiyatı olan bir aracı 29000'e bırakmalarının esprisini anlatabilir misiniz?
    Ayrıca servisi olmayan bayiileri de unutmamak lazım. Onlar ne yapıyor?
    Vergileri çıktım. 20000 YTL faturalı fiyatı olan bir malda 600 YTL kâr hangi ticaretin neresinde var? (Satılan altın olsa daha fazla kâr bırakır...)
    Kiralık plazalar, o kadar personel...
    Kusura bakma birader bana inandırıcı gelmiyor. Sen inanmakta da özgürsün...
  • hala birileri 500 milyon karla araç satıldığını yazıyor gerçekten komik bu para 1milyara satılan elbiseden kazanılıyor .prestij için bu işe giren varmıdır olabilir bazen firmalar sırf prestij için bunu yapabilir ama nadiren tamam servisten ikinci el alırken yaptıkları mezarcılıktan kazanırlar.kampanya dönemlerinde ki fiyatlar bazen çok düşük kar içerebilir ancak genelde %10-15 den az olamaaz.örnek koç kendi çalışanların aracına göre %10-15 indirim yapıyor hatta liste fiyatı 70 küsür olan önceki kasa mondeo dizel full ü koç indirimsiz yenisi çıkınca 53 e bıraktılar 500 ytl den fazla indirim yapmadıkları l200 (37.900) şimdi 32.450 ye satıyorlar yani her araçtan 5000 ytl zarar ediyorlar bu hesaba göre bunu çıkarmak için her sattıkları aracın ciddi kazalar yapması lazım zaten ilk 2-3-5 yıl arızalar garanti kapsamında e her 10-15 binde 150-200 ytl (içinde değişen yağ filtre vb maliyetleride düş ) ile bu iş dönmezzzz.

• arkadaşlar,peki bu pazarlık yapma yetkisi olan satış temsilcileri ne kadar maaş alıyor acaba? herhalde güzel maaş alıyorlardır diye düşünüyorum.galiba her satıştan prim falanda alıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emremuslu

arkadaşlar,peki bu pazarlık yapma yetkisi olan satış temsilcileri ne kadar maaş alıyor acaba? herhalde güzel maaş alıyorlardır diye düşünüyorum.galiba her satıştan prim falanda alıyorlar.

alakası yok bence
    asgari ücretten hallice alıyorlardır ama absurd rakamlar yok bence
    taş çatlasa 1-1250 ytl
  • allah allah, halbuki çok itibarlı bir meslek gibi ama ,o paraya çalışacaklarını sanmıyorum ama ,haklıda olabilirsiniz. düşünebiliyormusunuz bir temsilci ayda (Krizden önce) 20-25 araba satsa trilyona yakın bir paranın şirkete girmesini sağlıyor.yani 1-1250 maaşa bu iş pek uygun değil diye düşünüyorum.....
    quote:

Orjinalden alıntı: ice-cruiser

quote:

Orjinalden alıntı: emremuslu

arkadaşlar,peki bu pazarlık yapma yetkisi olan satış temsilcileri ne kadar maaş alıyor acaba? herhalde güzel maaş alıyorlardır diye düşünüyorum.galiba her satıştan prim falanda alıyorlar.

alakası yok bence
    asgari ücretten hallice alıyorlardır ama absurd rakamlar yok bence
    taş çatlasa 1-1250 ytl

• kendi kendilerini kandırıyorlar çok itibarlı iş yaptıklarını sanıyorlar
    hergün işten atılma tehlikesi nedeniyle o para burunlarından fitir fitir geliyordur zaten
    msn de sekreterlerin yönetici asistansı yapıyorum demesi gibi veya
    tezgahtarlarında ulusal bir firmada pazarlama biriminde çalışıyorum demesi gibi
  • @ GAYRI ;

Tartışmaya dönecek birşey yok çünkü kesin iddiam ya da kimseye ağır ithamlarım yok,

Hatırlarsan pm yoluyla eskiden fikir alışverişinde bulunmuştuk ancak açıklamalarımı herkesin önünde yalancılıkla suçlamakta yakışık almadı bence..

Kaldı ki ben servis müdürünün dediğini aktardım, "kesinlikle şöyle böyle oluyor" demedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.